به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، اگر باردار هستید حتما برای تان مهم است که چه غذاهایی را باید در این دوران بیشتر بخورید و کدام ها جزو غذاهای ممنوعه به حساب می آیند. اگر به طور کلی از گیاهان در رژیم غذایی تان زیاد استفاده می کنید و فکر می کنید به صرف اینکه این خوراکی ها بی ضرر هستند می توانید آنها را هر چقدر که دل تان می خواهد مصرف کنید، همین جا باید صبر کنید و این مطلب را تا انتها بخوانید.
سیر گیاهی است که در موارد زیادی از جنبه های سلامت مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه که پر از خواص درمانی است به عنوان یک عامل طعم دهنده نیز در بسیاری از غذاها استفاده می شود و در مجموع مزایای بسیاری در سلامت کلی بدن دارد. سیر یکی از آنتی بیوتیک های طبیعی است که خوردن آن انسان را از بسیاری بیماری ها مصون می کند.
در بیشتر فرهنگ ها زنان باردار از سیر به عنوان بخشی از رژیم غذایی روزمره خود استفاده میکنند. مصرف مقدار کم آن در وعده های غذایی بدون شک مشکلی ایجاد نمی کند اما خوردن مکمل های سیر در این دوران سلامت محسوب نمی شود.
سیر می تواند باعث ناراحتی های گوارشی شود، همچنین احتمال خونریزی را در دوران بارداری افزایش می دهد و مصرف آن به دلیل رقیق کردن خون در موعد نزدیک به زایمان توصیه نمی شود.
مصرف سیر تا زمانی که در مقادیر متعادل باشد بی خطر است. این مورد به ویژه در سه ماهه اول بارداری بیشتر صادق است. اگر می خواهید به غذایی که درست می کنید سیر بیفزایید اطمینان حاصل کنید که زیاد اضافه نمی کنید زیرا خوردن بیش از حد سیر در سه ماهه اول بارداری می تواند اثرات منفی بر روی جنین داشته باشد.
همچنین باید در سه ماهه دوم و سوم بارداری نیز سیر را در رژیم غذایی خود با احتیاط مصرف کنید، زیرا خوردن سیر اضافی در این مدت می تواند فشار خون شما را کاهش داده و آن را رقیق کند. از این رو درباره مقدار سیر مناسب برای شما تجویز پزشک توصیه می شود.
در حین بارداری چقدر سیر می توانید بخورید؟
زنان باردار می توانند روزانه حدود ۱۵ تا ۳۰ گرم سیر تازه مصرف کنند که تقریباً معادل ۶۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی گرم عصاره سیر است. در دوران بارداری همچنین می توانید از ۰٫۰۳ تا ۰٫۱۲ میلی لیتر روغن سیر استفاده کنید.
علاوه بر این می توانید در مورد امکان استفاده از مکمل های سیردار در حین بارداری نیز با پزشک خود صحبت کنید. دوز ۴۰۰ میلی گرم قرص سیر که به صورت یخ زده موجود است می تواند در صورت لزوم سه بار در روز در دوران بارداری مصرف شود.
فواید خوردن سیر در حین بارداری
سیر به دلایل زیادی به عنوان یک ماده افزودنی سالم در رژیم غذایی شناخته می شود و این حتی در مورد زنان باردار نیز صادق است. در اینجا برخی از فواید خوردن سیر در دوران بارداری ذکر شده است :
۱) کاهش خطر ابتلا به پری اکلامپسی
پری اکلامپسی یک عارضه معمول دوران بارداری است که با فشار خون بالا و میزان بالای پروتئین در ادرار مشخص می شود و می تواند مشکلات زیادی را هم برای مادر و هم برای نوزاد ایجاد کند. اگر کلیه ها و کبد یک زن در دوران بارداری به درستی کار نکند یا مشکل لخته شدن خون یا ورم ریوی داشته باشد، می تواند جهت جریان خون را به سمت جفت تغییر داده و منجر به بروز زایمان زودرس شود.
خوردن سیر می تواند به حل این مشکل کمک کند. خوردن سیر می تواند خطر فشار خون بالا را کاهش داده و سطح پروتئین موجود در ادرار را حفظ کند.
۲) کاهش سطح کلسترول و خطرات مشکلات قلبی
سیر یک داروی شناخته شده برای درمان مشکلات قلبی است. خوردن سیر در دوران بارداری می تواند احتمال بروز این عوارض را کاهش دهد. سیر دارای ترکیبات آلیسین است که به تعادل سطح کلسترول کمک می کند.
۳) جلوگیری از سرطان
مصرف سیر می تواند از بروز سرطان به ویژه سرطان روده و معده جلوگیری کند. خوردن سیر، پیاز و پیازچه می تواند خطر ابتلا به سرطان معده و روده را کاهش دهد.
۴) کاهش خطر عفونت ها
خوردن غذاهای سیردار می تواند سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کرده و به مبارزه با بیماری های مختلف کمک کند. با خوردن سیر می توانید با انواع عفونت ها و سرماخوردگی یا آنفولانزا مقابله کرده و کودک خود را نیز سالم نگه دارید.
۵) مبارزه با عفونت های قارچی
سیر دارای آلیسین می باشد که سرشار از خواص ضد قارچی است و باعث می شود از آن به عنوان یک داروی ایده آل برای مقابله با عفونت های قارچی واژن مانند سندرم حساسیت به قارچ و کاندیدیاز استفاده شود.
۶) درمان مشکلات پوستی
خواص ضد میکروبی سیر آن را به یک راه حل ایده آل برای مقابله با عفونت های پوستی یا حتی عفونت های موجود در دهان تبدیل می کند. کاربرد موضعی سیر در چنین مواردی باعث تسکین می شود.
۷) جلوگیری از ریزش مو
آلیسین موجود در سیر ترکیبی بر پایه گوگرد است. گوگرد به داشتن خاصیت جلوگیری از ریزش مو معروف است و همچنین باعث رشد موهای جدید می شود.
۸) کاهش خستگی
سیر همچنین برای کاهش خستگی در زنان باردار مفید است. خستگی و احساس کسالت یک مشکل شایع در دوران بارداری است که با خوردن سیر البته تا حدی می توان از این احساس رها شد. خوردن سیر حتی می تواند سرگیجه و حالت تهوع دوران بارداری را کاهش دهد.
اثرات جانبی خوردن مواد غذایی دارای سیر زیاد
با وجود مزایای وافری که برای خوردن سیر ذکر شد مصرف زیاد آن می تواند منجر به عوارض جانبی در زنان باردار شود. در اینجا برخی از آن ها ذکر شده است:
- سیر رقیق کننده طبیعی خون است. اگر زیاد سیر مصرف کنید، ممکن است منجر به خونریزی غیرقابل کنترل در حین زایمان طبیعی یا سزارین شود.
- خوردن سیر به مقدار زیاد می تواند منجر به فشار خون پایین شود. اگرچه فشار خون پایین برای زنان مبتلا به پری اکلامپسی مفید است، اما ممکن است برای زنان دیگر مضر باشد. در دوران بارداری در چند هفته اول فشار خون به دلیل انبساط رگ ها کاهش می یابد. با این حال هنگامی که فشار خون به سطح خطرناکی کاهش می یابد ممکن است بدن را دچار ضعف نموده و حتی شوک ایجاد کند.
- سیر ممکن است با برخی داروهای ضد انعقادی مانند انسولین، سیکلوسپورین، کومادین و ساکیناویر واکنش منفی نشان دهد.
- سیر می تواند باعث آزاد شدن انسولین و کاهش سطح قند در خون شود.
- سیر ممکن است توانایی فرد در جذب ید را کاهش داده و منجر به کم کاری تیروئید شود.
بسیاری از خانم ها بر این باورند که خوردن سیر در دوران بارداری می تواند باعث سقط جنین شود. در حالی که سیر دارای خواصی است که ممکن است باعث سقط جنین شود اما این اتفاق تنها زمانی رخ می دهد که در مقادیر زیاد مصرف شود.
دستور تهیه غذاهای سیردار سالم برای خانم های باردار
اضافه کردن مقدار کمی سیر در رژیم غذایی بارداری می تواند برای مادر و نوزاد مفید باشد. با این حال اگر می خواهید سیر را به غذاهای خود اضافه کنید، قبل از انجام این کار باید با پزشک مشورت کنید. در صورت تأیید پزشک برای مصرف سیر، می توانید دستور های زیر را امتحان کنید.
۱- سوپ گل کلم با سیر
سوپ گل کلم با سیر یک غذای مناسب برای یک وعده غذایی است. می توانید این سوپ گیاهی سالم را به سرعت تهیه کنید.
مواد لازم:
- ۲ تا ۳ تکه سیر خرد شده
- ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- یک کاسه گل کلم خرد شده
- ۵ فنجان آب مرغ کم سدیم
- برگ تازه آویشن خرد شده
- فلفل سیاه و نمک طعام
مقداری روغن زیتون را در یک ماهیتابه گرم کرده و سیر را به آن اضافه نمایید. آن را هم بزنید تا زمانی که عطر و طعم خاصی پیدا کرده و یا اینکه رنگ آن قهوه ای طلایی شود. گاز را خاموش کنید. آن را به یک کاسه منتقل کنید و کنار بگذارید.
آب مرغ را در قابلمه بریزید. گل کلم، آویشن، نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید. بگذارید این مخلوط به مدت ۱۵ دقیقه به جوش آید تا گل کلم ترد شود. سپس بگذارید تا مدتی خنک شود.
آن را به مخلوط کن منتقل کرده و مخلوط کنید. چاشنی سیر بو داده و آویشن خرد شده را اضافه کنید و لذت ببرید.
۲- نخود فرنگی آب پز و سرخ شده با سیر
نخود فرنگی یکی از علاقه مندی های همیشگی بچه ها و بزرگسالان است و همواره می توان آن را همراه غذا میل کرد. شما می توانید آن را همراه طعم دهنده ها درست کنید و در دوران بارداری با لذت میل کنید.
مواد لازم:
- ۳ تکه سیر ریز شده
- ۲ فنجان نخود فرنگی
- نصف قاشق غذاخوری روغن پخت و پز
- ۱ قاشق غذاخوری روغن کنجد
- ۱ قاشق غذاخوری دانه کنجد
- نمک
مقداری آب را در یک ظرف بزرگ بجوشانید و نخود فرنگی، نمک و مقداری روغن پخت و پز را به آن اضافه کنید. بگذارید حدود یک دقیقه بپزد و سپس کنار بگذارید.
در یک قابلمه سیر خرد شده را سرخ کنید و نخود فرنگی آب پز را به آن اضافه کنید. مقداری نمک و روغن کنجد بپاشید و هم بزنید تا سرخ شود. نخود فرنگی های سرخ شده را به یک بشقاب منتقل نموده و آن را با دانه کنجد مخلوط کنید.
۳- مرغ سیر عسلی
مرغ سیر عسلی غذایی خوشمزه بوده و می توان آن را به صورت خوراک یا با برنج میل کرد.
مواد لازم :
- یک چهارم فنجان سیر خرد شده
- ۱ فنجان سس سویا
- ۱ فنجان عسل
- یک چهارم فنجان زنجبیل خرد شده
- ۴ تکه مرغ بی استخوان
فر را تا ۲۰۰ درجه سانتی گراد گرم کنید. عسل، سیر، زنجبیل و سس سویا را با هم مخلوط کنید تا خوب ترکیب شوند. مرغ ها را درون یک کاسه ریخته و مخلوط فوق را روی آن ها بریزید و بگذارید یک ساعت یا بیشتر در آن بخوابد.
آن ها را به مدت ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید. حال مجدداً مرغ ها را با مخلوط عسل و سیر لعاب بزنید و بپزید. می توانید مرغ ها را با برنج یا سبزیجات میل کنید.