از جمله مهمترین موارد مصرف کارت هوشمند بازرگانی می توان به پرداخت گمرک با استفاده از این کارت، ثبت انواع مختلف سفارش کالا و ترخیص کردن از گمرک، وارد نمودن کالاهای مختلف از مناطق آزاد کشور و همچنین صادر کردن محصولاتی که با قوانین جمهوری اسلامی ایران دارای مغایرت نیستند اشاره نمود.
تعریف کارت بازرگانی و انواع آن
کارت بازرگانیکه متفاوت از کارت عضویت اتاق بازرگانی بوده، یک کارت الکترونیکی به حساب می آید که تمامی افراد حقیقی و حقوقی و فعالان اقتصادی اجازه دارند تا این کارت را دریافت کرده و در زمینه صادرات و واردات کالاهای مختلف به فعالیت و تبادل نظر بپردازند و در مواقع لزوم، اقدام به تمدید کارت بازرگانی خود کنند. بنا بر به قوانین تجارت در کشورمان افراد و گروه هایی که مجوز لازم برای انجام مبادلات در زمینه های مختلف بازرگانی را در اختیار دارند می توانند در حوزه صادرات و واردات نیز وارد عمل شده و فعالیت های قانونمند خود را دنبال کنند. نهاد و ارگانی که وظیفه صادر کردن کارت هوشمند بازرگانی را بر عهده دارد اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و زیرمجموعه های آن نظیر اتاق بازرگانی تهران می باشد که بر روی کارت مورد نظر نام فرد متقاضی ثبت شده و به او تحویل می گردد. همچنین یکی از لازمه های دریافت کارت بازرگانی این است که شما یک شرکت و یا موسسه به ثبت رسانده باشید تا به عنوان متقاضی این کارت به حساب بیاید و همچنین کد اقتصادی داشته باشید که گرفتن کد اقتصادی از طریق وکالت اخذ کد اقتصادی نیز امکان پذیر است. کارت بازرگانی، همانند مجوز فعالیت اقتصادی مناطق آزاد، انواعی دارد که از جمله این انواع می توان به کارت های بازرگانی تجاری، کارت های بازرگانی موردی، کارت های بازرگانی از نوع صنعتی و یا تولیدی و همچنین کارت های بازرگانی خدماتی اشاره نمود که هر کدام در نوع خودشان در موارد مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین لازم است ذکر کنیم که در مزیت های مربوط به کارت بازرگانی حقیقی و کارت بازرگانی حقوقی هیچگونه تفاوتی وجود ندارد. تنها تفاوت میان کارت حقیقی بازرگانی و کارت حقوقی بازرگانی نوع محاسبه مالیات بر درآمد برای آنها می باشد. برای توضیح بیشتر در این مورد باید بگوییم که تمامی شرکت ها و دارندگان کارت حقوقی بازرگانی باید ۲۵ درصد مالیات بر درآمد پرداخت کنند در صورتی که اشخاص حقیقی دارنده این نوع کارت به میزان مالیات آنها در بین عدد ۱۵ درصد و ۳۵ درصد با توجه به میزان رشد درآمدشان متغیر خواهد بود. از جمله مهمترین موارد مصرف کارت هوشمند بازرگانی می توان به پرداخت گمرک با استفاده از این کارت، ثبت انواع مختلف سفارش کالا و ترخیص کردن از گمرک، وارد نمودن کالاهای مختلف از مناطق آزاد کشور و همچنین صادر کردن محصولاتی که با قوانین جمهوری اسلامی ایران دارای مغایرت نیستند اشاره نمود.
شرایط دریافت کارت بازرگانی
زمانی که شما قصد دارید تا برای دریافت کارت بازرگانی، از طریق سامانه کارت بازرگانی، اقدام کنید لازم است تا یک سری شرایط لازم را داشته باشد و یا در صورت لزوم نسبت به ایجاد شرایط دریافت کارت بازرگانی مورد نظر اقدامات لازم را انجام دهید. این شرایط عبارتند از :
- اولین و مهمترین شرط برای دریافت این نوع کارت این مورد می باشد که فردی که به عنوان درخواست کننده اقدام می کند حتما باید تابعیت ایرانی داشته باشد.
- در صورتی که فرد متقاضی مرد باشد باید کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت را ارائه نماید.
- شرط بعدی برای دریافت کارت هوشمند بازرگانی داشتن یک حساب بانکی معتبر در نزد یکی از بانک های معتبر و زیر نظر بانک مرکزی می باشد.
- لازم است فرد درخواست کننده گواهی عدم سوء سابقه و سوء پیشینه را ارائه کرده و همچنین هیچ گونه گزارشی در مورد ورشکستگی فرد وجود نداشته باشد.
فرد در پیشینه خود هیچگونه محکومیت کیفری نباید داشته باشد و در صورت داشتن چنین مواردی از دریافت این کارت محروم می گردد. داشتن حداقل سه سال سابقه فعالیت در یکی از زمینه های تجاری که ترجیحاً مربوط به زمینه مورد نظر باشد از دیگر شرط های دریافت کارت بازرگانی می باشد. برای آنکه شما به عنوان دارنده کارت هوشمند بازرگانی بتوانید فعالیت خود را دنبال کنید حتما لازم است تا یک دفتر و یا واحد تجاری برای انجام فعالیت های خود داشته باشید. فرد درخواست کننده حتما باید مدرک تحصیلی دانشگاهی معتبر ارائه نماید و در صورتی که نسبت به تولید کالا اقدام می کند حتما باید مجوز لازم را از طریق وزارت تولید کشور دریافت نموده و همچنین اظهارنامه ثبتی نیز ارائه نماید.
نحوه دریافت کارت بازرگانی
- زمانی که برای طی کردن مراحل دریافت کارت بازرگانی اقدام می کنیم اولین مرحله این است که به سامانه هوشمند یکپارچه کارت بازرگانی مراجعه کرده که این سایت به عنوان زیرمجموعه سامانه اتاق بازرگانی به حساب می آید و آدرس آن cscs.Chambertrust.Ir می باشد.
- بعد از وارد شدن به سایت فرد متقاضی چه از نوع حقیقی و چه از نظر حقوقی لازم است تا اطلاعات و مشخصات خود را به صورت کامل وارد کرده و اطلاعات مربوط به شرکت را نیز وارد نماید.
- در مرحله بعد لازم است تا اطلاعات مربوط به فرد دارنده کارت بازرگانی وارد شده و همچنین اطلاعات ثبتی که مربوط به برگه اظهارنامه ثبت می باشد نیز به صورت تمام و کمال در سامانه به ثبت برسد.
- در مرحله بعد باید اطلاعات مربوط به نشانی و تماس اصلی وارد گردد و همچنین اطلاعات مربوط به هیئت مدیره و مدیر عامل آن شرکت نیز به صورت تمام و کمال در سامانه به ثبت می رسد.
- در این مرحله لازم است تا اطلاعات لازم به تایید برسد و بعد از آن که فرم های مورد نیاز جهت دریافت کارت بازرگانی مورد تایید قرار گرفت لازم است تا حداقل یک رشته و حداکثر سه رشته و زمینه برای فعالیت در زمینه صادرات و واردات از سمت فرد درخواست دهنده تعیین گردد.
- در مرحله بعدی از فرد درخواست کننده تقاضا می شود تا مدارک مورد نیاز به صورت تمام و کمال اسکن شده و در سامانه به ثبت برسد و بعد از آن نیز لازم است تا هزینه های پرداختی برای دریافت کارت بازرگانی پرداخت شده و فیش های پرداختی آن در سامانه ثبت گردد.
- هزینه عضویت یکساله اتاق بازرگانی، با سرمایه زیر 30 میلیون تومان، 250 هزار تومان، با سرمایه 30 تا 200 میلیون تومان، 400 هزار تومان و با سرمایه 200 میلیون تومان به بالا، 500 هزار تومان می باشد. هزینه کارت بازرگانی یا تمدید آن نیز 44 هزار تومان و هزینه باطل نمودن تمبر، برای تمدید یا صدور کارت، 5 هزار تومان یا 10 هزار تومان می باشد.
- در مرحله آخر نیز لازم است تا تمامی فرایند های تهیه شده تا اینجا مورد بررسی و بازبینی قرار گرفته و در صورتی که هر گونه عیب و ایرادی وجود دارد نسبت به اصلاح و تکمیل اطلاعات اقدام شده و نهایتاً اطلاعات به صورت نهایی تایید و ثبت گردد و برای دریافت نتیجه منتظر جواب سامانه باشید.
- با توجه به هوشمندسازی نحوه دریافت کارت بازرگانی، در حال حاضر، فرایند دریافت کارت هوشمند بازرگانی، به صورت شبانه روزی، طی چهار مرحله انجام گرفته که عبارتند از: احراز هویت متقاضی، احراز صلاحیت عمومی، احراز صلاحیت تخصصی و در پایان، عضویت در اتاق بازرگانی. این نحوه دریافت، از بسیاری از دعاوی کارت بازرگانی کاسته است.
- احراز هویت متقاضیان حقیقی، از طریق استعلام از ثبت احوال و کد فراگیر اتباع، صورت گرفته و احراز هویت اشخاص حقوقی نیز به وسیله استعلام از سازمان ثبت درباره اطلاعات شرکت و مطابقت اطلاعات مدیر و شرکت انجام می گیرد.
- احراز صلاحیت عمومی، با استفاده از استعلام وضعیت نظام وظیفه، عدم سوء پیشینه و عدم اشتغال دولتی، از مراجع مربوطه، انجام می گیرد.
- نحوه انجام احراز صلاحیت تخصصی، با استفاده از استعلام محل کسب، حساب جاری متقاضی، عدم بدهی، مدرک تحصیلی، وضعیت تولید و دفاتر قانونی و تجارتی وی، می باشد.
- نکته قابل توجه آن است که این 25 استعلام ، به صورت کاملا اینترنتی، انجام گرفته و در مدت حداکثر، یک ساعت، نتیجه به اطلاع متقاضی کارت هوشمند بازرگانی خواهد رسید.
در پایان این بخش متذکر می گردد که اعتبار کارت بازرگانی دائمی نبوده و لازم است تا این کارت در بازه های زمانی تعیین شده توسط اتاق بازرگانی تمدید گردد. بدین منظور لازم است تا متقاضیان دریافت کارت با موارد و نحوه استعلام کارت بازرگانی آشنا بوده تا با انجام این استعلام در زمان های تعیین شده از انقضای کارت خود و مشکلاتی که ممکن است در اثر عدم اعتبار کارت بارگانی پیش بیاید، جلوگیری نماید.
بنابراین تمامی افراد حقیقی و حقوقی دارای فعالیت های اقتصادی و تجاری در زمینه های مختلف واردات و صادرات که واجد شرایط هستند باید نسبت به دریافت کارت بازرگانی اقدام نمایند. از موارد مصرف کارت هوشمند بازرگانی می توان به پرداخت گمرک، ثبت انواع سفارش کالا و ترخیص کردن از گمرک، وارد نمودن کالاهای مختلف از مناطق آزاد کشور و... اشاره کرد. امیدوارم از محتوای مسائل حقوقی نهایت استفاده را برده باشید و برای کسانی که دچار مشکل حقوقی هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم .