چگونه دیوارهای گچی خانه را بدون نیاز به هزینه هنگفت رنگ کنیم؟

  سه شنبه، 24 آبان 1401   زمان مطالعه 7 دقیقه
چگونه دیوارهای گچی خانه را بدون نیاز به هزینه هنگفت رنگ کنیم؟
یکی از ویژگی‌های دیوارهای گچی قابلیت رنگ آمیزی آن است.دیوارهای گچی به شکل سفید و کاملا مسطح هستند، به همین علت می‌توان طرح و رنگ دل‌خواه را روی آن پیاده‌سازی کرد. اما برای رنگ کردن دیوار گچی باید نکاتی را رعایت کنید تا کیفیت رنگ و گچ حفظ شود و نتیجه نهایی مطلوب باشد. در این محتوا همه آنچه که در مورد رنگ کردن دیوارها بدانیم بیان کرده ایم.

رنگ کردن دیوار گچی دارای نکات خاصی است که باید بدانید زیرا رنگ کردن این نوع دیوار با دیگر دیوارها تفاوت دارد. باید برای رنگ کردن دیوار گچی نکاتی را موقع آماده کردن و رنگ آمیزی رعایت کنید تا بتوانید به کیفیت مطلوبی برسید. همراه ما باشید.

آماده سازی دیوار گچی قبل از رنگ آمیزی

یکی از مهم ترین بخش های رنگ آمیزی دیوار گچی همین بخش است. زیرا در صورتی که شرایط دیوار مورد نظر، برای رنگ کردن آماده نباشد، کیفیت کار مطلوب نیست و نتیجه تلاش های شما پس مدتی کوتاه از بین می رود.

  • در ابتدا به شکل آرام و ملایمی بر روی گچ دیوار، پشت تیغ بکشید.
  • یک روغن مناسب زیر کار روی گچ بزنید.
  • یک ماستیک به همراه بتونه مناسب انتخاب کنید.
  • پس از خشک شدن بتونه روی آن سمباده بزنید.
  • بعد از سنباده کشی گرد و غباری ایجاد می شود که باید آن را پاک کنید

رنگ کردن دیوار گچی با برس و غلتک

در ادامه ساعد نحوه ی رنگ کردن دیوار گچی با برس غلتک میپردازیم. در این مرحله شما باید رنگ آمیزی را شروع کنید. برای این کار می توانید از یک برس یا غلتک استفاده کنید. همراه ما باشید.

  • رنگ آمیزی اولیه را انجام دهید یا به عبارتی زیررنگ بزنید؛ این کار منجر به زیباتر شدن نتیجه نهایی می شود.
  • بعد از رنگ آمیزی باید آستر را روی دیوار پیاده سازی کنید.
  • بعد از خشک شدن رنگ و آستر اولیه باید با یک بتونه مخصوص، سطح مورد نظر را لکه گیری کنید.
  • در ادامه کار، زمانی که لکه گیری خشک شد، مرحله دوم سنباده کاری را شروع کنید.
  • پس از سنباده کشی باید دوباره گرد و غبار حاصل از سنباده را تمیز کنید.
  • مانند رنگ آمیزی مرحله اول باید هم اکنون مرحله دوم رنگ آمیزی را پیاده سازی کنید.
  • برای بار سوم نیز دیوار را رنگ بزنید، اما توجه داشته باشید که اگر این مرحله را با دو غلتک (ترک و ایتالیایی) انجام دهید، به مراتب نتیجه بهتر خواهد شد. هنگام رنگ کردن دیوار گچی در صورتی که احساس کردید نیاز است، برای بار چهارم نیز یک لایه رنگ بر روی دیوار بزنید.

پوستر رنگ کردن دیوار با غلتک

رنگ آمیزی دیواری که قبلا رنگ نشده است

در صورتی که دیوار مورد نظر شما در گذشته رنگ نشده است، نمی توانید به شکل مستقیم دیوار را رنگ آمیزی کنید. قبل از اقدام به رنگ کردن، باید آماده سازی های ابتدایی صورت گیرد تا کیفیت کار نهایی به شکل مطلوبی باشد. به همین دلیل باید در ابتدا دیوار را روغن کاری کنید.

  • ابتدا با کناف ناهمواری دیوار که بر اثر خشک شدن گچ پدیدار شده است را درزگیری کنید.
  • پس از آن پشت تیغ کشیدن را به آرامی شروع کنید.

روغن کاری زیرکار

زمانی که دیوار روغن کاری شود یک چسبندگی بین رنگ و دیوار گچی رخ می دهد؛ این اتفاق موجب می شود تا کیفیت رنگ روی دیوار بیشتر شود. در صورتی که روغن کاری را انجام ندهید بین رنگ و دیوار یک خورندگی ایجاد می شود که منجر به پایین آمدن کیفیت رنگ آمیزی خواهد شد.روغن را با تینر ترکیب کنید.

  • از روغن با کیفیت استفاده کنید تا نتیجه مطلوب باشد.
  • روغن کاری را شروع کنید.

بتونه کاری قبل از رنگ آمیزی

یکی از کارهای مهمی که تأثیر زیادی در کیفیت رنگ آمیزی دارد، بتونه کاری است. برای بتونه کاری باید بتونه را با تیغ و کاردک بر روی ناهمواری های دیوار بکشید تا سطح دیوار صاف و یک دست شود. توجه داشته باشید که بتونه به همراه روغن کاری است که منجر به بالا رفتن کیفیت کار می شود. البته اگر تصمیم دارید خودتان این کار را انجام دهید، دقت داشته باشید که بتونه را نازک کار کنید تا یک روزه خشک شود.

سنباده کاری

بعد از روغن کاری و بتونه کاری نوبت به سنباده زدن می شود. سطح دیوار را سنباده بزنید تا اضافات موجود که حاصل از بتونه است صاف شود. در ادامه کار با شستشوی دیوار مورد نظر، گرد و خاک روی دیوار را تمیز کنید.

نکاتی که باید هنگام رنگ کردن دیوار گچی رعایت کنید

اغلب افرادی که کار رنگ آمیزی خانه را انجام می دهند، حداقل یکبار با چالش رنگ کردن دیوار گچی در خانه روبرو شده اند. اکثر دیوارهای گچی پر از ترک و فرورفتگی است و ظاهر خوشایندی ندارند، به خصوص که رطوبت این شرایط را بدتر هم کرده باشد. نکات که باید هنگام رنگ کردن دیوار آشنا باشید

۱- پس از رنگ آمیزی دیوار را تمیز کنید

برای شروع یک اسفنج انتخاب کنید، ترجیحا اسفنج زبر باشد. با اسفنج گرد و خاک، لکه های چرب و کثیفی هایی که بر روی دیوار مانده است را تمیز کنید. این کار را می توانید با مقدار کمی شوینده مانند مایع ظرفشویی انجام دهید. در آخر هم با آب دیوار را بشویید تا مواد شوینده روی دیوار و دیگر باقی مانده های کثیفی از روی آن پاک شود.

۲- قبل از رنگ آمیزی از چسب آبی استفاده کنید

برای محافظت از حاشیه دیوار و قرنیزها از لکه دار شدن بهتر است که از نوارچسب آبی که مخصوص این کار است استفاده کنید. برای بالا رفتن کیفیت کار و همچنین دوام بهتر، سعی کنید از چسب های مخصوص این کار استفاده کنید. توجه داشته باشید که بعد از رنگ آمیزی چسب ها را بکنید، زیرا بعد از خشک شدن رنگ ممکن است در هنگام کندن، همراه با رنگ کنده شوند.

۳- آستر زدن دیوار کیفیت کار را بالا می برد

برای بالاتر رفتن کیفیت کار حتما دیوار را بتونه و آسترکاری کنید. بهتر است این کار را برای دیوارهایی که در گذشته هم رنگ شده است انجام دهید. عمل آستر زنی موجب می شود تا رنگ به شکل یکنواختی بر روی دیوار قرار گیرد. پس از انجام این کار خواهید دید که کیفیت کار به مراتب بهتر خواهد شد.

۴- استفاده از تکنیک W برای رنگ آمیزی دیوار

این تکنیک یکی از روش های معروف در رنگ آمیزی است که موجب می شود تا رنگ آمیزی شما به شکل یک دستی انجام شود. برای این کار بهتر است شما غلتک را آغشته به رنگ کنید و بر روی سطح دیوار یک W بکشید، بدونه این که دسته غلتک را از روی دیوار بردارید، بخش های دیگر و درون W را رنگ آمیزی کنید.

رنگ قابل شستشو برای دیوار گچی

شما می توانید برای رنگ کردن دیوار گچی، از رنگهای مختلفی استفاده کنید؛ ولی بهتر است رنگ انتخابی علاوه بر زیبایی به فضا و پوشاندن ایرادات، قابلیت شستشو نیز داشته باشد، به خصوص برای فضاهایی مثل راهروها و اتاق خواب که رفت و آمد در آنها زیاد است. از جمله رنگ های قابل شستشو که مناسب برای رنگ کاری دیوار گچی هم می باشند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

پوستر پاک کردن دیوار رنگ شده

  • رنگ آکریلیک: این نوع رنگ علاوه بر اینکه قابلیت شستشو دارد، به دلیل انعطاف پذیری زیادی که دارد تمامی ایرادات، ترک ها و مشکلات سطح را می پوشاند؛ علاوه بر آن بسیار بادوام و با کیفیت است و هنگام اجرا بوی آزاردهنده ای ندارد.
  • رنگ روغنی: یکی از بهترین رنگ هایی است که قابل شستشو برای دیوار گچی می باشد. از آنجایی که کثیفی و آلودگی به راحتی از روی سطح این نوع رنگ پاک می شود و حالتی براق و زیبا را به دیوار می دهد در بین نقاشان محبوبیت زیادی دارد.

  • رنگ لاتکس: این رنگ شباهت زیادی به رنگ های اکریلیک دارد و قابلیت شستشو می یاشد؛ این رنگ نسبت به رنگ آکریلیک نفوذ پذیری بیشتری دارد، به همین دلیل بسیار مناسب برای فضاهایی مثل حمام و دستشویی است که رطوبت زیادی دارند و از رشد کپک و قارچ جلوگیری می کند؛ ام به اندازه رنگ های اکریلیک پوشانندگی بالا روی سطوح متخلخل ندارد و ممکن است ایرادات را نمایان کند.

  • رنگ سیلیکاتی: این رنگ هم یک نوع رنگ قابل شستشو است که می توان از آن برای رنگ زدن دیوار گچی استفاده کرد، آن هم به دلیل مقاومت بسیار بالایی که دارد. اما به دلیل اینکه کشش کمتری نسبت به سایر رنگ ها دارد، استفاده از آنها برای لایه دوم کمی دشوار است.

  • رنگ سیلیکونی: این رنگ هم یک رنگ قابل شستشو است که به دلیل نوع جنس آن بیشتر برای طراحی های گرافیکی استفاده می شود و نسبت به سایر رنگ ها قیمت بالاتری هم دارد.

بنابراین در صورتی که تصمیم دارید خودتان برای اولین بار دیوار گچی منزل یا هر محل دیگری را رنگ آمیزی کنید، نکات آورده شده در این محتوا را مدنظر داشته باشید. برای دیواری که در گذشته رنگ شده است، روغن کاری احتیاجی نیست، اما کارهایی مانند لکه گیری و ترمیم ترک ها، سنباده کاری و زدن آستر اول و دوم قبل از رنگ آمیزی اصلی را فراموش نکنید. امیدوارم از محتوای خانه داری نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که به خانه داری علاقمند هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش سبک زندگی ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها