به گزارش سایت خبری ساعد نیوز ،دی اس 3 یک هاچبک کوچک یا سوپرمینی است که توسط آرین موتور در بازار ایران عرضه می شود. این خودرو کوچک در سال 2009 معرفی شد و از سال 2010 فروش آن در سطح جهان آغاز شد. دی اس 3 در سال 2016 یک فیس لیفت را تجربه کرد و تغییرات کوچکی در طراحی آن به وجود آمد.
دی اس 3 یک هاچبک 3 در است و در مجموع ابعاد کوچکی ندارد. به همین دلیل نمی توان آن را خودرو مناسبی برای یک خانواده دانست و بیشتر مشتریان آن، DS3 را برای استفاده های شهری و مسیرهای معمولی انتخاب می کنند و نمی توان انتظار یک خودرو بزرگ عملکردی را از آن داشت.
در بازه قیمتی دی اس3 انتخاب های بسیار بهتر و معقول تری هم در بازار وجود دارد. به دلیل همین قیمت بالا، هاچبک فرانسوی به هیچ وجه فروش بالایی را تجربه نکرده و در بازار کشورمان موفق نبوده است.
در ادامه مزایا و معایب دی اس 3 را خواهید شناخت.
مزایا و معایب دی اس 3 در طراحی خارجی
مزایای دی اس 3 درطراحی خارجی:
- طراحی بسیار زیبای جلوی ماشین
- زنون LED و طراحی مربع و سه گانه چراغ های فلزی و مشبک
- عدم استفاده از مواد پلاستیکی در مواد تشکیل دهنده سپر
- رینگ های بزرگ 17 اینچی
- استفاده از کروم در دستگیره ها و آینه های جانبی و پایینی
- استفاده از پلاستیک سیاه برای پنجره های جانبی جهت تعلیق سقف.
استفاده از نوارهای کرومی در طراحی جلوی DS3 که در DS نیز مورد استفاده قرار گرفته است، به زیبایی هرچه بیشتر آن کمک کرده است. سپر DS3 پیشرفته تر شده و به دلیل وجود خطوط حجمی به شکل C که در هر دو طرف با چراغ ها مطابقت دارد، روشنایی جانبی و مه شکن را زیباتر کرده است. از LEDهای زیادی در اطراف DS3 استفاده شده است که علاوه بر زیبایی به راننده امکان تنظیم دستی نور روز را نیز می دهد.
لوگوی DS بر روی پس زمینه ای تیره قرار دارد که زیبایی این خودرو را دوچندان کرده است. کاسه چراغ جلوی DS3 تقریباً 3/2 طول وسیله نقلیه را پوشش می دهد تا خودرو بزرگ تر به نظر برسد. از خطوط حجمی روی بدنه خودرو استفاده شده است که زیبایی خودرو را رونق بخشیده است. چراغ های جلوی بزرگ تر نیز باعث می شود خودرو به روزتر به نظر برسد.
معایب طراحی خارجی دی اس 3:
- کوتاه بودن کاپوت موتور که تا لبه جلوی پنجره ادامه ندارد و از زیبایی دی اس 3 کاسته است.
- وجود مه شکن های دایره ای شکل که از لحاظ سایز و ظاهر شیک نیستند.
مزایا و معایب دی اس 3 در طراحی داخلی
نکات برجسته داخلی شامل صندلی های چرمی با پایه های چند رنگ با نقش برجسته Orla Kiely، تشک هایی هم چون فرش چاپی و داشبورد با تضاد رنگی و دسته درب قهوه ای است. فضای کابین نیز شگفت انگیز است. صندلی ها بسیار مناسب و مقرون به صرفه هستند و مقدار فضای مسافرتی که در آن ارائه می شود، به تمام تلاش های متمرکزشده برروی راحتی سرنشینان جلو اشاره دارد. اما چیزی که بیشتر DS3 را از بقیه هاچ بک ها متمایز می کند، ظاهر طراحی شده آن است.
مزایای دی اس 3 در طراحی داخلی:
- فضای داخل کابین اسپرت وجذاب است.
- طراحی منحصربه فرد داشبورد که از دو بخش به وجود آمده است، بخش بالایی که از جنس پلاستیک مشکی و مات است و بخش میانی که رنگ براق دارد و طبق سلیقه مشتری می تواند در هر رنگ دلخواهی عرضه شود.
- نمایشگر 7 اینچی تمام رنگی با طراحی بسیار زیبا که در دو طرف آن دکمه های قفل مرکزی به رنگ مشکی و فلاشر به رنگ قرمز از جنس کروم وجود دارند.
- وجود دکمه های سه گانه با صفحه نمایش دیجیتالی جهت تنطیم سرعت باد و دمای تهویه که در زیر داشبورد تعبیه شده است.
معایب طراحی داخلی دی اس3:
- نبود فضای خالی زیاد در زیر دکمه تهویه هوا که حتی فضای آن برای قرار دادن گوشی همراه و بطری آب و کتاب کافی نیست و تنها مناسب کارت بانکی و اقلام بسیار کوچک است.
- هنگامی که استراحتگاه بازو بین صندلی ها باز شود، کار با ترمز دستی بسیار دشوار می شود. این ازجمله نکات منفی بارز در طراحی داخل خودرو در اس 3 است.
- به دلیل نبود درب در عقب ماشین وکوتاه تر بودن سقف، نشستن برای سرنشینن پشتی خودرو سخت است.
DS3 دارای صندوق 285 لیتری است که تقریباً کوچک اما بزرگ ترین در کلاس خود است. با توجه به بیرون زدگی زیاد در لبه صندوق، جای گذاری و برداشتن بار از این قسمت دشوار است. مشکل دیگر صندلی های عقب تاشو DS3 است، که باوجود به حداکثر رساندن فضای موجود، برای بارهای سنگین، با کف هم سطح نیست.
سیتروئن، DS3 را با درب های عقب ارائه نمی دهد، بنابراین دسترسی به صندلی های عقب دشوار است. به محض این که وارد خودرو شدید، به دلیل وجود پنجره های کوچک عقب و صندلی های جلوی بزرگ، در آنجا خیلی احساس راحتی ندارید. علاوه براین، افراد قد بلند فضای کمتری در صندلی عقب دارند و شرایط ناراحت کننده ای در مسافرت های طولانی برای آن ها پیش می آید. ضمن این که سر با سقف به علت کوتاهی سقف، و زانوها با صندلی جلو به علت کمبود فضای عقب، در تماس خواهندبود.
باتوجه به این که DS 3 با بدنه 4 درب تولید شده است، می توان دریافت که طراحان قصد تولید یک اتومبیل دونفره و حمل میزان بار کمی داشتند، زیرا فقط و فقط راحتی سرنشینان جلوی ماشین در نظر گرفته شده است.
مزایا و معایب دی اس 3 در پیشرانه
دی اس 3 در کشورهای اروپایی در دو مدل دیزلی و بنزینی تولید وعرضه می شود؛ که از 7 مدل دی اس 3 موجود، 2 مدل آن دیزلی و 5تای آن بنزینی است. دی اس 3 در بیشتر نسخه ها با جعبه دنده دستی یا اتوماتیک تولید می شود، اما نوع وارداتی بنزینی آن با قدرت 110 اسب بخار قدرت، مجهزبه گیربکس اتوماتیک است.
مزایای پیشرانه دی اس 3
یکی از پرفروش ترین نسخه های دی اس3 که به ایران نیز وارد می شود، دارای موتور 1.2 لیتری 3 سیلندر توربوشارژ و Pure Tech و در حدود 110 اسب بخار قدرت است و توانایی تولید 205 نیوتن متر گشتاور را دارد. قدرت نهایی موتور5500 دور در دقیقه است و حداکثر گشتاور آن در 1500 دور در دقیقه تولید می شود. ازطریق گیربکس دستی، در حدود 9.5 ثانیه سرعت به 100 کیلومتر در ساعت و با گیربکس اتوماتیک در حدود 10 تا 10.5 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر در ساعت می رسد. مصرف سوخت این خودرو کم و بهینه است. میانگین مصرف بنزین آن در حدود 5 لیتر در 100 کیلومتر است. سرعت نهایی این مدل به 200 کیلومتر در ساعت هم می رسد.
معایب پیشرانه دی اس 3
در بخش پیشرانه و موتور نمی توان به این خودرو چندان خرده گرفت.
مزایا و معایب دی اس 3 در آپشن
در ایران نمایندگی دی اس، این خودرو را با آپشن کامل می فروشد؛ اما نسخه های Performance یا Prestige پیش فروش نمی شوند. تنوع رنگ در این خودرو زیاد است و هر کدام از آن ها از یکدیگر متمایز و مجزا هستند. مدل هایی با رنگ آبی تیره، زرد، بنفش و قرمز با سقف سیاه و نسخه آبی روشن و سفید دارای سقف قهوه ای هستند. حتی این امکان وجود دارد تا با هر ترکیب رنگی، رنگ بدنه و سقف را سفارش داد.
مزایای آپشن دی اس 3 :
داخل کابین این خودرو مجهزبه موارد زیر است:
- صفحه نمایش لمسی 7 اینچی با دوربین عقب، ناوبری ماهواره ای و HiFi با کیفیت بالا از برند Denon
- رادیو و سی دی، هندزفری و بلوتوث
- پورت AUX و USB، اتصال گوشی هوشمند از طریق Android و Apple car play
- پریز برق 12 ولتی
- فرمان چرمی و تهویه هوا اتوماتیک
- مجهزبه خوشبوکننده هوای قابل تعویض
معایب آپشن دی اس 3
در بخش آپشن و امکانات رفاهی این خودرو، ایراد چندانی وجود ندارد.
مزایا و معایب دی اس 3 در رانندگی
مزایای دی اس 3 در رانندگی
هنگام رانندگی در جاده با این خودرو، اولین چیزی که برروی شما تأثیر می گذارد، پالایش DS3 است. سروصدای موتور به خوبی سرکوب می شود. درحالی که سواری سازگار، خیلی خوب نقص ها را پوشش می دهد؛ بنابراین ماشین به طرز فریبنده ای در جاده های پر پیچ وخم سرعت می گیرد. رانندگی با DS3 یک تجربه فوق العاده آرام است. فرمان فوق العاده سبک و موقعیت رانندگی عالی نمای خوبی از جاده پیش رو می بخشد. رانندگی با DS3 باوجود موتورهای بنزینی قدرتمند و گیربکس اتوماتیک، بالاترین رضایتمندی را در شما ایجاد می کند.
فرمان مستقیم و جایگاه چرخ در هر گوشه آن، قابلیت چابکی زیادی را فراهم می کند، و درعین حال ترمزها و گیربکس با عملکردی قوی حس رانندگی خوب را تکمیل می کنند.
معایب دی اس 3 در رانندگی
گیربکس اتوماتیک EAT چندان نرم نیست، اما معمولاً صاحبان خیلی زود به آن عادت می کنند. تمام DS 3ها دارای سطح تجهیزات معقولی هستند. DS 3 هر سال یا هر 16000 به سرویس و بررسی نیاز دارد.
مزایا و معایب دی اس 3 در ایمنی
مزایای دی اس 3 در ایمنی
نتیجه تست تصادف توسط (Euro NCAP) نشان می دهد که دی اس 3 در هر تصادفی حدود 87% برای بزرگسال و برای کودکان 71٪ ایمنی را تامین می کند. 35٪ از عابران پیاده در تصادف با این خودرو زنده می مانند. باتوجه به امکاناتی چون ترمز اتوماتیک و هشدار برخورد، امتیاز مربوط به ایمنی و محافظت این ماشین 83٪ تخمین زده شده است. این اتومبیل در ایران شامل یک ترمز اضطراری در سرعت كمتر از 40 كیلومتر است و درصورت تصادف با این خودرو، با خدمات اضطراری و پلیس ارتباط می گیرد.
اما این خودرو از نظر ایمنی، معایب قابل ذکری ندارد.