به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، لکنت زبان کودک در واقع یک وقفه در جریان صحبت کردن است . بسیاری از کودکان لکنت زبان را در بین 2 تا 5 سالگی تجربه می کنند. نشانه های لکنت زبان شامل موارد زیر است:
- بعضی بخش های کلمات، جملات یا عبارات را تکرار می کنند.
- برخی از حروف را کش می دهند
- یا بجای بعضی حروف صداهایی غیر مرتبط در می آورند.
- تکرار هجا ، کلمات یا عبارات خاص
- صدایی برای هجا های خاص در می آورند
در بسیاری از موارد ، لکنت زبان خود به خود در سن 5 سالگی از بین می رود. در بعضی از کودکان ممکن است دوره درمان طولانی تر باشد .
علت بروز لکنت زبان در کودکان
دلایل لکنت زبان در کودکان که کودک و خانواده او را درگیر می کند می تواند ، متفاوت باشد ؛ که در ادامه به بیان آن خواهیم پرداخت . دلایل بسیاری وجود دارد که باعث ایجاد لکنت زبان در کودکان می شود . از مهمترین دلایل این گونه عارضه می توان به حالت ژنتیکی آن اشاره کرد . اغلب کودکانی که دچار گرفتگی و لکنت زبان هستند در اطرافشان یکی از اعضای خانواده و یا آشنایان هم خونشان دچار این مشکل می باشند .
فعالیت زیاد کودکان سبب ایجاد حالت لکنت زبان در آن ها می شود . همچنین کودکانی که به حالت تند صحبت می کنند می توانند دچار لکنت و گرفتگی زبان شوند . یکی از دلایل تخصصی تر ایجاد لکنت زبان در کودکان مربوط به پردازش مغز و عدم درست بیان کردن کلمات توسط اعضای بدن مانند زبان می باشد . در کنار موارد گفته شده دلایل دیگری نیز وجود دارد که باعث ایجاد لکنت زبان در کودکان می شود که در این بحث نمی گنجد مانند :
ترس در کودک ( ترس در کودکان )
کابوس های شبانه کودک ،
کودک آزاری ،
اوتیسم ،
خشم و عصبانیت کودک ،
بیش فعالی و
عدم تمرکز کودک و غیره .
راه های درمان لکنت زبان در کودکان
مسلماً لکنت زبان برخلاف بیماری های دیگر از هیچ گونه داروی فیزیکی برخوردار نیست ولی راه هایی وجود دارد که باعث درمان لکنت زبان در کودکان می گردد . از نمونه های این درمان ها می توان به مراکز گفتار درمانی که در اغلب بیمارستان های دولتی و خصوصی وجود دارد ، اشاره نمود .
افراد می توانند به این مراکز مراجعه کرده و با یک سری مهارت هایی که گفتار درمان ها ، می توانند در کودک ایجاد کنند ، این مشکل را برطرف نمایند . البته تمامی این مهارت و روند بهبود لکنت زبان فقط به خود کودک برمی گردد و او باید همکاری کند تا بهبود یابد . البته خانواده نیز می تواند با کم کردن حساسیت ، باعث ایجاد اعتماد به نفس در کودک شده و مراحل درمان را تسریع بخشد .