به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، باورهای زیادی در خصوص بارداری خانم ها بعد از 35 سالگی وجود دارد. با این حال خانم های زیادی بعد از 35 سالگی باردار شده اند. در واقع از هر 10 کودک یک کودک از مادری با سن بالای 35 سال متولد شده و هیچ مشکلی ندارد. البته مادر نیز در سلامت کامل است.
با این حال پزشکان و ماماها به خانم های باردار بالای 35 سال، توصیه هایی دارند تا با وجود تمام حساسیت ها و مشکلات سلامتی بعد از این سن مانند احتمال بروز دیابت بارداری، سقط جنین و یا حتی بروز ناهنجاری در نوزادان مانند سندرم داون، بتوانند به سلامتی بارداری خود را پشت سر بگذارند و فرزند سالمی به دنیا بیاورند. شناخت راهکارها و بررسی بایدها و نبایدها در این راه به بانوان کمک می کند تا برای بارداری در سنین بالاتر، بهترین تصمیم را اتخاذ کنند. همچنین اطلاع درباره بارداری می تواند به افراد کمک کننده باشد.
بارداری بعد از 35 سالگی
امروزه افراد بلافاصله بعد از ازدواج تصمیم به بارداری نمی گیرند. با پیشرفت علم و گسترش زنان شاغل، افراد این موضوع را به تعویق می اندازند تا در زمان مناسب اقدام به بارداری کنند اما غافل از اینکه بهترین سن برای بارداری 20 تا 35 سالگی است اما اگر شما به هر دلیلی بارداری خود را به بعد از 35 سالگی موکول کردید، باید هوشمندانه دست به انتخاب بزنید که سلامت شما و جنین در دوران بارداری و وضع حمل به خطر نیفتد. در ادامه به بایدها و نبایدهای بارداری بعد از 35 سالگی می پردازیم.
سقط جنین در سنین بالاتر
در صورتی که سن شما در محدوده 20 تا 35 سالگی قرار داشته باشد، کمتر با عوارض بارداری خطرناک مانند سقط جنین رو به رو خواهید شد. طبق مطالعات انجام شده توسط محققین، بانوانی که بالای 35 هستند و اقدام به بارداری می کنند، احتمال سقط جنین در آن ها بیشتر است. یعنی خانم های بالای 35 سال، 20 درصد بیشتر از سایرین سقط جنین را تجربه خواهند کرد.
افزایش ناهنجاری های کروموزومی در بالا بودن سن بارداری
احتمال ناهنجاری های کروموزومی در جنین افرادی که در سن بالا اقدام به بارداری می کنند، بیشتر است. با انجام آزمایش و مطالعات روی جنین هایی که در هفته ی 9 تا 11 خود قرار دارند، ناهنجاری هایی مانند سندروم داون و سندروم ترنر دیده شده است. لذا بارداری در سن بالا می تواند برای جنین بسیار خطرناک باشد.
عدم توانایی در زایمان طبیعی از مشکلات بارداری بعد از 35 سالگی
بهترین روش برای متولد شدن یک نوزاد، زایمان طبیعی است. در زایمان طبیعی، سلامت مادر و سلامت جنین نیز در وضعیت بهتری از سزارین قرار دارد. لذا اگر شما بارداری بعد از 35 سالگی داشته باشید، احتمال اینکه نتوانید فرزند خود را طبیعی به دنیا آورید بیشتر خواهد بود. بانوانی که در سنین بالا وضع حمل می کنند با عوارضی مانند خونریزی شدید و تأخیر در به دنیا آمدن نوزاد مواجه می شوند. همین عامل باعث می شود که فرد ناخواسته تحت عمل سزارین قرار بگیرند.
تجربه استرس بیشتر با افزایش سن بارداری
همانطور که می دانید استرس برای همه انسان ها مضر است. این مضر بودن برای خانم هایی که بارداری بعد از 35 سالگی را تجربه می کنند بیشتر است. هر چقدر شما سطح استرس بیشتری را داشته باشید خطراتی مانند افزایش فشار خون، بیماری های قلبی، افسردگی و... را نیز در خود افزایش می دهید. حجم بالای استرس که در دوران بارداری برای بانوان با سن بالا ایجاد می شود، می تواند بر روی سلامت فرد و جنین تأثیر منفی بگذارد.
افزایش چاقی در بارداری بعد از 35 سالگی
میانگین چاقی بارداری در افرادی که در سنین بالاتر بارداری را تجربه می کنند بیشتر از دیگران است. همانطور که می دانید اگر چاقی بارداری در شما بیش از حد نرمال باشد، ممکن است دچار دیابت بارداری شوید و این موضوع روی سلامت شما و فرزندتان تأثیر منفی به جای می گذارد. پس اگر می خواهید در سن بالا باردار شوید، قبل از اقدام به بارداری با یک پزشک تغذیه در مورد سلامت عمومی بدن خود مشورت کنید.
درمان مشکلات بارداری بعد از 35 سالگی
همانطور که می دانید بهترین کار پیشگیری است. البته الزاما همه بانوانی که در سنین بالا تصمیم به بارداری می گیرند دچار مشکل نمی شوند. همه ما افراد زیادی را دیده ایم که در سنین بالا اقدام به بارداری می کنند و فرزندی سالم به دنیا می آورند. در برخی از موارد نیز مشاهده شده است که فرد در سن بالا دوقلو باردار شده و توانسته این دوران را با سلامتی پشت سر بگذارد. اما اگر شما در سن بالایی قرار دارید و قصد دارید فرزندی به دنیا آورید، حتما با متخصص زنان و متخصص تغذیه در مورد وضعیت خود صحبت کنید که بدون خطر این دوران را پشت سر بگذارید. بنابراین تا جایی که برای شما امکان دارد سن بارداری خود را افزایش ندهید تا کمتر درگیر عوارض بارداری در سنین بالا قرار بگیرید.