چه نوع کودی به گیاهان آپارتمانی بدهیم؟
گیاهان آپارتمانی برای رشد مطلوب نیاز به کود داشته و باید بهترین نوع کود بر اساس شرایط و نوع گیاه انتخاب گردد. اکثر افراد به نوع و اهمیت کود بر تقویت رشد گیاه آپارتمانی توجه نکرده و همین امر باعث می شود که گیاه آپارتمانی از شادابی و طراوت کافی برخوردار نباشد. در صورتی که کود بیش از اندازه مجاز در اختیار گیاه قرار گیرد، باعث می شود گیاه آپارتمانی دچار آسیب جدی شده و نهایتاً از بین برود. پس در انتخاب بهترین کود برای رشد گیاهان آپارتمانی باید با دقت کافی لحاظ گردد. آبیاری گیاهان خانگی در طول زمان باعث می شود تا مواد مغذی موجود در خاک شسته شود و همراه آب از زیر گلدان خارج شود؛ در نتیجه پس از مدتی خاک گلدان دیگر هیچ گونه ماده مغذی مانند پتاسیم، نیتروژن و فسفر در خود ندارد و این می تواند به گیاه آسیب بزند. به طور کلی می توان گیاهان آپارتمانی را به سه دسته تقسیم کرد. دسته اول گیاهان با برگ های تزئینی، دسته دوم گیاهان گل دار که تفاوت هایی میان آن ها وجود دارد و کاکتوس ها و ساکولنت ها.
گیاهان با برگ های تزئینی
گونه ای از گیاهان آپارتمانی هستند که فقط برگ های آن ها جنبه زینتی داشته و در آپارتمان یا گلدهی نمی کنند یا سن گلدهی آن ها بسیار بالا می باشد. گیاهانی مثل پتوس، برگ انجیری، فیکوس بنجامین، و… بسیاری از گیاهانی که فقط رویش برگی دارند و برگ های آن ها جنبه زیبایی و زینتی دارد. برای این گیاهان می توان از کودهایی با نسبت مساوی نیتروژن، فسفر، پتاسیم استفاده کرد و یا اگر نتیجه بهتری می خواهید می توانید از کودهایی با نیتروژن بالاتر استفاده کنید که مقدار نیتروژن آن ها کمی بیشتر از مقدار پتاسیم و فسفر می باشد. کودهای به نسبت مساوی مانند کودهای ۱۰_۱۰_۱۰ یا ۲۰_۲۰_۲۰ می باشند و یا می توانید از کودهایی چون ۲۰_۲۰_۳۰ که مقدار نیتروژن آن ها بیشتر است استفاده کنید. عنصر نیتروژن در تولید برگ و رشد رویشی گیاهان تأثیر فراوانی دارد.
گیاهان گل دار
برخی گیاهان آپارتمانی هستند که بیشتر گل های آن ها نقش زیبایی و زینتی دارد. گیاهانی همچون انواع کاکتوس ها، گل کاغذی، یاس رازقی، شمعدانی، بنفشه افریقایی و …. بسیاری از گیاهان دیگر که گل دار بوده و تولید گل در آن ها نقش بسیار مهمی دارد. برای این گیاهان باید از ترکیب کودهایی با فسفر و پتاسیم بیشتری استفاده کنیم که نسبت آن ها به نیتروژن بیشتر باشد که اصطلاحاً به آن ها کودهای پتاس بالا نیز میگویند. کودهایی با ازت پایین و پتاسیم بالا برای این گیاهان مفید می باشد و می توان از آن برای اکثر کاکتوس ها و ساکولنت ها نیز استفاده کرد. یک نمونه از کودهایی که پتاسیم آن بالا بوده و میزان ازت آن پایین و دارای فسفر به مقدار متوسط می باشد کود ۳۸_۱۱_۳ می باشد. توجه کنید که رقم اول میزان ازت یا همان نیتروژن بوده، رقم دوم میزان فسفر و رقم سوم میزان پتاسیم در کودها می باشد. چند نکته دیگر که بسیار مهم می باشد اینکه گیاهان را حتماً در فصل رشد یعنی فصل بهار و تابستان که بیشترین فعالیت رویشی را دارند کود دهی کنید و در فصل پاییز و زمستان به گیاهان استراحت داده و کود دهی نکنید. اگر از کودهای مایع یا پودری استفاده می کنید به علت شیمیایی بودن این کودها حتماً به مقدار توصیه شده یا حتی مقداری کمتر از آن را در آب حل کنید و ماهی یک بار به میزان لازم به گیاهان خود بدهید. توجه داشته باشید کوددهی تنها فصل رشد گیاهان استفاده شود. استفاده بیش از حد و بی مورد دلیل بر رشد بیشتر گیاهان نیست و با این کار مطمئناً گیاهان را رو به نابودی می برید.
کاکتوس ها و ساکولنت ها
کود مناسب برای کاکتوس ها و ساکولنت ها و هر گیاهی که آب درون بافتی بالایی دارد باید دارای درصد کمی ازت باشد. برای کاکتوس ها می توانید از کودهای ازت پایین و پتاس بالا استفاده کنید. در هنگام خرید کود مخصوص گیاهان به تاریخ انقضا توجه کرده و حتما راهنمای مصرف را داشته باشد.
تقویت گیاهان آپارتمانی چه اهمیتی دارد؟
گیاهان برای رشد و رویش و بافت های مختلف شان مانند سایر جانداران نیازمند مواد غذایی کامل هستند. معمولاً خاک گلدان ها مواد لازم برای رشد کامل گیاه را ندارد. از این رو گیاهان تأمین مواد غذایی مورد نیاز خود را با استفاده از کلروفیل و با استفاده از عمل فتوسنتز انجام می دهند. در مورد گیاهان آپارتمانی به دلیل اینکه ممکن است متناوباً در معرض نور قرار نگیرند یا کلا به نور کمی نیاز داشته باشند، عمل فتوسنتز به میزان کمتری انجام می شود و مواد لازم برای رشد و رویش بافت های گیاه کمتر می شود، بنابراین استفاده از کود برای تهیه مواد مغذی مورد نیاز و رشد گیاهان آپارتمانی ضروری است.
بهترین کود برای گیاهان آپارتمانی کودی است که به نیازهای گیاه توجه داشته باشد و در آن عناصر درشت مغذی ضروری مانند نیتروژن، فسفر، پتاسیم و عناصر ریزمغذی مانند مس، بور، آهن و کلسیم وجود داشته باشد. در ادامه به نقش عناصر ضروری موجود در کود جهت رشد و نگهداری گیاهان آپارتمانی خواهیم پرداخت.
بهترین زمان کود دادن به گیاهان آپارتمانی چه موقع هست؟
هنگامی که گیاهان آپارتمانی در طول بهار و تابستان در حال رشد هستند، بهترین زمان کود دهی است. تعداد دفعات استفاده از کود بستگی به نوع گیاه آپارتمانی دارد. برخی از گیاهان آپارتمانی میزان تغذیه زیادی از خاک دارند و هر هفته به کوددهی نیاز دارند. سایر گیاهان آپارتمانی که رشد آهسته دارند ممکن است نیاز به تغذیه ماهانه داشته باشند.
انواع کود برای گل ها و گیاهان آپارتمانی
در این جا می خواهیم درباره انواع کود صحبت کنیم، کودها یا مولتی ویتامین های خاک که برای تقویت گیاهان آپارتمانی و عمل آوری بهتر خاک از آن استفاده می شود، بر اساس حالت کود و یا خصوصیات منشأ مواد تشکیل دهنده دسته بندی می شوند. دسته بندی کودها بر اساس خصوصیات منشأ مواد تشکیل دهنده به صورت زیر است که در ادامه بیشتر به آن خواهیم پرداخت:
- کودهای آلی (ارگانیک): کود آلی که به کود ارگانیک نیز معروف است، دارای منشأ طبیعی و بدون کوچک ترین و افزودنی مصنوعی به وجود می آید. در واقع این دسته از کودها پایه کربنی داشته و بازمانده مواد زنده هستند. بقایای گیاهان، فضولات حیوانات و یا ترکیبی از هردو آن ها ازجمله کودهای ارگانیک محسوب می شوند. کود آلی برای رشد سبزی ها، افزایش گل دهی و سرسبزی چمن ها به کار می آید. همچنین جهت تقویت گیاهان آپارتمانی و دانه های تازه کاشته شده مصرف آن بسیار مناسب و به جا است. کود آلی کیفیت های متفاوتی داشته و درنتیجه اثر بخشی هر کدام بر روی خاک فرق دارد. در مجموع سه نوع کود آلی وجود دارد.
- کود حیوانی
- کود سبز
- کمپوست
- کودهای زیستی (بیولوژیک): این دسته از کودها، شامل استفاده از میکروارگانیسم های پر فایده برای پرورش و رشد گیاه و نیز حاصلخیزی خاک بدون ذره ای آلودگی و زیان برای اکوسیستم مزرعه و محیط زیست است. کود زیستی به دلیل امکان ایجاد آلودگی، بیماری و هزینه بالا در محیط های محدود مانند آپارتمان و در نتیجه جهت نگهداری گیاهان آپارتمانی استفاده نمی شود.
- کودهای شیمیایی (معدنی): کود شیمیایی را باید یکی از رایج ترین و به نوعی اصلی ترین نوع کود در میان کشاورزان از زمان جنگ جهانی دوم به بعد دانست و دلیلش دسترسی آسان، استفاده با حجم کم اما بازدهی بیشتر، راحتی کار با آن و نیز قیمت پایین تر آن نسبت به سایر کودها دانست. کود شیمیایی از مواد معدنی تشکیل شده که به آسانی تجزیه و جذب می شوند و به صورت صنعتی تولید و به اشکال مختلفی مانند پودر، گرانول و مایع عرضه می گردند .
انواع کودهای شیمیایی برای گیاهان آپارتمانی
کود شیمیایی را برحسب مواد به کار رفته در آن به دو گروه کلی ماکروالمنت ( عناصر درشت مغذی) و میکروالمنت( عناصر ریز مغذی) تقسیم می کنند و اگر کودی شامل نسبت های متناسب همه عناصر درشت مغذی و ریز مغذی باشد، به آن کود کامل گفته می شود.
- کودهای ماکروالمنت: ماکروالمنت ها یا عناصر غذایی درشت مغذی، به سه دسته از عناصر موادغذایی مورد نیاز گیاه اطلاق می گردد که گیاهان در فرایند متابولیسم به مقدار زیادی از آن احتیاج دارند، مهمترین عناصر درشت مغذی مورد نیاز در گیاهان نیتروژن، فسفر و پتاسیم است.
- کودهای میکروالمنت: میکروالمنت ها یا عناصر ریز مغذی به دسته ای از عناصر مورد نیاز گیاه اطلاق می شود که گیاه جهت متابولیسم به مقدار کمی از آن عناصر احتیاج دارد، البته باید توجه داشت که مقدار کم به معنی کم اهمیت بودن آنها نیست و ممکن است حتی با افزایش بیش از حد منجر به آسیب گیاه شود.
مهمترین عناصر ریز مغذی گیاه شامل کلسیم، منیزیم، کربن، آهن، مس، روی و بور است، همچنین عناصری مانند گوگرد و سیلیسیم هم در دسته میکروالمنت ها طبقه بندی می شوند. هرچند به دلیل حضور کافی در خاک نیاز به مصرف آنها به شکل کودهای مکمل برای گیاه نیست. امروزه در تغذیه گیاه از ترکیب عناصر دیگر مانند مولیبدن، کبالت، اسید فولیک و آمینو اسیدها نیز به میزان ناچیز اضافه استفاده می شود که این موارد به عنوان عناصر ناچیز نیز شناخته می شود. توصیه می شود که کود میکرو به صورت محلول و بر روی برگ گیاهان مورد استفاده قرار گیرد و همراه با سموم شیمیایی مورد نیاز، ترکیب شده و همراه با آنها بر روی گیاه سمپاشی گردد.
تفاوت کود میکروالمنت و ماکروالمنت در تغذیه گیاهان آپارتمانی
تفاوت عمده انواع کود میکروالمنت و ماکروالمنت، در میزان مصرف آنها است نه در تعداد دفعات مورد استفاده آن. اغلب کاربران کود میکرو و ماکرو، بر این گمان هستند که با توجه به نام این کودها، انواع کود میکرو باید به تعداد کم و انواع کود ماکرو باید به تعداد زیاد مورد استفاده قرار گیرد. در صورتی که در کاربرد این کودها ، این موضوع کاملاً بر عکس است.
چه نوع کودی به گیاهان آپارتمانی بدهیم؟
از انواع گفته شده کودها، کودهای شیمیایی و آلی برای انواع گل آپارتمانی و گیاهان آپارتمانی قابل استفاده هستند که هر دو می توانند مواد مغذی مناسب را در اختیار گیاه قرار داده و گیاه را به رشد و نمو حداکثری ترغیب کنند. پس میتوان برای تقویت گیاهان آپارتمانی از هر دو نوع کود استفاده کرد.
عناصر مهم غذایی در کودهای گیاهان آپارتمانی چیست؟
همان طور که اشاره شد عناصر اصلی که گیاهان آپارتمانی به آنها نیاز دارند عناصری از قبیل نیتروژن، فسفر و پتاسیم است که هر سه درشت مغذی بوده و نقشی اساسی در تقویت گیاهان آپارتمانی ایفا می کنند. عناصر مذکور از استانداردهای مناسبی برای اطلاع مصرف کننده به لحاظ نوع مصرف در کودهای شیمیایی تهیه شده اند. هر یک از سه عنصر درشت مغذی اشاره شده عامل اصلی حیات و زندگانی برای گیاه آپارتمانی شما هستند، ولیکن با این تفاوت که هر کدام از آنها دارای وظایف متفاوتی هستند.
نیتروژن
نیتروژن عنصر مغذی و منبع اصلی برای رشد برگ گیاهان آپارتمانی است. این عنصر در متابولیسم انرژی و سنتز پروتئین نقش اساسی دارد در نتیجه گیاهان آپارتمانی که ژنتیکی گرمسیری و استوایی دارند معمولاً با درصد افزایش نیتروژن در کود گیاهان آپارتمانی، عملکرد بهتری خواهند داشت.
فسفر
نقش فسفر در معرفی بهترین کود گیاهان آپارتمانی خیلی مهم است، وجود فسفر برای تولید ریشه و یا به عبارتی همان ریشه زایی، گل و میوه بسیار مهم است. در کنار وظایف اشاره شده، فسفر در حمل و نقل و ذخیره مواد غذایی به گیاه آپارتمانی کمک کرده و از آن حمایت می کند.
پتاسیم
پتاسیم به متابولیسم گیاه و انتقال ذخایر کمک بسیار زیادی می کند و در نهایت سبب می شود مقاومت گیاه در مقابل آفات و بیماری ها بیشتر شود. البته ناگفته نماند در صورت گل دار بودن گیاه آپارتمانی، پتاسیم در گلدهی گیاه تاثیر مسقیم دارد. سه عنصر از عناصر ریز مغذی هستند که می بایست به مقدار کافی برای گیاه آپارتمانی تأمین شوند که ترتیب آنها در معرفی بهترین کود برای گیاهان آپارتمانی به شرح ذیل است:
- کلسیم: کلسیم در رشد سلول و ساختن دیواره سلولی و حمل و نقل مواد معدنی و نگهداری از آنها در گیاهان آپارتمانی، نقش اساسی دارد.
- منیزیم: نقش اساسی منیزیم در گیاهان آپارتمانی انجام صحیح فتوسنتز است به طوری که منیزیم هسته اصلی مولکول های کلروفیل را تشکیل می دهد. در کنار تمامی وظایف اشاره شده، وجود منیزیم در کود برای فعال سازی انواع آنزیم های گیاهان آپارتمانی ضروری است.
- سولفور (گوگرد): گوگرد نیز جز جدایی ناپذیر از تولید کلروفیل گیاه بوده و در ساخت بافت و سنتز پروتئین مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است که وجود گوگرد همواره گیاه را به استفاده ی موثر از نیتروژن تشویق می کند.
عناصر ریز مغذی دیگر مورد نیاز گیاهان آپارتمانی شامل مس، آهن، روی، منگنز، مولیبدن و بور است. البته عناصر دیگری هستند مانند سدیم و کبالت که استفاده از آنها در کوددهی گیاه ضروری نبوده و عناصر مذکور نقش چندانی در رشد و نمو گیاه ندارند.
اعداد NPK در کود گیاهان آپارتمانی نشانه چیست؟
اگر کودهای NPK را با دقت مشاهده کرده باشید خواهید دید که این کودها با اعداد متفاوتی ساخته شده اند، به طور مثال در کودهای NPK می توان نسبت هایی نظیر 10-10-10، 1-3-2، 10-10-20 و غیره را مشاهده نمود. در واقع این اعداد نشان دهنده درصدی از مقدار عناصر درشت مغذی موجود در کود هستند. در این کودها نیتروژن N، فسفر P و پتاسیم K می باشد. میزان عدد به معنی درصد وزنی هر ماده است به عنوان مثال NPK در کود 2-2-2 شامل همان عناصری است که در فرمول کودهای 10-10-10 و یا 20-20-20 استفاده شده است تنها تفاوت آنجاست که در کود 2-2-2 درصد پایین تری از عناصر نسبت به کل ترکیب وجود دارد.
انواع حالات کود برای رشد گیاهان آپارتمانی
همانطور که گفته شد کودهای زیستی برای گیاهان آپارتمانی کاربرد ندارد و از کودهای شیمیایی و آلی برای رشد و نگهداری گیاهان آپارتمانی استفاده می شود؛ انواع حالت کودها برای رشد گیاهان آپارتمانی به صورت زیر می باشد:
-
کود های خشک یا جامد
-
کودهای مایع
کودهای جامد مورد استفاده در نگهداری گیاهان آپارتمانی
کودهای خشک یا جامد به صورت دانه ای، پودری و یا کود گرانول در بازار عرضه می شوند. اندازه ذرات از یک کود به کود دیگر متفاوت است. این کود هم در انواع دانه درشت که اندازه دانه سیب هستند و هم در انواع دانه ریز که حالت پودری دارند موجود هستند. کود خشک عموما برای اصلاح خاک و در ترکیب با خاک (طبق دستور توصیه شده) استفاده می شود. نحوه استفاده از کود گرانول یا کود کامل جامد به صورت ریختن روی خاک گیاه است، این نوع کود برای رشد گیاهان آپارتمانی نقش مهمی دارد.
مزایای کودهای جامد در رشد گیاهان آپارتمانی
یکی دیگر از مزایای کودهای خشک ماندگاری طولانی مدت است؛ اگر دور از رطوبت و نور شدید نگهداری شوند، اکثر کودهای خشک تقریباً برای همیشه دوام خواهند داشت. ذخیره سازی کودهای جامد آسان است، به مرور زمان ته نشین یا در هوای سرد تکه نمی شود.
معایب کودهای جامد مورد استفاده در نگهداری گیاهان آپارتمانی
-
یکی از معایب اصلی کودهای جامد عدم کنترل توسط پرورش دهنده است؛ به عنوان مثال، اگر گیاهان سمیت مواد مغذی را تجربه کنند، حذف مواد غذایی پس از مخلوط شدن در خاک غیرممکن است.
-
یکی دیگر از معایب برخی از کودهای جامد مدت زمانی است که مواد مغذی در دسترس گیاهان قرار می گیرد.
-
در نهایت، کودهای جامد می توانند دارای گرد و غبار و کثیف باشند.
-
نحوه استفاده از کودهای جامد بر روی گیاهان آپارتمانی بدین شکل است که آن را بر روی سطح خاک در گلدان میریزیم.
کودهای مایع مورد استفاده در نگهداری گیاهان آپارتمانی
نوع دیگری از کودها که در نگهداری و رشد گیاهان آپارتمانی مورد استفاده قرار می گیرد کود مایع است. به دلیل غلظت کود مایع بهتر است که به هنگام استفاده حتما آن را رقیق کنید. N.P.K یا همان درصد غلظت، درصد پتاسیم و فسفر و نیتروژن آن بر روی محصول درج می شود. کودهای مایع به شما این امکان را می دهد که گیاه آپارتمانی خود را دقیقا با دوز اندازه گیری شده و مناسب تغذیه کنید.
مزایای کودهای مایع در رشد گیاهان آپارتمانی
- امکان کنترل، بزرگترین مزیت این نوع کود است. باغبان با کود مایع روی دوز و دفعات تغذیه گیاهان کنترل دارد. کودهای آپارتمانی مایع همچنین در هنگام بروز مشکلات کنترل بیشتری دارند. تنظیم یک برنامه تغذیه برای مرحله رشد فعلی گیاهان آپارتمانی با کود مایع بسیار ساده تر از کود جامد است.
- یکی دیگر از مزایای کودهای آپارتمانی مایع در دسترس بودن آنی برخی از مواد مغذی است؛ بسیاری از کودهای آپارتمانی مایع مواد مغذی را به شکلی تامین می کنند که گیاهان می توانند بلافاصله از آن استفاده کنند.
- یکنواختی کاربرد، قابلیت استفاده در ابتدا و در میانه فصل و قابلیت ترکیب با ترکیبات حفاظت از محصول از سایر مزایای کودهای مایع هستند.
معایب کودهای مایع مورد استفاده در نگهداری گیاهان آپارتمانی
-
برخی از کودهای آپارتمانی مایع بعد از نگهداری به مدت نسبتاً طولانی سفت می شوند.
نحوه کود دادن به گیاهان آپارتمانی
- بهترین زمان اسپری کردن کود بر روی گیاهان آپارتمانی زمانی است که روزنه های گیاه باز می باشد، یعنی صبح زود و قبل از طلوع آفتاب.
- در اسپری کردن کود مایع بر روی گیاه آپارتمانی باید به این نکته توجه داشته باشیم که حتما برگ های زیرین و پشت برگ ها به خوبی اسپری شوند.
- قبل از اینکه دما در خانه 22 درجه سانتی گراد شود عمل اسپری گیاه انجام شود.
- برای جلوگیری از هجوم قارچ ها و سایر موارد آسیب زننده، نیم ساعت پس از اسپری نمودن گیاه در اطراف گیاه خود تهویه مناسب ایجاد کنید.
بهترین کود برای گیاهان آپارتمانی چیست؟
کودهای مایع راحت ترین راه برای تغذیه ی گیاهان آپارتمانی و در نتیجه بهترین حالت استفاده کود برای گیاهان آپارتمانی می باشد زیرا استفاده از آن ها بسیار آسان بوده و به راحتی با آب مورد نیاز گیاهان آپارتمانی ترکیب می شوند در نتیجه کود به خوبی در خاک پخش شده و به ریشه رسیده و سریعاً اثر خود را خواهد گذاشت.
کود اسید هیومیک برای گیاهان آپارتمانی
از آن جایی که اغلب گل و گیاهان آپارتمانی نیاز به مراقبت های ویژه ای دارند و با کوچک ترین اشتباهی هنگام نگهداری و پرورش از بین می روند، بهتر است با کمک کودهای مغذی و غنی آن ها را تقویت کنید. از این رو بهتر است برای پرورش این گل، از کود اسیدهیومیک بهره بگیرید و کار کوددهی را به صورت مرتب انجام دهید. این کود در واقع مانند یک اصلاح کننده خاک عمل می کند و تمام باکتری های مضر موجود در خاک را از بین می برد. هیومیک اسید، نوعی ماده ارگانیک است که کمبودهای گیاهان آپارتمانی را به بهترین شکل ممکن جبران می کند. با مصرف این کود می توانید رطوبت موجود در خاک را افزایش دهید و رشد گیاه را هم دو برابر کنید. از دیگر فواید هیومیک اسید می توان به افزایش گل دهی گیاه اشاره کرد. شاید خیلی از گیاهان گل دهی مطلوبی نداشته باشند اما به راحتی با استفاده از این کود می توانید گل آوری آن ها را افزایش دهید. همان طور که گفته شد، بهترین کود برای گیاهان آپارتمانی، کودی است که بتواند املاح و مواد مورد نیاز گیاه را تامین نماید. این کود می تواند به راحتی ریشه گیاهان را تقویت کند و عوامل بیماری زا یا آفات موجود در خاک را هم از بین ببرد.
نحوه مصرف اسید هیومیک برای گیاهان آپارتمانی
دقت داشته باشید که نحوه مصرف این کود برای گیاهان آپارتمانی تا حدود زیادی به نوع گیاه تان بستگی دارد. به طور معمول هر گیاه ویژگی های منحصر به فرد خود را دارد که باید حتما آن ها را در نظر بگیرید و با توجه به آن ها کار کوددهی را انجام دهید. مثلاً برخی از گیاهان آپارتمانی به کود خیلی زیادی احتیاج ندارند و اگر کار کوددهی به آن ها را خیلی انجام دهید، ممکن است دچار آسیب شوند. برخی دیگر نیز از گیاهان باید به صورت مرتب کود را مصرف کنند تا رشد عالی داشته باشند. اگر گیاه مورد نظرتان به شدت آسیب دیده است، بهتر است به همراه آبیاری از کود هیومیک اسید بهره بگیرید و به صورت مرتب کار کوددهی را انجام دهید. دقت داشته باشید که کوددهی را به صورت برنامه ریزی شده انجام دهید زیرا استفاده نادرست از کود اسید هیومیک می تواند باعث آسیب رساندن به گیاه شود. به طور معمول بهترین کود برای گیاهان آپارتمانی، کودهای مایع هستند. زیرا این نوع کودها سریع تر جذب ریشه گیاه می شوند و می توانند اثرات خود را خیلی بهتر بر روی قسمت های مختلف بگذارند. هنگام استفاده کردن از کود مایع اسید هیومیک نیز سعی کنید آن را با میزان کافی آب مخلوط کنید تا یک محلول رقیق و مناسب به دست آید. زیرا اگر غلظت کودتان بیش از اندازه باشد، ریشه گیاه از بین می رود و برگ های آن نیز دچار سوختگی خواهند شد.
مقدار مصرف اسید هیومیک برای گیاهان آپارتمانی
برای تعیین میزان مصرف این کود باید به عوامل مختلفی همچون نوع گیاه، خاک گلدان، سن گیاه، محل نگهداری و… دقت داشته باشید و سپس با توجه به آن ها کار کوددهی را انجام دهید. همان طور که گفته شد؛ نباید در مصرف این کود زیاده روی کنید و همچنین دوره کوددهی را هم به زمانی کوتاه محدود نکنید. در غیر این صورت ممکن است آفات و بیماری های رایج، سلامت گیاه تان را به خطر بی اندازند.
بنابراین برای تقویت گیاهان آپارتمانی باید این مواد مغذی را مجدداً برای گیاه فراهم کرد. این کار از طریق کوددهی انجام می شود. به طور کلی بهترین کود های گیاهان آپارتمانی باید دارای تعادل مواد معدنی باشند تا گیاهان ریشه سالم ، شاخ و برگ سرسبز و گلهای زیبا داشته باشند. امیدوارم از محتوای آشنایی با انواع کودها برای گیاهان آپارتمانی نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که گیاه دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش سبک زندگی ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.