به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، به مجموعه کارهای غیر ارادی و تکراری که در کودک به صورت ناگهانی بروز کرده و رفتار و کنش های عادی او را متاثر می کنند، تیک عصبی گفته می شود.
انواع تیک
تیک های عصبی هم مانند بسیاری از اختلالات عصبی دیگر ،انواع و اقسامی دارند که به فراخور هر کدام باید راه درمانی منحصربفردی را پیش گرفت.اما در مجموع از انواع تیک کودکان میتوان به تیک های صوتی و حرکتی اشاره کرد.
تیک صوتی
اگر کودک یک کلمه و یا واژه را زیاد استفاده کند و یا به شکل غیرواقعی ادای گریه کردن در هر صحبتش باشد و یا آخر حرف و کلمات دیگران را بکشد ،می توان نام این مثال های آزار دهنده را تیک صوتی نامید.
تیک حرکتی
اگر کودک حرکت هایی مانند ادا در آوردن، زبان درازی،تنگ کردن چشم، خشک کردن لب ها با پشت دست را به صورت مکرر انجام دهد یعنی دچار تیک حرکتی شده است.
دلایل پیدایش تیک عصبی کودکان چیست؟
مطالعات همچنین نشان می دهند اختلالات تیک عصبی کودکان هم برخاسته از ژنتیک افراد و هم نشات گرفته از عوامل غیرژنتیکی از جمله شرایط نامناسب مادر طی حاملگی، استفراغ در بارداری، استرس ناشی از وقایع زندگی در آن دوره و همچنین عدم سهولت در زایمان می باشند. بسیاری از آنها نیز علامت بیرونی احساسات سرکوب شده و تعارضات و کشمکش های درونی اند که به این شکل بروز می یابند. در برخی حالات نیز ممکن است این عادت از طریق تقلید در میان کودکان به وجود آید که معمولا با بی اعتنایی به رفتارهای آنان کمرنگ شده و از بین می روند.
درمان های مقدماتی و خانگی تیک عصبی کودکان
چنانچه اضطراب، استرس و مشکل قابل توجهی در محیط خانواده کودک وجود نداشته باشد، معمولا با شیوه تربیتی مبتنی بر تشویق می توان به کمرنگ کردن این عادات مبادرت ورزید. به یاد داشته باشید فشار آوردن بر روی فرد برای ترک و کاهش این رفتارها نه تنها مفید نیست، بلکه نتیجه عکس می دهد و باعث تشدید رفتارها می شود. در این مواقع بی اعتنایی به عادات و جایگزین کردن فعالیت هایی مانند نقاشی، موسیقی، بازی ها می توان به روند ترک عادت در آنها کمک کرد.
روان پزشکان کودک و نوجوان می توانند با انجام معاینه های دقیق و در صورت لزوم مشاوره با متخصصان اطفال و عصب شناسان، تشخیص دهند که آیا کودک اختلال تورت دارد یا به یکی از اختلال های ساده تر تیک عصبی کودکان دچار است. درمان اختلالات تیک عصبی کودکان بسته به شدت آنها، شامل دارو درمانی و روان درمانی در کنار یکدیگر است. روان درمانگران کودک می توانند با ارایه توصیه ها و مشاوره های لازم به اعضای خانواده، در جهت تامین حمایت های عاطفی آنها از کودک و نیز ایجاد شرایط مناسب آموزشی یاری گر شما در درمان این اختلال جدی در فرزندتان باشند. رفتارهای عجیب و مدت دار کودکان خود را جدی بگیرید.