به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی ساعدنیوز، حبیب الله صادقی بازپرس ویژه قتل دادسرای جنایی تهران در گفتگویی اختصاصی با خبرنگار ساعدنیوز در تبیین ابعاد مرگ تلخ آوا دختر 4 ساله ارومیه ای بعد از ضرب و جرح نامادری گفت: شاهد هستیم که چند روزی است که ویدئویی به شدت در حال دست به دست شدن و در حال نشر است که در آن، یک خانمی شب هنگام اقدام به پرتاب یک بچه به داخل حیاط منزل می کند. دوربین های مدار بسته محل این فیلم را گرفته اند و بعد از چند ثانیه این بچه از جای خود بلند می شود و به بیرون از خانه می رود. وقوع این اتفاق بسیار ناراحت کننده است، خصوصاً در کشوری که ادعا می کنیم که اسلامی هستیم و اخلاقیات از هر موضوع دیگری مهمتر است اما شاهد یک چنین اتفاقاتی هستیم. پاسخ به این سؤال که چه عواملی باعث می شود که ما شاهد یک چنین رویدادهای تلخی در جامعه باشیم؛ این را می طلبد که پرونده کیفری این جُرم بررسی بشود و این خانومی که فعلاً متهم این پرونده است به پزشکی قانونی معرفی بشود و از نظر سلامت روان و عقل معاینه بشود تا مشخص شود که آیا دارای سلامت روان و عقل هست یا نه؟! اگر متهم از سلامت روان برخوردار باشد، تحت تعقیب کیفری قرار خواهد گرفت. به فرض این که پزشکی قانونی تأئید بکند که این فرد دارای سلامت روان و عقل است و مشکل روانی ندارد، این موضوع علت های مختلفی می تواند داشته باشد که مصاحبه با این متهم به دست می آید.
بازپرس ویژه قتل دادگاه جنایی تهران افزود: یکی از دلایل که قابل توجه هم است و نمی توان به راحتی از کنار آن عبور کرد، بحث فقر و مشکلات مالی است. چون آنچه که در فضای مجازی آمده این است که پدر این کودک در یکی از شهرستان های استان مشغول به کار است و این خودش یک دلیل بر آن است که این خانواده داری مشکل اقتصادی است. این یکی از مواردی است که باید توجه کرد. در جامعه ما که یک جامعه مذهبی و اسلامی است، اخلاقیات حرف اول را می زند، و در جامعه ای که این همه بر اخلاق تأکید می شود یک خانمی مرتکب چنین رفتاری نسبت به یک بچه ای می شود. واقعاً جای تأسف و تأثر دارد.
وی با اشاره به مواد مرتبطه قانون مجازات اسلامی در این خصوص تصریح کرد: اما صرفنظر از همه اینها، قانونگذار ما در قانون مجازات اسلامی که جدیداً در سال 1392 به تصویب رسیده است، در خصوص افرادی که ضعیف هستند چه به لحاظ خُردسال بودن و چه به لحاظ پیری، و سالمند بودن و چه به لحاظ این که فردی از بُنیه جسمانی ضعیفی برخوردار است، اگر فردی مرتکب جنایت نسبت به این نوع افراد بشود برخورد متفاوتی در مقایسه با سایر افراد دارد. ماده 158 قانون مجازات اسلامی اعلام کرده است که "ارتکاب رفتاری که طبق قانون جرم محسوب میشود، در موارد زیر قابل مجازات نیست"؛ در بند ت این ماده آمده است که "اقدامات والدین و اولیای قانونی و سرپرستان صغار و مجانین که به منظور تادیب یا حفاظت آنها انجام میشود، مشروط بر اینکه اقدامات مذکور در حد متعارف و حدود شرعی تادیب و محافظت باشد". قانونگذار در اینجا برای بحث تأدیب یا حفاظت قید و شرط قائل شده است. یعنی یک پدری، یا مادر یا نامادری، اگر خواست فرزندش را تأدیب بکند، این تأدیب باید متعارف باشد. در مورد بچه 4 ساله، مشخص است که نمی شود هر تنبیهی را اعمال کرد بلکه تنبیهی قابل اِعمال است که متعارف و در حد آن بچه است.
صادقی افزود: در موردِ آوا دختر 4 ساله ارومیه ای، که گفته می شود پس از پرت شدن به حیاط توسط نامادری به کُما رفته است، بنا بر آنچه در فیلم دیده می شود، صرف پرتاب بچه به حیاط و فرود آمدن این بچه با دست و پا، این باعث ضربه مغزی شدن و به کُما رفتن نمی شود. به نظر می آید که این نامادری در داخل منزل مرتکب ضرب و جرح عمدی نسبت به این کودک 4 ساله شده است. بنابراین، چنین به نظر می آید که این نامادری تنبیهی را نسبت به این کودک مرتکب شده است که متعارف نبوده است و این حد تعارف را رعایت نکرده است، لذا مشمول بند ت ماده 158 قانون مجازات اسلامی نیست و قابل مجازات است.
بازپرس صادقی با اشاره به بند پ ماده 290 قانون مجازات اسلامی گفت: این بند مقرر داشته " هرگاه مرتکب قصد ارتکاب جنایت واقع شده یا نظیر آن را نداشته و کاری را هم که انجام داده است، نسبت به افراد متعارف نوعاً موجب جنایت واقع شده یا نظیر آن، نمیشود لکن درخصوص مجنیٌ علیه، به علت بیماری، ضعف، پیری یا هر وضعیت دیگر و یا به علت وضعیت خاص مکانی یا زمانی نوعاً موجب آن جنایت یا نظیر آن میشود مشروط بر آنکه مرتکب به وضعیت نامتعارف مجنیٌ علیه یا وضعیت خاص مکانی یا زمانی آگاه و متوجه باشد." این ماده در خصوص همین پرونده، نامادری می داند که در فرایند تأدیب بچه 4 ساله که در این مورد خاص ضربات وارده به سر احتمالاً باعث به کُما رفتن و در نهایت مرگ این کودک شده، چنین ضرباتی هرچند مثلاً در مورد یک شخص 30 ساله باعث به کُما رفتن و مرگ نمی شود، ولی درمورد کودک 4 ساله به کُما رفتن و مرگ بسیار مُحتمل است. بنابراین، علم به این موضوع طبق بند پ ماده 290 قانون مجازات اسلامی، موجب مجازات این نامادری می شود.
وی در پایان با تأکید بر حق مادر واقعی آوا در صورت حیات برای دادخواهی و پیگیری پرونده مربوطه گفت: با فرض این که مادر واقعی این بچه زنده باشد، وی یکی از اولیای دم هست و قطعاً می تواند شکایت بکند و با توجه به اوضاع و احوالی که ما شاهد آن هستیم، این یک جنایت عمدی است و با توجه به فوت کودک، این جنایت قتل عمدی است. و طبیعتاً مادر به عنوان یکی از اولیای دم می تواند این موضوع را از طریق محاکم قانونی پیگیری کند.
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش