به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، پرخاشگری نوجوانان یکی از چالش هایی است که بسیاری از والدین با آن مواجه می شوند. برخی تغییرات جسمانی و روانی زمینه ساز بروز خشم و رفتار پرخاشگرانه در نوجوان هستند. اما در بسیاری موارد پرخاشگری نوجوان به سبک های فرزند پروی والدین و نحوه برخورد آن ها با نوجوان بر می گردد. زود رنجی، از دیگر مشکلاتی است که در این دوران به وجود می آید. اگر بیش از اندازه خشمگین شوند و آن را کنترل نکنند، می تواند آسیب زننده باشد. بهتر است والدین با آگاهی درباره علل، ریشه، درمان و راهکارهایی برای پرخاشگری نوجوانان، از آن ها حمایت کنند تا نوجوانشان بتواند این دوره را هم با موفقیت پشت سر بگذارد.
خشم حالت هیجانی و برانگیختگی شدید است که به هنگام روبه رو شدن با مشکلات و مسائل روزمره، محرک های نامناسب محیطی، به صورت های مختلف بروز پیدا می کند. خشم و پرخاشگری از حالاتی است که همه انسان ها حداقل چندین بار در طول زندگی آن را تجربه کرده اند و با آن آشنا هستند.
اما این احساسات در دوران حساس نوجوانی ممکن است با شدت بیشتری بروز پیدا کند. نوجوانی که از دنیای کودکی خود خارج شده، همواره در حال تغییر و روبه رو شدن با بحران های بزرگسالی و از جمله پذیرش مسئولیت های اجتماعی است. به همین سبب اغلب پرخاشگری می کند.
دلایل پرخاشگری در نوجوانان
نابراین به طور کلی، پرخاشگری دوران بلوغ را می توان ناشی از موارد زیر دانست:
-دیدن رفتارهای پرخاشگرانه دیگران در محیط خانه
-تغییرات هورمونی
-علل ژنتیکی
-تنبیه فیزیکی از کودکی تا نوجوانی
-عدم توجه به علایق نوجوان
-مجبور کردن نوجوان به انجام کاری که به آن علاقه ندارد
-امر و نهی مدام اعضای خانواده
-خاطرات بد تعرض جنسی و یا آسیب های جسمی در دوران کودکی
-عدم توجه به حس استقلال و مالکیت نوجوان در خانه
جلوگیری از بروز رفتارهای پرخاشگرانه در نوجوانان
برای جلوگیری از بروز رفتارهای پرخاشگرانه در نوجوانان، خانواده باید شرایط دوره بلوغ نوجوان را درک کنند و به آنها احساس امنیت بدهند؛ علت پرخاشگری او را پیدا کنند، او را آگاه کنند که پرخاشگری چه پیامدهایی برای او دارد و به او یاد بدهند که با پرخاشگری چیزی درست نمی شود؛ به او مسئولیت بدهند و برای انجام آن از او تشکر کنند؛ راه های کنترل خشم را به او آموزش دهند؛ در جمع از او تعریف کنند و نقاط قوت او را بیان کنند تا احساس خوبی نسبت به خودش پیدا کند؛ هیچگاه او را با دیگری مقایسه نکنند تا آرامش او را بر هم نزنند؛ حریم شخصی او را رعایت کنند و کنترل نسبی روی او و کارهایش داشته باشند؛ اگر خشمگین شدند، خشم خود را کنترل کنند و به او نشان دهند که می توان خشم و پرخاشگری را کنترل کرد.