دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / رژیم غذایی /

بهترین غذاهای حاوی پروبیوتیک را بهتر بشناسید 

دوشنبه، 24 شهریور 1399
اگر شما می‌خواهید از منابع پروبیوتیک طبیعی (چیزی غیر از مکمل های پروبیوتیک) در تغذیه روزانه خود استفاده کنید پس کار درست این است که بهترین غذاهای حاوی پروبیوتیک را بشناسید و به جای استفاده از مکمل ها از این خوراکی ها در غذای روزانه خود استفاده کنید و از مزایای سلامتی آنها بهره مند شوید.

این روزها زیاد نام پروبیوتیک را می بینیم و می شنویم؛ از زبان دکتر، دوست، آشنا یا روی بیلبوردها و در تبلیغات. همه از خواص محصولات پروبیوتیک تعریف و مصرف آن ها را توصیه می کنند. اما آیا می دانید پروبیوتیک چیست و در چه غذاهایی وجود دارد؟ اگر دوست دارید با فواید پروبیوتیک برای بدن آشنا شوید و بدانید چطور باید از آن ها بهره مند شد، این مقاله را تا انتها بخوانید.

منظور از مواد غذایی پروبیوتیک چیست؟

اگر هنوز درباره پروبیوتیک ها نمی دانید، پروبیوتیک ها باکتری ها و مخمرهای زنده ای هستند که در صورت مصرف در مقدار مناسب مزایایی برای سلامتی دارند. وقتی آنتی بیوتیک مصرف می کنید تعدادی از باکتری های خوب بدنتان را از دست می دهید. پروبیوتیک ها به بدن شما کمک می کنند که باکتری های خوب بدن را سریعا جایگزین کنید و تعادل آن ها را حفظ کنید. علاوه بر این ها پروبیوتیک ها با کنترل اعصاب به حرکت غذاها در طول روده و هضم بهتر غذا کمک می کنند. شایع ترین مشکلاتی که با مصرف پروبیوتیک ها بهبود می یابد، شامل بیماری هایی مثل سندروم روده تحرک پذیر، اسهال های عفونی ناشی از باکتری ها و آنتی بیوتیک ها است. بر اساس تحقیقات پروبیوتیک ها برای مشکلات دیگر بدن مثل اگزما، کاهش فشار خون، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش مقاومت لاکتوز، جلوگیری از آلرژی و سرماخوردگی و بهداشت دهان و دندان مفیدند. البته هر کدام از پروبیوتیک ها بسته به نوعشان برای قسمت هایی از بدن مفیدند و اینطور نیست که یک نوع پروبیوتیک برای بهبود سلامت عمومی بدن باشد.

فهرستی از مواد غذایی حاوی پروبیوتیک

1. کفیر

مانند ماست، این محصول لبنی تخمیر شده ترکیبی منحصر به فرد از شیر است. کفیر، بیش از 3000 سال است که مصرف می گردد. اصطلاح کفیر از دو کشور روسیه و ترکیه آمده و به معنای حس خوب است. کفیر طعم اسیدی و ترشی دارد و حاوی 10 نوع از مجموع 34 نوع پروبیوتیک است. کفیر شبیه ماست است، اما چون تخمیر شده و باکتری های بیشتری دارد، محصول نهایی منبع غنی تری از پروبیوتیک هاست و لاکتوز کمتری نیز نسبت به ماست دارد. از اینرو کفیر یک انتخاب بسیار مناسب برای کسانی محسوب می گردد که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند.

2. ساورکرات

محصولی تخمیری از کلم و سایر گیاهان حاوی پروبیوتیک است، که به دلیل خواص تغذیه ای جزو غذا های فراسودمند محسوب می گردد. ساورکرات، حاوی پروبیوتیک های متنوعی نیست، اما اسید های ارگانیک بسیار زیادی دارد که از رشد باکتری های خوب حمایت می نمایند و به غذا طعمی ترش می دهد.

3. کامبوجا

کومبوچا یا کامبوجا یک تخمیر گازدار از چای سیاه است که با نام کلنی سمیوتیک باکتری و مخمر نیز شناخته می گردد. کومبوچا بیش از 2000 سال است که در ژاپن مصرف می گردد. ادعا های زیادی در خصوص کومبوچا وجود دارند، اما مزایای اولیه آن در رابطه با سلامت شامل بهبود گوارش، افزایش انرژی و سم زدایی کبد می گردد.

4. کفیر نارگیل

این فرآورده با تخمیر آب نارگیل با دانه های کفیر فراوری می گردد و یک گزینه غیرلبتنی و مشابه کفیر سنتی است. البته مقدار پروبیوتیک کمتری نسبت به کفیر دارد. با این وجود کفیر نارگیل همچنان دارای انواع زیادی از پروبیوتیک های مفید برای بدن است. کفیر نارگیل، طعمی خوبی دارد، به علاوه شما می توانید مقداری گیاه استویا، آب و آب لیمو را نیز به آن اضافه کنید تا به یک نوشیدنی بی نظیر تبدیل گردد.

5. ناتو

غذای محبوب ژاپنی ها، که شامل سویای تخمیر شده است، مقادیر چشمگیری از پروبیوتیک بسیار قوی بیسیلیس سابتیلیس را دارد. خواص این نوع پروبیوتیک در تقویت سیستم ایمنی بدن، یاری به سلامت قلب و عروق و بهبود هضم ویتامین K2 به اثبات رسیده است. ناتو یک آنزیم ضد التهابی به نام ناتوکینازه را نیز دارد. این آنزیم از لخته شدن خون جلوگیری می نماید. همه این ها باعث می گردد، ناتو به عنوان برترین های لیست مواد غذایی حاوی پروبیوتیک شناخته گردد.

6. ماست

احتمالا رایج ترین غذای حاوی پروبیوتیک ماست است. ماست در اکثر موارد، می تواند جزء برترین های مواد غذایی پروبیوتیک محسوب گردد، البته مشروط به اینکه حیوانی که از شیر آن ماست تهیه شده است، از علف تغذیه نموده باشد و شیر پاستوریزه نباشد. مشکل اینجاست که ماست های موجود در بازار، تحت تاثیر تغییرات بسیاری قرار می گیرند. هنگام خرید ماست، انواع ارگانیک آن را انتخاب کنید که از دام تغذیه شده با علف فراوری شده باشند.

7. کواس

یک عنصر بسیار قدرتمند است که در اروپای شرقی به عنوان یک نوشیدنی تخمیر شده مورد استفاده بوده است. به طور سنتی، از تخمیر گندم سیاه یا جو درست می گردد، اما در سال های اخیر با استفاده از میوه های پروبیوتیک و سایر سبزیجات مانند هویج نیز تهیه می گردد. کواس حاوی پروبیوتیک های لاکتوباسیلی است و به پاکسازی خون و کبد یاری می نماید.

8. پنیر خام

شیر بز و گوسفند و پنیر های نرم گوسفند، حاوی انواع مختلفی از پروبیوتیک ها از جمله ترموفیلوس، بیفودوس، بلغاریوس و اسیدوفیلوس هستند. اگر می خواهید از خوردن پنیر، پروبیوتیک دریافت کنید، همیشه پنیر خام و غیرپاستوریزه بخرید، زیرا گونه های پاستوریزه و فرآوری شده فاقد باکتری های مفید هستند.

9. سرکه سیب

سرکه سیب، علاوه بر کنترل فشار خون، کاهش سطح کلسترول، بهبود حساسیت انسولین و کاهش وزن، می تواند به تامین پروبیوتیک مورد احتیاج بدن نیز بسیار یاری کند. شما می توانید هر روز مقداری از آن را بخورید یا در سالاد و غذا بهره ببرید.

10. خیارشور

این خوراکی شور و خوشمزه حاوی مقادیر کمی پروبیوتیک هستند. هنگام خرید خیارشور، دقت کنید که خیارشور های ریز و فراوریات ارگانیک را انتخاب کنید. اگر بتوانید یک فراوری نماینده محلی پیدا کنید یا خودتان در خانه خیار شور درست نمایید، می توانید بهترین پروبیوتیک ها را در رژیم غذایی خود داشته باشید.

11. زیتون شور

زیتون های شور، یک منبع عالی از پروبیوتیک هستند. درست مانند خیارشور، در خرید زیتون شور نیز باید توجه داشته باشید که محصولات ارگانیک را خریداری کنید. از خرید محصولات کاملا صنعتی بپرهیزید و ترجیحا خودتان زیتون شور درست کنید. همچنین اطمینان حاصل کنید که زیتون خریداری شده، فاقد سدیم بنزنات باشد. این ماده افزودنی بسیاری از خواص مفید این منبع پروبیوتیک را از بین می برد.

12. تمپه

یک محصول بدست آمده از تخمیر سویا است که عمدتا در اندونزی فراوری می گردد. تمپه، با کشت طبیعی و فرآیند تخمیر کنترل شده سویا به دست می آید. شما می توانید این محصول کیک مانند را می توانید به صورت خام یا به صورت آب پز مصرف کنید. تمپه همچنین جایگزین خوبی برای گوشت است.

13. میسو

میسو یک ادویه سنتی ژاپنی است که در بسیاری از غذا های سنتی این کشور استفاده می گردد. اگر تا به حال به یک رستوران ژاپنی رفته باشید، ممکن است سوپ میسوی را دیده باشید. میسو همچنین یکی از اصلی ترین ترکیبات طب سنتی ژاپنی است که در پخت میکروبیوتیک به عنوان یک تنظیم نماینده سیستم گوارش کاربرد بسیاری دارد. میسو از تخمیر سویا، جو یا برنج قهوی با کجی (نوعی قارچ) فراوری می گردد. فرایند تخمیر می تواند چند روز تا چند سال طول بکشد. سوپ میسو، در سرتاسر دنیا شهرت فراوانی دارد و آماده سازی آن نیز بسیار راحت است.

14. کره شیر سنتی

کره شیر سنتی، یک محصول لبنی است که از باقی مانده شیری که برای فراوری کره استفاده شده است، تهیه می گردد. این محصولی غنی از پروبیوتیک است و در هند، نپال و پاکستان رواج فراوانی دارد. به یاد داشته باشید که بیشتر کره های شیری که در فروشگاه ها می بینید، پروبیوتیک نیستند، بنابراین برای تهیه آن به سراغ فراوری نماینده های محلی بروید.

15. کفیر آب

کفیر آب با افزودن دانه های کفیر به آب شکر ساخته می گردد و نتیجه آن یک نوشیدنی گازدار و تخمیر شده غنی از پروبیوتیک است. برخلاف کفیر لبنی، کفیر آب یک خوراکی پروبیوتیک برای گیاهخواران به حساب می آید. این محصول همچنین سبک تر از کفیر رایج است و می توان آن را با گیاهان و میوه های مختلفی طعم دار کرد.

16. شیر خام

شیرگاو خام، شیر بز، شیر گوسفند و پنیر های حاصل از آنها منابع ویژه ای از پروبیوتیک هستند. به یاد داشته باشید که تمام باکتری های مفید در فرایند پاستوریزه کردن حذف می شوند، بنابراین برای تامین پروبیوتیک از لبنیات، محصولات غیر پاستوریزه را تهیه کنید.

17. کیمچی

کیمچی را می توان پسر عموی ساورکرات به حساب آورد! این خوراکی در کره فراوری می گردد. کیمجی از ترکیب کلم چینی و چند نوع ادویه و سبزیجات دیگر مثل فلفل، تربچه، هویج، سیر، زنجبیل، پیاز، نمک دریایی و سس ماهی به دست می آید. بعد از مخلوط تمام این مواد، ترکیب به مدت سه تا چهارده روز کنار گذاشته می گردد تا در نهایت یک محصول مملو از پروبیوتیک حاصل گردد.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 16 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب