به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، برای اکثر خانم ها این قضیه بسیار اتفاق افتاده است، ورزش در دوران پریود ، به خصوص شنا در دوران پریود و به استخر رفتن بسیار دشوار است.
وجود نواربهداشتی و البته خون ریزی این مشکل را بزرگتر و جدی تر میکند. بحث اصلی از لحاظ بهداشتی میتواند برای هر خانمی مسئله ای جدی باشد. وجود تامپون یا کاپ قاعدگی میتواند شنا را برای شما آسان و ممکن کند.
اما همیشه این را به یاد داشته باشید که دوران قاعدگی یا همان پریود نباید باعث توقف روند استاندارد زندگی شما بشود. جالب است بدانید که شنا باعث کاهش درد های ناحیه شکم میشود و حتی به بهبود حالت روحی شما هم کمک میکند.
۱. آیا می توان بدون استفاده از وسایل بهداشتیِ مخصوص پریود شنا کرد؟
اگر قبلا در دوران پریودتان بدون استفاده از لوازم بهداشتی شنا کرده باشید، احتمالا متوجه شده اید که تا وقتی در آب هستید، خون ریزی به طور موقت قطع می شود. البته درباره این موضوع قوانین علمی وجود دارد.
چیزی که باعث جریان یافتن خون از رحم به دهانه رحم و از آنجا به بیرون می شود، نیروی گرانش زمین است. به همین دلیل است که وقتی در آب هستید، خون تقریبا جاری نمی شود. فشار آب سرعت جریان خون را کاهش می دهد، البته به طور کامل آن را قطع نمی کند.
دکتر لی میلهایزر (Dr. Leah Millheiser) از بخش مراقبت های بهداشتی دانشگاه استنفورد می گوید:
تا زمانی که در آب هستید، فشار آب خروج خون را به طور موقت متوقف می کند. بااین حال اگر سرفه یا عطسه کنید، بخندید یا حرکات شدید و سنگین انجام دهید، جریان خون بر فشار آب غلبه می کند و باعث جاری شدن خون می شود. البته در بیشتر موارد، حتی اگر خونی هم خارج شود، مقدار آن کم است.
۲. کدام محصولات بهداشتی برای شنا در هنگام پریود مناسب هستند؟
اگر پریودتان شدید است یا احساس بدی پیدا می کنید که بدون محصول بهداشتی وارد آب شوید، از نوع مناسب این محصولات استفاده کنید. اگرچه انتخاب آن به خودتان بستگی دارد، متخصصان تامپون و کاپ قاعدگی را توصیه می کنند. دلیلش این است که نواربهداشتی مقدار زیادی آب را به خود جذب می کند و بنابراین نمی تواند از شما محافظت کند.
خانم جنیفر مِیرز پرستار و ماما می گوید:
استفاده از تامپون در هنگام شنا، کاملا بی خطر است. تامپون پس از ورود به بدن، در رحم بالا می رود و خون موجود در آن را جمع می کند. بقیه قسمت های واژن در طول مدت شنا نسبتا بسته می ماند؛ بنابراین تبادل زیادی بین خون درون واژن و آب استخر یا دریا صورت نخواهد گرفت.
معمولا همه انواع تامپون خوب کار می کنند اما بهتر است از تامپون با جذب بالا یا نوعی از آن را استفاده کنید که برای خانم های ورزشکار طراحی شده است.
یادتان باشد بعد از اینکه از آب بیرون آمدید، در اولین فرصت آن را تعویض کنید. تامپون آب دریاچه، استخر یا دریا را جذب می کند؛ بنابراین تعویض آن بعد از خارج شدن از آب ضروری است. تامپونی که در طی شنا آب را جذب کرده است، اشباع می شود و دیگر جایی برای جذب خون بیشتر نخواهد داشت.
۳. آیا مجبوریم از تامپون یا کاپ قاعدگی استفاده کنیم؟
اگر از تامپون خوشتان نمی آید، از کاپ قاعدگی استفاده کنید. این کاپ در هنگام شنا باید به درستی قرار گرفته باشد تا سدی بین جریان خونِ درون رحم و آب ایجاد کند. کاپ قاعدگی معمولا تا ۱۲ ساعت در آب می تواند عملکرد خوبی داشته باشد؛ بنابراین بهتر از تامپون خواهد بود. یادتان باشد که اگر دستگاه داخلِ رحمی (آی یودی IUD) دارید، برای استفاده از کاپ با پزشکتان مشورت کنید.
اگر نمی خواهید، مجبور نیستید از هیچ محصول بهداشتی ای خواه تامپون خواه کاپ قاعدگی استفاده کنید. اگر پریودتان سبک است، از مایوی رنگ تیره با پارچه مخصوص و جاذب استفاده کنید که ضدآب و ضدلک باشد. قبل و بعد از شنا، می توانید از نوار بهداشتی استفاده کنید.
۴. با همه اینها آیا باز هم ممکن است خون وارد آب شود؟
برخی خانم ها از این وحشت دارند که خون خودشان یا دیگران را در آب ببینند و نگران هستند رد خونشان در آب بماند. ذهن تان را آرام کنید. اگر هم خون وارد استخر شود، به سرعت با آب رقیق خواهد شد.
دکتر مِیرز می گوید:
مقدار خونی که وارد آب می شود، معمولا کم است و با تصفیه شیمیایی آب استخر خنثی می شود. اگر هم در دریا هستید، حجم آب آن قدر زیاد است که خون را رقیق می کند. بنابراین نگران این نباشید که رد خون در آب دیده شود.
۵. آیا شنا با وجود پریود برای بدن ضرر ندارد؟
پریود نباید مانع شناکردن شما شود، زیرا نه تنها برای بدنتان ضرر ندارد، مزایایی هم دارد. شنا و ورزش های سبک می توانند به رفع گرفتگی ماهیچه ها در دوران پریود کمک کنند.
شنا (و به طورکلی ورزش های سبک) باعث می شوند تا بدنتان اندورفین آزاد کند. اندورفین نوعی مسکن طبیعی است و به شما احساس بهتری می دهد. تحقیقات نشان داده اند که ورزش منظم می تواند در جلوگیری از سندرم پیش از قاعدگی (PMS) مؤثر باشد.
اگر شناگر حرفه ای هستید، شاید متوجه شوید که تفاوت هایی در قدرت و سرعت تان نسبت به زمانی ایجاد شده است که پریود نیستید. مشکلی نیست؛ اگر سطح انرژی تان پایین است، کمی استراحت کنید و با استفاده از مسکن دردهایتان را کاهش دهید.
بااین حال اگر دردهای شدید دارید یا گرفتگی عضلات و انقباض ماهیچه هایتان غیرقابل تحمل است، شنا نکنید.
۶. در چه شرایطی نباید در هنگام پریود شنا کرد؟
با اینکه شنا در زمان پریود مانعی ندارد، اما اگر شرایط زیر را دارید، بهتر است شنا نکنید:
- اگر به تازگی روی واژن جراحی خاصی مانند دیلاتاسیون و کورتاژ برای سقط جنین یا هیستروسکوپی و بازیابی تخمک انجام داده اید، در زمان پریود شنا نکنید.
- اگر به تازگی (مثلا حدود دو هفته) نوزادی به دنیا آورده اید یا سقط جنین داشته اید و هنوز هم خون ریزی دارید، شناکردن را برای بعد از بهبودی کامل بگذارید.
۷. آیا شنا در زمان پریود باعث عفونت نمی شود؟
به طورکلی بعید است که به دلیل شناکردن، به عفونت واژن مبتلا شوید. اگر بنا به عفونت باشد، عفونت های پوستی و مشکلات معده ناشی از بلعیدن آب آلوده شایع تر است. دکتر ژاکلین هو متخصص غدد تناسلی و ناباروری می گوید:
شناکردن در دوره پریود هیچ خطری برای شما ندارد. این کار خطر ابتلا به عفونت را افزایش نمی دهد.
بااین حال قوانین برخی استخرها به خانم ها اجازه ورود در دوران پریود را نمی دهد. آنها دلیل این کار را سلامتی سایر افراد بیان می کنند. واقعیت این است که در استخرها مایعات دیگری مانند ادرار و عرق بدن هم وارد می شود که برای سلامتی خطرناک است؛ به همین دلیل از کلر برای جلوگیری از انتشار بیماری استفاده می کنند. بنابراین شما با شنا در دوران پریود سلامت دیگران را به خطر نمی اندازید.
خود آب استخر به دلیل داشتن کلر، می تواند واژن و بخش تناسلی شما را تحریک کند و در معرض خطر ابتلا به عفونت یا واژینوز باکتریال (BV) قرار دهد. برای اینکه این ریسک را کاهش دهید، بهتر است بعد از شنا، دوش بگیرید تا کلر از بدنتان شسته شود. سعی کنید با مایوی مرطوب جایی ننشینید.
اگر بعد از شنا متوجه خارش واژن، سوزش یا ترشحات غیرمعمول شدید، به پزشکتان اطلاع دهید.
۸. چطور می توان پریود را تا زمان اتمام شنا به تعویق انداخت؟
اگر قرص های ضدبارداری هورمونی ترکیبی مصرف می کنید، باید بلافاصله بسته دوم را شروع کنید تا پریودتان به تعویق بیفتد یا اگر شروع شد، قطع شود؛ یعنی اگر قرص های ۲۱روزه استفاده می کنید، نباید برای شروع بسته دوم ۷ روز صبر کنید یا اگر قرص های ۲۸روزه می خورید، دیگر ۷ قرص دارونما (غیرفعال) را نخورید و بلافاصله بسته دوم را شروع کنید. پریودتان تا زمانی شروع نخواهد شد که بسته دوم به پایان برسد.
برخی از داروهای هورمونی ضدبارداری طوری طراحی شده اند که با مصرف آنها، هر سه ماه یک بار پریود خواهید شد.
اگر قرص مصرف نمی کنید و می خواهید پریودتان را به تأخیر بیندازید، پزشک می تواند برایتان قرص نورتیسترون (norethisterone) تجویز کند تا سه روز قبل از اینکه پریودتان شروع شود، آن را مصرف کنید. می توانید این قرص را تا ۲۰ روز مصرف کنید و وقتی آن را تمام کردید، پریودتان باید شروع شود.
اگر شناگر حرفه ای هستید اما تامپون و کاپ را دوست ندارید، با پزشکتان درباره به تعویق انداختن پریودتان مشورت کنید.