به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، بارداری می تواند زنان را مستعد ابتلا به برخی از عفونت ها کند. بارداری همچنین ممکن است این عفونت ها را شدیدتر کند. حتی عفونت های خفیف می تواند منجر به بیماری جدی در زنان باردار شود. بعضی از عفونت هایی که در دوران بارداری رخ می دهند در درجه اول برای مادر خطر دارند. سایر عفونت ها می توانند از طریق جفت یا هنگام تولد به کودک منتقل شوند و کودک را در معرض خطر عوارض سلامتی قرار دهد.
برخی عفونت هایی که در دوران بارداری ایجاد می شوند می توانند منجر به سقط جنین، زایمان زودرس یا نقص مادرزادی شوند. برای پیچیدگی مسائل، داروهای مورد استفاده در درمان عفونت ها می توانند عوارض جانبی جدی به خصوص برای کودک ایجاد کنند. بر همین اساس برای مادران باردار مهم است که از ابتلا به عفونت در بارداری جلوگیری کنند تا خطر انتقال آن به نوزاد را کاهش دهند.
علت عفونت در بارداری
بارداری بر روی هر سیستم بدن تأثیر می گذارد. تغییر در سطح هورمون و عملکرد سیستم ایمنی بدن می تواند فرد را در برابر عفونت ها و عوارض جدی آسیب پذیر کند.
تغییر در سیستم ایمنی
در دوران بارداری، سیستم ایمنی بدن به گونه ای تغییر می کند که می تواند مادر و کودک را از بیماری محافظت کند. بخش های مختلف سیستم ایمنی بدن در حالی که قسمت های دیگر را سرکوب می کند، تقویت می شود. سیستم ایمنی بدن با ایجاد تعادل می تواند بدون به خطر انداختن سلامت مادر از بروز عفونت در کودک جلوگیری کند. در دوران بارداری، سیستم ایمنی بدن مادر باید سخت تر کار کند، زیرا باید هم از مادر و هم جنین پشتیبانی کند. این امر مادران باردار را مستعد ابتلا به برخی از عفونت ها می کند.
تغییرات در سیستم های هورمونی بدن
گذشته از تغییرات عملکرد سیستم ایمنی، تغییرات هورمونی نیز می توانند خطر عفونت را افزایش دهند. این نوسانات در سطح هورمون ها غالباً بر دستگاه ادراری مانند کلیه، مجرای ادرار و مثانه تأثیر می گذارد. با بزرگ شدن رحم در دوران بارداری، فشار بیشتری به مجرای ادرار وارد می شود. در همین حال، بدن ت هورمونی به نام پروژسترون را افزایش می دهد که باعث آرامش عضلات حالب و مثانه می شود. در نتیجه ادرار ممکن است خیلی طولانی در مثانه بماند. این خطر ابتلا به عفونت دستگاه ادراری را افزایش می دهد. همچنین تغییرات هورمونی مادر را در معرض ابتلا به نوعی از عفونت مخمر معروف به کاندیدیازیس قرار می دهد.
بیماری های عفونی خطرناک در بارداری
۱- آبله مرغان
اگرچه در مواردی که مادران باردار دچار این بیماری می شوند و از آن جایی که واکسن آبله مرغان در بارداری ممنوع است و در واقع هیچ واکسنی نمی توان تزریق کرد، ممکن است نوزاد به این بیماری مبتلا شود.
۲- اوریون، سرخک، سرخجه
اگرچه این بیماری ها دیگر به خاطر واکسن های در دسترس خیلی رایج نیستند اما به هر حال می تواند برای نوزاد خیلی خطرنام باشد. مخصوصا اگر مادر در ۴ ماهه اول بارداری به بیماری هایی نظیر سرخجه مبتلا شود.
اگر در دوران بارداری با شخصی که به این بیماری ها مبتلا است یا مشکوک به این ابتلا است تماس داشتید باید خیلی فوری به پزشک مراجعه کنید.
۳- جوش گونه
این مشکل زمانی بدتر می شود که یک زن باردار با آن تماس داشته باشد. معمولا زنان یک سیستم ایمنی در برابر این بیماری دارند و آن را نمی گیرند. اما بهتر است که همیشه مراقب باشید.
۴- سفلیس
اگرچه این بیماری به عنوان بیماری ای که بر بزرگسالان تاثیر می گذارد شناخته شده است اما ممکن است بر نوزادی که مادرش از این بیماری رنج می برد نیز تاثیر بگذارد پس سفلیس و بارداری را جدی بگیرید.
دلیل این عفونت انتقال یک باکتری است. که می تواند از طریق جفت در طول بارداری یا ارتباط مستقیم در هنگام زایمان به نوزاد منتقل شود. اگر تشخیص سفلیس به موقع نباشد اثرات طولانی مدتی خواهد داشت.
اما اگر در مراحل اولیه سیفلیس شناسایی شود، در پاسخ به پرسش “آیا سفلیس قابل درمان است؟”باید بگوییم بله! سفلیس به کمک آنتی بیوتیک قابل درمان است.
۵- تبخال/ آبله مرغان
در حالیکه هیچ دارویی برای درمان کامل آن وجود ندارد بعضی از علایم آن با کمک تعدادی داروی ضد ویروس کمتر می شود.
۶- اچ آی وی
آزمایش اچ آی وی هم روال کاملا مشخصی دارد و کاملا ساده انجام می شود. اگر نتیجه ی تست مثبت باشد، پزشک توضیحات کاملی در مورد اینکه این بیماری چیست به مادر خواهد داد.
این بیماری قابل انتقال به نوزاد کوچک است و از طریق جفت در طول بارداری یا حتی وقتی مادر در حال شیر دهی است هم منتقل می شود.
۷- بیماری های مربوط به غذا
خیلی سخت نگیرید. اگر شما مراقب سلامتی خود باشید، جایی برای نگرانی وجود ندارد. امیدواریم بهترین ها برایتان پیش بیاید.