نام : فائزه
نام خانوادگی : هاشمی بهرمانی (رفسنجانی)
متولد : 1341/10/17
تحصیلات : دکتری حقوق بشر
سمت فعلی : وی هیچ سمتی ندارد
فائزه هاشمی بهرمانی در 17 دی ماه 1341، هنگام اقامت خانوادهاش در قم به دنیا آمد. او فرزند سوم اکبر هاشمی رفسنجانی و عفت مرعشی است. خواهرش فاطمه و برادرش محسن بزرگ تر و مهدی و یاسر برادران کوچک تر او هستند.
به گفته خودش با وجود علاقه به تحصیل چند سال پشت کنکور ماند تا اینکه با تأسیس دانشگاه آزاد توسط پدرش و جمعی دیگر از مسئولان جمهوری اسلامی در سال 1361 در این دانشگاه مشغول به تحصیل شد. وی دارای مدرک دکترا در رشته حقوق بشر از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و دو لیسانس در رشتههای مدیریت از دانشگاه الزهرا و علوم سیاسی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی است.
سپس برای ادامه تحصیل به انگلستان رفت و از دانشگاه بیرمنگام سیتی فوقلیسانس حقوق بشر دریافت کرد اما پس از دو سال تحصیل در مقطع دکترای این دانشگاه، ادامه تحصیل را به ایران منتقل کرد.
فائزه هاشمی در 16 سالگی با حمید لاهوتی اشکوری ازدواج کرد. شایعاتی مبنی بر جدایی او از همسرش وجود داشت که در مصاحبهای در سال 1392 این شایعات را تکذیب کرد.
فائزه هاشمی دو فرزند به نام مونا و حسن دارد. حسن ساکن انگلستان است ؛ مونا لاهوتی ازدواج کردهاست ولی اطلاعاتی دربارهٔ همسر او در دسترس نیست.
از میان دختران اکبر هاشمی رفسنجانی، فائزه تنها دختری است که وارد فعالیتهای سیاسی شد. وی در میان افکار عمومی ایران، چهرهای اصلاح طلب محسوب میشود. او در انتخابات دوره پنجم مجلس شورای اسلامی شرکت کرد و موفق شد به عنوان نماینده دوم تهران به مجلس پنجم راه یابد.
شرکت او در انتخابات مجلس ششم که با شکست همراه بود، باعث کنارهگیری او از فعالیتهای سیاسی شد. فائزه هاشمی همچنین رئیس شاخه زنان حزب کارگزاران سازندگی ایران است.
فائزه هاشمی از سال 1369 ریاست فدراسیون اسلامی ورزش زنان را بر عهده داشت. در خرداد 1390 به دفتر او در ساختمان فدراسیون اسلامی ورزش زنان، حمله شد و کمتر از دو ماه بعد، در مرداد ماه 1390 این فدراسیون، به دلیل تعلق نگرفتن بودجه کافی از سوی سازمان تربیت بدنی، تعطیل گردید.
این فدراسیون در دوره ریاست فائزه هاشمی، اقدام به برگزاری بازیهای اسلامی زنان میکرد و تا جایی پیش رفت که چهارمین دوره بازیهای اسلامی زنان، در تهران برگزار شد. نشریه مسلم نیوز که پرتیراژترین نشریه اقلیتها در کشور انگلستان است، به منظور ارتقا جایگاه مسلمانان مقیم انگلستان، از سال 2000 جوایزی را با نام مسلمانان پیشگام در حیطههای روابط عمومی، بهداشت و سلامت، توسعه و ارتباطات، تحصیلات، فرهنگ، اقتصاد و رسانهها، به اجرا گذاشت، که جایزه شایستگی در حوزه ورزش را، به نام «جایزه فائزه هاشمی» نامگذاری نمود.
او در سال 1377 اولین روزنامهٔ مربوط به زنان در جمهوری اسلامی، یعنی روزنامه زن را منتشر کرد و مدیر مسئول آن بود. روزنامه زن به دلیل درج اخبار سیاسی، نقد حجاب اسلامی، حمایت از فمنیسم، چاپ کاریکاتوری از آروین، پیرامون دیه زنان و درج خبری دربارهٔ فرح پهلوی، ابتدا در بهمن 1377 به مدت دو هفته و بار دیگر در 17 فروردین 1378 برای همیشه توقیف شد.
فائزه هاشمی رفسنجانی هیچ مسئولیتی ندارد.
فائزه هاشمی رفسنجانی در اینستاگرام از طریق صفحه خود با نام کاربری f.h.rafsanjani با مخاطبان خود در ارتباط است.