ساعدنیوز
ساعدنیوز

دلایل عرق کردن زیاد نوزاد و کودک

  دوشنبه، 26 اسفند 1398   زمان مطالعه 6 دقیقه
دلایل عرق کردن زیاد نوزاد و کودک
توصیه می شود که شما با یک متخصص اطفال در صورتی که نوزاد شما بیش از حد عرق می کند، مشورت نمایید. تعریق بیش از حد ممکن است نشان دهنده یک مشکل زمینه ای در بعضی کودکان باشد هر چند در بیشتر موارد این دلایل ممکن است چندان نگران کننده نباشند.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از سلام دنیا، تعریق بیش از حد برای تنظیم درمای بدن هایپرهیدروسیز نامیده می شود. هر چند این رویه در کودکان و نوجوانان عادی می باشد، اما وجود آن در نوزادان مرسوم نبوده و ممکن است علامتی دال بر وجود یک مشکل سلامتی باشد. اگر نوزاد یا کودک خردسال شما بیش از حد عرق می کند، بهتر است به پزشک مراجعه نمایید. در این مقاله، ما درباره انواع، علائم، دلایل، تشخیص، درمان و جلوگیری از بروز هایپرهیدروسیز در نوزادان مطالبی را بیان می نماییم.

آیا برای نوزادان عرق کردن طبیعی است؟

عرق کردن نوزاد در آب و هوای گرم یا مرطوب یا هنگامی که درگیر فعالیت بدنی می شوند، عادی است. تب، سرماخوردگی و آنفولانزا نیز ممکن است باعث بروز تعریق در کودکان و نوزادان شوند هر چند این وضعیت پس از رفع عفونت برطرف می شود. در حالی که نوزادان و کودکان به اندازه بالغین عرق نمی کنند، این که کودکان نیز در شرایطی مشابه بالغین دچار تعریق شوند، امری عادی است.

انواع تعریق بیش از حد (هایپرهیدروسیز) در نوزاد

هایپرهیدروسیز یا تعریق بیش از حد می تواند دو نوع داشته باشد:

تعریق بیش از حد عمومی به معنی تعریق در تمامی مناطق بدن است که معمولاً باعث خیس شدن تمامی لباس های نوزاد می شود.

تعریق بیش از حد موضعی به معنی تعریق در تنها یک بخش از بدن مانند زیر بغل، صورت یا گردن می باشد.

تصویر

بسته به دلیل بروز این وضعیت، تعریق بیش از حد می تواند به این صورت دسته بندی شود:

هایپرهیدروسیز اساسی یک نارسایی نادر است که باعث بروز تعریق بیش از حد تنها در ناحیه زیر بغل، کف دست ها و کف پاها می شود.

هایپرهیدروسیز ثانویه باعث بروز تعریف بیش از حد به دلیل یک بیماری زمینه ای مانند نارسایی تیروئید، عفونت یا مصرف داروها می شود.

دلایل بروز هایپرهیدروسیز (تعریق بیش از حد) در نوزادان

هر چند تعریق بیش از حد در نوزادان مرسوم نمی باشد اما معمولاً این وضعیت به دلیل داشتن پوشش (لباس) زیاد نوزاد بروز می نماید. بسیاری از والدین تمایل دارند که بیش از حد معمول به نوزادشان لباس بپوشانند تا وی را گرم نگه دارند. اگر بیش از حد لباس گرم در محیط خانه به تن نوزادتان کنید و دمای اتاق را نیز بالا ببرید، نوزاد شما دچار تعریق بیش از حد خواهد شد. نوزاد همچنین ممکن است بدلیل اضطراب یا فعالیت بدنی دچار تعریق بیش از حد شود.

بعضی مشکلات زمینه ای که می توانند باعث بروز تعریق بیش از حد در نوزادان شوند عبارتند از:

عفونت ها

پرکاری تیروئید

دیابت

فشار خون بالا

نارسایی احتقانی قلب

داروهای تجویز شده

سایر نارسایی های متابولیکی و هورمونی

تعریق بیش از حد تنها نشانه مشکلات زمینه ای بیان شده در بالا نمی باشد. با متخصص اطفال خود برای معاینه سایر علائم و نشانه های نوزادتان به منظور تشخیص عوامل احتمالی بروز این وضعیت مشورت نمایید.

نشانه ها و علائم هایپرهیدروسیز در نوزادان

شما ممکن است تعریق بیش از حد را در نواحی زیر از بدن نوزاد مشاهده کنید:

صورت

کف دستها (هایپرهیدروسیز کف دست)

زیربغل (هایپرهیدروسیز زیر بغل)

پوست سر

پاها (هایپرهیدروسیز کف پا)

دست ها

اگر رطوبت و درجه حرارت عادی باشد، موارد زیر می توانند نشانه ها و علائم تعریق بیش از حد در نوزادان محسوب شوند

وجود عرق در ناحیه صورت و دست ها

خیس شدن البسه نوزاد

تعریق در ناحیه کف دست ها و کف پاها

شما ممکن است متوجه شوید که کف دستان نوزاد شما خیس بوده و این خیس بودن به دلیل فعالیت بدنی وی باشد. این علائم و نشانه ها می توانند عادی باشند اگر بدلیل عوامل محیطی یا پوشش نوزاد ایجاد شده باشند. همچنین تعریق تنها در هنگام خواب متوقف می شود.

تشخیص هایپرهیدروسیز در نوزادان

توصیه می شود که شما با یک متخصص اطفال در صورتی که نوزاد شما بیش از حد عرق می کند، مشورت نمایید. تعریق بیش از حد ممکن است نشان دهنده یک مشکل زمینه ای در بعضی کودکان باشد هر چند در بیشتر موارد این دلایل ممکن است چندان نگران کننده نباشند. تنها یک معاینه دقیق توسط پزشک می تواند این مساله را مشخص کند. پزشک ممکن است رشد نوزاد شما را اندازه گیری کرده و بررسی نماید آیا میزان رشد مطابق با سن وی می باشد یا خیر.

پزشک همچنین ممکن است به دنبال یافتن نشانه های احتمالی مشکلات زمینه ای در نوزاد باشد. اگر هیچ وضعیت زمینه ای خاصی در ارتباط با تعریق نوزاد شما یافت نشود، وی ممکن است هایپرهیدروسیز محلی اساسی را با در نظر گرفتن معاینات بدنی و سابقه سلامت نوزاد تشخیص دهد.

آزمایشات تشخیصی ممکن است شامل این موارد باشند:

تست نشاسته: یدین یا تست مینور: این شامل استفاده از محلول یدین بر روی نواحی تعریق و سپس پاشیدن نشاسته بر روی آن نواحی باشد. اگر تعریق وجود داشته باشد، این ترکیب به رنگ آبی تیره در خواهد آمد.

تست کاغذ: در این آزمایش از کاغذ مخصوصی استفاده می شود که عرق را به خود جذب می نماید. وزن کاغذ سپس اندازه گیری می شود تا مشخص شود که میزان تعریق چقدر بوده است.

تست های آزمایشگاهی: نمونه های خون و ادرار ممکن است برای تحلیل وضعیت هورمونی و متابولیکی به منظور یافتن یا رد مشکلات زمینه ای که باعث بروز تعریق بیش از حد شده اند، از نوزاد گرفته شوند.

تعریق بیش از حد در نوزادان چگونه درمان می شود؟

درمان هایپرهیدروسیز بستگی به عامل بروز آن دارد. یافتن مشکل زمینه ای ممکن است به رفع تعریق بیش از حد اساسی یا ثانویه در نوزادان کمک نماید. نوزادانی که دچار هایپرهیدروسیز شدید می باشند ممکن است به درمان های خاص از استعمال کرم های موضعی گرفته تا روال های درمانی خاص نیاز داشته باشند. بسته به نوع و محل تعریق، پزشک ممکن است هر کدام از درمان های زیر را برای هایپرهیدروسیز اساسی توصیه نماید:

داروهای ضد عرق: این داروها مسیرهای عرقی را مسدود کرده و مانع تعریق بیش از حد می شوند. Xerac AC و Drysol نمونه هایی از داروهای ضد تعریق مرسوم هستند که برای کودکان تجویز می شوند.

یونتوفورسیس (ماشین ضد تعریق): این درمانی بدون درد با استفاده از یک ابزار پزشکی است که معمولاً برای درمان تعریق کف دستها تجویز می شود.

داروهای خنثی کننده اثر استیل کولین: این داروها ممکن است به توقف تولید عرق و بهبود کیفیت زندگی کمک کنند.

تزریق بوتاکس، برداشتن غده های عرقی از طریق جراحی، سمپاتکتومی و ابزارهای دستی پزشکی که می توانند غده های عرقی را از کار بیاندازند، درمان هایی موثر برای تعریق بیش از حد در سنین بالاتر محسوب می شوند.

روش پیشگیری از بروز تعریق بیش از حد در نوزادان

نکات زیر می توانند به جلوگیری از بروز تعریق بیش از حد در نوزادان کمک نمایند:

استفاده از پوشش (لباس) مناسب بر اساس وضعیت آب و هوایی و محیط نگهداری نوزاد

حفظ دمای اتاق در حد طبیعی

قرار ندادن پتو یا روتختی ضخیم در گهواره نوزاد بجز در مواقعی که هوا سرد باشد

بررسی اینکه نوزاد تب نداشته باشد

استفاده از لباس های خنک در ایام تابستان

استفاده از لباس های ضد عرق در هنگام فعالیت های خارج از منزل

پیروی از توصیه ها و داروهای تجویزی پزشک

هایپرهیدروسیز اساسی معمولاً با استفاده از داروهای ضد عرق یا خنثی کننده اثر استیل کولین در نوزادان مدیریت می شوند؛ زیرا ممکن است این وضعیت ها با افزایش سن نوزاد به خودی خود برطرف نشوند. پزشک ممکن است برداشتن با کمک جراحی یا سوزاندن غده های عرقی با استفاده از لیزر را در سنین بالاتر توصیه نماید. هایپرهیدروسیز ثانویه را می توان با رفع مشکل زمینه ای به خوبی برطرف نمود. مهم است که تعریق بیش از حد در نوزادان به خوبی درمان شود تا از بروز مشکلاتی مانند کم آبی یا میلیاریا (دانه های پوستی عرقی) در آینده جلوگیری شود.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (516 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (255 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (249 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (212 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (75 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (60 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (59 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (48 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (42 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
18 ترفند طلایی برای درمان فوری سرما خوردگی شدید
آش نخورده و دهان سوخته با یک تماس تلفنی
آغاز فروش سایپا با قیمت‌های جدید در هفته دوم آذر
راهکارهای جلوگیری از خالی شدن باتری ماشین در زمان پارک طولانی
با بانوان کارآفرین ایران آشنا شوید؛ زنانی با اراده آهنین+عکس
در جواب چه عجب پیدات شد چه بگوییم؟ 33 پاسخ‌ مناسب در مقابل "چه عجب پیدات شد"
تهدید هسته ای پوتین جدی است؟
چیکار کنیم چشم هایمان درشت شود؟ ترفند تضمینی تبدیل چشمانی گیرا و جذاب
آخرین آپدیت خبری درباره تاریخ دقیق ریجستری آیفون های وارداتی: ریزش قیمت ها در راه است؟
بمب بلک فرایدی آمازون چیست؟؛ از تخفیف 60 درصدی برای لپ‌تاپ‌ها تا تخفیف 75 درصدی برای ساعت‌های هوشمند
بهترین تیم ملی جهان 2024:ایران!/عملکرد تیم ملی ایران در 18 مسابقه سال 2024 چگونه بود؟!
پوست جوان این خانم 102 ساله شما را شگفت زده می‌کند!
دورنمایی از همه آنچه در سال 2025 بر سر اقتصاد جهان خواهد آمد
تست شخصیت شناسی؛ این تست اطلاعات جالبی درباره ناخودآگاه شما فاش می‌کند
آموزش دسر؛ طرز تهیه چیز کیک شکلات لاکچری دبی با مغز پسته
منتخب روز   
5 منطقه گردشگری پاییزی اطراف تبریز/ جون میدن واسه گرفتن عکسهای جذاب پاییزی قتل در پارک قیطریه بخاطر متلک انداختن به نامزد مقتول مهران مدیری: بدترین 4 سال زندگیم حتی پول نان و پنیر نداشتم! پسرم فرهاد از گرسنگی بیهوش شد/عین جنازه شده بودم عوضش الان بادیگارد دارم+فیلم حضور پرانرژی قهرمانان جوکر، ناهید مسلمی و عمو رشید در وی‌آی‌پی کنسرت سهراب پاکزاد/ یویو گفتن ناهید مسلمی رو وسط کنسرت از دست ندید👌 می‌گویند پزشکیان برف تهران را هم نخواهد دید! / تأخیر در پرداخت یارانه پاس گل به مخالفان دو آتیشه رئیس جمهور بود دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی