به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،روشن شدن چراغ چک خودرو اغلب برای دارندگان خودرو پدیده ای نگران کننده است، زیرا این اخطار بسیار کلی است و اغلب رانندگان نمی دانند که باید کدام مشکل را در خودرو رفع کنند.
به همین دلیل ما در این نوشته قصد داریم شما را با علل روشن شدن چراغ چک خودرو آشنا کنیم.
سیستم EGR
زمانی که این سیستم دچار اختلال شود یا مجرای آن بگیرد، چراغ چک خودروی شما روشن خواهد شد.
«EGR» یا سیستم گردش مجدد گازهای اگزوز یکی از راهکارهای موثر سالهای اخیر در کاهش میزان آلایندگی خودرو است. وظیفه این سیستم، کاهش اکسیدهای نیتروژن خارج شده از موتور خودرو است.
ترموستات
اولین نشانه ی خرابی ترموستات، بالا رفتن درجه ی آب و جوش آوردن خودرو است، اما موارد گزارش شده ای که روشن شدن چراغ چک خودرو را به خاطر ایراد در ترموستات بیان کرده اند هم کم نبوده است.
وظیفه ترموستات به جریان درآوردن مایع خنک کننده در موتور خودرو است.
باتری
معمولا درست کار نکردن دینام و خرابی باتری از عمده دلایل روشن شدن چراغ چک است. مسئله مهم این است که اگر ایراد مربوط به باتری باشد، یکی از قطعات حیاتی خودروی شما خراب شده پس باید سریعا در صدد رفع مشکل برآیید؛ چرا که ممکن است خودرو پس از خاموش شدن دیگر روشن نشود.
نکته۱ : به یاد داشته باشید که بعد از خرابی دینام، باتری خودرو تا مدت کوتاهی (حدودا ۳۰ دقیقه) قابل استفاده است.
نکته ۲: عدم نصب صحیح سیستم دزدگیر هم موجب خالی شدن باتری می شود. در بسیاری از مواقع علت روشن شدن چراغ چک خودرو مربوط به ایراد در سیم کشی یا نصب دزدگیر است.
کاتالیزور
خروج دود سیاه و غلیظ همراه با بوی بد و صداهای ناهنجار از نشانه های خرابی کاتالیزور ماشین است اما گاها هم پیش آمده که چراغ چک پشت آمپر نشان دهنده بروز ایراد در کارکرد این قطعه باشد.
کاتالیزور قطعه ای است که در مسیر سیستم اگزوز قرار می گیرد تا گازهای سمی موتور خودرو را به گازهای غیر سمی بدل کند.
به موقع تعویض نکردن روغن موتور عامل موثری در خرابی این سیستم است.
کوئل و شمع
خرابی هر یک از این قطعات منجر به روشن شدن چراغ چک خودرو خواهد شد. توجه داشته باشید که بروز ایراد در هر یک از کوئل ها منجر به روشن شدن چراغ چک خواهد شد حتی اگر مابقی سالم باشند.
خرابی شمع ها ممکن است علائمی چون کم شدن شتاب خودرو را نیز در پی داشته باشد اما چراغ چک هشداری است که ما را زودتر متوجه ایراد خواهد کرد.
وایر شمع
وایر شمع وظیفه اتصال کوئل به شمع و انتقال جریان ولتاژ بالا برای زدن جرقه را دارد. اگر به هر دلیلی امکان جرقه زدن فراهم نشود، چراغ چک روشن خواهد شد.
این سیم رابط معمولا بر اثر حرارت و ارتعاش آسیب می بیند و تعویض دوره ای آن کار معقولانه ای است.
خلاء
نشتی خلاء در منیفولد هوا، مشکل در سیم کشی سنسور یا خرابی شیلنگ خلاء متصل به منیفولد می توانند از دلایل روشن شدن چراغ چک باشند. ریپ زدن، لرزش، کاهش قدرت و افزایش مصرف سوخت از علائم دیگری خرابی سیستم خلاء هستند که ممکن است قبل از روشن شدن چراغ چک وجود داشته باشند ولی شما متوجه آن نشده باشید.
نکته: بیشترین دلیل روشن شدن چراغ چک در این زمینه، مربوط به پوسیدگی و پارگی شیلنگ خلاء است.
سنسور MAF
MAF یا سنسور اندازه گیر جرم هوای ورودی همانطور که از نامش پیداست مشخصات اجزای ورودی در هوا را به کامپیوتر ماشین گزارش می دهد. این سنسور به هوای گرم و گردو خاک حساسیت بالایی دارد و به محض بروز ایراد در سیستم آن چراغ چک خودرو روشن خواهد شد.
اگر خودرویتان به سختی استارت می خورد، مصرف سوخت آن بالاست، در دور آرام می لرزد و یا در هنگام شتاب گیری ریپ می زند به خرابی سنسور MAF آن مطمئن تر شوید.
درب باک
گاهی هر قدر هم درب باک را باز و بسته کنید، چراغ چک خاموش نمی شود. در این مواقع تنها با تعویض درب باک است که می توانید چراغ چک را خاموش کنید. البته این مورد بستگی به مدل خودروی شما هم دارد.
سنسور اکسیژن
سنسور اکسیژن در مسیر خروجی دود موتور قرار می گیرد تا نسبت سوخت به هوای درون موتور را اندازه گیری کند. در واقع نقش اصلی این سنسور تعیین میزان مصرف سوخت در خودرو است. به همین دلیل هم هست اگر ایرادی در آن بروز کند، مصرف سوخت بالا رفته و کارکرد آن دچار ضعف می شود. خرابی این سنسور هم می تواند از دلایل روشن شدن چراغ چک خودروها باشد.