از چه زمانی زنان به این نتیجه رسیدند که با کفش پاشنه بلند زیبا تر به نظر می آیند؟ آیا می دانستید که از زمان اختراع کفش، مردم به فکر زیبا تر کردن کفش هایشان بوده اند؟ آن ها از هر شیوه و زنگی برای تزئین کفش هایشان استفاده می کردند. به خصوص بانوان که سعی می کردند با پاپوش های زیبا و رنگی، توجه دیگران را به خود جلب کنند. در عصر زندگی امروز کفش های پاشنه بلند، یکی از مهم ترین ابزارها برای زیبایی پاهای زنان بوده است.
فلسفه پوشیدن کفش پاشنه بلند از قرن دهم میلادی آغاز شد. اما آیا می دانستید که ابتدا مردان کفش پاشنه بلند می پوشیدند. بله باید هم تعجب کنید اما علت این کار چه بود؟ در قدیم سواران نظامی برای اینکه راحت تر سوار بر اسب شوند بوت های پاشنه بلندی می پوشیدند تا مطمئن شوند که حتی با سرعت بالای اسب پای آن ها از رکاب بیرون نمی آید ولی جالب تر اینجاست که پوشیدن کفش های پاشنه بلند در مردان، تنها میان ثروت مندان رایج بود. جالب است بدانید که اولین کفش های پاشنه بلند در ایران ساخته شده بود. به همین دلیل تعجب نکنید که زنان ایرانی عاشق کفش های پاشنه بلند باشند.
یکی از نکته های مهم جهان این است که چرا زن ها پاهایشان را با پوشیدن کفش های نوک تیز و پاشنه بلند عذاب می دهند؟ این نکته هم مثل تمام نکته های مهم دیگر پر رمز و راز است و یافتن پاسخی قطعی و بی چون و چرا برای آن مشکل.
ما این پاسخ را پاسخی ساده انگارانه و برای از سرباز کردن خودمان یافتیم. وقتی بیش از هزار سال است که در فرهنگ غرب این همه زن این همه عذاب می کشند تا پاهایشان را توی کفش هایی تنگ و بیش از حد کوچک مخفی کنند، بدون تردید باید توضیح بهتری برای این پدیده وجود داشته باشد. از این ها گذشته مدهای ناراحت کننده ی دیگری مثل کمربندهای تنگ و پهن هم در عرصه ی کارهای بیهوده و الکی مدت ها حاکم شده اند، اما هرگز قابل قیاس با کفش های آزاردهنده نبوده اند.
ما هر وقت در جستجوی پاسخی بیش از یک کلمه برآمده ایم، پیش روان شناسان، رفته ایم یعنی کسانی که هرگز از پاسخی منطقی در هیچ موردی احتراز نکرده اند. یکی از روان شناسان برجسته یعنی لارنس لانگنر در کتاب اهمیت پوشیدن لباس به این نکته پرداخته است. نظریه ی او به طور ساده این است که یکی از مشغولیت های فرهنگ بدوی، نمایش و آشکاری اعضای تناسلی بود. لباس یکی از راه هایی بود که به وسیله ی آن فرهنگی «متمدن تر» می توانست از این حرکت بدوی جلوگیری کند. در آن هنگام لباس برای کسانی که از آن استفاده می کردند، نوعی نماد اعضای تاسلی بود. هرچه این پوشش از این بخش بدن دورتر باشد، این نماد کمرنگ تر و دور از ذهن تر می شود. مثلا خشتک شلوار، در همان حال که اعضای تناسلی بدن را می پوشاند، آشکارا باعث جلب توجه به چیزی بود که به هدف مخفی کردن آن طراحی و ساخته شده بود. لانگنر معتقد است که کف پاها، به دلیل دوری زیاد از اعضای تناسلی، یکی از قسمت های مهم بدن برای جایگزینی آن ها هستند.
1- کفش پاشنه بلند اعتماد به نفس زنان را افزایش می دهد
بسیاری از زنان معتقدند که پوشیدن کفش های پاشنه بلند، باعث افزایش اعتماد به نفس آن ها می شود. البته این موضوع به تفکر فردی شخص بستگی دارد. مهم این است که پوشیدن کفش پاشنه بلند به اکثر زنان احساس روانی خوبی می دهد.
2- کفش پاشنه بلند، زنان را متفاوت جلوه می دهد
زمانی که زنان حتی با لباس های ساده و در رفت و آمدهای معمولی خود از کفش پاشنه بلند استفاده می کنند، در واقع درون خود حس متفاوت بودن را تجربه می کنند. به همین دلیل زنان در بیش تر رفت و آمدهای معمول خود از کفش پاشنه بلند استفاده می کنند.
3- کفش پاشنه بلند، زنان را شیک تر جلوه می دهد
بسیاری از زنان براین باورند که کفش های پاشنه بلند بسیار شیک تر از کفش های اسپورت و بدون پاشنه جلوه می دهد، البته این نیز بستگی به تفکرات شخصی زنان دارد.
4- کفش پاشنه بلند، هنگام کارهای حرفه ای به زنان احساس بهتری می دهد
اغلب زنان با پوشیدن کفش پاشنه بلند در محیط کار خود، عملکرد بهتری از خود ارائه می دهند و این به دلیل همان حس اعتماد به نفس و متفاوت شدنی است که این کفش ها برای آن ها ایجاد می کند.
5- رنان با پوشیدن کفش پاشنه بلند، ژست بهتری دارند
زنان زیادی بر این باورند که با پوشیدن کفش پاشنه بلند، وضعیت قرارگیری آن ها در موقعیت های مختلف بهتر اشت. این یعنی آن ها فکر می کنند با کفش ها پاشنه بلند، ژست بهتری در شرایط مختلف دارند.
6- پوشیدن کفش پاشنه بلند برای زنان جذابیت دارد
زنان به دنبال تجربه هیجان هستند و بیش تر از مردان به سمت کالاهای جذاب موجود در بازارها گرایش دارند، کفش های پاشنه بلند نیز نوعی جذابیت برای زنان به همراه دارد و پوشیدن مدل های مختلف آن ها برای زنان هیجان آفرین است.