به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،همه ما بارها شاهد استارت زدن خودرو در لحظات حساس و مورد نیاز بوده ایم، یک باطری نو و کاملا سالم خروجی شدت جریانی حدود 50 تا 70 آمپر را تولید کند.
زمانی که این مقدار آمپر به استارتر موتور خودرو وارد می شود، پیشرانه به سرعت و راحتی روشن می شود؛ اما زمانی که عمر مفید باطری به پایان برسد، میل لنگ دیگر نخواهد چرخید و این نشان دهنده پایان عمر باتری اتومبیل شماست.
یک باتری معمولی بین 3 تا 5 سال عمر می کند، اما برای احتیاط توصیه می شود که پس از گذشت از 4 سال، حتی در صورت استارت خوردن روزانه و طبیعی آن را تعویض کنید تا از آسیب های احتمالی جلوگیری شود.
یک باتری سربی اسیدی معمولی از تعداد صفحه ی سربی که به صورت لایه لایه در کنار یکدیگر قرار گرفته اند تشکیل شده که مجموعه آن ها در محلول آب و اسید سولفوریک قرار دارند. در شرایطی همچون گرما و سرمای زیاد و لرزش های ممتد که در بیشتر جاده های کشور شاهد آن هستیم وضعیت شیمایی باتری تغرر کرده و عمر مفید آن کاهش می یابد
تفاوت باتری اتمی و باتری اسیدی
باتری اتمی یا باتری اسیدی را باید برتر بدانیم؟ پاسخ این سوال در ادامه آورده شده است:
• جنس صفحه های به کار رفته در باتری اتمی ماشین بر خلاف باتری اسیدی طوری است که نیاز به نگهداری ندارد و لازم نیست به آن آب مقطر بیفزاییم. (پس تفاوت در جنس و نوع صفحات این باتری ها است.)
• باتری ماشین اتمی بر خلاف نوع اسیدی آن، از درب های مختلف تشکیل نشده که باعث دسترسی ما به اسید خودرو شود و این قطعه باتری تنها یک درپوش دارد.
• باتری های اتمی با توجه به کیفیت و کارایی خود، از قیمت بالاتری نسبت به باتری های اسیدی برخوردارند و برای خرید آن ها باید مبلغ بیشتری بپزدازیم.
• از کار افتادن و غیر فعال شدن باتری های اتمی بر خلاف باتری های اسیدی به شکل ناگهانی و غیر مترقبه اتفاق می افتد. (باتری های اسیدی به مرور نشانه هایی در مورد از کار افتادگی و ضعف را نمودار می کنند.)
• چون باتری های اتمی دارای یک درپوش تشکیل هستند، لذا با مشکلاتی نظیر خارج شدن اسید از داخل باتری و آلوده سازی فضا مواجه نیستند؛ بر خلاف باتری های اسیدی که دارای شش درب مجزا هستند و امکان ریزش اسید از داخل آن ها و در نتیجه کثیف شدن محیط زیاد است .
• عمر مفید باتری های اتمی و مدت زمانی که می توان آن ها را مورد استفاده قرار داد، بسیار بیشتر از باتری های اسیدی است.
• باتری های اتمی یا همان باتری های سیلد را بر خلاف باتری های اسیدی، در صورت دشارژ شدن می توان با طی کردن روند ساده تری شارژ نمود و مجددا از آن ها استفاده کرد.
• باتری های اتمی به سبب ویژگی هایشان، توان استارت ماشین را افزایش می دهند. در حقیقت میزان قدرتی که اتوموبیل برای استارت زدن از باتری اتمی دریافت می کند، نسبت به باتری اسیدی بیشتر است.
• باتری های اتمی بر خلاف باتری های اسیدی، پس از خریداری نیازی به شارژ کردن ندارند.
• مقاومت و قدرت باتری های اتمی در برابر شارژ شدن بیش از حالت عادی، زیاد است.
• باتری های اتمی همچنین قادر هستند به کنترل ذخیره شارژ بپردازند و کمتر شارژ خالی کنند. در ارتباط با این موضوع طریقه شارژ باطری ماشین در خانه را مطالعه کنید .
تشخیص باتری اتمی و اسیدی
برای شناخت و تشخیص باتری اسیدی از اتمی، کافی است که به ظاهر این دو نوع باتری توجه نمایید. باتری های اتمی یا باتری های سیلد، دارای پیچ مخصوص و مورد انتظار باتری های اسیدی نیستند و به این صورت قادر به تشخیص آن ها خواهید بود.
عمر باتری اتمی چقدر است؟
عمر باتری اتمی می تواند چیزی بین ۵ تا ۱۰ سال باشد و طول عمر آن به شکل مصرف و نگهداری نیز بستگی خواهد داشت.
آیا باتری اتمی قابل تعمیر است؟
برای تعمیر باتری اتمی باید آن را به صورت کامل دشارژ کنید. برای این منظور استفاده از یک لامپ ۱۲ ولت کفایت خواهد کرد. برای شارژ مجدد باتری باید چیزی نزدیک به یک شبانه روز زمان گذاشه و مرتب هم باتری را چک کنید که دمای آن افزایش نیافته باشد. در صورتی که دمای باتری بالا رود، به طور کامل آن را از دست خواهید داد.