به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، «کراس اور تک دیفرانسیل چینی»؛ این عبارت سه کلمه ای تا پیش از ورود ام وی ام X33 به بازار برای مشتریان ایرانی، مفهوم چندانی نداشت اما پس از فروش فوق العاده چشمگیر این خودرو، رقیبان نیز به فکر عرضه محصولاتی مشابه افتاند که لیفان X60 مونتاژی کرمان موتور یکی از اولین این خودروها بود و با ظاهر خوب و مشخصات قابل قبولش، فروش قابل توجهی را نیز تجربه کرد. چهار سال پس از عرضه مدل دنده ای، کرمان موتور تصمیم به عرضه نسخه اتوماتیک لیفان X60 در تابستان 1395 گرفت که در لیست تجهیزات جانبی اش، فقط در سیستم پخش دی وی دی و دوربین عقب با X60 دنده ای متفاوت است.
لیفان x60 از ابتدا تا به امروز چگونه عرضه شد:
در ابتدای ورود به کشور عزیزمان ایران، لیفان x60 با گیربکس دنده ای در بازار ایران عرضه گردید، پس از آن به صورت اتوماتیک از نوع CVT در سال ۲۰۱۵ میلادی وارد شد (در همین مقاله به طور مختصر توضیح می دهیم) و در آخرین بار ورود به ایران هم، در همین سال میلادی (۲۰۱۶) باکمی تغیییرات وارد شد.
الگو طراحی و کلاس این خودرو چینی:
شاید برای خیلی ها که در عرصه خودرویی مطالعه دارند این جمله که چینی ها ماشین های خود را از خودروهایی از کمپانی های مطرح دنیا الگو می گیرند، عجیب نباشد.
اما درباره ی خودروی مد نظر این مقاله یعنی لیفان X60 باید گفت که شباهتش تا حدودی به تویوتا راوفور نسل قبلی و کمی هم به هیوندای سانتافه نسل گذشته شباهت دارد. این خودرو چینی در گروه کراس اوور های کوچک شهری یعنی کلاس D قرار دارد. (همراهان گرامی اول خودرو اگر اطلاعات کافی از کلاس های مختلف خودرو ندارید اینجا کلیک کنید تا مقاله مربوط به آن را مطالعه کنید).
مشخصات فنی لیفان X60 مدل ۲۰۱۶:
همان طور که در ابتدای این مقاله هم گفتیم این خودرو از لحاظ فنی مانند قبل ارائه شده و باید گفت که موتور این خودرو همان موتور ۱۸۰۰ سی سی لیفان است که تا کنون در ایکس ۶۰، ۷۲۰، ۸۲۰، و ۶۲۰ های موجود در ایران از آن استفاده گردیده است. این موتور که با همکاری ریکاردو انگلستان طراحی شده است، توانایی تولید ۱۳۱ اسب بخار در دور موتور ۶۰۰۰ دور بر دقیقه و گشتاور ۱۶۸ نیوتن متر در دور موتور ۴۲۰۰ دور بر دقیقه را دارا می باشد.
در کل باید گفت که همیشه یک خودرو را باید براساس هزینه ای که می کنید و رقبایی که دارد بررسی کرد لذا از این جهت باید گفت که عملکرد این کراس اوور چینی در خیابان و جاده قابل قبول است اما شما هرگز نمی توانید در مسیرهای خاکی و ناهموار از این خودرو انتظار خاصی داشته باشید، در حقیقت علت هم این است که این خودرو به سیستم چهار چرخ متحرک مجهز نیست، و انتقال قدرت فقط در محور جلو انجام می شود، رانندگی آفرود برای آن امکان پذیر نیست. ترمزگیری لیفان X60 و عکس العمل آن نسبت به فشردن پدال ترمز بسیار خوب است که این به لطف سیستم ترمز چهار چرخ دیسکی و بهره مندی از فناوری ABS+EBD حاصل می شود.
گیربکس جدید لیفان x60:
بی شک مهم ترین تغییر این خودرو در مدل ۲۰۱۵ میلادی عرضه شده به میهنمان همان طور که در ابتدا گفتیم، گیربکس آن و استفاده از گیربکس CVT می باشد. لذا بر خود لازم دانستیم تا توضیحاتی مختصر از آن را خدمت شما ارائه دهیم. در کل گیربکس ایکس ۶۰ ارائه شده در سال ۹۴ با همکاری ZF ساخته شده است و ۸۰ درصد قطعات اصلی آن از بلژیک به چین ارسال می شوند. این گیربکس دارای حالت های P، R، N، D و S است و همچنین می توان به صورت دستی نیز آن را هدایت نمود.
طراحی ظاهری:
همان طور که در ابتدای مقاله هم اشاره کوچکی به تغییرات مدل ۲۰۱۶ که فقط در ظاهر آن ایجاد گردیده است گفتیم اینجا هم تکرار می کنیم که در نسخه ۲۰۱۶ لیفان X60، جدای از تغییرات خطوط جلو پنجره، شاهد اضافه شدن بخش پلاستیکی برروی قوس روی چرخ ها، رینگ های ۱۶ اینچی با طراحی جذاب تر و همینطور خطوط LED متفاوت در چراغ های عقب هستیم.
به طور کلی درباره طراحی ظاهری این خودرو باید گفت که با نگاهی توام با دقت به ظاهر خودرو می توان نکات مثبت خوبی را به چشم دید(دوستان عزیز توجه فرمایید که توضیحاتی ما با توجه به رده قیمتی است و هرگز در تحلیل یک خودرو نمی توان آن را با یک خودرو گران تر مقایسه کرد) که تا حد زیادی با طراحی و تکنولوژی روز دنیا همسو است. روی هم رفته طراحی این شاسی بلند چینی برای این خودرو ترکیب سادگی با یکسری المان ها همچون خطوط مستقیم نسبتا برجسته و برآمدگی ها و بخش های به اصطلاح متورم است که باعث شده نسبت به رقبای خود ظاهر کلی آن جذاب شود. استفاده از یک جلو پنجره کرومی ساده در کنار چراغ هایی شبیه به چشم های شاهین و همین طور قوس نسبتا بزرگ روی چرخ ها، همگی جزء برگ برنده های لیفان X60 در زمینه طراحی ظاهری هستند. استفاده از آینه های جانبی بزرگ، باعث شده تا راننده به خوبی بتواند هنگام رانندگی به اطراف احاطه داشته باشد. موضوع تمرکز برروی طراحی چراغ ها را در قسمت پشتی هم می توان دید که باتوجه به استفاده از سیستم نوردهی LED و فرم ذوزنقه شکل، جلوه خوبی را ایجاد کرده است.
طراحی داخلی لیفان X60:
وقتی به درون کابین این خودرو چینی وارد می شویم، بوی مواد مورد استفاده از کابین متوسط پایین بودن آن را فریاد می زند، و طراحی به سبکی است که گویی وارد یک تویوتا راوفر شده اید، بدین جهت عکس طراحی داخلی یک لیفان ایکس ۶۰ و تویوتا راوفر نسل قبل را قرار داده ایم تا به شما ثابت کنیم که بد بیراه هم نمی گوییم.
در کل و جدای این مسائل در بسیاری از قسمت ها از پلاستیک نوع خشک و سفت استفاده شده است. و نکته قابل تحسین در بخش نورپردازی است چرا که نورپردازی اجزاء داشبورد، مخصوصا جلوآمپر دیجیتالی رضایت بخش است و هنگام رانندگی در شب حس خوبی را منتقل می کند.
شتاب و مصرف سوخت لیفان X60:
درباره ی شتاب لیفان x60 باید گفت که صفر تا صد این کراس اوور چینی در حدود ۱۳.۲ ثانیه برآورد شده است و حداکثر سرعت هم به ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت می رسد، مصرف سوخت آن هم در هر صد کیلومتر ۱۰.۵ لیتر می باشد ضمن اینکه استاندارد آلایندگی یورو ۳ را هم دارا می باشد و حجم باکی معادل با ۵۵ لیتر را داراست.
ابعاد خودرو:
همان طور که در ابتدا مقاله هم گفتیم لیفان X60 در کلاس D قرار می گیرد که به عنوان یک شاسی بلند کوچک شهری و خانوادگی عرضه شده است. ابعاد آن به صورت ۴۳۲۵ میلی متر طول، ۱۷۹۰ میلی متر عرض و ۱۶۹۰ میلی متر ارتفاع است و فاصله دومحور آن به ۲۶۰۰ میلی متر می رسد. حجم صندوق عقب هم ۴۰۵ لیتر در حالت عادی و در زمانی که صندلی تا می شود، به ۴۳۵ لیتر افزایش می یابد.
ایمن بودن:
امکانات ایمنی لیفان که در زیر مشاهده می کنید:
- کیسه هوای راننده و سرنشین جلو
- سیستم ترمز و پایداری جلو و عقب دیسکی
- Abs-ebd
- سیستم های امنیتی قفل مرکزی
- سیستم های امنیتی ریموت کنترل
- سیستم های امنیتی ایموبیلایزر
امکانات رفاهی(آپشن های لیفان X60):
درکل این خودرو کراس اوور چینی دارای امکانات رفاهی زیر می باشد.
- سیستم های فرمان و هدایت هیدرولیکی _تلسکوپی
- سیستم تهویه مطبوع کنترل دستی است
- سیستم صوتی تصویری و مالتی مدیا پخش CD و MP3 است.
- سیستم صندلی تنظیم دستی می باشد.
- سیستم آینه و شیشه ها برقی است.
- سیستم روشنایی دارای تنظیم نور چراغ ها و مه شکن جلو و عقب است.
- سنسور پارک عقب هم دارد.
مقایسه لیفان x60 و mvmx33:
محاسن lifan x60 نسبت به mvm x33
- کسب رتبه بالاتر در آزمایشات شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران
- طراحی بدنه به روزتر و زیباتر
- طراحی و نمای مدرنتر چراغ های جلو (نسبت به ایکس ۳۳ طرح قدیم دنده دستی )
- باز شدن درب عقب خود رو به بالا و عدم نیاز به فضای پشت باز زیاد برای باز کردن درب عقب
- عدم وجود بار لاستیک زاپاس بر روی درب عقب و عدم افتادگی درب عقب به مروز زمان.(البته وجود لاستیک بر روی درب حسنی هم دارد که در ادامه خواهیم گفت )
- مصرف سوخت کمتر با توجه حجم موتور کمتر(۱۸۰۰cc)
- خوابیدن کامل صندلی های عقب به جلو و تا شدن کامل کفی های صندلی های عقب و در نتیجه ایجاد یک فضای باز زیاد برای حمل بار و یا استراحت یا خواب سرنشینان
- طراحی زیبا و مدرن نمای داخلی به ویژه داشبرد جلو که از نورپردازی زیبا و صفحه نمایش دیجیتال بهره می برد
- قیمت ارزانتر نسبت به رقیب خود با توجه دارا بودن امکانات تقریبا برابر با هم(اختلاف قیمت ۱۴ میلیون تومانی)
- سیستم باز وبسته شدن متغیر سوپاپ ها در پیشرانه لیفان ایکس ۶۰ به بهتر است.
- تکنولوزی بهتر و جدید در گیربکس
محاسن mvm x33 نسبت lifan x60
- حجم موتور بیشتر نسبت به رقیب خود و احتمالا قدرت بیشتر این خودرو ( ۲۰۰۰ به ۱۸۰۰ ). البته لیفان مدعی است که موتور ۱۸۰۰ آن با تکنولوژی جدیدتر و برای وزن ۱۳۰۰ کیلویی این خودرو کاملا محاسبه شده و کافی است.
- وجود لاستیک زاپاس بر روی درب عقب که هم به عنوان عیب و هم مزیت محسوب می گردد. (توجه فرمایید که عیب به دلیل ایجاد وزن بیشتر بر روی درب و ایجاد افتادگی درب عقب در دراز مدت است هرچند دارای مزیت هم است که در دسترس بودن سریع زاپاس و تعویض راحت چرخ به ویژه در روزهای بارانی یا هنگامی که بار زیادی در صندوق عقب وجود دارد می باشد.)
- مدت گارانتی بیشتر خودرو توسط شرکت سازنده نسبت به رقیب خود
- امکانات رفاهی بهتر از لیفان است.
در ادامه لازم میدانیم که معایب و محاسن خودروی لیفان x60 را طبق روال گذشته بیان کنیم:
محاسن لیفان x60:
- طراحی به روز خودرو
- خدمات پس از فروش مناسب
- ابعاد مناسب شهری این خودروی چینی
معایب لیفان x60:
مشکلات لیفان x60
- سواری خشک
- کیفیت ساخت بسیار پایین
- استهلاک بالا
- کشش نامطلوب پیشرانه