به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، طی سالیان اخیر سلیقه مشتریان به شکلی تغییر کرده که در سراسر جهان از آمار فروش خودروهای سدان به نفع مدل های کراس اور و شاسی بلند کاسته می شود. در چنین شرایطی تولید یک سدان سایز متوسط در بازار داخل می توانست پر ریسک قلمداد شود اما کرمان موتور از بهار 1395 به این چالش تن داد و مدل 820 را به عنوان بزرگترین، جادارترین و گران قیمت ترین سدان چینی به بازار فرستاد اما در عمل با استقبال چشمگیری مواجه نشد و پایین نگه داشتن تیراژ تولید و حتی شباهت های فنی آن به نسل های قدیمی تویوتا کمری نیز نتوانست شرایط بازار را به نفع 820 تغییر دهد.
آشنایی با مشخصات فنی خودروی لیفان 820
مقاله مشخصات فنی لیفان 820 را شروع می کنیم؛ سدان شیک لیفان در سال 2014 به عنوان پروژه ای قوی رونمایی شد. یک سال بعد عرضه خودروی فوق در بازارهای چین آغاز شد. کرمان موتور در سال 1395 پروژه جدید لیفان را در ایران رونمایی کرد. با توجه به تغییرات شکل گرفته در پروژه جدید نسبت به لیفان 520 و 620، انتظار می رفت لیفان 820 یکی از موفق ترین پروژه های کرمان موتور باشد. اما شاید افزایش اقبال عمومی نسبت به کراس اوورها باعث ناکامی سدان جدید برخلاف پیش بینی ها بود.
موتور LF489Q به کارگرفته شده در خودروی فوق را در واقع می توان برداشت و تقلیدی از سیستم پیشرانه تویوتا کمری 2008 دانست. یک پیشرانه 4 سیلندر و 16 سوپاپی با حجم 2.4 لیتری، 158 اسب بخار قدرت و ماکزیمم گشتاور 221 نیوتون متر؛ مشخصاتی است که شباهت فراوان به پیشرانه خودروی ژاپنی را نشان می دهد. بررسی مشخصات فنی لیفان 820 نشان می دهد که خودرو در قسمت پیشرانه فاقد طراحی جدید است.
به غیر از ماکزیمم گشتاور که مقداری بیشتری از تویوتا کمری 2008 است، سایر مشخصات فنی موتوری لیفان 820، تشابه آن را به خودروی ژاپنی تایید می کند. البته با وجود چنین مشخصات مشابهی، شتاب دو خودرو تفاوت محسوسی دارد. برتری تویوتای ژاپنی بازهم به دلیل طراحی بهینه مهندسین ژاپنی است.
در پیشرانه یادشده برای سدان جدید لیفان، از سیستم انژکتور مولتی پوینت به همراه فناوری هوشمند VVT برای زمان بندی حرکات سوپاپ ها استفاده شده است. این فناوری با نام سیستم سوپاپ زمان بندی متغیر شناخته می شود. در این سیستم با استفاده از بهینه کردن زمان رفت و برگشت سوپاپ ها، بازدهی به شکل قابل توجهی بالا می رود و مصرف سوخت نیز کاهش پیدا می کند. امروزه برندهای بزرگ خودروسازی از این فناوری به صورت همزمان با فناوری VVL به عنوان سیستمی کنترلی برای میزان بازشدن سوپاپ ها استفاده می کنند.
بررسی مشخصات فنی لیفان 820؛ عملکرد فنی
حجم موتور عاملی تعیین کننده در عملکرد فنی هر خودرو است. اما در صورتی که طراحی بهینه در سایر المان ها و اجزا محوری خودرو صورت نگرفته باشد، نتیجه خاصی جز افزایش مصرف سوخت به دنبال نخواهد داشت. افزایش حجم در پروژه جدید لیفان، انتظارات را از عملکرد فنی این خودرو بالا برد.
2400 سی سی حجم موتور برای یک سدان میان رده با وزن بیش از 1500 کیلوگرم عدد بزرگی است. نسبت به پروژه های قبلی لیفان، حجم موتور در خودروی فوق بیش از 0.8 لیتر افزایش یافته است.
نتیجه چنین افزایش حجمی، شتاب صفر تا صد معادل با 10.5 ثانیه بوده است. این عدد در مقایسه با تویوتا کمری 2008 که پیشرانه مشابهی دارد، یک ثانیه عقب تر است. همچنین حداکثر سرعت ممکن برای لیفان 820، 200 کیلومتر بر ساعت است که در میان هم رده های خودرو، عددی طبیعی است. جعبه دنده 6 سرعته اتوماتیک تعبیه شده برای خودرو نیز عملکرد نسبتا مناسبی دارد. اما تاخیر کوتاهی در هنگام تعویض دنده در عملکرد گیربکس در بعضی مدل های خودرو دیده شده است.
سیستم ترمز و سیستم تعلیق لیفان 820
یکی از مهم ترین قسمت های آشنایی با مشخصات فنی لیفان 820، سیستم های ترمز و تعلیق خودرو است. یکی از مزیت های مهم لیفان 820 در سیستم ترمز، دیسکی بودن ترمزهای عقب و جلو است. همچنین این خودرو برای توقف و ترمز به سیستم های ترمز ضدقفل، توزیع نیروی ترمز و سیستم کمکی ترمز مجهز است.
سیستم تعلیق خودروی فوق نیز یکپارچه نیست. در قسمت جلویی خودرو از سیستم تعلیق مستقل مک فرسون استفاده شده است. در قسمت جلویی از بالای یک دمپر تلسکوپی به عنوان محور اصلی فرمان استفاده می شود. ساختاری با پیچیدگی کم که کاملا برای خودروهای میان رده مناسب است.
در قسمت عقب نیز از سیستم تعلیق مستقل چند میله ای استفاده شده است. این سیستم برخلاف سیستم تعلیق مک فرسون در جلوی خودروی لیفان 820، پیچیده است و می تواند ضربات محکم و متعددی را در پستی و بلندی ها مهار کند. استفاده از سیستم چندمیله ای در قسمت عقب خودروی یادشده باعث می شود تعلیق خودرو در جاده های ناهموار تقویت شود.
بررسی آلایندگی و مصرف
مشخصات بیان شده برای پیشرانه خودرو نشان می دهد مصرف سوخت ترکیبی خودرو، عددی بالاتر از نسل های قبلی سدان لیفان خواهدبود. مصرف 8.7 لیتری سوخت در هر صد کیلومتر به صورت ترکیبی، عددی قابل انتظار برای لیفان 820 است. از طرفی باید توجه داشت که با توجه به مشخصات پیشرانه، مصرف سوخت خودروی یادشده درون شهر اعداد بالاتری ثبت خواهد کرد. بررسی مورد فوق از مشخصات فنی لیفان 820 نشان می دهد که سدان جدید لیفان خودرویی پرمصرف نسبت به نسل های قبلی است.
تجربیات مالکان لیفان 820 نشان داده است که خودرو در جاده های شهری، مصرف بیش از 13 لیتر در هر صد کیلومتر را نیز ثبت کرده است. همین جا می توان تشخیص داد که لیفان 820 خودروی ایده آل جاده های شهری نیست. برای سدان خوش چهره لیفان، باک با ظرفیت 63 لیتر درنظر گرفته شده است. این ظرفیت پاسخگوی نیازهای یک شخص معمولی حتی در جاده های شهری خواهد بود. از نظر آلایندگی نیز لیفان 820 خودرویی است که استاندارد Euro V یورو پنج را کسب کرده است.
فرمان و هدایت پذیری
با دارا بودن سیستم های کنترل کشش و پایداری، هدایت پذیری خودروی فوق نسبت به مدل های قبلی ارتقا یافته است. البته وجود سیستم تعلیق مناسب خودرو را نیز نمی توان در این امر بی تاثیر دانست. فرمان هیدرولیک این خودرو در 4 حالت تنظیم می شود. اما نکته مهم در خصوص سیستم فرمان خودرو این است که حساس به سرعت نیست و این برای خودرویی که روی آپشنال بودن آن مانور داده می شود، خوب نیست.