ساعدنیوز
ساعدنیوز

بررسی علل و راهکار های ترک عادت به تعویق انداختن کارها

  جمعه، 16 اردیبهشت 1401   زمان مطالعه 11 دقیقه
بررسی علل و راهکار های ترک عادت به تعویق انداختن کارها
عادت به تعویق انداختن کارها، عادتی که شاید از هر 10 نفر، 9 نفر به آن مبتلا باشد و هر روز، با آن دست و پنجه نرم کند. ما در این مقاله در مورد ترک عادت‌های منفی مثل به تعویق انداختن کارها و جایگزین کردن عادت‌های مثبت صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

به تعویق انداختن کارها، چیز تازه ای نیست و قدمتی به درازای عمر بشر دارد؛ یک ضرب المثل بسیار قدیمی وجود دارد که هیچ شک ندارم همه آن را شنیده اید: «کار امروز را به فردا مسپار». اگر بگویم این مثل بیشتر از هزار سال قدمت دارد، دروغ نگفته ام! این موضوع نشان می دهد که تک تک ما، سالیان سال است که با این مشکل رو به رو هستیم و کارهایی را که بایستی همین امروز انجامشان دهیم، به فردا موکول می کنیم و همینطور به فردا و فرداهای بیشتر…

این فرداها، مصداق بارز همان شنبه هایی هستند که هرگز از راه نمی رسند؛ از شنبه شروع می کنم برای کنکور می خوانم، از شنبه رژیم می گیریم، از شنبه ورزش می کنم و خلاصه هزاران کار و ایده و آرزویی که هیچوقت به واقعیت تبدیل نمی شوند. منشا تمامشان هم فقط یک چیز است و آن هم چیزی نیست جز عادت به تعویق انداختن کارها، عادتی که شاید از هر 10 نفر، 9 نفر به آن مبتلا باشد و هر روز، با آن دست و پنجه نرم کند. لازم است همین ابتدا ذکر کنیم که مبحث «بیزینس کوچینگ» از آن چیزی که فکرش را کنید وسیع تر است و بدون شک مهارت های رشد فردی را نیز در بر می گیرد. ترک عادت های منفی مثل به تعویق انداختن کارها و جایگزین کردن عادت ها مثبت نیز دقیقا در همین حوزه قرار می گیرد. با ما همراه باشید تا ابتدا درباره چرایی این عادت بخوانیم، و بعد به سراغ تکنیک هایی برای ترک آن برویم.

به تعویق انداختن کارها چیست و پیامدهایی دارد؟

با این عادت منفی، همۀ ما آشنایی داریم و به خوبی آن را می شناسیم. به تعویق انداختن کارها، نام دیگرش اهمال کاری است؛ به آن معناست که کاری ناتمام و یا وظیفه ای نافرجام بر گردن داریم و انجامش را مدام به عقب می اندازیم. به این معناست که کارهای امروز و لحظه حال را به روزهای بعد موکول می کنیم و تا لحظه 90، یعنی درست تا زمانی که با دردسر تنها یک قدم فاصله داریم، تازه به سراغ انجامشان می رویم. گاها حتی برای برخی از کارها، وارد یک چرخه باطل می شویم و اصلا انجامشان نمی دهیم! با به تعویق انداختن کارها، باید انتظار بروز پیامدهای زیر را نیز داشته باشیم:

  • استرس و اضطراب، به خصوص زمانی که کارها را به دقیقه 90 انداخته باشیم،
  • احساس افسوس و حسرت، برای اینکه چرا آن کار را زودتر از این ها انجام ندادیم،
  • فشار روانی در ما افزایش پیدا می کند و حتی ممکن است باعث بروز وسواس فکری شود،
  • ممکن است اعتبار خود را در محل کار، در دانشگاه و یا بین اطرافیان از دست بدهیم و روی پرسونال برندینگ ما تاثیر منفی دارد.
  • از پیشرفت فردی، درسی، شغلی و اجتماعی محروم می مانیم،
  • نمی توانیم بر روی رشد خود تمرکز کنیم و به موفقیت های بزرگتر نائل شویم و…
به تعویق انداختن کارها

چگونه می توانیم به تعویق انداختن کارها را ترک کنیم؟

قبل از آنکه بخواهیم به سراغ ترک عادت به تعویق انداختن کارها برویم، بهتر است خودمان را برای آن آماده کنیم؛ عادتی که در عمق وجودمان نهادینه شده و ریشه دوانده، به همین راحتی ها از بین نخواهد رفت. برای ترکی چنین عادتی، باید راه دور و دشواری را پیمود و پیمودن چنین راهی، نیازمند آمادگی اولیه است. در این بخش، می خواهیم به سراغ ایجاد این آمادگی در خودمان برویم و در سه مرحله، مقدمات لازم برای خلاصی از عادت به تعویق انداختن کارها را در درون خود، به وجود بیاوریم.

مرحله نخست: آیا اصلا این عادت در ما وجود دارد؟

ابتدایی ترین سوالی که از خود باید بپرسید این است: آیا اصلا به تعویق انداختن کارها در ما وجود دارد؟ بسیاری از ما به دلایلی همچون وسواس فکری، اینطور گمان می کنیم که در حال اهمال کاری هستیم؛ حال آنکه در اصل کارهای با اولویت کمتر و بی اهمیت تر را به روزهای دیگر موکول کرده ایم که خب در این صورت، نمی توان عنوان عادت منفی را بر آن نهاد. موارد زیر را با دقت بخوانید، اگر هر یک از آن ها در شما وجود داشت، احتمالا در آن صورت دچار عادت اهمال کاری هستید:

  • برنامه روزانه تان پر است از کارهای بی اهمیت و با اولویت پایین،
  • در برنامه ریزی هایتان، مدتی طولانی است که یک کار انجام نشده وجود دارد،
  • کارهای مهم خود را انجام نداده اید، ولی کارهای بی اهمیت بیشتری به برنامه خود می افزایید،
  • همیشه منتظر فرا رسیدن زمان مناسب هستید، و هیچوقت هم شروع به کار نمی کنید،
  • تصمیم به انجام کاری می گیرید، اما شروع نکرده به سراغ کار دیگری می روید.

مرحله دوم: دلایل به تعویق انداختن کارها را پیدا کنید

حال که می دانید که آیا اصلا عادت به تعویق انداختن کارها در شما وجود دارد یا نه، نوبت آن است که دلیل وجود این عادت را در خود شناسایی کنید. خوب با خودتان فکر کنید و با خودتان صادق باشید؛ آن دلیل اصلی و پنهانی که باعث می شود کارهای خود را به تعویق بیندازید چیست؟ آن را کشف کنید و برای حل و رفعش، تلاش کنید. آنگاه خواهید دید که اصلا این عادت، خود به خود از بین می رود. این که در انجام امور اهمال کاری می کنیم، هم می تواند بخاطر مشکلات فردی و درونی باشد، هم به دلیل مشکلات بیرونی، مثلا ذات خود آن کار. دلایل زیر، به طور معمول از متداول ترین علل به تعویق انداختن کارها به شمار می روند:

  • از انجام کاری که باید، خوشمان نمی آید، یعنی اصلا از ذات آن کار بدمان می آید،
  • انجام برخی از کارها ممکن است برایمان ناخوشایند یا حوصله سر بر باشد،
  • ممکن است اصلا از انجام برخی از کارها، ترس داشته باشیم،
  • ترس از شکست و یا نداشتن اعتماد به نفس، از نمونه همین ترس هاست،
  • گاها بی نظمی و نداشتن برنامه ریزی دقیق باعث تعویق در کارها می شود.(پیشنهاد می کنم مقاله نظم و انضباط فردی را مطلعه کنید.)
  • حتی بعضی اوقات، کاری که باید انجام دهیم آنقدر بزرگ است که خود به خود، ممکن است به چند پاره تقسیم شود و به تعویق بیفتد.
  • کمال گرایی نیز یکی از متداول ترین علل به تعویق انداختن کارها است. (در مقاله کمال گرایی در این مورد بیشتر بخوانید.)
  • ضعف و عدم توانایی در تصمیم گیری نیز خود از دیگر دلایل اهمال کاری است.

مرحله سوم: به کارگیری راهکار و تکنیک های مختلف

مبارزه نهایی از همین مرحله آغاز می شود. اکنون به حدودی از خودآگاهی رسیده ایم و از وجود وجود عادت به تعویق انداختن کارها در خود، اطلاع داریم. به علاوه، از اینکه این عادت چه علل و دلایلی دارد نیز آگاه هستیم و ریشه مشکل را شناسایی کرده ایم. حال زمان آن رسیده که با استفاده از تکنیک ها و راهکارهای مختلف که آن را استراتژی نیز می نامیم، به جنگ این عادت برویم. چنان که قبلا نیز گفتیم، ترک عادتی که در وجود ما نهادینه شده، اصلا کار آسانی نیست و به صبر و البته مدت زمان کافی احتیاج دارد.

به تعویق انداختن کارها

تکنیک های ترک و رفع به تعویق انداختن کارها

همانطور که در بخش قبلی به آن اشاره کردیم، برای مبارزه با عادت منفی اهمال کاری، لازم است که بعد از گذراندن دو مرحله اول، در نهایت از تکنیک های مختلف استفاده نماییم. در این بخش، می خواهیم 7 راهکار عملی و تضمینی برای حل این مشکل، برایتان مطرح کنیم. به کار گیری و پایبندی به این تکنیک ها یا استراتژی ها، در مدت اندکی می تواند باعث کمرنگ شدن عادت به تعویق انداختن کارها شود. هفت تا از بهترین راهکارهای رفع به تعویق انداختن کارها، به شرح زیر هستند:

1. تقسیم کار به بخش های کوچکتر

از قدیم و ندیم گفته اند که سنگ بزرگ، نشانه نزدن است. کاری که بیش از اندازه بزرگ باشد و از حد توانمان فراتر باشد، بدون شک شروع و پایانش نه با خودمان، بلکه با خداست! اگر در برنامه ریزی خود کاری چنین دارید، پیشنهاد ما این است که آن را خرد کرده و به کارهای کوچکتر تقسیم کنید. هر یک را هدف قرار دهید و برای رسیدن به آن ها تلاش کنید. و از همه مهم تر، بعد از اینکه هر یک از این اهداف کوچک محقق شد، به خودتان جایزه بدهید و خود را تشویق کنید.

2. برای انجام یک کار، ددلاین های(مهلت انجام کار) مختلف تعیین کنید

دلایل یا همان ضرب الاجل، در حقیقت مهلت نهایی برای انجام کارهاست. به طور مثال اگر شما برای این ترم دانشگاه باید پروژه ای را تحویل دهید، جلسه آخر کلاس، ضرب الاجل کار شما خواهد بود. اکثر افراد، آنقدر اهمال کاری و تعلل می کنند که در نهایت درست یک شب قبل، شروع به آماده سازی پروژه می کنند. حال یک راه حلی که می تواند بسیار مفید باشد، این است که شما برای خودتان، ددلاین های دیگری را قبل از آن دلایل نهایی، تعیین نمایید. این تکنیک، احتمال به تعویق انداختن کارها را تا حد زیادی کاهش می دهد.

3. دنبال فرصت مناسب نباشید، به دل کار شیرجه بزنید!

یکی از بزرگترین معضلاتی که همیشه به تعویق انداختن کارها را به همراه دارد، دست دست کردن و منتظر فرصت مناسب بودن است. حکایت است که یکی از شاهان صفوی، برای ورود به شهر با پیشگوها مشورت کرد، رمل و اسطرلاب انداخت و ماه پشت دروازه منتظر ماند! شما چنین نباشید، برای انجام کارها مقدمه چینی نکنید و انجام امور را شروع کنید؛ از هر نفطه ای که بود، فقط شروع کنید؛ آنگاه خواهید دید که این عادت منفی اهمال کاری، چگونه خود به خود از بین خواهد رفت و چگونه کارها روی غلتک خواهند افتاد.

4. در محیط اطراف خود تغییر ایجاد کنید

یکی از مهم ترین راهکارهای ترک به تعویق انداختن کارها، محیط اطراف است؛ و خب البته در خیلی از مواقع، تاثیر محیط اطراف در انرژی و انگیزه، نادیده گرفته می شود. نگاهی به اطراف خود بیندازید؛ آیا اتاق شما، میز کار شما، بیشتر شما را به کار کردن و انجام دادن کارهایتان تشویق می کند، یا بیشتر شما را کسل و خمود می کند؟ در صورتی که به اندازه کافی از محیط اطراف خود انگیزه نمی گیرد، پس شاید بهتر باشد محیط دیگری را برای انجام کارهای خود انتخاب نمایید و بار دیگر، برای تحقق اهداف، تلاش کنید.

5. دوستان و آدم های اطراف خود را تغییر دهید

درست خواندید؛ گاها مشکل به تعویق انداختن کارها نه خود ماییم، نه ذات آن کار؛ بلکه دوستان و اطرافیان باعث می شوند که ما از انجام کارها و تحقق اهداف خود باز بمانیم. اگر چنین است، ما حتی تغییر اطرافیان را نیز پیشنهاد می کنیم. توصیه ما آن است که با افرادی معاشرت داشته باشید که انگیزه و قوت لازم را برای انجام کارها و تحقق اهداف در شما ایجاد کنند و برای شما الهام بخش باشند. بعد از اینکه این راهکار را برای ترک اهمال کاری عملی کنید، خواهید دید که تاثیر روابط اجتماعی در موفقیت انسان، تا چه اندازه می تواند پررنگ باشد.

6. در اهداف خود تجدید نظر کنید

خیلی از مواقع پیش می آید که ما واقعا برای تحقق اهداف و انجام کارها تلاش می کنیم، اما نتیجه ای که می خواهیم را به دست نمی آوریم. چنین مواقعی، می توان نشان از آن داشته باشد که بین کار و تلاش ما و آن چیزی که می خواهیم، ناهماهنگی وجود دارد. در این مواقع لازم است که در اهداف خود تجدید نظر کنیم، کمی با خودمان خلوت کنیم و یک وقفه کوتاه در انجام امور به وجود بیاوریم. هدف از این وقفه، شناخت بیشتر خود و بازبینی اهداف است. در این مدت لازم است که آن خلاء و ناهماهنگی بین کار و هدف را برطرف کنیم و از نو برای دستیابی به اهداف، تلاش کنیم.

7. برای خود محدودیت ایجاد کنید

ایجاد محدودیت، همیشه هم معنای منفی ندارد و بعضی از اوقات، اتفاقا خیلی هم لازم و ضروری است؛ برای رفع به تعویق انداختن کارها، ایجاد محدودیت می تواند بسیار هم مفید باشد. به طور مثال، اگر هنگام انجام کاری مدام سرتان به گوشی است و چک کردن شبکه های اجتماعی حسابی حواستان را پرت می کند، می توانید با استفاده از اپلیکیشن های مختلف خود را محدود کنید و روی کارتان متمرکز شوید. اینکه صرفا تصمیم بگیرید چیزهایی که مانع انجام کارها می شوند را از بین ببرید، هیچوقت کافی نخواهد بود. به طور مثال کنار گذاشتن گوشی موبایل به هنگام کار، شاید یکی دو بار جواب بدهد، ولی در آخر مقاومت خود را از دست می دهید و باز هم آن را به دست می گیرد. مقصود از این حرف آن است که محدودیت باید واقعی باشد و شما را به معنای واقعی کلمه محدود کند. برای ترک به تعویق انداختن کارها، اگر خودتان نمی توانید محدودیتی را به وجود بیاورید، می توانید از دیگران کمک بگیرید.

مردی در حال نگاه کردن به پرونده ها
پایگاه خبری ساعدنیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.

دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
تصویری بسیار قدیمی از 17 سالگی آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب/ساده زیستی رهبر از ابتدای زندگی (384 نظر) رهبر معظم انقلاب چه میوه هایی را برای حفظ سلامتی خود میل می کنند؟ (204 نظر) میز عزای ساده و بدون تجملات مادر محسن کیایی، مجری برنامه صداتو +عکس/ روحشون شاد چه چهره دلنشینی داشتن (144 نظر) بهترین گردو ایران متعلق به کدام شهر است (121 نظر) (عکس) دمپایی‌های لاکچری بچه‌های دهه شصت / هر کی از اینا برای بچش می‌خرید خیلی لاکچری بود ... (125 نظر) خلاقیت خنده دار و هوشمندانه قصاب اهوازی برای فریب گوسفند و قربانی کردنش حماسه آفرید+عکس/ مغز تو رو باید طلا گرفت😂 (26 نظر) علی دایی: دکترها گفته بودند شاید زیر عمل زنده نمانم+عکس/ همیشه عضو خانواده پرسپولیس هستم/ همه درآمدم را در ایران سرمایه‌گذاری کردم (25 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب/ سرشارم از جوانی، هرچند پیر دهرم...+ویدیو (16 نظر) خلاقیت خنده دار قصاب اصفهانی در کشاندن مشتری به مغازه با تزئین فوق خلاقانه کله پاچه‌ها+عکس/ خوش ذوقی از در و دیوار میریزه😂 (16 نظر) (عکس) زیبایی بی حد و اندازه روژان سریال نون خ در عکسی که هدیه بازوند در اینستاگرامش منتشر کرد / مهیار حق داره این قدر عاشقش باشه ... (17 نظر) شرط جالب رهبر معظم انقلاب برای خواندن خطبه عقد عروس و داماد ایرانی/ ماجرای بخشیدن 86 سکه به آقای داماد چه بود؟ (15 نظر) خلاقیت بامزه یک پدر ایرانی روی کلید کولر حماسه ساز شد/ این یادداشت بانمک پربازدید شد+عکس (14 نظر) خلاقیت بی نظیر یک معمار در طراحی خانه ای با الهام از موز/ مغز تو رو باید تو موزه نگه داشت+عکس (12 نظر) میز عزای شیک پسر نسرین مقانلو با گل آرایی منحصر به فرد و شمع و تسبیح/ حیف جوونیش+عکس (12 نظر) خلاقیت هوشمندانه اُوستا نجار در طراحی مجسمه هایی با چوب و تنه ی درخت/ مغزشو باید طلا گرفت +فیلم (12 نظر)
دیگران می‌خوانند   
خلاقیت خنده دار پدر ایرانی برای ضد سرقت کردن گوشی موبایلش روح مخترع تلفن همراه را شاد کرد+عکس/ سلطان تامین امنیت خودتی و بس🤣 فال روزانه امروز جمعه 7 اردیبهشت ماه 1403 فال شمع روزانه امروز جمعه 7 اردیبهشت 1403 سفر به ایران قدیم؛ پسر روزنامه‌فروش با جراحی دختر شد+عکس کشف حیرت‌انگیز «فکّ انسان» در یک سنگ 1 میلیون ساله لحظات ثبت شده از حرکات نوزاد داخل رحم مادر+ویدئو/فقط یک مادر میتونه این سختی ها رو به جون بخره 🥺❤ خلاقیت نشاط‌آور و تحسین برانگیز یک راننده تاکسی با ماشین پر از گل برای مسافران/ ذوق و شوق آقا رحمان پربازدید شد+عکس نگاهی به استایل سرتا مشکی بهرام افشاری بازیگر قد بلند سینما/ سبیل چه بهش میاد +عکس ویدیویی دیده نشده از دیدار رامبد جوان و رهبر معظم انقلاب/ سوال جالب آقای بازیگر وقتی تقریباً 20 ساله بود +ویدیو مهران مدیری: 700 بار احسان علیخانی را به برنامه دعوت کردیم و هر بار یک بهونه ای آورد+ویدئو/از معده درد تا کلیه درد برای نیامدن به برنامه... نگاهی به استکان کمر باریک و نعلبکی مینا مختاری در خانه باصفایش/ چای و استکان کمرباریک و گُل، ترکیب زندگی وقتی نمک شرکت کننده بیشتر از مهران مدیریه+ویدئو/همه از خنده رفتند روی هوا (تصاویر) حواشی بازدید وزیر علوم از برگزاری کنکور در دانشگاه الزهرا (س) رونمایی از لوگوی جدید دانشگاه تهران در جشن تولد نود سالگی لب ساحل با آهنگ عرفان طهماسبی چه شود.../ وای اگر عشق مرا وارونه تعبیر کند... +فیلم انتقام باورنکردنی یک گوسفند از چوپان/فک کنم از چند جا تَرَک خورد+ فیلم تیپ و ظاهر متفاوت «مهمت» سریال پایتخت بعد پنج سال بدون گریم تلویزیونی/ مگه داریم این همه تغییر؟+عکس خلاقیت فوق هوشمندانه مرد عاشق ایرانی در ندادن رمز کارت بانکیش به همسرش+عکس/ به این دیپلم افتخار ندن در حقش ظلم کردن😂 خوانندگی حیرت انگیز پسر سوپرمارکتی با صدای بهشتی و زیباش در برنامه صداتو/ عالی اجرا کرد+ویدیو کشف هولناک جسد دست و پا بسته زن ثروتمند در کمد کَل‌کَل خنده دار محسن کیایی با بانوی شیرازی و شبنم مقدمی سر پارک دوبل خانم ها/ فقط جواب آخرش عالیه😂+ویدیو سفر به شهر ترابزون: آشنایی با آداب و رسوم محلی گلف بازی کردن بانمک و ناشیانه مهدی طارمی و علیرضا بیرانوند+ویدیو/ فقط تمرکز کردن طارمی که نتیجه نداد😂 دورهمی سپیده خداوردی، مرضیه سریال آوای باران و دختران چینی با لباس چونگسام / تیپ متفاوت خانم بازیگر به سبک چینی ها تبریک تولد جالب حامد آهنگی برای تک پسرش/ ایشالا لبش همیشه خندون باشه+عکس عجیب‌ترین و متفاوت‌ترین جشن تولد محسن تنابنده، نقیِ پایتخت/ میز تولدی آهنی با دیزاین آتش، زیرسیگاری و استکان! +عکس روش خلاقانه نبات استخری با سنگ کاغذ قیچی بازی کردن برای پیچوندن مدرسه/ چه بچه باهوشی😁+ویدئو مادرانه های مستانه مهاجر و نفس بازغی/ قاب احساسی ستاره سریال گناه فرشته در آغوش مادر مشهورش+عکس خلاقیت منحصر به فرد مهندس ایرانی با خلق ساختمانی به شکل تایتانیک حماسه آفرید+عکس/هیتلر هم مغز تو رو نداشت! نگاهی به کوچه آجری و قدیمی هدیه بازوند بازیگر روژان سریال نون خ/ چه کوچه خوشگل و باصفایی+ عکس خلاقیت منحصربفرد هموطن یزدی در ایجاد استخر در پذیرایی خانه‌اش حماسه‌ای دیگر خلق کرد+ویدیو/ خسته نباشی هموطن خودکفا🙋‍♂️ بیوگرافی و زندگی خصوصی دنیا جهان‌منش،مهناز سریال نون خ و همسرش+ تصاویر جذاب و دیدنی دکوراسیون خاص و مجلل منزل ایمان قیاسی با چیدمان شیک و اروپایی+ویدئو دفن پیکر مادر محمود احمدی نژاد همراه با جلد قرآنی حاوی دستخط سید حسن نصرالله+عکس/ چه دعای قشنگی نوشته خلاقیت بی نظیر یک طراح مبل راحتی با الهام از مدل فلامینگو/ مغز تو رو باید تو موزه نگه داشت+عکس اولین تصویر از عروس بزرگ امام خمینی(ره) که صبح امروز درگذشت (عکس) شباهت جالب سوگل خلیق، نازنین سریال دفتر یادداشت به پدرش / گوله نمک شیطنت از چشاش میباره! رونمایی از خواهر باکلاس مهدی قایدی ستاره تیم ملی/ کپی برابر اصل هم دیگه!+عکس آزار زنان در مراسم ترحیم؛ متهم به مادرمرده هم رحم نکرد /مرد موطلایی از طعمه‌ها فیلم سیاه می‌گرفت سبک جدید و خلاقانه محسن کیایی، مجری برنامه صداتو در گرفتن کیک تولد با طرح یکسان و خاص+عکس
تیتر امروز   
فال روزانه امروز جمعه 7 اردیبهشت ماه 1403 فال شمع روزانه امروز جمعه 7 اردیبهشت 1403 کشف حیرت‌انگیز «فکّ انسان» در یک سنگ 1 میلیون ساله خلاقیت نشاط‌آور و تحسین برانگیز یک راننده تاکسی با ماشین پر از گل برای مسافران/ ذوق و شوق آقا رحمان پربازدید شد+عکس (تصاویر) حواشی بازدید وزیر علوم از برگزاری کنکور در دانشگاه الزهرا (س) رونمایی از لوگوی جدید دانشگاه تهران در جشن تولد نود سالگی کشف هولناک جسد دست و پا بسته زن ثروتمند در کمد بیوگرافی و زندگی خصوصی دنیا جهان‌منش،مهناز سریال نون خ و همسرش+ تصاویر جذاب و دیدنی آزار زنان در مراسم ترحیم؛ متهم به مادرمرده هم رحم نکرد /مرد موطلایی از طعمه‌ها فیلم سیاه می‌گرفت رونمایی باورنکردنی جواد خیابانی از ماشین ساده و ایرانی‌اش پلمب آرایشگاه مختلط در نسیم‌ شهر بلاتکلیفی در اجرای حکم توماج صالحی! اعدام می شود یا نه؟ جاساز کردن ابزار تقلب در بدن داوطلبان حماسه ای دیگر از متقلبان کنکور! پشت پرده چاقی و سبیل زنان قاجار بالاخره فاش شد فوت دلخراش بازیکن پیشکسوت وسط بازی با استقلال
منتخب روز   
عکس عروسی امیر جعفری و ریما رامین‌فر، همای سریال پایتخت فیک و تقلبی از آب درآمد / هوش مصنوعی داره وارد مراحل ترسناکی میشه! (عکس) تیپ و استایل فوق‌العاده شیک و لاکچری یاورِ سریال فاصله‌ها بعد از 14 سال در عربستان سعودی / ببینیدش نمی تونید بشناسید! فروش ویلای روف گاردن دار و استخر دار حسن جوهرچی، فرهاد سریال فاصله‌ها توسط دخترش در شمال ! / در منطقه‌ای تهرانی نشین!!! سلفی دونفره نعیمه نظام دوست با سلطان کمدی ایران که یکسال حق نداشت منتشرش کنه! / چه ست آدیداسی پوشیده مهران مدیری ... سلفی آسانسوری علیرضا نیکبخت با همسر دومش که بیشتر از جانش او را دوست دارد / کراش دهه هشتاد فوتبال ایران حالا مرد زندگی شده ... (عکس) تعجب کاربران خارجی فضای مجازی از حجاب کامل همسر ستاره لیورپول / دنیا با حجاب جای زیباتری نیست؟ (عکس) بیتابی همسر و فرزندان شهرام عبدلی، بازیگر نقش مهران در سریال فاصله‌ها، بر سر پیکر بی جان او / تو کاری با دلم کردی که فکرشم نمی کردم ... (عکس) همبازی بودن آقای بیاتی، خواستگار فهیمه در پایتخت 5 با بازیگر معروف در فیلم نوستالژیک دهه شصتی / روحش شاد ... ویدئویی باورنکردنی از مرد سومالیایی که با نصف مغزش زندگی می کند/ بیچاره چه بلایی سرش اومده رودررویی با یک تمساح آن‌ هم فقط با یک ماهیتابه +فیلم متقاضیان عمره بخوانند/ آخرین وضعیت و شرایط ثبت‌نام حج عمره 1403 اعلام شد طرح 100 میلیارد پوندی برادر اسامه بن لادن برای ساخت طولانی ترین پل معلق جهان+عکس