چند نکته ی مهم در مورد لنز های زیبایی

  شنبه، 30 اسفند 1399   زمان مطالعه 6 دقیقه
چند نکته ی مهم در مورد لنز های زیبایی
استفاده از لنزها به دلیل تماس مستقیم با چشم های شما می تواند در صورت رعایت نکردن برخی نکات عوارض بسیاری برای چشم هایتان به همراه داشته باشد.حال فرقی نمیکند به چه منظوری از لنزها استفاده میکنید،برای زیبایی و یا ضعف بینایی.به شما توصیه می کنیم حتی اگر تنها یک بار می خواهید از لنز استفاده کنید در این مطلب با ما همراه باشید.

با کوچک ترين قصور در مراقبت از لنزها، خطرات و مشکلات زيادي بروز مي کند که گاهي جبران پذير نيست. در سال ۱۸۸۸، يک چشم پزشک آلماني به نام «آدولف گاستون يوجن فيک» اولين لنز طبي را اختراع کرد. اين لنز به قدري سنگين بود که تنها چند ساعت امکان استفاده از آن وجود داشت. در قرن ۲۱، لنزها از نظر نوع، جنس و رنگ تنوع زيادي پيدا کرده است. با اين حال مصرف کنندگان نيز بايد درباره استفاده از آن آگاهي بيشتري پيدا کنند، زيرا با کوچک ترين قصور در مراقبت از لنزها، خطرات و مشکلات زيادي بروز مي کند که گاهي جبران پذير نيست. به گزارش سايت «MSN»، اخيرا خبري از يک مصرف کننده تايواني منتشر شده، اين دانشجو که به مدت ۶ماه لنزها را بدون شستن، در چشم نگه داشته بود، به پزشک مراجعه کرد. پزشکان هنگام در آوردن لنز، شوکه شدند زيرا سطح چشم وي را آميب متلاشي کرده بود. آميب، در مکان مناسب بين لنز و چشم توانسته بود رشد کند. اين دانشجو به بيماري اکنتاميب کراتيتيس، مبتلا شده است. اين اکنتاميب کراتيتيس (Acanthamoeba Keratitis): باکتري ها مي توانند چشم را متلاشي کنند. در سال ۱۹۷۳ بود که اين عفونت انگلي نادر تشخيص داده شد. اين عفونت بر اثر ارگانيسم تک سلولي زنده ايجاد مي شود که در استخرها، وان آب، آب شير، آب دوش و محلول لنزها يافت مي شود. هرچند اين انگل مي تواند هر کسي را دچار عفونت کند، اما آکادمي چشم پزشکي تخمين مي زند که بيش از ۸۰درصد از موارد ابتلا به عفونت اکنتاميب کراتيتيس در استفاده کنندگان لنز گزارش مي شود. ظاهرا، اين انگل هنگامي که زير محافظ لنزها جا خوش مي کند به عمق قرنيه چشم دسترسي پيدا مي کند و باعث مشکل مي شود. بنابراين قبل از شنا، استفاده از وان آب و دوش گرفتن، لنزهاي خود را در بياوريد. هرگز نبايد لنزها يا ظرف لنز را با آب شير شست و شو دهيد. باکتريال کراتيتيس (Bacterial Keratitis): عفونت طي ۲۴ساعت مي تواند قرنيه را از بين ببرد. اين نوع عفونت جدي باکتريايي است که منجر به از بين رفتن قرنيه و از دست دادن بينايي مي شود. يکي از ويژگي هاي شاخص اين عفونت، پيشرفت سريع آن است. آسيب ديدگي قرنيه مي تواند در عرض کمتر از ۲۴ساعت از طريق خطرناک ترين باکتري صورت بگيرد. استفاده طولاني مدت از لنزهاي طبي و ضدعفوني نکردن آن، خطر رشد باکتري هاي کراتيتيس را افزايش مي دهد. فنگل کراتيتيس (Fungal Keratitis): کپک يا قارچ مي تواند وارد چشم شود و در عمق چشم تکثير شود.

استفاده از لنزها به دلیل تماس مستقیم با چشم های شما می تواند در صورت رعایت نکردن برخی نکات عوارض بسیاری برای چشم هایتان به همراه داشته باشد.حال فرقی نمیکند به چه منظوری از لنزها استفاده میکنید،برای زیبایی و یا ضعف بینایی.به شما توصیه می کنیم حتی اگر تنها یک بار می خواهید از لنز استفاده کنید در این مطلب با ما همراه باشید.

انواع لنز

  1. لنز طبی: برای افرادی که دچار دوربینی، نزدیک بینی و یا آستیگماتیسم هستند کاربرد دارد.
  2. لنز رنگی:جهت زیبایی به کار می رود.
  3. لنز طبی رنگی:برای زیبایی در افرادی که دچار ضعف بینایی هستند کاربرد دارد.
  4. لنز پانسمانی: بر روی قرنیه قرار می گیرند و به عنوان محافظ قرنیه می باشد. برای افرادی که دچار زخم قرنیه و یا بیماری های دیگر قرنیه هستند، استفاده می شود و مانع از سایش پلک روی قرنیه شده و امکان ترمیم ضایعات اپی تلیال قرنیه را فراهم می کند.
  5. لنز سخت: کاربرد این نوع لنزها برای افرادی است که دچار آستیگماتیسم بالا و یا قوز قرنیه هستند.

لنز

چند نکته ی مهم در مورد لنز چشم

وقتی مدت طولانی لنزها را داخل چشم نگه می دارید
درواقع علت مخالفت بسیاری از چشم پزشكان با لنزها همین است كه استفاده كننده ها گاهی فراموش می كنند آنها را از چشم شان خارج كنند (یا تنبلی مانع آن می شود) اما یادتان باشد لنزها مانع رسیدن اكسیژن به چشم ها می شود. اگر لنزها را شب از چشم تان خارج نكنید خطر ایجاد زخم در قرنیه شما به شدت افزایش می یابد. این زخم ها گاه می تواند منجر به كوری شود.
زمانی كه دارو مصرف می كنید
قطعا اگر بخواهید قطره ای در چشم تان بریزید، لنزها را خارج خواهید كرد اما آیا می دانید مصرف برخی از داروهای خاص ممكن است با وضعیت لنز شما ربط پیدا كند؟ مثلا اگر قرص های پیشگیری از بارداری مصرف كنید چشم ها به دلیل استروژن موجود در این قرص ها به لنزها حساس تر خواهد شد. همین طور این قرص ها میزان اشك ریزش را كاهش می دهند و اینگونه چشم ها خشك تر و امكان آسیب آنها با لنز بیشتر می شود. قرص های ضدحساسیت و آنتی هیستامین ها هم چشم را خشك می كنند و برخی داروهای ضدآكنه می توانند باعث ایجاد احساس خارش در چشم دارای لنز شوند.
وقتی محلول های نگهدارنده مشكل ساز می شوند
محلول های نگهداری لنز در انواع و اقسام شكل ها و اسم ها و فرم ها در دسترس هستند اما حواستان باشد كه مواد نگهدارنده موجود در این محلول ها فاسدشدنی است؛ پس هرگز از محلول های تاریخ گذشته استفاده نكنید. چنین محصولاتی می تواند مشكلات جدی را برای چشم ایجاد كند. درضمن اگر محلول نگهدارنده لنز خود را با نوعی دیگر عوض كردید، بدانید كه ممكن است چشم تان نسبت به نوع جدید واكنش نشان دهد. درضمن هرگز محلول های نگهدارنده را در ظرف های دیگر نریزید و درب ظرف های حاوی آنها را باز نگذارید زیرا این كارها احتمال آلوده شدن آنها توسط انواع و اقسام میكروب ها را به شدت افزایش می دهد.
زمانی كه چشم های شما بسیار خشك می شوند
از آنجایی كه لنزها كاملا سطح روی چشم را می پوشانند و مانع از رسیدن اكسیژن می شوند، بسیاری از استفاده كننده های لنز گهگاهی خشكی چشم را تجربه خواهند كرد. این خشكی چشم ممكن است در برخی شرایط خاص (مثلا سوار شدن در هواپیما، بودن در آب و هوای كاملا خشك، مصرف داروهای آنتی هیستامین و...) شدیدتر هم شود. بهتر است تمام كسانی كه از لنزهای تماسی استفاده می كنند، همیشه یك یا چند بسته قطره اشك مصنوعی با خود داشته باشند تا در این مواقع از آنها استفاده كنند.
زمانی كه آرایش می كنید
كیف آرایش شما و محتویات آن، پر از وسایلی است كه می توانند باعث حساسیت و تحریك چشم شوند. یادتان باشد كه هرگز وسایل آرایشی خودتان را به كسی امانت ندهید و از لوازم آرایشی فرد دیگری هم استفاده نكنید. درضمن هرگز به چشم متورم، حساس و دچار اشك ریزش یا دردناك، ریمل و سرمه نزنید و از مداد ابرو و خط چشم استفاده نكنید.
درصورت استفاده از لنز از ریمل واترپروف استفاده كنید. اگر هم از محصولات دورچشم استفاده می كنید حتما از مرطوب كننده های با پایه آب كه از نوع «كم حساسیت» باشند استفاده كنید. یادتان باشد كه مرطوب كننده ها، كرم ها و فونداسیون ها با پایه روغنی و كرمی می تواند حسابی چشم دارای لنز را تحریك كند و موجب آزار شود.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها