فناوری دیپ فیک (DeepFake) چیست؟
فناوری دیپ فیک یا «جعل عمیق» در سال 2014 برای اولین بار توسط یک دانشجوی مقطع دکترا به نام «ایان گودفلو» اختراع شد. گفتنی است گودفلو در حال حاضر در شرکت اپل مشغول به کار است.
دیپ فیک مبتنی بر روش یادگیری عمیق است و از شبکه های مولد تخاصمی که به اختصار به آن ها شبکه های GAN گفته می شود، استفاده می کند. الگوریتم های GAN از دو مدل هوش مصنوعی تشکیل می شوند. در این سیستم وظیفه یکی از مدل ها تولید محتوا (تولید تصاویر افراد) و وظیفه مدل رقیب، تشخیص واقعی بودن و یا جعلی بودن عکس تولید شده است. گفتنی است در ابتدای کار مدل هوش مصنوعی رقیب قادر است به راحتی عکس جعلی را از عکس واقعی تشخیص دهد اما با گذشت زمان دقت و عملکرد مدل هوش مصنوعی تولید کننده به قدری افزایش می یابد که تشخیص جعلی بودن محتوای تولید شده برای مدل رقیب بسیار سخت می شود.
چرا فناوری دیپ فیک خطرناک است؟
فناوری دیپ فیک یا همان جعل عمیق در طول ظهور و پیدایش خود، نه تنها جامعه بازیگران و سلبریتی ها را هدف گرفته بلکه به حریم چهره های بزرگ سیاستمدار نیز تجاوز کرده است. به عنوان مثال چندی پیش ویدیویی از باراک اوباما منتشر شد که در آن دونالد ترامپ را فردی حقیر و غیرمنطقی خطاب می کرد. اگرچه این ویدیو صحت نداشت و کاملا غیر واقعی بود اما افراد زیادی در ابتدا آن را باورد کردند و دست به انتشار آن در فضای مجازی کردند. در همین راستا رئیس جمهور سابق آمریکا، باراک اوباما، در خصوص تکنولوژی دیپ فیک اظهار نظر کرده و ابراز کرده است در دنیایی که می توانند به سادگی صحبت ها و ویدیوهای غیرواقعی از من ساخته و منتشر کنند، به مرحله ای خواهیم رسید که تشخیص مرز بین واقعیت و دروغ بسیار مشکل خواهد شد و این مطمئنا بر پایه های دموکراسی ما که بر مبنای حقیقت است، تاثیر خواهد گذاشت.
علاوه بر ایجاد محتوای غیراخلاقی از افراد مختلف، دیپ فیک می تواند واقعیات جامعه را تحریف کرده و اطلاعات نادرست و غیرواقعی به افراد جامعه ارائه کند. در نتیجه حریم خصوصی افراد به راحتی مورد هدف قرار گرفته و دموکراسی و امنیت ملی یک کشور نیز به خطر می افتد.
Zao : بهترین اپلیکیشن های دیپ فیک
کار با این سرویس بسیار ساده است و شما از میان چندین تصویر و ویدیو در مورد سریال ها و فیلم های مختلف یکی را انتخاب کرده و سپس تصویر خود را در آن جای گذاری کرده و فایل به سرعت آماده می شود.
اپلیکیشن Zao به عنوان یکی از بهترین برنامه های تغییر چهره با استفاده از فناوری دیپ فیک قادر است در عرض چند ثانیه به طرز ماهرانه ای چهره کاربران را با تصاویر دیگر بازیگران جابه جا کند، این در حالی است که در نسخه قبلی این برنامه، عکس های کاربران برای همیشه در مالکیت توسعه دهندگان این برنامه قرار می گرفت و سازنده اپ می توانست بدون هیچ محدودیتی آنها را در اختیار شرکت های دیگر قرار دهد.
اما پس از اعلام نارضایتی کاربران و حاشیه ای که پیرامون این نرم افزار پیش آمد، توسعه دهندگان این اپلیکیشن مجبور شدند که تمام عکس های قبلی کاربران را از سرورهای خود حذف کنند. سازندگان این نرم افزار طی بیانیه ای اعلام کردند که یکسری نگرانی در خصوص نقض حریم شخصی کاربران ایجاد شده بود که در همین راستا بند استفاده آزادانه از عکس های کاربران را از Zao حذف کردیم.
Reface : بهترین اپلیکیشن های دیپ فیک
این برنامه با تعداد بالای دانلود و امتیاز بالا در گوگل پلی و اپ استور در دسترس کاربران است. با برنامه Doublicat یا REFACE به عنوان یکی از بهترین اپلیکیشن دیپ فیک اندرویدی می توانید چهره خود را با افراد مشهور یا شخصیت های فیلم ها جابه جا کنید. امکان تغییر چهره بطور زنده در این برنامه وجود دارد و می توانید نتیجه را به عنوان یک فایل ویدیویی یا گیف در شبکه های اجتماعی یا پیام رسان ها به اشتراک بگذارید.
FaceApp : بهترین اپلیکیشن های دیپ فیک
به مانند سایر نرم افزارهای Deep Fake با FaceApp نیز می توانید با تکیه به هوش مصنوعی تصاویر و ویدیوهایی را ویرایش کنید. در این برنامه به مجموعه ای از فیلترهای هوش مصنوعی، افکت ها و ابزارهای دیگر دسترسی دارید.
این برنامه نیز از یک ویرایشگر عکس حرفه ای استفاده می کند و به شما امکان تغییر رنگ و مدل مو، افزون یا کاستن از حجم موها، افکت ها، کنترل دما، اشباع و موارد بسیاری را میدهد. با ویرایشگر ویدیو نیز می توانید به فیلم ها فیلتر اضافه کرده و آن ها را ویرایش کرده، استوری بگیرید، رنگ ها را اصلاح کنید و یا آنها را برش بدهید.
FaceSwap : بهترین اپلیکیشن های دیپ فیک
برای کار با اپ FaceSwap به عنوان یکی از بهترین اپلیکیشن دیپ فیک اندرویدی می توانید از گالری دستگاه خود تصاویری را اضافه کنید یا با استفاده از دوربین به طور مستقیم عکس بگیرید. نتیجه نهایی را می توان درون دستگاه ذخیره کرد یا در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشت.
MyHeritage : بهترین اپلیکیشن های دیپ فیک
این اپلیکیشن با اسکن چهره افراد در تصاویر سیاه و سفید، چشم و دهان و سایر اعضای چهره را به تحرک در می آورد و می توانید اجداد و درگذشتگان خود را در حال حرکت ببینید. در کنار این ویژگی ها، در این برناه می توانید شجره نامه خانوادگی بسازید و یا اینکه با هوش مصنوعی بستگان خود را شناسایی کنید. همچنین این اپ روتوش تصاویر قدیمی را نیز در اختیار شما قرار می دهد.
Wombo : بهترین اپلیکیشن های دیپ فیک
برای ساخت سلفی های آوازه خوان، کافیست تصاویرتان را درون آن آپلود کرده و آهنگ مورد نظر خود را انتخاب کنید. البته در زمینه انتخاب آهنگ با محدودیت هایی مواجه هستید. در اینجا کار تمام است و باید منتظر نتیجه نهایی باشید. خروجی را می توان ذخیره کرد یا اینکه به طور مستقیم در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.
DeepFaceLab : بهترین اپلیکیشن های دیپ فیک
در نتیجه اگر شما هم قصد دارید در مورد دیپ فیک و هوش مصنوعی یاد بگیرید، پیشنهاد می کنیم این نرم افزار را روی دستگاه خود نصب کنید. فراموش نکنید که برای استفاده از DeepFaceLab به دستگاهی قدرتمند و کارت کرافیکی گران قیمت نیاز دارید و این را نیز فراموش نکنید که کار کردن با آن نسبت به سایر ابزارهای این فهرست کمی دشوار تر است.
سیات Deepfakes web β
البته برای ساخت یک فایل ویدیویی، چیزی بین 30 دقیقه تا 4 ساعت زمان لازم دارید تا سیستم آنالیز و تولید ویدیو را انجام دهد. البته نتیجه نهایی نیز بسیار فراتر از چیزی است که شما در Zao می بینید و البته این را هم در نظر بگیرید که برای هر ساعت استفاده از این سیستم، باید مبلغ ۲ دلار پرداخت نمایید.
وب سایت MachineTube
با این حال باز هم ساعت ها برای نتیجه نهایی باید صبر کنید. ولی الگوریتم MachineTube کار را به خوبی به سرانجام می رساند. نکته بسیار جالب توجه در مورد این وب سایت، رایگان بودن آن است. پس به راحتی بروید و از آن استفاده کنید.
وب سایت AvengeThem
این سایت به شما امکان می دهد تا بتوانید صورت خود را در گیف هایی از فیلم های مارول قرار داده و دیپ فیک هایی واقع گرایانه بسازید. در حال حاضر تنها 18 گیف برای کار در سایت است اما نتیجه نهایی بسیار قابل قبول است.
تاریخچه دیپ فیک (Deep Fake) : بهترین اپلیکیشن های دیپ فیک
دیپ فیک یک فناوری جدید مبتنی بر هوش مصنوعی است که به واسطه آن تصاویر و ویدیو های دروغین اما واقع گرایانه تهیه می شود و می تواند هر بیننده ای را تحت تاثیر خود قرار دهد. امروزه ویدیو های دیپ فیک بسیاری از هنرمندان و افراد مشهور ساخته می شود و بیننده بدون آنکه متوجه عدم صحت و واقعیت آنها شود، محتوای آن ها را باور کرده و به انتشار آن ها در فضای مجازی دست می زند. در نتیجه با توجه به پیشروی بدون محدودیت این فناوری، باید گفت که به زودی تشخیص بین مرز حقیقت و دروغ کاملا غیرممکن می شود.
این فناوری با تکیه بر هوش مصنوعی قادر است تصاویر انسان را به صورت واقع گرایانه تولید و سنتز کند. در فناوری دیپ فیک یا همان جعل عمیق، از دسته خاصی از الگوریتم یادگیری ماشین با نام شبکه های مولد تخاصمی (Generative Adversarial Networks) استفاده می شود تا تصاویر یا ویدیوهای موجود روی مجموعه از تصاویر ویدیوهای منبع، ترکیب و برهم گذاری می شود.