به گزارش سایت خبری ساعد نیوز ، مهم ترین روابط اجتماعی کودک روابط او با دوستانش است. هرچند که بسیاری از کودکان پیش دبستانی با دوستانشان غالباً روابط با ثباتی ندارند و مشخصه دوستی آنان صرفا هم بازی بودن است با این حال، دوست یابی کودکان و کناره گیر نبودن کودک در رابطه با همسالانش به رشد اجتماعی و عاطفی وی بسیار کمک می کند. براي كودك آسان است كه در محيط خانه پر شور باشد. او با عشق و تأييد والدين خود احاطه شده و احساس امنيت می كند. با اين وجود وقتی او بزرگ می شود وضعيت فرق می كند.در محيط مدرسه، دوستان همسال و همكلاسی های او براي او اهميت پيدا می كنند. بعضی از كودكان به طور ذاتی خجالتی و ساكت هستند. آن ها در اين دوران عقب نشينی می كنند و مهم است كه آن ها را از خلوت خود بيرون بكشيم و به آن ها كمک كنيم برای جلب احترام ديگران، با همسالان خود ارتباط برقرار كنند.
نقش والدین در پرورش مهارت دوست یابی در کودکان
راهکارهای علمی زیادی وجود دارند که به شما می آموزند چگونه به فرزندتان کمک کنید تا در دوست یابی مشکل کم تری داشته باشد و این کار را با آسانی و رضایت بیشتری انجام دهد. موارد زیر تعدادی از این راهکارها را به شما معرفی می کند
- برای این که مهارت دوست یابی در فرزندتان پرورش یابد او را تشویق کنید تا در فعالیت های فوق برنامه مدرسه خود شرکت کند. این فعالیت ها می تواند شامل برنامه های ورزشی یا کلاس های هنری باشد که به کودکان این فرصت را می دهد در فضایی دوستانه و غیر درسی تعاملات مثبت بیشتری با یکدیگر داشته باشند.
- برنامه ای ترتیب دهید تا فرزندتان بتواند در فضاهای بیرون از مدرسه و با نظارت شما با دوستان خود ملاقات کند. در واقع لازم است که شما برای فرزندتان فرصت هاای بیشتری برای تعامل و بازی با همسن وسالانش فراهم کنید.
- از فعالیت هایی که فرزندتان برای دوستی با همسن وسالانش انجام می دهد حمایت کنید و او را به خاطر رفتارهای دوستانه ای که با دیگران انجام می دهد به صورت کلامی و غیر کلامی تشویق کنید.
- در انتخاب مدرسه فرزندتان دقت بیشتری به عمل بیاورید و تلاش کنید مدرسه ای را انتخاب کنید که فعالیت های فرهنگی متنوع تری در آن انجام می شود و معلمان و مدیران آموزشی برای درگیر کردن بچه ها در فرایند اموزشی بیشتر تلاش می کنند.