دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / حوزه روانشناسی /

باید و نبایدهای رابطه با خانواده همسر 

چهارشنبه، 07 آبان 1399
بسیاری از افراد انتظار دارند خانواده همسرشان همانند فرزند خود با آن‌ها رفتار کند. اما باید بپذیرید که رابطه والد فرزندی یک رابطه بسیار خاص است که در طی سال‌های سال شکل گرفته و استحکام پیدا کرده است. شما نمی‌توانید انتظار داشته باشید که خانواده همسرتان نقش پدر و مادر شما را برایتان ایفا کنند.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، خانواده همسر شما بخشی مهم از زندگی او هستند و همین قضیه باعث می شود بخش مهمی از زندگی شما نیز باشند. هیچ کس ادعا نمی کند حفظ تعادل بین نیازهای خود و دیگران ساده است، مخصوصا نیازهای خود و یک خانواده، اما ایجاد هماهنگی در خانواده، هم شدنی است و هم واقعا ارزش تلاش را دارد. برقراری ارتباط و بازسازی ارتباط های ازدست رفته کار نه چندان آسان اما ارزشمندی است، زیرا سرمایه گذاریِ امروزِ شما در طول زندگی مشترک تان باقی خواهد ماند.

بسیار اهمیت دارد که ویژگی های خانواده خود و همسرتان را بشناسید و با توجه به آن ها تلاش کنید تا روابط خود را با آن ها مدیریت نمایید. بسیاری از دعواهای بین زوجین با بی توجهی به مسائل جزیی شروع شده است.

در ادامه به روش هایی برای مدیریت رابطه با خانواده همسر اشاره شده است:

1. تلاش برای استقلال خانواده ی جدید

یکی از اشتباهات زوجین این است که به تصور رفتار محترمانه، به خانواده ها اجازه می دهند پس از ازدواج رفتارها و تصمیم هایشان را کنترل کنند. شما باید با آموختن مهارت های رفتاری این مساله را یاد بگیرید که همزمان با وجود حفظ روابط صمیمانه و محترمانه با والدین خود، برای استقلال خانواده ای که تشکیل داده اید نیز ارزش قائل شوید.

2. حفظ حریم و مرزها و رابطه با خانواده بعد از ازدواج

رابطه صمیمانه هرگز به معنی رعایت نکردن حریم شخصی زندگی شما و همسرتان نیست. به اشتراک گذاشتن تمام جزئیات رابطه خود با خانواده ها خودش می تواند مجوزی برای کنترل گری و مداخلات بیش از حد آن ها باشد. اگر این مداخلات در زندگیتان صورت می گیرد و متعاقب آن رابطه بین شما و همسرتان نیز آسیب دیده است، بیشتر از تلاش برای تغییر خانواده ها تلاش کنید تا خودتان مرزهای خانواده خود را تعیین نمایید. این گونه از اختلافات خانوادگی نیز جلوگیری کرده اید.

3. از همسرتان پیش خانواده خود بدگویی نکنید

توجه داشته باشید که شکایت خود را از همسرتان نزد خانواده تان نبرید. شما با تشکیل خانواده جدید باید بتوانید مسائل ومشکلات خود را تا حد امکان در درون آن حل نمایید. قبل از شکایت و بدگویی تلاش کنید نحوه گفت و گو و برقراری ارتباط سالم با همسرتان را در هنگام بروز تعارض ها بیاموزید.

برای ارتباط همسرتان با خانواده ی خود ارزش قائل باشید. نگذارید مشکلات گذرای شما روابط بلند مدت او با خانواده تان را خدشه دار کند. این گونه از احتمال بروز مشکلات با خانواده همسر نیز پیشگیری کرده اید.

4. تجدید نظر در اولویت بندی ها پس از ازدواج

اگر تحکیم ازدواج و رابطه با همسرتان برایتان اهمیت دارد، نیازمند این هستید که پس از ازدواج اولویت بندی های خود را مورد بازنگری قرار دهید. وقتی که داشتن رابطه ی رضایت بخش با همسرتان نسبت به رابطه با خانواده ی پدری خود اهمیت کمتری برای شما دارد، نباید انتظار داشته باشید که دچار تعارض و اختلاف با همسرتان نشوید.

5. آموختن مهارت جرات مندی در ارتباط با خانواده همسر

بسیاری از افراد به دلیل عدم آگاهی از روش های گفت و گوی موثر هیچ وقت از نگرانی ها و موضوعاتی که باعث ناراحتی شان می شود با خانواده همسر خود صحبت نمی کنند. در واقع آن ها می ترسند حرف زدن در مورد این گونه مسائل باعث شود که احترام ها شکسته شده یا دعوا و قهر بروز پیدا کند. در مقابل برخی دیگر همواره در برخورد با کوچک ترین مشکلی از کوره در می روند و جار و جنجال های زیادی را رقم می زنند. مهارت جرات مندی به شما می آموزد که چگونه موضعی معتدل داشته باشید و به طور موثری در مورد تعارض ها گفت و گو کنید. اگر احساس می کنید در این مورد مهارت چندانی ندارید و نمی توانید مشکلات خود و خانواده همسرتان را به درستی مدیریت نمایید، کمک گرفتن از یک روانشناس می تواند تا حد بسیاری در حل مشکلاتتان موثر باشد.

6. کنار گذاشتن کلیشه های ذهنی

بسیاری از افراد پیش از این که وارد زندگی مشترک شوند تصویر خاصی را از خانواده همسر در ذهن خود شکل می دهند. برای مثال ممکن است انتظار داشته باشید پدرشوهرتان همواره از نظر مالی همسرتان را حمایت کند یا مادر شوهرتان ارتباط نزدیکی با نوه هایش داشته باشد. داشتن کلیشه ها و تصویرهای ذهنی از پیش تعیین شده باعث می شود که نتوانید شخصیت حقیقی افراد را بشناسید و با " خود واقعی " آن ها ارتباط برقرار کنید. توجه داشته باشید که هرکس شخصیت منحصر به فرد خود را دارد و نقش های شما در زندگی نمی تواند معرف کاملی برای شخصیت و الگوی رفتاری تان باشد.

7. لزوم رفتار توام با احترام

بسیار اهمیت دارد که بتوانید همواره رفتار توام با احترامی با خانواده همسرتان داشته باشید و به آن ها نشان دهید که در یک جبهه مخالف قرار ندارید. توانایی کنترل خشم و مدیریت هیجانات منفی عامل بسیار مهمی است که به شما کمک می کند همواره آرامش خود را حفظ کرده و تحت فشار و ناراحتی رفتارهای نامناسبی از خود نشان ندهید.

8. شکل دادن انتظارات واقع بینانه

بسیاری از افراد انتظار دارند خانواده همسرشان همانند فرزند خود با آن ها رفتار کند. اما باید بپذیرید که رابطه والد فرزندی یک رابطه بسیار خاص است که در طی سال های سال شکل گرفته و استحکام پیدا کرده است. شما نمی توانید انتظار داشته باشید که خانواده همسرتان نقش پدر و مادر شما را برایتان ایفا کنند. باید از هر فرد در جایگاه متفاوت خود انتظاراتی را شکل دهید و نقش ها را با یکدیگر اشتباه نگیرید.

هم چنین تلاش کنید امکانات، خصوصیات و ویژگی های رفتاری خانواده همسر خود را بسنجید و انتظاراتتان را متناسب با آن ها شکل دهید. داشتن توقعاتی که از توان افراد خارج هستند تنها باعث رنجش خاطر و احساس ناکامی بیش از حد در شما می شوند؛ برای مثال ناتوانی در ابراز محبت کلامی در برخی خانواده ها رایج است. اگر شما نتوانید این خصوصیت را درک کنید همواره احساس می کنید مورد محبت قرار نگرفته اید یا دائما درگیر این پرسش می شوید که " چرا خانواده همسرم مرا دوست ندارند" این در حالی است که عدم ابراز کلام محبت آمیز تنها نشان دهنده نوعی الگوی رفتاری در این خانواده است و تنها به شما اختصاص ندارد.

9. بالا بردن توانایی سازگاری خود

برای داشتن یک زندگی مشترک همراه با آرامش باید این نکته را بپذیرید که قرار نیست ویژگی های شخصیتی همسر یا خانواده او را تغییر دهید. پافشاری بر این مسئله باعث می شود دائما در یک جدل ناخواسته درگیر شوید و تلاش کنید دیگران را قانع سازید آن طور که شما دوست دارید رفتار کنند. در حالی که لازم است اعضای خانواده جدیدتان را با همه ویژگی های مثبت و منفی که دارند به عنوان افرادی منحصر به فرد در نظر بگیرید و آن ها را همان گونه که هستند بپذیرید.

در حقیقت نکته این جاست که قدرت سازگاری خود را بالا برده و بتوانید با افرادی متفاوت از خود نیز ارتباطی گرم و صمیمانه برقرار کنید. به این نکته توجه داشته باشید همه افرادی که دوستشان دارید و با آن ها در ارتباط هستیم لزوما نباید شبیه شما باشند. این توانمندی شماست که بتوانید با افراد متفاوت نیز معاشرت کرده و در عین حال مرزهای زندگی خود را نیز حفظ کنید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز سه شنبه 18 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
نگاهی به جشن تولد 93 سالگی پدر حمید معصومی نژاد گوینده خبر از رُم/مبارکا باشه +عکس
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
تبدیل پایان نامه به مقاله و کتاب
رونمایی از چهره واقعی و زیبای کیمیا خاتون و شمس تبریزی برای اولین بار/ چشمان بادامی و ابروی کمانی دختر مولانا+عکس
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
تماشای بازی تیم استقلال در کنار مزار جوان تازه فوت شده توسط دوستان بامعرفتش+ویدیو/ بامرام شما هستن بقیه اداتون رو درمیارن👌
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی