جاذبه های فوتبالی منچستر
اگرچه منچستر پایتخت انگلیس نیست، ولی در شهرت چیزی از لندن کم ندارد و شاید حتی بتوان گفت که بعضی ها منچستر را بیشتر از لندن بشناسند. دلیل آن به خاطر جاذبه های این شهر نیست، بلکه شاید به جرات بتوان دلیل معروف شدن شهر منچستر را به فوتبال ربط داد. به هرحال دوتا از بزرگ ترین تیم های فوتبال دنیا یعنی منچستر سیتی و منچستر یونایتد در این شهر قرار دارند که هرکدام هم از شهرت، و هم از طرفداران زیادی برخوردارند. علاوه بر این، این دو تیم همواره در عرصه های بین المللی فعالیت داشته و طرفداران تیم های دیگر دنیا هم آن ها را می شناسند. بنابراین به واسطه ی همین فوتبال خیلی ها با نام منچستر آشنا شده اند و از همین رو است که منچستر را شهری فوتبالی می دانند. به هرحال، شهری که در آن ۲۶ استادیوم فوتبال قرار داشته باشد، مشخص است که این ورزش در آن چقدر طرفدار و مخاطب دارد. اما فوتبال تنها چیزی نیست که منچستر را با آن باید بشناسیم، حتی جدای از این مسئله، منچستر یکی از بهترین و زیباترین شهرهای انگلستان است. به جز در زمینه فوتبالی، منچستر در زمینه فرهنگ، تاریخ، هنر و … هم مطرح است و جاذبه های مختلف و متنوعی برای ارائه به گردشگران دارد. جاذبه هایی از قبیل کستل فیلد، موزه علم و صنعت، کلیسای جامع منچستر، موزه ملی فوتبال، گالری هنری منچستر، شهر چینی ها، تالار شهر، موزه تاریخ مردم، تاریخ هیتون و جاذبه های مختلف دیگری که در بخش های این شهر جای گرفته اند.
منچستر انگلستان شهر فوتبالی ها
اشتراک گذاری در telegramمنچستر انگلستان شهری مدرن که تاریخی کهن دارد، اما دیگر از آن شهرِ پرشکوه قرون وسطایی به دلیل جنگ جهانی، چیز زیادی برجا نمانده است. منچستر شهری پر جنب و جوش که شامل خیابان های سرزنده و شب بیداری های پرشور و حال، تصویری از یک شهر مدرن رو به پیشرفت را به نمایش گذاشته است.به نظر می رسد رقابت شدید و ریشه دار شهرهای منچستر ولیورپول که هر دو از شهرهای مهم شمالِ غربی انگلستان هستند، هرگز پایانی ندارد. لیورپول خود را در تجارت و منچستر در صنعت، مقدم می دانند.با اینحال گاه از منچستر به نام پایتخت شمال یاد می شود و برخی آن را هم طراز بیرمنگام دومین شهر انگلستان می دانند. پس از آنکه تولیدات سنتی این شهر، به ویژه نساجی و پارچه بافی آن که در سده ی نوزده لقب شهر کتان را برایش به ارمغان آورده بود، دچار افت شدید شد، دوران سختی برای این شهر از راه رسید.سرانجام در سال 1330 میلادی نخستین نشانه های صنعتی شدن در منچستر پدیدار شد. گفتنی است که ماشین های صنعتی شیطان صفت که در سروده ی شاعر معروف انگلیسی ویلیام بلیک با نام اورشلیم به آن ها اشاره شده هنوز سر جایشان هستند، ولی اکنون نهایتاً شاید برای استفاده در آپارتمان های شیک امروزی، تزیین نمایشگاه ها یا فروشگاه های خاص تکه تکه بشوند.سیستم کانال کشی منچستر که در توسعه شهری آن در دوران انقلاب صنعتی نقش شایانی داشت، پس از دهه ها فراموشی به عنوان یکی از دارایی های کشوری، بازسازی شده است.هرچند منچستر از تاریخی کهن برخوردار است، اما دیگر از آن شهرِ پرشکوه قرون وسطایی چیز زیادی برجا نمانده است. هسته ی شهر در جنگ جهانی دوم به سختی آسیب دید.سپس بار دیگر در جریان بمب گذاری های آی-آر-اِی (ارتش رهایی بخش ایرلند شمالی) در سال 1996 میلادی خسارت شدیدی دید که سبب بازسازی گسترده ی شهر شد.نتیجه این بازسازی ها، آمیزه ی خوشایندی است از نو و کهن. یادگار های شگفت انگیز معماری مدرنِ منچستر به راستی با بنا های با شکوه ویکتوریایی برابری می کند و در زیبایی چیزی از آن ها کم ندارد.از میان بنا های کهن می توان از تالار شهرداری منچستر یاد کرد؛ نمونه ی خوبی از معماری خارق العاده سبک گوتیک ویکتوریایی. همین دو گونه معماری نیز به منچستر شخصیت و جایگاهی برجسته بخشیده است.
موزه ملی فوتبال منچستر
موزه ملی فوتبال در مرکز منچستر قرار دارد و از یادگارهای مهم فوتبال نگهداری می کند. این موزه ابتدا در لانکاشایر قرار داشت و سپس در سال ۲۰۱۲، به منچستر نقل مکان کرد. با دو تیم مطرح فوتبال اروپایی، یعنی من سیتی و من یونایتد در منچستر، موزه ملی فوتبال به محبوب ترین ورزش مردم این شهر می پردازد. یکی از نمایش های این موزه، فیلم های کوتاهی است که در آن ها تاریخ فوتبال این شهر مرور می شود.
ورزشگاه شهر منچستر
ورزشگاه شهر منچستر در منچستر انگلستان، که به دلایل اسپانسری، به ورزشگاه اتحاد نیز معروف است، ورزشگاه خانگی باشگاه فوتبال منچستر سیتی است. به دلیل فعالیت های ساخت و توسعه، در فصل ۲۰۱۴- ۲۰۱۵، ظرفیت ورزشگاه به ۴۶۷۰۸ نفر کاهش یافته است. از اوت ۲۰۱۵، ظرفیت آن به ۶۲,۰۰۰ نفر افزایش پیدا خواهد کرد و این ورزشگاه به دومین ورزشگاه بزرگ فوتبال در انگلستان و نهمین ورزشگاه بزرگ در بریتانیا تبدیل خواهد شد.