درمان ورم لثه چیست؟

  چهارشنبه، 17 دی 1399   زمان مطالعه 5 دقیقه
درمان ورم لثه چیست؟
درمان‌های خانگی معمولا در شروع برخی مشکلات جسمی و بیماری‌ها مؤثر واقع می‌شوند. برای مثال، التهاب لثه یکی از مواردی است که اگر در مراحل اولیه آن از درمان‌های خانگی کمک بگیرید، مشکل التهاب جدی نمی‌شود.

درمان های خانگی معمولا در شروع برخی مشکلات جسمی و بیماری ها مؤثر واقع می شوند. برای مثال، التهاب لثه یکی از مواردی است که اگر در مراحل اولیه آن از درمان های خانگی کمک بگیرید، مشکل التهاب جدی نمی شود. لازم است که قبل از تبدیل پلاک ها به جرم، آنها را از سطح دهان و دندان پاک کنید. یکی از روش های مؤثر در رفع این جرم ها و پلاک ها، استفاده از مسواک و نخ دندان به دفعات و مدت زمان مناسب در طول روز است. در ادامه شما را با روش های خانگی درمان التهاب لثه آشنا می کنیم.برای درمان التهاب لثه باید از مواد باکیفیت استفاده کنید. اگر قرار است که درمان های خانگی را پیش بگیرید، نباید از مواد بی کیفیت استفاده کنید. ضمن اینکه یادتان باشد به بهانه اینکه مواد مورداستفاده در درمان خانگی، مواد طبیعی هستند، نباید آنها را قورت بدهید. همیشه مواد داروهای خانگی را به ویژه اگر در نواحی گرم زندگی می کنید، در یخچال بگذارید.

درادامه، به تعدادی روش خانگی برای درمان التهاب لثه اشاره شده است. با وجود اینکه این روش ها ضرری ندارند، اما باز هم قبل از استفاده، بهتر است با پزشک درباره به کار گرفتن آنها مشورت کنید؛ به ویژه اگر باردار هستید یا در دوران شیردهی به سر می برید یا هر شرایط پزشکی دیگری دارید.در صورتی که درد شدید یا خون ریزی در لثه ها احساس می کنید، هم حتما باید به پزشک مراجعه کنید. گاهی اوقات، درمان های خانگی پاسخ گوی رفع مشکل نیست و به همین خاطر، باید حتما دندان پزشک یا پزشک، شما را معاینه کند. اگر التهاب لثه درمان نشود، مشکلات حادی به وقوع خواهد پیوست.

داروهای خانگی

داروهای خانگی زیر می توانند به کاهش التهاب و بهبود سلامت لثه کمک کنند.

دهان شویه ضدعفونی کننده

دهان شویه ضدعفونی کننده نمی تواند پلاک های موجود را حذف کند، اما می تواند به کنترل تجمع اضافی باکتری های پلاک کمک کند. دهان شویه ضدعفونی کننده در دسترس است. به دنبال مارک های حاوی مواد تشکیل دهنده با خواص ضد عفونی کننده قوی مانند ستیل کلرید باشید. گاهی دندان پزشکان ممکن است دهان شویه ضدعفونی کننده حاوی کلرهگزیدین را تجویز کنند. این تحقیقات نشان می دهد این دهان شویه از موثر ترین عنصر در از بین بردن عفونت است.

آب نمک

تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۶ نشان می دهد که آب نمک تاثیری بسیاری بر التهاب لثه دارد.در این مطالعه، محققین سلول های فیبروبلاست لثه را از دندان های اهدا کننده جدا کرده و پس از جدا کردن سلول های آسیب دیده، محققان آن را در محلول آب نمک به مدت 2 دقیقه سه بار در روز، شست و شو داده اند.محققان دریافتند که محلول های آب شور با غلظت ۱/۸% در میزان بهبود زخم موثر بودند.استفاده از آب نمک که از طریق حل کردن یک قاشق نمک در آب سرد جوشیده شده به دست می آید. برای بهبود التهاب لثه خود، سه یا چهار بار در روز استفاده می شود.

ایبوپروفن

در حالی که فرد دست خوش درمان برای آبسه های دندانی یا بیماری پریودنتال است می تواند برای از بین بردن درد لثه از مسکن هایی مانند ایبوپروفن استفاده کند.افراد می توانند به دندان پزشک خود در مورد درمان های پزشکی زیر صحبت کنند:

جرم گیری دندان

تمیز کردن حرفه ای دندان و حذف پلاک ها که منجر به از بین بردن التهاب لثه می شود.

جرم گیری لثه

تمیز کردن دندان ها و از بین بردن پلاک های موجود در سطح دندان است. برای از بین بردن این پلاک ها باید به دندان پزشک خود مراجعه کنید. افرادی که می خواهند این عمل را انجام دهند نیاز به بی حسی موضعی دارند.

آنتی بیوتیک

آنتی بیوتیک های خوراکی معمولا در درمان آبسه های دندانی موثر است.گاهی اوقات، عفونت ممکن است درحال گسترش به سایر نقاط بدن باشد. در موارد بسیار شدید، فرد ممکن است نیاز به بستری شدن در بیمارستان و دریافت آنتی بیوتیک های وریدی داشته باشد.

برش و زهکشی

در برخی موارد، دندان پزشک ممکن است نیاز به ایجاد یک برش در آبسه برای حذف و تخلیه عفونت داشته باشد. پس از درناژ (تخلیه چرک)، دندان پزشک منطقه را با سرم آب نمک شست و شو می دهد. درمان های دیگر نیز ممکن است لازم باشد.

عوامل اصلی ایجاد شدن عفونت لثه

مصرف دخانیات از دیگر عوامل ایجاد کننده عفونت لثه محسوب می شود. دخانیات ضمن وارد کردن آسیب مستقیم به بافت لثه، موجب بروز مشکلاتی در دندان های شما نیز خواهد شد. افراد سیگاری بطور روزانه دندان ها و لثه های خود را با هزاران نوع ماده شیمیایی و سمی مختلف مواجه می کنند. این ترکیبات سمی در نهایت با نفوذ به بافت لثه موجب کاهش ایمنی بافت لثه می شوند و زمینه را برای التهاب لثه فراهم می کنند. بطور کلی، التهاب های ایجاد شده در لثه افراد سیگاری ارتباط مستقیمی با سیگار کشیدن دارند و در موارد بسیاری با ترک مصرف سیگار و دخانیات این التهاب ها نیز بدون استفاده از درمان های جایگزین برطرف می شوند.

بطور کلی هر عاملی که موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن و بافت لثه شود می تواند زمینه را برای بروز التهاب لثه فراهم نماید. از دیگر عوامل ایجاد کننده عفونت لثه می توان به مواردی همچون: شیمی درمانی، مصرف الکل، عدم استفاده صحیح از مسواک، برفک دهان، مصرف برخی از داروها، تغذیه نامناسب، استفاده از دندان مصنوعی و … اشاره کرد. همچنین، باید این نکته نیز در نظر گرفته شود که التهاب لثه ارتباط مستقیمی را با بهداشت دهان و دندان دارد و رعایت این مسئله می تواند گام مهمی در راستای پیشگیری از بروز این بیماری محسوب شود.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها