به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از نی نی سایت، برخی از افراد به دلایلی نظیر، دیر از خواب بیدار شدن، نداشتن فرصت کافی برای آمادهسازی خوراک، یا عدم اشتها در صبحهای زود، در خوردن صبحانه اهمال کرده و با خوردن یک استکان چای یا قهوه قضیه را فیصله میدهند. اما آیا میدانید، عدم تناول صبحانه، ضررهای زیادی به سلامتی وارد میکند؟ دراین مطلب با اهم فواید صبحانه و اجزای تشکیل دهنده صبحانه کامل،برای کودکان آشنا میشوید. همچنین به خوراکیهای نامناسب برای وعده صبحانه نیز اشاره شده است.
وعدهای که از ناهار مهمتر است
صبحانه انرژی مورد نیاز را برای انجام فعالیتهای جسمی و عقلی تامین میکند . تناول صبحانه به ویژه برای کودکان و نوجوانان که در زمینه جسمی و ذهنی درحال رشد هستند، اهمیت فراوانی دارد.
صبحانه نقش مهمی در کنترل وزن و جلوگیری از احساس گرسنگی شدید، ایفا میکند. همچنین در پیشرفت یادگیری و عملکرد ذهنی کودک بسیار مهم بوده و تنها منبع تامینکننده قند و نشاسته مورد نیاز بدن است که به تدریج جذب میشود. صبحانه انرژی مورد نیاز کودک در طول روز را تامین و به وی در انجام تکالیف مدرسه و فعالیتهای جسمی یاری میرساند.
مطالعات پزشکی متعدد انجام شده در این خصوص، نشانگر اهمیت خوردن منظم صبحانه در افزایش قدرت تمرکز کودکان در هنگام یادگیری است. علاوه براین باعث انسجام اجتماعی خانواده میشود، به ویژه هنگامی که اعضای خانواده هنگام تناول صبحانه در رابطه با انتظارات و وظایف هریک از اعضا صحبت میکنند.
تحقیقات نشان داده است که پیشرفت تحصیلی و موفقیت در زمینههای مختلف در کودکانی که صبحانه میخورند نسبت به کودکانی که اهمیتی به خوردن صبحانه نمیدهند، بیشتر است.
پیشنهادهایی برای منوی صبحانه
نشاسته: در صبحانه، باید از غذاهای سرشار از نشاسته که به تدریج جذب بدن شده و انرژی لازم را برای انجام فعالیتهای ذهنی و جسمی کودک را در طول روز تامین میکند، مصرف کرد. از بهترین منابع نشاسته نان( به صورت سنتی یا تست) است؛ بهتراست که نان سبوسدار یا نان جو که حاوی درصد بالایی از فیبر بوده و به کودک کمک میکند که سیر شدن را احساس کند، استفاده شود.
سبزیجات: کودک را به خوردن سبزیجات تشویق کنید. بیشتر کودکان در طول شبانهروز به خوردن 3 وعده سبزیجات به دلیل داشتن درصد بالایی از الیاف، آب و ویتامینها نیاز دارند. همچنین سبزیجات به کودک در رسیدن به احساس سیری، کمک میکند.
میوه: کودک خود را تشویق کنید به همراه صبحانه میوه نیز بخورد. به دلیل داشتن ویتامینهای ضروری برای بدن، کودک شما روزانه به 2 وعده میوه نیاز دارد.
لبنیات: سعی کنید در صبحانه کودک، شیر کم چرب یا مشتقات آن نظیر خامه و پنیر وجود داشته باشد. ضمنا توصیه میشود کودک خود را برای خوردن حبوبات نیز تشویق کنید.
چربیها: برای کودک خود چربیهای مفید مانند روغن زیتون، زیتون و آجیل انتخاب کنید.
غذاهایی که نباید روی میز صبحانه باشد
سوسیس و کالباس به دلیل داشتن چربی و نمک فراوان اثرات سوئی بر سلامتی کودک دارد.
با کودک خود در ارتباط با آبمیوههای صنعتی و سرشار بودن آنها از شکر و نقش منفی آنها در سلامتی صحبت کنید.
نوشیدنیهای گازدار، به دلیل داشتن درصد بالایی از کافئین که باعث دفع کلسیم و پوکی استخوان میشود.
چیپس، آب نبات، شیرینی و بیسکویتهای صنعتی، پیراشکی و شکلات به دلیل دارا بودن قند، چربی، نمک و کالری زیاد و نداشتن فایده غذایی به عنوان غذاهای ناسالم شناخته میشوند که برای سلامت کودک شما بسیار مضر هستند.