با توجه به رشد روز افزون تکنولوژی، پیامرسان های متعددی در زمینه مکاتبات و انتقال فایل ارائه شد. از این میان واتساپ به یکی از محبوب ترین پیامرسان های جمعی تبدیل شده و قابلیت های جذابی برای کاربران معمولی و صاحبان کسب و کارها ارائه نموده. در این میان نسخه تجاری واتساپ با نام واتساپ بیزینس در کنار نسخه معمولی ارائه شد و برهمین اساس کاربران زیادی هنوز تفاوت واتساپ با واتساپ بیزینس را به صورت کامل نمی دانند. فرق واتساپ و واتساپ بیزینس در نوع عملکرد و ظاهر آن ها است. با این حال، هنوز بسیاری از کاربران نمی دانند که چه تفاوت هایی میان این دو نسخه از واتس اپ وجود دارد.
بیزینس واتساپ چیست؟
واتس آپ بیزینس برنامه ساده ای است که از نظر ظاهری هیچ فرقی با واتساپ معمولی ندارد. اما شما به راحتی می توانید از آن برای برقراری ارتباط با مشتریان خود استفاده کرده و آن را به تدریج جایگزین هر روش ارتباطی دیگری مانند تلفن یا ایمیل کنید. واتساپ بیزینس با هدف ساده کردن راه ارتباط میان صاحبان کسب و کارها با مشتریانشان طراحی و ارائه شد. ابزاری که به راحتی می توانید آن را از google play یا App Store دانلود و در آن ثبت نام کنید.
کار کردن با آن بسیار ساده است و امکاناتی را در اختیار شما قرار می دهد که به کمک آن ها می توانید سرعت پاسخ دهی و خدمات رسانی به مشتریان خود را بالاتر ببرید. می توانید هر شماره ای اعم از ثابت یا شماره موبایل کاری خود را به آن متصل کنید و به کمک ابزارهایی مانند گوشی، تبلت یا کامپیوتر رو میزی مدام با مشتریان خود در ارتباط باشید.
واتساپ business برای چه کسانی مناسب است؟
واتساپ Business برای استفاده مشاغل طراحی شده است تا خدماتی مانند دربان یک شرکت را به مشتریان ارائه دهد. واتس اپ بیزینس بستری را برای کسب و کارها فراهم کرده است تا آن ها بتوانند بدون نیاز به برنامه های آنلاین دیگر با مشتریان خود ارتباط برقرار کنند. مشتری از برنامه معمولی WhatsApp استفاده می کند، در حالی که صاحب یا مدیر مشاغل از طریق برنامه واتس اپ بیزینس با مشتریان ارتباط برقرار می کند.مثلا کسانی که در پلتفرم اینستاگرام فعالیت دارند به راحتی می توانند از این مزیت استفاده کنند.
لوگوی متفاوت بین واتساپ و واتساپ بیزینس
شاید اولین تفاوت مشهود میان واتس اپ و واتس اپ بیزینس به لوگوی این دو اپ مربوط شود. به طور کلی نماد گوشی تلفن از لوگوی واتس اپ بیزینس حذف شده و یک حرف «B» جای آن را گرفته.
شناسایی چت ها
در ضمن اگر حساب کاریتان یک پیام جدید دریافت کند واتس اپ با نمایش نوارظ کوچکی به شما یادآوری می کند که موضوع این بحث کاملا کاریست.
شرح کسب و کار
در واتس اپ بیزینس شما می توانید یک صفحه مناسب برای کسب و کارتان بسازید و اطلاعاتی چون آدرس، شرح کسب و کار، ساعات کاری و لوکیشن خود را در آن قرار دهید. به لطف این موضوع مشتری ها به راحتی می توانند از جزئیات کسب و کار شما مطلع شوند و به تبع وقتتان کم تر به توضیح دادن اضافی تلف خواهد شد.
پاسخ های سریع در واتساپ بیزینس
واتس اپ بیزینس ویژگی جالبی هم به نام Quick Reply دارد که با آن می توان خیلی سریع تر به یک سری از پیام ها پاسخ داد. به لطف این موضوع شما می توانید برای پاسخ به برخی سوالات پرتکرار از پاسخ های از پیش تعریف شده استفاده کنید و کمی بیشتر برای خود وقت بخرید. برای استفاده از پاسخ های آماده کافیست از کلید «/» استفاده کنید و به انتخاب یکی از پاسخ های آماده بپردازید.
خوش آمد گویی
علاوه بر این، واتساپ بیزینس به شما اجازه می دهد که برای مشتری های تازه خود پیام خوش آمد گویی نیز تنظیم کنید. با این کار، هر فردی که به حساب کاری شما پیام بفرستد به صورت خودکار یک پیام از پیش تعریف شده دریافت خواهد کرد که متن آن بهتر است معرف کسب و کار شما باشد.
آمارگیری در واتساپ
در هر حساب اینترنتی بررسی میزان تعاملات اکانت با مخاطبین بسیار ارزشمند است و به واسطه آن می توان آمار دقیقی بدست آورد و میزان بازدهی و عملکرد کسب و کار را بهبود بخشید. این مورد در اینستاگرام تحت عنوان اینگیجمنت ارائه شده که در مقاله آموزشی روش های بالا بردن بازدهی پیج اینستاگرام به شرح مفصل آن پرداختیم. جالب است بدانید قابلیت مشابهی نیز در واتساپ بیزینس ارائه شده که به واسطه آن قادر به آمارگیری در واتساپ خواهید بود. در این قسمت آمار مربوط به موارد زیر ارائه شده است:
- تعداد پیام های ارسال شده
- پیام های تحویل داده شده
- پیام های خوانده شده
- پیام های دریافت شده توسط مخاطب