دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / کودک /

چگونه حمام را برای بچه ها لذت بخش کنیم؟ 

دوشنبه، 10 آذر 1399
حمام رفتن را برای کودک نشاط‌آور کنید. حمام رفتن را به‌صورت فرصتی برای بازی و تفریح او درآورید، نه صرفاً عملی برای زدودن آلودگی‌ها.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، آیا کودکتان از حمام کردن می ترسد؟ برخی از کودکان به دلایل خاص خود از حمام کردن می ترسند که البته این ترسیدن کودک از حمام یک امر شایع بین آن ها است، مخصوصا وقتی بزرگ تر شده و به سنین خردسالی پا می گذارند. اگر کودکتان به ناگاه چنین ترسی از حمام از خود نشان داده است باید دید چه عواملی سبب ایجاد این ترس شده اند و چگونه می توان کاری کرد که مشکل ترسیدن کودک از حمام مرتفع شود؟

همزمان با بزرگ تر شدن نوزاد و رسیدنش به سنین کودکی او ممکن است بسیاری از مشغولیت ها و عادات دوران نوزادیش را هم کنار بگذارد. شما متوجه می شوید که کودکتان مشغولیت ها و عادات جدیدی پیدا کرده است. یکی از همین عادات و ویژگی های شخصیتی که به ناگهان در وجود کودک پدیدار می شود ترسیدن کودک از حمام است

حمام کردن برای برخی از کودکان، بسیار خوشایند است. درحالی که برای عده ای از آن ها و درنتیجه والدینشان، در اغلب اوقات، گرفتاری بزرگی محسوب می شود. کودکان خردسال ممکن است به علت ترس از رفتن صابون در چشم هایشان یا لغزیدن به داخل چاه حمام، از حمام رفتن یا شستن موهایشان تنفر داشته باشند.

کودکان بزرگ تر، گاهی فکر می کنند که نیازی به حمام کردن ندارند یا مایل نیستند مشغولیت هایشان را به این منظور قطع کنند. درهرصورت می توانید به کودکتان کمک کنید تا از حمام کردن لذت ببرد یا دست کم بدون نق زدن، آن را بپذیرد. حمام کردن را دلپذیر سازید.

  • دست های سرد، هوای سرد و یک مادر عصبی یا دستپاچه، احساس امنیت را از کودک سلب می کند. بکوشید، حمام کردن را فعالیتی شادی بخش و جزئی از فعالیت های روزانه قرار دهید.
  • به کودک آرامش دهید. بیشتر متخصصانِ کودک به شما می گویند که شیرخواران به حمام روزانه نیازی ندارند؛ ولی این کودکان به عشق ورزیدن و آرامش یافتن در کنار مادر، پدر یا کسی که دوستشان داشته باشد، نیازمندند. حمام می تواند یکی از موقعیت های مناسب بدین منظور و همچنین، یک شاخص مهم از پاکیزگی در خانه باشد.
  • به کودک احساس امنیت دهید. اگر روش حمام کردن نوزاد خود را نمی دانید، بکوشید از دیگران در این کار کمک بگیرید. ابتدا می توانید با یک عروسک تمرین کنید. به پیشنهادهای افراد باتجربه تر گوش فرا دهید، تا به تدریج در زمرۀ یکی از آن ها درآیید. اگر اعتمادبه نفس داشته باشید، در زمان استحمام هم شما و هم کودکتان، از امنیت بیشتری برخوردار خواهید بود. به آرامی برای نوزاد یا کودک خردسال خود آواز بخوانید. با او صحبت کنید و او را تشویق کنید تا آب بازی کنید و اوقات خوبی داشته باشد.
  • به او اطمینان دهید که حمام کردن کار آسانی است. کودکان خردسال در اولین تجربه هایشان ترجیح می دهند در یک وان یا لگن کوچک حمام کنند. یک حوله در کف این لگن بیندازید و در حال شستن کودک، رویش را به طرف خود بگیرید. افزایش لذت حمام رفتن برای کودکان همیشه قبل از قرار دادن کودک در وان، درجه حرارت آب را بیازمایید. مطمئن شوید که در هوای حمام به اندازۀ کافی گرم باشد. از صابون و شامپوی مخصوص بچه ها که چشم ها را نمی سوزاند و از لیف هایی نرم استفاده کنید. شیرهای آب را طوری ببندید که کودک نتواند آن ها را باز کند و درنهایت کودک را با یک حولۀ بزرگ خشک کنید.
  • خواسته های کودک را تشخیص دهید. گاهی تشخیص خواسته های کودک، راهی آسان برای علاقه مند کردن او به استحمام است. اگر کودک می خواهد خودش حمام کند، به او اجازۀ این کار را بدهید. اسباب بازی های موردعلاقه اش را به او بدهید، ولی در مورد رفتن صابون به چشم هایش بسیار مراقب باشید. دمای آب را متناسب با خواستۀ کودک تنظیم کنید. وان حمام را تا آنجا که می خواهد پرکنید. به عبارت دیگر به کودک اجازه دهید حرفی برای گفتن داشته باشد، تا حمام کردن برایش یک فعالیت طاقت فرسا محسوب نشود. استقلال طلبی را در کودک پرورش دهید. به محض آنکه کودک توانست به تنهایی در وان بنشیند، وقت آن رسیده است که به سوی کسب استقلال گام بردارد. به علت این پیشرفت کودک را تحسین کنید.
  • حمام رفتن را برای کودک نشاط آور کنید. حمام رفتن را به صورت فرصتی برای بازی و تفریح او درآورید، نه صرفاً عملی برای زدودن آلودگی ها. می توانید برای بازی کردن چند بطری خالی به او بدهید یا برایش آواز بخوانید. در همین زمان به او بیاموزید که چگونه خود را بشوید. اگر به اندازۀ کافی بزرگ بود، اجازه دهید در شستن موهایش همکاری کند. برای مثال، می تواند خودش روی موهایش شامپو بریزد. برای شوخی، کمی آب به صورتش بپاشید. این کار بعدها او را برای آموختن شنا آماده تر خواهد کرد.
  • به استقلال و حس موجودیت در حال رشد او احترام بگذارید. کودکان بزرگ تر باید در مورد بخش های خاص بدن خود نیز مطالبی بیاموزند. وقتی کودک شما به قدر کافی رشد کرد، به او یاد دهید تا این بخش های خاص را همانند سایر بخش های عادی بدن خود بشوید. اگر یک کودک بزرگ تر مایل است بدون حضور دیگران این کار را بکند، به خواست او احترام بگذارید. در این موارد بهتر است مادرها به دخترها کمک کنند و پدرها به پسرها.
  • اجازه دهید کودک در انجام کارها احساس مسئولیت کند. در صورت امکان، او را تشویق کنید که دربارۀ شست وشوی خودش، احساس مسئولیت کند. در مورد کودک خردسال در کنار وان بنشینید و با او صحبت کنید. سن مشخصی برای اینکه بتوان آن ها را در وان تنها گذاشت، وجود ندارد. باید وضعیت نشستن، تعادل و احتیاط او را بسنجید. وقتی مطمئن شدید که توانایی و آمادگی آن را دارد، می توانید برای چند دقیقه او را ترک کنید؛ ولی جایی باشید که بتوانید صدایش را بشنوید.
  • فرق پاکیزگی و آلودگی را به کودک بیاموزید. کودکان در هر سن و سالی که باشند، به اندازۀ والدینشان به پاکیزگی اهمیت نمی دهند. بکوشید با نشان دادن آب صابونی که از بدنشان شسته می شود، آن ها را متوجۀ برطرف شدن آلودگی ها کنید. حمام کردن را به صورت کار معمول درآورید. در اغلب موارد، علت بیزاری کودکان از حمام رفتن، این است که مجبور می شوند یکی از فعالیت های موردعلاقۀ خود را قطع کنند. پس در این هنگام سعی می کنند راهی برای خودداری از آن بیابند. اگر بتوانید حمام رفتن را در خانه به صورت یکی از اعمال عادی و اجتناب ناپذیر درآورید، کودک می آموزد که درهرصورت، نمی تواند از آن فرار کند.
  • حمام کردن را به صورت یک قانون دربیاورید. اگر حمام کردن و شستشوی منظم موها را به صورت یکی از جریانات عادی زندگی درآورید، کودک انتخاب دیگری نخواهد داشت.
  • یک برنامه بنویسید. زمان استحمام را در یک زمان مناسبِ روز قرار دهید تا در حدِ امکان، با سایر فعالیت ها تداخل نداشته باشد و در ضمن، به عنوان جزئی از برنامۀ روزمره، انجام آن ضروری باشد. وقتی زمان انجام آن تعیین شد، دیگر تماشای تلویزیون ، صحبت کردن با تلفن و بازی کردن ممنوع است. وقت، وقتِ حمام کردن است. اگر لازم است تغییراتی در زمان انجام گیرد، آن را پیشاپیش انجام دهید.
  • از یک تایمر استفاده کنید. اجازه دهید کودک مدت حمام کردن را حدس بزند و سپس خودش آن را با یک تایمر اندازه بگیرد. کودکان کوچک تر معمولاً از کوتاه بودن این زمان متعجب می شوند. در مورد کودکان بزرگ تر که محاسن حمام کردن را می دانند، این زمان باوجوداینکه برای تمیز شدن کافی است، آن قدر طولانی نیست که موجب خستگی آن ها شود.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز سه شنبه 18 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
رونمایی از فرزند پسر دیده نشده و بزرگ مرحوم مهرداد میناوند/ چقد شبیه پدرشه +عکس
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
نگاهی به تغذیه مدرسه ساده و سالم پناه و نبات دخترای شاهرخ استخری در بلژیک+عکس/ مثل همیشه مقوی و مفید
(فیلم) داماد کم شعور گریه عروس را درآورد! / وقتی مامان و بابات برات زن می‌گیرن و تو جنبه نداری!
تبدیل پایان نامه به مقاله و کتاب
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
رونمایی از چهره واقعی و زیبای کیمیا خاتون و شمس تبریزی برای اولین بار/ چشمان بادامی و ابروی کمانی دختر مولانا+عکس
طلاق بی سر و صدای آرام جوینده و سپهر حیدری در پی انتشار ویدئوهای مستهجن و غیراخلاقی
نگاهی به جشن تولد 93 سالگی پدر حمید معصومی نژاد گوینده خبر از رُم/مبارکا باشه +عکس
گردش لاکچری شبنم قلی خانی بازیگر نقش مریم مقدس در یک کافه سر سبز در دبی/ خوش بگذره +عکس