به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، پرده بکارت یک غشا نازک است که در دهانه ورودی واژن قرار دارد. پرده بکارت اشکال مختلفی دارد و به صورتی های مختلفی از هم باز می شود. شایع ترین شکل پرده بکارت به صورت نیمه ماه است و به این صورت اجازه می دهد که خون قاعدگی از مهبل رد شود.
پرده بکارت در کودکان به صورت هلالی است و با گذشت زمان و تغییرات دوران بلوغ شکل اصلی خود را به دست می آورد. پرده بکارت هیچ بافت عضلانی و یا غددی خاصی ندارد و تنها اهمیت آن، نوع و شکل آن است. ممکن است که پرده بکارت در برخی از افراد شکل نگرفته باشد و فرد بدون هیچ رابطه جنسی، فاقد پرده بکارت باشد.
دلایل پارگی پرده بکارت
موارد زیر، شایع ترین دلایل پارگی پرده بکارت به حساب می آیند:
- آمیزش جنسی
- خودارضایی از طریق دخول اجسام خارجی
- استفاده از تامپون
- وارد شدن ضربه های شدید به واژن
سقوط از ارتفاع و پاره شدن پرده بکارت
بسیاری از افراد، پارگی پرده بکارت را با وقایعی نظیر سقوط از ارتفاع در ارتباط می دانند. لازم است بدانید، این طرز تفکر اشتباه است. با این حال، ممکن است پس از اتفاقاتی مانند سقوط از بلندی یا بعد از فعالیت هایی از قبیل، کوهنوردی یا حمل اجسام سنگین، شاهد خونریزی دستگاه تناسلی باشید.
جای نگرانی نیست! خونریزی یا لکه بینی، حاصل وارد آمدن فشار بر رحم است. ناگفته پیدا است که باید با دقت هر چه تمام تر از سلامت اندام های خود مراقبت کرده و به هیچ عنوان، بدن خود را تحت فشار قرار ندهید. با این حال، این امر، با پاره شدن پرده بکارت در ارتباط نیست. به خاطر داشته باشید، پارگی پرده تنها در صورت دخول ناشی از آمیزش یا وارد کردن اجسام خارجی به واژن اتفاق می افتد.
فعالیت های ورزشی و پاره شدن پرده بکارت
برخلاف تصور عمومی، انجام ورزش هایی نظیر دوچرخه سواری، سوارکاری، رقص و بسیاری از فعالیت های مشابه به پرده بکارت آسیبی وارد نمی کند. در واقع، فقط ضربات سنگین به ناحیه مهبل و وارد شدن اجسام خارجی در واژن مشکل ساز خواهد بود.
خودارضایی و پاره شدن پرده بکارت
خودارضایی و پاره شدن پرده بکارت، می توانند تأثیر مستقیمی بر یکدیگر داشته باشند. در اغلب موارد، خودارضایی با وارد کردن برخی اجسام خارجی به داخل واژن همراه است. با توجه به محل قرارگیری پرده بکارت، انجام این کار می تواند با پارگی همراه باشد. به علاوه، ضربه نیز می تواند منجر به پارگی پرده شود. با این حال، اگر خودارضایی به روشی غیر از موارد یاد شده انجام شود با پارگی و خونریزی توأم نخواهد بود.
علائم پاره شدن پرده بکارت
علائم پاره شدن پرده بکارت از فردی به فرد دیگر متفاوت است. همان طور که پیش تر هم گفته شد، شدت علائم به ساختار، ضخامت و نوع پرده بستگی دارد. در مواردی، ممکن است آسیب دیدن این بخش از اندام تناسلی زنانه با خونریزی و احساس درد خفیف همراه باشد. با این حال، هیچ یک از این نشانه ها مبنای مناسبی برای تشخیص پارگی به حساب نمی آیند. در صورت بروز حادثه و برای اطمینان از سلامت پرده بکارت، لازم است به پزشک زنان و زایمان مراجعه کنید.
پارگی پرده بکارت با چه مقدار خونریزی همراه است؟
پارگی پرده بکارت در همه افراد با خونریزی و درد همراه نیست. در واقع، این امر به نوع و ضخامت پرده بستگی دارد. به عنوان مثال، در کسانی که دارای پرده حلقوی یا ارتجاعی هستند، پارگی معنایی نخواهد داشت. این موضوع، درباره سایر افراد اندکی متفاوت است. برخی اشخاص، تنها به مدت یک یا دو دقیقه، چند قطره خون را مشاهده خواهند کرد. این در حالی است که خونریزی ناشی از پاره شدن پرده بکارت در سایر افراد، ممکن است متوالی باشد. این امر، ناشی از ایجاد آسیب در نواحی اطراف مهبل است. از عوامل تأثیرگذار در شدت خونریزی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ضخامت پرده بکارت
- نوع پرده بکارت
- شدت دخول
- عدم آمادگی زن برای برقراری رابطه جنسی
- خشکی واژن
بایدها و نبایدهای پرده بکارت
از اصلی ترین بایدها و نبایدهای پرده بکارت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- از وارد کردن اجسام خارجی از جمله، تامپون به واژن خودداری کنید.
- از برقراری رابطه جنسی همراه با زور و فشار خودداری کنید.
- در هنگام انجام فعالیت های ورزشی مراقب باشید.
- از وارد آمدن ضربات سنگین بر مهبل جلوگیری کنید.
- از حمل و بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید.
- برای اجتناب از آسیب احتمالی به پرده بکارت و دیواره های واژن، در هنگام اولین آمیزش، باید به اندازه کافی تحریک شده و آماده باشید.
- در هنگام برقراری رابطه جنسی، می توانید از ژل ها و لوسیون های مخصوص استفاده کنید.
- دفعات نخست برقراری رابطه جنسی، ممکن است با درد توأم باشد. برای کاهش آن، می توانید از داروی بی حسی موضعی استفاده کنید.
- پس از نخستین آمیزش، بهتر است به متخصص زنان و زایمان مراجعه کرده و از راهنمایی های وی بهره مند شوید.