به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از نی نی سایت، یکی از فعالیت هایی که باعث افزایش اعتماد به نفس در کودکان می شود بازی است. بازی تعاملی است که کمک می کند کودکان خصوصیات مثبت را بشناسند و به آنها فرصت می دهد که درباره خودشان چیزهای مثبت بشنوند. اگر میخواهید با بازی اعتماد به نفس کودک را بالا ببرید بهتر است این مقاله را تا انتها بخوانید.
چطور بازی اعتماد به نفس کودک را بالا می برد؟
اعتماد به نفس تنها از راه پیروزی و موفقیت به دست نمی آید. در حقیقت آموزش کودک برای یادگیری زندگی همراه با شکست می تواند سنگ بنای هوش هیجانی او باشد و به طور مثبت اعتماد به نفس را در ارزش های شخصی او ایجاد کند.
تعریف شنیدن و تعریف کردن بدون شک برای بالا بردن اعتماد به نفس کودک مهم است. انجام این کار باعث تقویت اعتماد به نفس در کودک می شود و به او کمک می کند تا نقاط قوت خود را درک کند.
1. بازی تعریف کردن از یکدیگر
تعریف کردن اولین بازی برای تقویت اعتماد به نفس کودک اسبت چون باعث می شود کودک درباره خود و دیگران فکر کند. این نشان می دهد که دوست داشته شدن می تواند چقدر مهم باشد و ارزش فرد به تحقق انتظارات دیگران وابسته نیست.
این بازی ساده می تواند با افراد در هر سنی باشد. تمام آنچه شما نیاز دارید، خودتان، فرزندتان و سایر افرادی است که در بازی شرکت می کنند. در این بازی کافی است یک ویژگی مثبت از دیگران را تعریف کنید و نظر دیگران را بدانید. کودک در این وضعیت به خوبی به تعریف دیگران درباره خودش فکر می کند و حس مثبتی در خود پیدا می کند.
چه چیزی نیاز دارید:
فضای بازی می تواند سرپوشیده یا باز باشد اما بهتر است به اندازه کافی بزرگ باشد تا همه بازیکنان در آن جا شوند.
توپ های نرم و سبک به اندازه های مختلف
چطور بازی کنید
بازیکنان را در یک حلقه جمع کنید.
بازیکنان در نوبتشان یک توپ را به بازیکنی دیگر در حلقه می اندازند. در هر بار چرخش توپ، بازیکنی که توپ به او رسیده یک تعریف از بازیکنی که توپ را به سمت او پرتاب کرده می کند.
بازیکن دریافت کننده توپ، سپس آن را به شخص دیگری پرتاب می کند و یک تعریف از فرد دریافت کننده توپ، میگیرد.
در پایان بازی وقت بگذارید و از بازیکنان بپرسید سخت ترین، آسان ترین و جالب ترین جنبه های بازی کدام است.
نکته مهم برای بزرگسالان
به عنوان بزرگسالی که با فرزند خود بازی می کند، سعی کنید تعریف هایتان واقعا با شخصیت فرزندتان مطابقت داشته باشد. به عنوان مثال اگر او نمیتواند یک کلمه را به درستی هجا کند، او را ستایش نکنید. بچه ها می توانند تفاوت بین ستایش نادرست و واقعی را بفهمند و این می تواند نتیجه معکوس داشته باشد.
بازی را خانوادگی کنید
یکی از مزایای این بازی این است که می توانید قوانین و روش خود را به آن اضافه کنید. شاید بتوانید دور دیگری به بازی اضافه کنید که در آن کودکان مجبور باشند یک تعریف هم از خودشان ارائه کنند.
2. بازی دست چپ اول
این بازی سرگرم کننده کودک را به تسلط بر یک کار ساده با استفاده از دست غیرغالب کمک می کند. آنها قدرت خودت را در انجام وظایف با دست غیرغالب می بیند و می آموزد که چطور میتوان با تمرین توانایی خود را بهبود بخشید.
چه چیزی نیاز دارید:
به یک کرنومتر یا یک تایمر در تلفن هوشمند نیاز دارید.
چطور بازی کنید
یک کار را با یک شروع و پایان مشخص انتخاب کنید. بچه های کوچکتر میتوانند یک کار خانه مانند چیدن میز و پر کردن لیوان آب یا درست کردن ساندویچ را انجام دهند و بچه های بزرگتر هم می توانند نقاشی کردن، نوشتن نامه با دست چپ یا شستن ظروف را امتحان کنند.
نکته مهم برای بزرگسالان
از کودک بخواهید در حالی که وقت را نگه داشته اید با دست غالب و سپس با دست غیرغالب انجام دهد. او را ترغیب کنید تا زمان رسیدن دست غیرغالب به دست غالب تلاش کند.
3. مجله دستاورد روزانه بسازید
هر کودکی روزهایی دارد که در آن احساس خوب دارد و روزهایی دارد که نمی تواند حس خوب داشته باشد. یک مجله موفقیت روزانه برای او بسازید. از او بخواهید یک مجله خالی بسازد و هر شب یک تا پنج نکته مثبت درباره خود به آن اضافه کنند. یک خواهر یا برادر بزرگتر می تواند در نوشتن این موارد کمک کند. این مجله راه مناسبی برای دستاوردهایی است که در زندگی به دست می آورند. این مجموعه از شناخت به بچه ها امکان میدهد که هنگام احساس کمبود به سرعت نقاط قوتشان را یادآوری کنند.