به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، ناتوانی جنسی یا مشکل در نعوظ یک نوع اختلال است که در آن مرد توانایی نعوظ کامل را برای عمل رابطه جنسی ندارد ، این فرآیند به دلیل عصب هایی در مغز است که پیام را به طور کامل به آلت تناسلی ارسال نمی کنند و این موضوع می تواند باعث استرس، مشکلات در روابط یا مشکل در اعتماد بنفس شود . مطالعات نشان می دهد که حدود 18.4 درصد از افراد زیر 20 سال به اختلال نعوظ مبتلا هستند که این موضوع برای افراد با سن بیشتر مخصوصا افراد بالای 40 سال نیز اتفاق می افتد.
اختلال نعوظ ممکن است دلیل جسمی یا روانی داشته باشد. اعتیاد به الکل (الکلیسم)، بیماری های دستگاه درون ریز و اختلال های عصبی از دلایل جسمی معمول هستند. اضطراب در آمیزش، خصومت یا احساس های منفی نسبت به شریک جنسی و همچنین افسردگی، نگرانی ها، اضطراب ها و درگیری های احساسی خارج از رابطه می توانند از دلایل روانی اختلال نعوظ باشند.
عدم نعوظ تا زمانی که به مشکلی مداوم تبدیل نشود نیازی به درمان ندارد اما در صورت مزمن شدن درمان باید صورت گیرد. معمولا پزشکان در قدم اول تغییر روش زندگی را به بیمار خود توصیه می کنند. در کنار این، داروهای مانند لویترا، ویاگرا و سیالیس را نیز توصیه می کنند. اما با توجه به داشتن عوارض جانبی، برخی از خوردن این داروها خودداری می کنند.
درمان های طبیعی در ادامه آمده است:
جنسهیا جنسان (Ginseng)
درمان گیاهی اختلال نعوظ با گیاه Panax Ginseng یا همان جینسینگ قرمز که با نام ویاگرا گیاهی نیز شناخته می شود موثر است. گیاه جینسنگ پاناکس می تواند قدرت آلت، ابعاد و مدت زمان نعوظ را افزایش دهد. همچنین موجب افزایش میل جنسی و رضایت کلی می شود. جینسنگ به صورت یک آنتی اکسیدان عمل می کند. این گیاه نیتریک اکسید آزاد می کند، موضوعی که به بهبود عملکرد نعوظ کمک می کند. بعضی افراد از کرم این گیاه برای درمان انزال زودرس استفاده می کنند. طبق تحقیقاتی که در سال ۲۰۰۸ روی این گیاه انجام شد شواهدی مبنی بر اثربخشی آن برای درمان ناتوانی جنسی دیده شد. در این تحقیقات دوز مصرفی بین ۶۰۰ تا ۱,۰۰۰ mg و سه وعده در روز بود.
گیاه رودیولا روزا (Rhodiola Rosea)
در مطالعه دیگری که بر روی گیاه رودیولا روزا انجام شد اثربخشی قابل قبولی در درمان ناتوانی جنسی مشاهده شد. به ۲۶ مرد از ۳۵ مرد مبتلا بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ mg در روز و به مدت سه ماه از این گیاه داده شد. بعد از مدتی توانایی جنسی این مردان افزایش یافت.
دی هیدرواپی آندروسترون (DHEA)
هورمون آندروسترون در بدن توسط غدد آدرنال تولید می شود. این هورمون در بدن به تستوسترون و استروژن تبدیل می شود. دانشمندان مکمل این هورمون را از سیب زمینی وحشی و سویا تولید می کنند.طبق تحقیقات انجام شده مقدار این هورمون در مردانی که به اختلال نعوظ دچارند، پایین است. در سال ۱۹۹۹ به ۴۰ مرد مبتلا به اختلال نعوظ روزانه ۵۰ mg از این هورمون داده شد. این افراد بعد از مدتی قادر به رسیدن به نعوظ و حفظ آن شدند.
ال-آرژنین
ال-آرژنین اسید آمینه ای است که در بدن به طور طبیعی وجود دارد که به تولید نیتریک اکسید کمک می کند. نیتریک اکسید در بدن به شل شدن رگ ها برای رسیدن به نعوظ موفق کمک می کند. در سال ۱۹۹۹ به سی و یک درصد از مردان مبتلا به اختلال نعوظ ۵ گرم ال-آرژنین در روز داده شد که پس از مدتی عملکرد جنسی این مردان پیشرفت قابل توجهی پیدا کرد. شواهدی وجود دارند که نشان می دهند مصرف مقادیر بالا از این دارو موجب بهبود اختلال نعوظ می شود، این دارو رگ های خون را تحریک می کند و باعث می شود که گشاد تر باز شوند و بدین ترتیب جریان خون بهبود پیدا کند. در تحقیق دیگری از ترکیب ال-آرژنین و پیکنوژنول استفاده شد. توانایی جنسی ۸۰ درصد از مصرف کنندگان پس از دو ماه به حالت اولیه بازگشت. ۹۳ درصد نیز بعد از سه ماه به توانایی جنسی مورد نظر رسیدند.
طب سوزنی
طبق تحقیقات انجام شده طب سوزنی نیز می تواند به بازیابی توانایی جنسی و رسیدن به نعوظ کمک کند. در این تحقیقات ۳۹ درصد از افرادی که تحت درمان طب سوزنی بودند توانستند عملکرد بهتری در رابطه جنسی خود داشته باشند. اما در تحقیقاتی که چندین سال بعد از این انجام شد، درصد بهبود یافتگان به ۲۱ درصد نزول پیدا کرد. درکل نتایج این تحقیقات کمی متناقض بود اما شاید این روش برای شما موثر باشد.
پیشنهادهای دیگر
برخی درمان های دیگر نیز می تواند در درمان اختلال نعوظ موثر باشد مثلا مکمل روی یا زینک(برای مردانی که میزان روی در بدنشان پایین است) موثر باشد. اما تحقیقات دقیقی روی این گیاهان انجام نشده است. در اخر توصیه می شود حتما با پزشک خود درباره انتخاب روش درمان اختلال نعوظ صحبت کنید. هرگز از درمان ناامید نشوید زیرا این مشکل قابل درمان است و با یکی از روش های درمانی برطرف می شود.
رابطه بین اختلال نعوظ و اختلالات تیروئید
محققان در دانشگاه Modena در ایتالیا بر روی ۵۰ مرد مبتلا به کم کاری و پرکاری تیروئید تحقیقاتی انجام دادند و از آن ها در رابطه با عملکرد جنسیشان سوال هایی پرسیدند. در نهایت مشخص شد بیش از ۶۳ درصد از مردان مبتلا به کم کاری تیروئید مشکلاتی همچون کاهش میل جنسی، انزال زودرس و تاخیر در انزال دارند. در میان مردان مبتلا به پرکاری تیروئید، ۵۰ درصد با انزال زودرس، ۱۷ درصد با کاهش میل جنسی و ۱۵ درصد به اختلال نعوظ مبتلا بودند. پس از درمان کم کاری تیروئید در مردان ، انزال زودرس از ۵۰ درصد به ۱۵ درصد کاهش یافت و کاهش میل جنسی و تاخیر در انزال در بسیاری از مردان ناپدید شد. هنگامی که مردان مبتلا به پرکاری تیروئید تحت درمان قرار گرفتند، تقریبا تمام نشانه های اختلال و عدم نعوظ آن ها ناپدید شد.
رابطه بین اختلال نعوظ و اختلالات تیروئید هنوز به طور قطع مشخص نشده است اما این دو بیماری در مردان بالای ۶۰ سال بیشتر دیده شده است. افزایش سن، دیابت و اختلالات تیروئید می توانند منجر به اختلال نعوظ شوند. احتمال بروز اختلال نعوظ در بیماران مبتلا به دیابت یشتر از افراد مبتلا به اختلالات تیروئید است. به همین ترتیب این مشکل(اختلالات تیروئید) نیز بیشتر از سن بر روی اختلال نعوظ موثر است. با وجود اینکه اختلال نعوظ هم در بیماران مبتلا به کم کاری و پرکاری تیروئید رخ می دهد اما احتمال بروز آن در بیماران مبتلا به پرکاری تیروئید بیشتر است.
درمان طبیعی اختلال نعوظ ناشی از تیروئید
گرچه همه ی روش های درمان دارویی یا جراحی و … برای درمان نعوظ موثر است اما برخی مردان ترجیح می دهند درمان خانگی را قبل از همه ی این ها امتحان کنند زیرا این روش ها عوارض جانبی ندارد.
درمان گیاهی ناتوانی نعوظ
درمان گیاهی ناتوانی نعوظ برای عملکرد بهتر نعوظ می تواند شامل موارد ذیل باشد:
دهیدروپیاندروسترون یا DHEA
سطح هورمون دهیدروپیاندروسترون طبیعی با افزایش سن انسان کاهش می یابد. همچنین افزایش مقدار هورمون آدرنال می تواند به بدن در تولید هورمون های بهبود دهنده عملکرد جنسی و افزایش سطح انرژی بدن کمک کند.
جینکو
طرفداران این درمان گیاهی برای اختلال نعوظ معتقدند این گیاه به گشاد شدن رگ های خون کمک می کند، همین موضوع باعث می شود جریان خون به میزان مناسبی به اندام های جنسی برسد.
پسته
پژوهشگران عقیده دارند که پسته برای مشکلات نعوظ مفید است. این موضوع به دلیل پروتئین آرژنین موجود در پسته رخ می دهد، موضوعی که باعث شل شدن رگ های خونی می شود و در نهایت جریان خون در آلت افزایش پیدا می کند.
انار
آب انار آنتی اکسیدانی قدرتمند است که می تواند تصلب شریان را برطرف کند.