دروغ گفتن خوب است یا بد ؟ ما دروغ گفتن را از دوران کودکی یاد می گیریم و گاهی تا آخرین روزیکه زنده هستیم به این کار ادامه می دهیم .بعضی ها به سادگی دروغ می گویند، دروغ های کوچک که ظاهرا آسیبی به کسی نمی زنند و حتی برای پیشگیری از ناراحتی خیلی هم خوب و مفید هستند اما دروغ های کوچک یا پنهان کردن بخشی از حقیقت به این دلیل که شاید بیان حقیقت باعث ناراحتی شریک زندگی تان شود کاری منطقی و اخلاقی نیست.
تاثیر دروغ در زندگی مشترک کاملا واضح است. بی اعتمادی مهم ترین پیامدی است که در ازدواج با شخص دروغگو نصیبتان می شود. وجود دروغ در هر رابطه ای، می تواند آن رابطه را به زوال بکشاند. دروغ می تواند آرام آرام در زندگی مشترک ریشه دوانده و آن را از پایه نابود کندگاهی فرد دروغگو به سبب رفتارها و واکنش های همسرش از گفتن حقیقت پشیمان می شود و با دروغ گفتن به همسر از عواقب و واکنش های افراطی او فرار می کند. برخی افراد مسائل داخل خانه را برای دیگران بازگو می کنند و یا در برابر برخی مسائل واکنش های افراطی نشان می دهند. این مسائل می تواند منجر به بی اعتمادی و دروغ گویی شود. البته دروغ مسئله ای است که در هیچ حالتی توجیه نمی پذیرد.
دروغ های کوچک به شریک زندگی
دروغگویی می تواند تبدیل به یک عادت شود و شما را در موقعیت هایی قرار می دهد که بی دلیل و ناخواسته نیز دروغ بگویید. اما این بیشتر از آنچه درباره اش دروغ گفته اید برای رابطه صمیمی خطرناک است، زیرا دروغ گفتن، همراه با انکار دیگری و ارتباط متقابل است، چون همیشه چیزی وجود دارد که نباید بیانش کرد و دیگری نباید بداند این یعنی؛ وارونه کردن حقیقت هرچند خوب یا بد. پنهان کاری، انکار و نادیده گرفتن یک مشکل است و هیچ چیز را بهبود نمی دهد.
برای چه دروغ می گویید؟
برخی از افراد دروغ های کوچکی می گویند، چون به این ترتیب می توانند خود را از خطر درامان نگه دارند. این یعنی طرف مقابل شما ظرفیت پذیرش حقیقت را ندارد و با شنیدن واقعیت ها یا از کوره درمی رود یا اظهار ناراحتی شدید و افسردگی می کند یا اینکه اگر مساله به خود شما ربط داشته باشد ممکن است او با خشونت یا رفتاری آسیب زننده با شما برخورد کند.متاسفانه شما نمی توانید با پنهانکاری یا دروغ خودتان را در امان نگه دارید یا شرایط را عوض کنید. حقیقت ها وجود دارند و این طرف مقابل شماست که باید آنها را بپذیرد بدون اینکه به خودش یا دیگران آسیب بزند. پنهانکاری همواره با ترس آشکار شدن همراه است. پس در واقع شما هرگز در امان نیستید. اگر مساله ای خارج از تحمل شریک شماست این مشکل شخصی اوست و راه حل آن بدون شک پنهانکاری، دروغ و وارونه کردن واقعیت ها نخواهد بود.
شما باید بدانید که اگر راستگویی شما به دیگری جراحتی وارد کند بازهم ارزشمند است. در سال های اول درک و شناخت ناقص از هم باعث می شود که افراد نسبت به هم اعتماد نداشته باشند و هر از چندگاهی چیزهایی از گذشته یا حال را پنهان کنند. اما یک رابطه خوب با هیچ آدمی با دروغگویی بهتر نمی شود. شما هرگز نمی توانید با یک دروغ در خودتان یا دیگری احساس مثبت ایجاد کنید. اگر نمی توانید راست بگویید حداقل سکوت کنید.
دلیل دروغگویی در روابط چیست؟
در این قسمت همراه ما باشید تا به شما بگوییم که چرا برخی زن و شوهرها به یکدیگر دروغ می گویند. در واقع هدف ما از بررسی این قسمت، بررسی دلایلی است که به عنوان توجیه توسط زن و شوهرها برای دروغگویی ارائه می شود.چرا مردم در روابط دروغ می گویند؟ مردم به دلایل زیادی دروغ را انتخاب می کنند. اینها می توانند از نیت خوب و بد متغیر باشند. دلایل دروغگویی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تلاش برای محافظت از احساسات دیگران
- اجتناب از درگیری، خجالت و یا مجبور به مواجه شدن با عواقب رفتار آنها
- ترس از طرد شدن یا از دست دادن همسر
- پنهان کردن کاری که انجام داده اند یا نداده اند
- حفظ کنترل یک موقعیت
- خود را خوب، موفق تر، خاص یا با استعدادتر از آنچه هستند نشان دهند
- به تعویق انداختن تغییر در شیوه زندگی
در حالی که ممکن است مردم به عنوان راهی برای محافظت از احساسات شریک زندگی خود یا اجتناب از درگیری دروغ بگویند، این دروغ ها و دروغ های دیگر همچنان با کاهش اعتماد و صمیمیت باعث ایجاد مشکل در رابطه می شوند.
تاثیر دروغ در زندگی مشترک
پیوند زناشویی، پیوندی است که در آن زن و مرد را در تمام جنبه ها محرم و شریک زندگی همدیگر می کند. در این میان دروغ و پنهان کاری در ازدواج همه چیز را نابود می کند. دروغ در زندگی مشترک تأثیرات بسیار عمیقی دارد که آگاهی از آن ها می تواند باعث پیشگیری شود.
- بی اعتمادی:شما بالاخره یک جای این بازی اشتباه پیش می روید و چیزی که از دست می دهید اعتماد در رابطه است. برای بازسازی رابطه در این شرایط شما نیاز به زمان زیادی دارید. شما مجبور می شوید برای بازسازی این اعتماد همه چیز را دوباره توضیح بدهید. این غیر ممکن نیست اما بسیار دشوار است.اگر دلیلی برای دروغ گفتن وجود ندارد تمرین کنید تا این عادت را از سرتان بیندازید. اگر دلیلی برای دروغگویی وجود دارد به جای کار کردن روی دروغ های بهتر و موثرتر روی حل مشکل کار کنید.
- دروغ پشت دروغ:دروغ کوچک، دروغ های بزرگتر به همراه می آورد. به این علت که شما برای مخفی کردن یک دروغ کوچک، مجبورید دروغ های بزرگ تر بگویید تا اعتبار و آبرویتان خدشه دار نشود. همین مسئله ممکن است به مشکلی بسیار بزرگ در زندگی مشترک تبدیل شود.
- طلاق عاطفی:اگر دروغگویی منجر به جدایی نشود، شاید تلخ ترین پیامد آن طلاق عــاطفی باشد. اتفاقی که می شد به راحتی از آن پیشگیری کرد، اکنون زوجین را تبدیل به دو غریبه کرده که فقط در یک خانه با هم زندگی می کنند.
- تربیت نادرست فرزندان:همانطور که گفتیم، ریشه دروغگویی در کودکی شکل می گیرد. اگر جلوی دروغگویی در کودکان را نگیرید، این چرخه تا همیشه ادامه خواهد داشت. فرزندانی که والدین دروغگو داشته باشند و برای صداقتشان تنبیه شوند، در آینده همین ماجراها را با همسر و فرزندان خود خواهند داشت.
- طرد شدن از جانب دیگران:ممکن است با دروغ گفتن تعدادی از افراد را نزد خود نگه دارید؛ اما زمانی که متوجه شخصیت شما بشوند همگی طردتان خواهند کرد. علاوه بر این که از جانب همسر و فرزندان طرد می شوید ممکن است بین خانواده خود و خانواده همسر نیز محبوبیت خود را از دست بدهید و برای جلب اعتماد همسر با مشکلات بسیاری روبرو شوید.