به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، کلاس کراس اورهای کوچک و سایز متوسط، فراتر از دیگر خودروها؛ بیشترین رشد تقاضا را در سال های گذشته داشته اند. امروزه، نه تنها جوانان، که افراد میان سال و خانواده های پرجمعیت، رانندگی با شاسی بلندها را به سدان های معمولی و حتی لوکس، ترجیح می دهند. این شرایط، باعث شده است غول های خودروسازی، مثل تویوتا و بی ام و، بیشترین حجم فروش خود در سال های آینده را، مختص کراس اورها پیش بینی کنند.
تفاوت تیپ های مختلف که توسط آرین موتور ارائه می شود در چیست:
همان طور که اطلاع دارید دربیشتر بازارهای جهانی، و به خصوص در بازار آمریکای شمالی، میتسوبیشی ASX همچون گذشته سه تیپ ES و SE و GT را دارد، ضمن اینکه از مدل ۲۰۱۶، کمپانی میتسوبیشی تیپ SEL هم به آن ها اضافه کرده است.لذا در این بخش از مقاله بر آن شدیم تا به صورت مختصر ویژگی های هر کدام از این تیپ ها را در آن بیان کنیم:
ارزان ترین تیپ آن ES است که ویژگی های استانداردی مثل:
انجین ۲ لیتری، رینگ ۱۸ اینچی، گرمکن آینه ها، ورود بدون کلید، کروز کنترل، روکش چرمی فرمان، صندلی قابل تنظیم راننده، بلوتوث، سی دی پلیر با ۴ اسپیکر ۱۴۰ واتی و پورت USB …
پس از این تیپ و در یک مرحله بالاتر، تیپ SE است که ویژگی های خاص زیر را داراست:
مه شکن، گرمکن صندلی های ردیف جلو، تهویه اتومات، مانیتور ۶.۱ اینچی لمسی، رادیو ماهواره ای، دوربین عقب و ۶ اسپیکر برای سیستم صوتی …
سومین تیپ نیز تیپ تازه وارد SEL است که ویژگی هایی مثل:
انجین ۲.۴ لیتری، اتولایت، باربند، آینه های تاشو برقی، آینه الکتروکرومیک عقب، سنسور باران، پدال شیفتر، روکش چرمی صندلی ها، پدال های آلومینیومی، جادستی برای کنسول وسط و نهایتا صندلی ۸حالته راننده را داراست.
و در آخرین و گران ترین تیپ این خودرو یعنی تیپ GT امکانات خاصی همچون :
چراغ های زنون، سقف پانوراما و سیستم پخش حرفه ای ۷۱۰ واتی Rockford Fosgate با ۹ اسپیکر دارد.
در آخر بد نیست بدانید که آپشن های دیگری نظیر ریموت استارت، سنسورهای پارک جلو و عقب، اسپویلر سقفی عقب، نورپردازی داخلی، نویگیشن با مانیتور ۷ اینچی و سیستم تشخیص صدا نیز برای همه تیپ ها قابل سفارش است، در ادامه این مقاله به بیان امکانات رفاهی و.. خواهیم پرداخت.
پیشرانه و مشخصات فنی این ژاپنی :
مدل فیس لیفت (بازنگری ، رفع ایراد یا زیباتر کردن یک خودرو نسبت به حالت اولیه را فیس لیفت می گویند) خودروی ژاپنی میتسوبیشی ASX ، نسبت به گذشته تفاوتی نکرده است (یعنی همان پیشرانه سال ۲۰۱۵ آن همچنان ، در مدل ۲۰۱۷ هم به چشم می خورد). البته ASX پیشرانه حجیم تر ۲.۴ لیتری ۱۶۸ اسبی هم دارد که البته برای بازار ایران نیست. اما در کل اگر بخواهیم در چند سطر مشخصات فنی این کراس اوور را شرح دهیم باید بگوییم که به یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ از نوع MIVEC مجهز شده است که حجم این پیشرانه ۲ هزار سی سی بوده و حداکثر قدرت آن ۱۴۷ اسب بخار در ۶ هزار دور در دقیقه است. این خودرو کراس اوور برای انتقال قدرت پیشرانه خود به چرخ ها از یک گیربکس CVT با قابلیت تعویض دستی در ۶ مرحله (sport mode) و اهرم های تعویض دنده در پشت فرمان بهره می برد. همچنین این کراس اوور، دو دیفرانسیل(۴WD) است و این امکان را به راننده می دهد که با استفاده از قابلیت تبدیل الکترونیکی، آن را به حالت تک دیفرانسل تغییر دهد. سیستم تعلیق جلو مک فرسون استرات و سیستم تعلیق عقب در میتسوبیشی ASX از نوع اتصال چندگانه است.
طراحی ظاهری:
مثل تمام محصولات کراس اوور میتسوبیشی که طراحی قدیمی دارند asx هم هیچ وقت از این قاعده مستثنا نبود ولی در فیس لیفت جدید خود کمی تغییر و مدرن شدن را درونش شاهد هستیم، چرا که به موجب استفاده از طرح دینامیک شیلد (Dynamic Shield) طراحی ظاهری این خودرو دلنشین است ، اما اگر بخواهیم با جزییات توضیح دهیم، در نمای روبه رو از چراغ های بزرگی استفاده کردند و کمی پایین تر از این چراغ های بزرگ جلو پنجره و سپر ذوزنقه ای شکلی خود نمایی می کند که کمی دلنشینی جلو این خودرو را به دوش می کشد، همچنین جنس سپر و جلو پنجره، ترکیبی از خطوط کرومی و پلاستیکی هستند که به خودرو کراس اوور ژاپنی ها وقار و سنگینی خاصی بخشیده است.به طور کلی طراحی ظاهری جلو نسبت به رقبا قابل قبول است.
اما در عقب طراحی متوسط را از این خودرو می بینیم، و نبوغ خاصی در آن جلوه نمی کند، در کل نسبت به مدل های قبلی تغییر چندانی را مشاهده نمی کنیم و طراحان ژاپنی، از مدل های قدیمی خودروی اوتلندر برای طراحی ASX کمک گرفته اند،
بر روی سقف از ریل هایی استفاده شده است که بسیار کوچک و کوتاه هستند و به نظر می رسد تنها برای زیبایی بخشیدن به خودرو به کارگیری شده اند، اما در نمای جانبی، همه چیز خوب و عالی طراحی شده و کمپانی میتسوبیشی از رینگ های آلومینیومی ۱۸ اینچی و زیبایی برای چرخ های ASX استفاده کرده است، که از بغل این خودرو را مانند نمای جلویش خاص می کند.
طراحی داخلی :
در داخل ASX از بهترین مواد اولیه استفاده شده و صندلی ها با استفاده از روکشی چرمی پوشیده شده اند. همه چیز به درستی در سر جای خود قرار گرفته و پلاستیک های براق به زیبایی داشبورد ASX افزوده اند.در کل نسبت به مدل های گذشته طراحی داخلی تغییرات خوبی را پیدا کرده ولی نسبت به رقبا کمی ضعیف تر عمل کرده و درباره جادارتر شدن این مدل ASX، باید گفت که جادار تر شدن صندلی عقب به سرنشین آرامش بیشتری نسبت به مدل های قبلی می دهد اما بازهم نسبت به رقبا کم می آورد.
شتاب و مصرف سوخت ASX :
این خودرو ژاپنی، شتاب صفر تا صد ۹.۵ ثانیه را داراست،و حداکثر سرعتش ۱۸۵ کیلومتر در ساعت است. همچنین این کراس اوور یعنی میتسوبیشی ASX دارای استاندارد آلایندگی یورو ۵ بوده و مصرف سوخت ترکیبی آن در هر ۱۰۰ کیلومتر رانندگی ۸.۴ لیتر است (حجم باک ۶۳ لیتر).
ایمن بودن :
نسخه فیس لیفت (بازنگری ، رفع ایراد یا زیباتر کردن یک خودرو نسبت به حالت اولیه) میتسوبیشی ASX در سال ۲۰۱۱ میلادی موفق شده که، ۵ ستاره ایمنی را از موسسه بلژیکی EURO-NCAP کسب کند و دارای چندین امکانات ایمنی خوب است که در زیر مشاهده می کنید :
_مجهز به ۷ کیسه هوا (۲ عدد ایربگ جلو، ۲ عدد ایربگ جانبی، ۲ عدد ایربگ پرده ای و یک عدد زانویی)
_سیستم ایموبلایزر و ضد سرقت هشدار دهنده
_سیستم ترمز ضد قفل (ABS)
_کنترل فعال پایداری (ASC)
_کنترل کشش (TCL)
_ترمز کمکی در هنگام حرکت در سطوح شیب دار (HSA)
_سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)
_قفل مرکزی
_ایموبلایزر
_باز و بسته شدن در با ریموت
امکانات رفاهی :
خودروی کراس اوور ژاپنی مذکور، دارای امکانات رفاهی خوبی در بازه قیمتی خود است که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱)سیستم فرمان و هدایت شامل :
فرمان برقی تلسکوپی با روکش چرم و دکمه های کاربردی بر روی فرمان است.
۲)سیستم تهویه مطبوع شامل:
تهویه اتوماتیک است.
۳)سیستم صوتی تصویری و مالتی مدیا شامل :
سیستم صوتی با ۶ بلندگو و مانیتور ۷ اینچی لمسی و USB-Bluetooth است.
۴)سیستم صندلی شامل:
تنظیم ارتفاع صندلی راننده و پشت سری های فعال و کمربندهای ۳ نقطه ای ELR است.
۵)سیستم آینه و شیشه ها شامل :
بالابرهای برقی و سانروف پاناروما و آینه های تاشو برقی است.
۶)سیستم روشنایی شامل :
چراغ های جلو زنون و چراغ های عقب طرح ال ای دی و تنظیم اتوماتیک ارتفاع نور است.
۷) سایر امکانات رفاهی :
- دوربین دید عقب
- کروز کنترل
- رینگ های ۱۷اینچی
- روکش چرم صندلی ها
- گرمکن صندلی راننده و سرنشین جلو
- درب صندوق برقی
- سقف پانوراما
- سنسور پارک عقب
- گرم کن صندلی های جلو
قیمت و رقبا :
در ۲۱ آذر ۹۵ خورشیدی مدل ۲۰۱۷ میتسوبیشی ASX را رونمایی کردند(آرین موتور)، مدل ۲۰۱۷ این ژاپنی ۱۷۱.۹ میلیون تومان قیمت گذاری شده که حدود ۶ میلیون تومان بیشتر از مدل ۲۰۱۶ آن است. همچنین میتسوبیشی ASX تیپ ۴، هم که قیمت نقدی آن با احتساب مالیات حدود ۱۶۶ میلیون تومان است. تاحدودی کلکسیونی از تیپ های چهارگانه اصلی میتسوبیشی است، ولی در عین حال معادل هیچ کدام آن ها نیست، و علت آن هم این است که ASX جدید در تیپ ۴ با انجین ۲ لیتری به ایران آمده که معادل تیپ ES می شود، اما اگر ریز امکانات همین تیپ را ببینید، متوجه می شوید که مثلا سقف پانوراما یا مانیتور ۷ اینچی برای آن گذاشته اند که معادل تیپ GT است، ولیکن سایر ویژگی های اصلی تیپ GT را ندارد.(لازم به ذکر است که برای دیدن قیمت به روز شده محصولات آرین موتور اینجا کلیک کنید)
حال اگر بخواهیم از رقبای این خودرو کراس اوور ژاپنی در ایران نام ببریم، علاوه بر نام ام جی GS باید نام، دوقلوهای توسان و اسپورتیج را نیز ذکر کنیم.
ابعاد و تغییرات ابعاد نسبت به فیس لیفت قبلی :
از نظر ابعاد، ASX جدید نسبت به مدل قبلی ۶ سانتی متر کشیده تر و ۵ میلی متر مرتفع تر شده است. در کل طول میتسوبیشی ASX ، تقریبا ۴۲۹۵ میلی متر ، عرض آن ۱۷۷۰ میلی متر و ارتفاع آن هم ۱۶۲۵ میلی متر می باشد.درباره صندوق عقب این کراس اوور ژاپنی هم باید گفت که حجم آن در مواقعی که صندلی ها باز و در سر جای خود قرار دارد(SEATS UP) طبق گفته سازنده ۴۱۹ لیتر گنجایش دارد و در مواقعی که صندلی را می خوابانید(seats folded) به ۱۱۹۳ لیتر گنجایش می رسد.
نکات مثبت :
- طراحی مناسب میتسوبیشیasx برای استفاده شهری
- ظاهر به روز تر میتسوبیشیasx
- امکانات ایمنی بالا میتسوبیشیasx
- کیفیت ساخت بالا میتسوبیشیasx-فضای بار مناسب
- تعلیق و فرمان پذیری مناسب میتسوبیشیasx
نکات منفی :
- طراحی ساده داخل خودرو
- کابین نه چندان جادار
- طراحی ظاهری عقب ضعیف