به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، در فرهنگ ما ایرانی ها نقش خانواده ها در تصمیم گیری برای ازدواج بسیار زیاد است چراکه پدر و مادر جایگاه ویژه ای دارند و احترام زیادی به آنها میگذاریم و رعایت احترام و رضایت آن ها یکی از شروط اساسی برای ازدواج کردن است. ازدواج در ایران به اینگونه است که این امر تنها پیوند دو نفر نیست، بلکه پیوند دو خانواده هم هست. اما مشکل مخالفت خانواده ها با ازدواج موردی است که قدمتی طولانی دارد . بسیاری از خانواده ها با فرزندان خود در انتخاب فرد مناسب برای ازدواج موافق نیستند . این مخالفت در هر فرهنگ و هر خانواده ای با توجه به ارزش ها و شرایط، دلایل متفاوتی می تواند داشته باشد.
همچنین از آنجایی که برای ما ثابت شده در فرهنگ ما ، ادامه ازدواج موفق بدون رضایت داشتن خانواده ها تقریبا غیر ممکن است هرگونه اقدامی که درباره آن فکر نشده یا جانب دارانه است ، می تواند آینده زندگی مشترک شما را به طور مستقیم تحت تاثیر خودش قرار دهد. در اینجا قصد داریم درباره مخالفت خانواده پسر با ازدواج راهکارهایی را به شما ارائه دهیم. به شما پیشنهاد می کنیم در صورتی که مخالفت خانواده شدید است حتما به مشاور خانواده مراجعه کنید.
دلایل مخالفت خانواده پسر با ازدواج او
مخالفت خانواده ها با ازدواج پسرانشان چند دلیل اصلی دارد. والدین همیشه تصور می کنند که خودشان می توانند دختر بهتری برای فرزندشان انتخاب کنند و مصلحت فرزندشان را بهتر می دانند. پدر و مادر ها فکر می کنند که هنوز فرزندشان به بلوغ عاطفی و فکری کافی برای اینکه بتواند انتخاب مناسبی برای ازدواج داشته باشد نرسیده اند. مخالفت خانواده پسر با ازدواج او سه دلیل کلی دارد:
۱- ناراضی بودن از دختر منتخب پسر
برخی خانواده ها اساسا با دختری که پسرشان انتخاب کرده مخالفند و گمان می کنند که خودشان باید برای او همسری انتخاب کنند. در حقیقت این خانواده ها تنها به مشورت دادن پسرشان و عدم تائید دختری که او برمی گزیند قانع نیستند و می خواهند مستقیما تصمیم گیرنده باشند. مشکل این است که خانواده ها به جای اینکه به دنبال همسری مناسب برای پسرشان باشند، به دنبال عروسی مناسب برای خود هستند که بتوانند به او افتخار نمایند.
۲- هراس خانواده از جدایی و مستقل شدن فرزند از خانواده
این خانواده ها ترجیح می دهند که پسرشان به دلایلی فعلا ازدواج نکنند. به عنوان مثال پسری که در خانواده اش نقش پدر و پشتیبان را ایفا می کند و به او وابستگی مالی دارند؛ اعضای خانواده نگرانند که این ازدواج منجر به از دست دادن تکیه گاهشان شود. یا پسری را فرض کنید که مادر وابستگی شدیدی به او دارد. همین امر سبب می شود که عروس را به عنوان یک رقیب ببیند. دلیل دیگری که بسیار در بین خانواده شایع است شک در توانایی پسر برای اداره کردن زندگی می باشد. در این موارد خانواده فکر می کنند که پسرشان به قدر کافی آگاه نیست و هنوز توانایی مالی اداره زندگی را ندارد.
3- در نظر داشتن دختری در دوستان و اطرافیان
در بعضی از موارد خانواده، دختر دیگری را در آشنایان پسندیده اند به همین دلیل با انتخاب پسرشان مخالفت می کنند تا پسر راضی شود که به انتخاب آن ها تن دهد و با دختر منتخب شان ازدواج کند.
نحوه مخالفت خانواده با ازدواج پسر
مخالفت خانواده پسر با ازدواج او، از قدیم ایام تاکنون نیز دیده می شود. در وهله اول اکثر خانواده ها مخالفت شان را نشان می دهند ولی با دیدن دختر مورد علاقه پسرشان، مخالفتشان را علنی نشان دهند و شروع به کارشکنی در روابط آن ها می کنند.در بعضی از مواقع والدین حرفی می زنند که پسر جوانشان را بر سر دو راهی قرار دهند. به عنوان مثال "مطمئنی بهتر از او را پیدا نمی کنی؟" یا می گویند "خودت انتخاب کردی، اگه اتفاقی افتاد دیگه به ما ربطی ندارد" بدین ترتیب به طور غیر مستقیم نیز مخالف خودشان را با انتخاب او را ابراز می کنند. در شدیدترین حالت، امکان قطع رابطه و عدم حمایت مالی نیز وجود دارد.
در مقابل مخالفت خانواده ها چه کار کنیم؟
نکته اصلی که در مورد مخالفت خانواده پسر با ازدواج او باید بدانید این است که هر مخالفتی از سوی خانواده ها به معنای داشتن سوء نیت نیست. همانطور که توضیح داده شد مشکل اصلی مخالفت خانواده پسر با ازدواج به دلیل عدم اطمینان خانواده ها به صلاحیت پسرشان برای انتخاب شخص مناسب است. به همین دلیل بهتر است تا معیارهای انتخاب همسر را برای خود و همسر آینده تان یکبار دیگر مرور کنید. داشتن ملاک و معیار اولین قدم برای دفاع از شخص مورد نظر است. نقش خانواده در ازدواج هم قبل از ازدواج و هم در سال های بعد از ازدواج همچنان اثر دارد، پس مخالفت ها را نادیده نگیرید.
دوستی های قبل از ازدواج در شکل گیری رابطه عاطفی اهمیت بسیاری دارند، پس در چنین ازدواج هایی باید بیشتر برای انتخاب همسر دقت به خرج دهید. مخالفت و دخالت والدین در ازدواج در بسیاری از موارد پیش آید، پس به جای لجبازی بهتر است در مورد شخصی که برای ازدواج پسندیده اید با والدین خود مشورت کنید و آن ها را برای دیدن او ترغیب نمایید؛ چرا که دیده ها با شنیده ها بسیار متفاوت است.