برای خودروی خود چه روغن ترمزی بخریم؟ آبی، سبز یا زرد؟
با توجه به گوناگونی روغن ترمز های موجود در بازار، ممکن است خیلی از افراد برای انتخاب روغن ترمز خوب و مناسب خودروی خود دچار سردرگمی و تردید شوند. به همین منظور می خواهیم در این قسمت به شما بگوییم برای انخاب روغن ترمز مناسب خود چه کاری انجام دهید.
چه نوع روغن ترمزی بخریم؟
شما اولین کاری که باید انجام دهید، خواندن دفترچه ی راهنمای خودرویتان است. در آن دفترچه، تمام مشخصات خودروی شما از جمله نوع روغن ترمزی که مناسب سیستم ترمز خودروی شما است، ذکر شده است. البته اگر دفترچه راهنمای خودریتان گم شده باشد یا به هر دلیلی در دسترس شما نباشد، می توانید از یک مکانیک حرفه ای و متخصص کمک بگیرید تا بر اساس علم و توانایی هایی که دارد، روغن ترمز مناسب سیستم ترمز خودرویتان را برای شما مشخص کند.
بسیاری از افراد تصور می کنند که هرچقدر عدد مقیاس DOT روغن ترمز بیشتر باشد، روغن ترمز بهتر و مناسب تری است! این تصور کاملا اشتباه است. هر خودرو روغن ترمز مخصوص خود را دارد و انتخاب روغن ترمز مناسب، به عواملی مانند نوع موتور، وزن خودرو، سیستم انتقال قدرت و… بستگی دارد. با این وجود اگر به طور کلی بگوییم، مناسب ترین روغن ترمز برای اکثر خودرو های سواری، روغن ترمز های DOT 3 و DOT 4 هستند.
بسته بندی زرد مخصوص روغن دات 3 است و بسته بندی روغن دات 4 به رنگ آبی است.شما میتوانید با مشاهده مشخصاتی که بر روی در محفظه روغن ترمز (زیر کاپوت خودرو، بالاتر از باتری) نوشته شده است، روغن ترمز مناسب خودروی خود را خریداری کنید. برخی افراد این دو نوع روغن را با یکدیگر مخلوط و سپس به محفظه روغن ترمز اضافه میکنند. کار نادرستی نیست، اما بهتر است از یک نوع روغن مجزا (دات 3 یا دات 4) استفاده کنید.
تشخیص نوع روغن ترمز موجود در خودرو
اگر زمانی خواستید نوع روغن ترمزی که در خودرویتان وجود دارد را مشخص کنید، از دو روش می توانید استفاده کنید.
در روش اول که نسبت به روش دوم آسان تر است، می توانید به دفترچه راهنمای خودرو مراجعه کنید. درون دفترچه نوع استاندارد روغن ترمز ذکر شده است. برای مثال گفته است که روغن ترمز مناسب خودروی شما DOT 3، DOT 4 و یا… است.
در روش دوم که زحمت بیشتری نسبت به روش اول دارد، باید یک کاغذ یا دستمال کاغذی را لوله کنید و انتهای آن را در مخزن روغن ترمز فرو کنید. با انجام این کار ها می توانید رنگ روغن ترمز موجود در خودرویتان را بفهمید و در نتیجه به راحتی تشخیص دهید که چه نوع روغن ترمزی را در خودروی خود استفاده کرده اید.
سخن پایانی
روغن ترمز هم مانند دیگر قطعات خودرو، یک دوره ی مشخص دارد و بعد از اتمام آن نیاز به تعویض پیدا می کند. با گذشت زمان، روغن ترمز به طور تدریجی رطوبت هوا را جذب می کند که همین موضوع باعث فساد روغن ترمز می شود و بعد از آن وظیفه روغن ترمز به درستی اجرا نمی شود. در این هنگام مالک خودرو باید روغن ترمز را از مخرن آن تخلیه کند و یک روغن ترمز دیگر را جایگزین آن کند تا دیگر هیچگونه خطری سرنشینان خودرو و حتی دیگر قطعات خودرو را تهدید نکند.