دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / پرورش گل و گیاه /

چگونه در آپارتمان سبزی بکاریم؟ 

یکشنبه، 12 اردیبهشت 1400
هر نوع سبزی که دوست داشته باشید، مانند نعناع، ریحان، جعفری، انواع سبزی خوردن و حتی صیفی‌جات مانند خیار و گوجه‌فرنگی را می‌توانید در آپارتمان پرورش دهید و باغبانی کنید. در این مطلب با نحوه کاشت سبزی در آپارتمان آشنا می شویم.

امروزه با آپارتمان نشینی ، همه ما از نعمت داشتن حیاط و باغ در خانه هایمان و درپی آن از لذت سبزی کاری در منزل محروم شده ایم اما تنها سبزی کاری مختص باغ و باغچه نیست و می توان درگلدان های بزرگ در آپارتمان مان نیز سبزی بکاریم و هر روز با دیدن رشد چند میلی متری جوانه ها،ذوق زده شویم.

فصل بهار بهترین فرصت برای کاشتن سبزیجات است . سبزی کاری در آپارتمان بسیار کم هزینه است و موجب می شود در همه روزهای سال سبزی خوردن های تازه داشته باشد و از خوردن سبزی کاملا سالم، بهداشتی و ارگانیک لذت ببرید.

کاشت سبزی در آپارتمان چه محاسنی دارد؟

غذا آماده است و می خواهید آن را با سبزی خوردن تازه نوش جان کنید. چه بهتر که این سبزی با دستان خودتان و به صورت کاملاً ارگانیک، یعنی بدون هیچ کود شیمیایی رشد کرده باشد. فکرش را بکنید که گلدان های سبز و خوش عطری کنار پنجره آشپزخانه تان باشد.

بدون شک عطر و طعم سبزی خانگی، بسیار بهتر از سبزی هایی است که از مغازه می خرید. علاوه بر این قطعاً سبزی خانگی سالم تر است. شما مطمئنید سبزی های خانگی از آب سالم تغذیه می کنند و در محیط تمیز پرورش داده می شوند.

برای کاشت سبزی در آپارتمان ذره ای شک نکنید، بعد از تجربه اولین کاشت بذر می فهمید که چه سال هایی را از این فعالیت مفید و سالم غافل مانده اید.

آموزش سبزی کاری در آپارتمان

شما می توانید در فصل بهار سبزی هایی مانند ریحان، نعناع یا انواع دیگر سبزی خوردن بکارید و یا نشاهای گوجه فرنگی رشد دهید. این کار ترفندهایی دارد. با ما همراه باشید تا تمامی مراحل لازم برای سبزی کاری در آپارتمان را بررسی کنیم.

مرحله اول: تهیه ابزار و وسایل لازم برای سبزی کاری

  • بذر

به منظور کاشت سبزی در آپارتمان می توان با توجه به نوع سبزی از نشاء و یا بذر آن سبزی استفاده کرد، نحوه کاشت هر بذر سبزی متفاوت است، مثلا برای کاشت برخی از سبزیجات تنها کافی است که بذر آنها را بر روی خاک بپاشید، ولی برخی دیگر نیاز به نشاء دارند که می توانید نشاء آماده آنها را از گلخانه ها تهیه نمایید. توصیه می شود نشاء هایی را خریداری کنید که ضخیم بوده و دارای قامتی راست هستند و برگ زرد و یا سوراخی ندارند. این را نیز به خاطر داشته باشید که سبزیجاتی مانند نعناع و پونه، بذر ندارند و باید این سبزی ها را بعد از ریشه دار کردن در خاک مناسب بکارید.

  • خاک استاندارد

به طور کلی تهیه خاک مناسب و استاندارد برای کاشتن گل و گیاه نیاز به دانش و تجربه دارد، اما در صورتی که تازه کار هستید می توانید از فروشندگان محصولات کشاورزی نیز کمک گرفته و خاک مناسب را خریداری نمایید. شایان ذکر است مناسب ترین خاک برای کاشت سبزی خوردن، خاک باغچه ترکیب شده با خاکبرگ است

  • کود مناسب

همانطور که می دانید کود، تغذیه گیاه است، اما برای سبزی خوردن لازم نیست که حتما از کودهای شیمیایی استفاده کنیم. مثلا بعد از الک کردن خاک می توانید مقداری زغال در خاک بریزید تا وجود کربن از بیمار شدن گیاه جلوگیری نماید. دیگر کودهای طبیعی و ارگانیک مناسب برای سبزی کاری عبارتند از: تفاله خشک شده چای، پودر استخوان و خاکستر چوب.

  • گلدان مناسب

بذر سبزی خوردن را می توان در یک گلدان مستطیلی شکل با عمق مناسب، فلاورباکس و یا هر جعبه دیگری نظیر جعبه های میوه، سطل های پلاستیکی و حتی بطری های نوشابه خانواده کاشت! همچنین در صورتی که برای قرار دادن گلدان ها بر روی زمین، فضای کافی ندارید، می توانید از سبد استفاده کنید. به این صورت که انواع سبزیجات را درون سبد کاشته و آن را در جایی که نور کافی وجود دارد آویزان نمایید.

  • دستکش

  • آبپاش کوچک

  • بیلچه

  • الک

مرحله دوم: آماده سازی بذرها برای سبزی کاری

اگر قصد کاشت گیاهانی مانند تره، شاهی، ریحان، جعفری و … دارید باید از قبل بذرها را آماده کنید. برخی گیاهان مانند نعناع و پونه را نمی توان با بذر کاشت. در این موارد باید نشای گیاه را از سبزی فروشی بگیرید و انتهای آن را در آب قرار دهید تا ریشه بزند و سپس برای کاشت اقدام کنید. برای آماده کردن بذرها، طبق روش زیر عمل کنید:

  • روز قبل از کاشت بذرها را در آب ولرم خیس کنید.
  • می توانید آن ها را بین هشت ساعت تا سه روز داخل آب نگه دارید.
  • پس از گذشت زمان کافی، بذرها را از آب خارج کنید و روی یک برگه روزنامه قرار دهید تا نم آن ها گرفته شود.

مرحله سوم: آماده سازی خاک و گلدان

خاک مناسب را باید از فروشگاه های لوازم کشاورزی و باغبانی تهیه کنید. پس از تهیه خاک مناسب برای کاشت سبزیجات باید آن را الک کنید و سپس در گلدان یا باکس سبزی کاری مورد نظر خود بریزید. سبزی ها را می توان در بسترهای غیر خاکی مانند پرلیت نیز کاشت اما مشکل این است که کود مورد نیاز این بسترها به راحتی در دسترس نیست.

روش قدیمی کم دردسر، یعنی کاشت سبزی ها در خاک نیز مشکلی در آپارتمان ایجاد نخواهد کرد و شما می توانید با خیال راحت از آن استفاده کنید. در ابتدای راه کشاورزی باغبانی و سبزی کاری در آپارتمان برای خرید خاک، بذر و کود از فروشندگان مشاوره بگیرید. پس از مدتی خودتان مواد مناسب را تشخیص می دهید و خبره می شوید!

  • قبل از اقدام به کاشت، خاک را الک کنید و با بیلچه کمی در گلدان زیر و رو کنید.
  • خاک بهتر است کمی نم دار باشد اما خیس بودن آن کار کاشت را سخت می کند.

مرحله چهارم: کاشت بذرها

در این مرحله لازم است خاک را در گلدان یا جعبه و باکس سبزی کاری زه کشی شده بریزیم و سطح آن را با دست بکوبیم و صاف کنیم. سپس بذرها را با فواصل مناسب روی سطح خاک می پاشیم و روی آن ها را با خاک می پوشانیم.

  • مقدار خاکی که روی بذرها ریخته می شود بسیار مهم است و به سایز خود بذر بستگی دارد.
  • اگر سایز بذرها در حدود دو میلی متر باشد، ارتفاع خاک نیز باید در همین حد در نظر گرفته شود.

مرحله پنجم: نگه داری از گلدان ها

  • پس از کاشت، روی سطح گلدان ها یا باکس ها را با یک روزنامه می پوشانیم. به صورتی که بذرها زیر روزنامه قرار گیرند. می توانید از یک پارچه یا گونی نیز برای این کار استفاده کنید.
  • لازم است روزانه دو تا چهار بار با آب پاش روزنامه را خیس کنیم.
  • گلدان های آماده شده را دو تا پنج روز در گرم ترین محل خانه نگه دارید.
  • تا زمانی که بذرها دو تا سه میلی متر رشد کنند و روزنامه آرام آرام بالا بیاید، نیازی به نور مستقیم خورشید نیست و می توان آن ها را در تاریکی نگه داشت.
  • پس از رشد دو تا سه میلی متری سبزی ها، باید گلدان ها را در معرض نور خورشید قرار دهید. هرچه نور بیشتری دریافت کنند بهتر است.
  • اگر خانه شما نور کافی ندارد، می توانید از لامپ های فلورسنت برای گلدان ها استفاده کنید.
  • پس از برداشتن روزنامه یا پارچه از روی خاک، جوانه ها را با آب پاش و به آرامی آب دهید.
  • هر وقت دیدید سطح خاک خشک است آن را آب پاشی کنید اما توجه داشته باشید که آب دادن به خاکی که از قبل خیس است، موجب می شود ریشه ها نتوانند اکسیژن مورد نیاز خود را دریافت کنند.
  • هنگامی که سبزی ها رشد کردند و هشت برگ روی آن ها مشاهده کردید، دو برگ کوچکی را که در سر ساقه به وجود آمده اند به آرامی بکنید. این کار موجب می شود سبزی های از شاخه های فرعی رشد کنند و محصول چند برابر شود.

مرحله ششم: کود دادن و تقویت خاک

پس از گذشت دو هفته از زمان کاشت بذرها، نوبت کود دادن به خاک می رسد. برخی افراد (به دلیل ترس از بو یا حشرات موجود) ترجیح می دهند هنگام کشاورزی باغبانی و سبزی کاری در آپارتمان از کودهای حیوانی استفاده نکنند و به همین دلیل به سراغ کودهای شیمیایی می روند.

دوز مورد نیاز، روی بسته این کودها نوشته شده است اما اگر می خواهید سبزی های ارگانیک پرورش دهید و از مواد شیمیایی استفاده نکنید، باید بدانید که گزینه های دیگری هم در انتخاب کود طبیعی پیش روی شما قرار دارد.

  • می توانید در هنگام الک کردن خاک، مقداری زغال داخل آن بریزید. زغال مانند کود عمل می کند و کربن داخل آن مانع از بیمار شدن سبزی ها می شود.
  • می توانید از تفاله های چای خشک شده، خاکستر چوب و پودر استخوان نیز به عنوان کودهای طبیعی استفاده کنید.
  • مقدار کودی که گیاهان مختلف نیاز دارند، متفاوت است. برای مثال گوجه فرنگی ها باید هر هفته کود داده شوند در صورتی که این زمان برای خیارها، دو هفته یک بار است.

مرحله هفتم: پیشگیری و مقابله با آفت ها

هر گیاهی ممکن است دچار آفت شود و این آفت ها در هنگام سبزی کاری در آپارتمان آزاردهنده تر می شوند. هیچ کس دوست ندارد گلدانی پر از پشه یا شته در آپارتمان خود داشته باشد!

پشه ها گذشته از آسیبی که به گیاهان شما می زنند ممکن است به جاهای دیگر آپارتمان نیز نفوذ کنند پس باید از به وجود آمدن آن ها جلوگیری کرد. برای این کار نیازی به سم پاشی و استفاده از مواد شیمیایی نیست. با استفاده از راهکارهای زیر می توانید سبزیجات ارگانیک و بدون آفت داشته باشید:

  • مقداری الکل را با آب مخلوط کنید و هر چند وقت یک بار روی سبزی ها اسپری کنید. این کار از ایجاد آفت جلوگیری می کند و حتی می تواند شته ها را از بین ببرد.
  • یک پیمانه تنباکو را با چهار لیتر آب مخلوط کنید و بگذارید یک روز کامل در محلی گرم و آفتابی باقی بماند. پس از این مدت باید رنگی شبیه چای کمرنگ پیدا کند. این محلول را داخل آب پاش بریزید و هر چند وقت یک بار روی گیاه اسپری کنید.
  • دقت داشته باشید که اسپری تنباکو، برای گیاهانی مانند فلفل، گوجه، بادمجان و در کل صیفی جات مناسب نیست و به آن ها آسیب می زند.
  • یک روش ساده دیگر نگه داشتن یک گلدان گیاه جعفری یا همیشه بهار در کنار سبزی ها است. با این روش تا حدود زیادی از بروز آفات جلوگیری می شود.
  • برخی تحقیقات نشان می دهند پخش موسیقی، به رشد بهتر و سالم ماندن گیاهان کمک می کند. البته باید در انتخاب موسیقی مناسب نیز دقت کنید. موسیقی های آرام بخش کلاسیک بهترین گزینه ها هستند.

مرحله هشتم: برداشت محصول

این زمان برای سبزی ها و گیاهان مختلف متفاوت است. اگر گوجه فرنگی کاشته اید باید مدتی پس از رشد، نشاها را به یک گلدان بزرگتر منتقل کنید. در این حالت ریشه آن ها قوی تر می شود و محصول بهتری می دهند. با مشاهده محصول نهایی خود زمان برداشت را متوجه خواهید شد.

  • کارشناسان توصیه می کنند در مورد سبزی ها، به خصوص تره، اولین محصول را نخورید. آن ها را یکی دو بار با قیچی بچینید تا سبزی بهتری برداشت کنید و پایه سبزی ها قوی تر شود.

پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 09 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
سابمیت مقاله چیست؟
تبدیل پایان نامه به مقاله !
استخراج مقاله از پایان نامه ارشد و دکترا + پاورپوینت آموزشی
دارالترجمه رسمی فوری ترکی استانبولی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه