به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، اختلال وسواس فکری ( OCD ) نوعی اختلال اضطرابی است. برخی از افراد با شنیدن این اصطلاح تصور می کنند بیمار تنها کمی مرتب تر و تمیز تر از سایرین است. اما در واقعیت این اختلال پیچیده تر و جدی تر از این نوع تصورات است. اختلال وسواس جبری دوره بارداری به زنانی اطلاق می شود که در دوره بارداری و یک سال پس از آن علائم بیماری را از خود بروز می دهند.
دلایل وسواس در بارداری
وسواس و نگرانی زیاد برای سلامت فرزند
این که کمی برای فرزندتان نگران باشید و بخواهید در سلامت کامل به دنیا بیاید مسئله ای عادی و طبیعی است که هر مادری در این دوران آن را تجربه کرده اما اگر این نگرانی از حد متناسب آن بیشتر شود موجب وسواس فکری-عملی در دوران بارداری شما می شود.
از دست دادن فرزند قبل از این بارداری
اگر قبلا در زمان بارداری جنین خود را از دست داده باشید، ممکن است بعد از این که مجددا باردار شوید نگران فرزندتان باشید که آن اتفاق بار دیگر در زندگی شما رخ بدهد. این نگرانی اگر تا حد زیادی ادامه پیدا کند باعث می شود که زندگی شما مختل شود و وسواس در رفتار شما رخ دهد.
وسواس در تجربه اول بارداری
همیشه اولین تجربه فرد می تواند ایجاد اضطراب کند که بسیار عادی و طبیعی است، اما اگر این اضطراب در شخص افزایش پیدا کند و به آن بها دهد در آخر تبدیل به وسواس می شود که می تواند همه چیز را تحت تاثیر خود قرار بدهد.
وجود وسواس فکری-عملی از قبل
ممکن است این وسواس از قبل در شما وجود داشته باشد و منشا آن، بارداری و مسائل مربوط به آن نباشد. این وسواس می تواند در زمان بارداری شما به دلایل مختلفی به اوج خودش برسد. علائم افسردگی نیز به همراه وسواس ممکن از شدت یابند.
علائم بروز وسواس در بارداری
وسواس و مرتب کردن مداوم مدارک
یکی از نشانه ها و علائم وسواس در زمان بارداری این است که به صورت مداوم مدارک پزشکی و مورد نیاز را بررسی می کنید تا چیزی را از قلم ننداخته باشید و این که برای روزی که به آن ها احتیاج دارید بارها آن را آماده کنید. ترس از دست دادن و گم کردن این نسخه ها هم برای شما ایجاد وسواس و اضطراب می کند.
وسواس درباره نظافت دائم
نگرانی شما برای به خطر افتادن سلامتی جنین باعث می شود که نظافت را بیشتر از قبل رعایت کنید اما اگر این کار از حالت عادی آن خارج شود شما را دچار وسواس می کند. اگر روزی چندبار دست هایتان را می شویید اما باز فکر می کنید که میکروب ها از بین نرفته اند، در صورت دست دادن با دیگران سریعا دست خود را می شویید، از اطرافیان می خواهید که مانند شما این کار را انجام دهند و روزی چندبار خانه و اشیا را تمیز می کنید دچار وسواس شده اید و ممکن است این رفتار حتی بعد از زایمان هم در شما باقی بماند.
تردید در خرید از نشانه های وسواس در بارداری
اگردر خرید برای فرزندتان نمی توانید تصمیم درستی بگیرید، مدام در فروشگاه های مختلف با تردید می گردید و نمی دانید چه چیزی لازم دارید و به نظر دیگران هم نمی توانید اطمینان کنید ممکن است دچار وسواس شده باشید. در این حالت زمان زیادی را از دست می دهید اما چیزی را برای خرید انتخاب نمی کنید.
وسواس چک کردن مداوم وضعیت جنین
اگر دچار وسواس در این دوران شده باشید به طور مداوم وضعیت جنین خود را چک می کنید، در صورت بروز کوچک ترین تغییر به پزشک مراجعه می کنید و از این که اتفاقی برای او بیوفتد همیشه می ترسید به طوری که ممکن است از کارهای روزمره هم برای این کار عقب می افتید. شما به خوبی می دانید که هیچ مشکلی به وجود نمی آید اما با این حال باز نگرانی شما کنترل نمی شود.
اضطراب در هنگام خواب
اگر در شما وسواس وجود داشته باشد حتی در خواب هم دچار مشکل می شوید و نمی دانید در دوران بارداری به چه شکلی بخوابید که اتفاقی برای جنین نیوفتد. در این حالت در طول شب چندین بار از خواب بیدار می شوید و وضعیت را بررسی می کنید.
تاثیرات وسواس مادر در دوران حاملگی بر روی جنین
جنین شما به مدت 9 ماه در قسمتی از بدن شما زندگی می کند و تمام احساسات و حالات روانی و جسمی شما به او منتقل می شود. این وسواس در شما ایجاد اضطراب می کند و حالات جسمی شما را هم تحت تاثیر قرار می دهد که به راحتی به فرزندتان منتقل می شود که می تواند رشدش را مختل کند و باعث به وجود آمدن اضطراب و استرس در او بشود. علائم اضطراب را می شود در او در سنین مختلف دید پس بهتر است که برای آسیب نرسیدن به او، وسواس تان را کنترل کنید.
درمان وسواس در بارداری
برای درمان وسواس تان حتما با یک مشاور در تماس باشید. همچنین با یک متخصص زنان و زایمان در ارتباط باشید تا شما را از بابت نگرانی هایتان مطمئن کند و به آرامش شما کمک کند. به این دلیل که تنها این متخصصان می توانند وضعیت را کنترل و همه چیز را به حالت عادی بازگردانند.