مشتریان در دهه ۶۰ میلادی، تنها یک انتخاب یا گزینه برای خرید کفش ورزشی داشتند! فقط کفش های کتانی همه کاره یا «Sneakers». اما امروزه صدها برند و شرکت سازنده کفش های ورزشی ظهور کرده اند. ازاین رو انتخاب یکی از محصولات آن ها که مناسب ما باشد، به کار دشوار و گیج کننده ای تبدیل شده است! اما حالا که این همه انتخاب متنوع، جذاب و مناسب پیش رویمان قرار دارد، چرا برای انجام ورزش های گوناگون فقط یک جفت کفش ورزشی می خریم؟
اشتباهات در هنگام خرید کفش فوتبال
در واقع یکی از بدترین و شاید غیرقابل توجیه ترین اشتباهات رایج در خرید کفش ورزشی، همین است. بسیاری از ما یک جفت کفش ورزشی می خریم و تمام ورزش ها را با همان انجام می دهیم. تازه انتظار داریم که مصدوم هم نشویم. همه ما باید بدانیم که هر ورزش، کفش مناسب خود را می طلبد. یشتر افراد در هنگام خرید کفش فوتبال اشتباهاتی را مرتکب می شوند. این اشتباهات را انجام ندهید:
۱. کفش را به خاطر بازیکن موردعلاقه تان انتخاب نکنید
این کار به دو دلیل منطقی نیست. یکی اینکه ممکن است پول زیادی به آن بازیکن بابت آن کفش پرداخت کرده باشند و او خودش آن را انتخاب نکرده باشد. دوم اینکه شاید ترجیحات آن بازیکن با شما متفاوت باشد. همچنین، دلیلی ندارد که اگر کفشی برای دوستتان مناسب است برای شما هم خوب باشد.
۲. کفش فوتبال را به خاطر پُستی که در آن بازی می کنید نخرید
یکی از بزرگ ترین اشتباهات افراد در هنگام خرید کفش فوتبال این است که آن را براساس که پستی که در بازی دارند می خرند. این کار کاملا اشتباه است. البته مقصر برندها هستند. برای نمونه، برخی برندها روی کفش کنترل، عنوان «مخصوص هافبک» را قرار می دهند. درحالی که اگر یک دروازه بان هم بخواهد این کفش را بپوشد مشکلی نخواهد داشت. بیشتر برندها حتی کفش ها را با توجه به موقعیت بازیکنی که از او حمایت می کنند تبلیغ می کنند. برای مثال، در تبلیغاتشان کفش سرعتی را به بهترین مهاجمان جهان، کفش های کنترلی را به هافبک ها و کفش های راحتی را به مدافعان می دهند. به همین دلیل شما به عنوان خریدار ناخودآگاه این کفش ها را با پست آن بازیکن و خودتان مرتبط می کنید.
برخی بازیکنان حتی از پوشیدن کفش هایی که برندها از آنها خواسته بودند خودداری کرده اند. برای مثال، نیمار را مجبور کردند که کفش هایپرونوم بپوشد، درحالی که آن را دوست نداشت. بنابراین دوباره به همان کفش مرکوریال برگشت که برایش راحت تر بود. رونالدو هم کفش سوپرفلای دینامیک ساقدار را دوست نداشت، بنابراین از برند خواست کفش بدون ساق همان مدل را به او بدهد. کفش فوتبال و پست بازیکن مطلقا ارتباطی با هم ندارند. اگر مدافع هستید می توانید از کفش های تند و سرعتی استفاده کنید. فقط کفشی را انتخاب کنید که برایتان مناسب تر باشد. همین!
۳. کفش را فقط به این دلیل که زیباست نخرید
هر کفشی که ظاهرش زیباست دلیل نمی شود که مناسب پای شما باشد. باید کفش را امتحان کنید و اگر واقعا برایتان مناسب و راحت است آن را بخرید.
۴. مراقب باشید کفش تقلبی را به شما قالب نکنند
برخی از کفش های رنگ ولعاب دار ممکن است تقلبی باشند. اگر یک کفش فوتبال با مارک برندهای بزرگ را می بینید که قیمتش زیادی ارزان است، مطمئن باشید اصل نیست. اگر کفش را آنلاین می خرید خوب درباره آن تحقیق کنید و بررسی کنید که آیا سایت معتبر هست یا نه. اگر از فروشگاه می خرید، حتما از فروشندگان معتبر خریداری کنید.
۵. در سن رشد، کفش فوتبال گران قیمت نخرید
وقتی هنوز در سن رشد هستید کفش های گران قیمت نخرید. مطمئن باشید به شش ماه نکشیده برایتان تنگ می شوند. وقتی به سنی رسیدید که دیگر رشدتان متوقف شده است، بعد اگر تمایل داشتید، کفش فوتبال فوتبال گران قیمت بخرید.
۶. اگر پاهای پهنی دارید کفش سرعتی نخرید
اگر پاهای پهنی دارید، کفش های سرعتی برای شما مناسب نیستند. دلیلش این است که این کفش ها باریک تر از کفش های دیگر هستند. بهترین راهکار برای شما این است که کفش کنترل یا راحتی بخرید. کفش های با رویه چرم هم برای شما بهتر هستند. اگر چرم دوست ندارید، نرم ترین و کشسان ترین کفش ساخته شده از موادمصنوعی را پید کنید. قبل از اینکه کفش ها را مستقیم در مسابقه بپوشید کمی با آنها تمرین کنید. ممکن است پاهایتان تاول بزنند.
همه ما به نحوی اشتباهات رایج در خرید کفش ورزشی را مرتکب شده ایم! اما از حالا به بعد دیگر نباید اشتباه کنیم! با توجه به نکات ارائه شده در این مقاله، می توانید در دفعات آینده، خرید بهتری داشته باشید. کفش ورزشی مناسب، باعث افزایش میزان تأثیرگذاری ورزش بر بدن خواهد شد! درواقع شما می توانید با یک کفش ورزشی باکیفیت؛ فرم و حالت بهتری را در بدنتان ایجاد کنید. همچنین این کار باعث می شود تا میزان خطرات، آسیب های احتمالی و البته مصدومیت تا حد بسیار زیادی از شما روی گردان شود. پس همواره در خرید کفش ورزشی، نهایت دقت خود را به کار بگیرید. آیا این راهنما برای شما مفید بود؟ آیا توانسته است به همه پرسش های شما درباره خرید کفش فوتبال پاسخ دهد؟ اگر نه، برایمان در دیدگاه ها بنویسید.