دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / خواص خوراکی ها /

در مورد خواص میوه بلوط برای سلامتی بدن چه می دانید؟ 

دوشنبه، 28 فروردین 1402
بلوط درخت بسیار مفیدی است که در صورت وجود مقدار کافی آب، فضا و مواد غذایی به مقدار لازم، می تواند رشد بسیاری نموده و عمری طولانی داشته باشد؛ برگ های آن به رنگ سبز تیره و … می باشد که تا انتهای دمبرگ ادامه دارد. گل های نر به صورت گروهی روی یک پایه و به شکل آویزان می رویند و گل های ماده روی دمگل های بلندی که از بغل برگ ها می روید قرار دارند.

خواص بلوط برای سلامتی بی‌نظیرند، مانند محافظت از قلب، افزایش انرژی، بهبود گوارش و تنظیم میزان قند خون. بلوط برای ایجاد استخوان‌های قوی، رشد و ترمیم، کاهش التهاب، درمان اسهال و مراقبت از پوست نیز مفید است. برای آشنایی بیشتر با خواص میوه بلوط و روش‌های خوردن آن به خواندن ادامه دهید.

میوه بلوط چیست؟

بلوط میوه درخت بلوط است. بیش از 450 نوع درخت بلوط در آمریکای شمالی وجود دارد و دانه بسیاری از انواع آنها منبع غذایی انسان‌ها و حیوانات محسوب می‌شوند. این میوه پوسته‌ای سفت دارد و قسمت بالایی آن شبیه کلاهی کوچک است. اندازه‌، زمان رسیدن و مواد مغذی بلوط‌ها متفاوت است و ممکن است بسته به نوعشان سمی نیز باشند. این میوه در غذاهای بسیاری از فرهنگ‌ها استفاده می‌شود، به‌خصوص در بعضی غذاهای کره‌ای و غذاهای بومی آمریکایی.

بلوط و شاه بلوط دو میوه کاملا متفاوت هستند. بلوط‌ها حاصل درخت بلوط‌اند و رنگ روشن‌تری دارند، اما شاه‌بلوط‌ها میوه درخت شاه‌بلوط هستند، بزرگ‌ترند و رنگ تیره‌تری دارند. هنگامی که شاه‌بلوط‌ها برسند و پخته شوند، طعم شیرین‌تری دارند و می‌توان به‌سادگی آنها را خورد. بلوط‌ها تانن (نوعی ترکیب تلخ و سمی) بیشتری دارند که باعث تلخ‌ترشدن آنها می‌شود.

خواص شاه بلوط هم کم نیست. شاه‌بلوط پتاسیم، فسفر، آهن و ویتامین B1 و C بیشتری دارد. همچنین حاوی اسید الاجیک و گالیک است که تأثیرات مثبتی بر سلامتی دارند. بلوط‌ها کالری و کربوهیدرات بیشتری دارند و از چربی‌های غیراشباع، ویتامین‌های ب کمپلکس، مس، منیزیم و منگنز غنی هستند.

ارزش غذایی میوه بلوط (100 گرم)

  • کالری : 387

  • چربی : 23.8 گرم

  • کربوهیدرات : 40.7 گرم

  • پروتئین : 6.1 گرم

خواص بلوط جنگلی

  1. بلوط یک ماده غذایی بسیار مفید برای افرادی است که به اسهال های شدید و ورم غدد مبتلا می باشند.

  2. قهوه بلوط که از آسیاب کردن دانه های بلوط به دست می آید اگر با کاکائو و شکر مخلوط شود کاکائوی بلوط به دست می آید و نوشیدنی خوبی برای درمان اسهال بوده و بدن را نیز تقویت می کند.

  3. بلوط برای درمان ورم لوزه ها، آنژین، زرد زخم، انواع جرب و گرفتگی صدا داروی بسیار مناسب است.

  4. میوه بلوط کمی دیر هضم می باشد ولی اگر هضم شود قدرت غذایی خوبی داشته و مانع اسهال می گردد و از خونریزی معده و سینه نیز جلوگیری می کند.

  5. استعمال آرد بلوط برای جلوگیری از ترشحات رحم اثر نافع دارد.

  6. بلوط برای خفقان و استفراغی که در اثر سنگینی معده باشد نافع است و برای زخم معده و روده، دل پیچه و قطره قطره آمدن ادرار اثر مثبتی دارد.

  7. بلوط دارای تانن می باشد، تانن یکی از عوامل مهم غذایی است که هضم مواد سفیده ای را آسان می کند؛ بدن انسان برای نوسازی و تامین ضایعات به وجود آن نیاز دارد، کانال آب دهان و سایر رطوبت بدن را جمع می کند و به این علت است که بلوط مانع اسهال شده و از خونریزی آن جلوگیری می کند.

  8. از پوسته بلوط دم دار در مصارف خارجی برای شستشوی آماس، سوختگی ها، بواسیر و بیماری های پوستی استفاده می شود و همچنین به علت داشتن مواد مفید در ضدعفونی کردن و التیام بخشیدن به زخم ها اثر نافع دارد.

  9. از دیگر فواید بلوط که بسیار کارآمد هست، درمان شب ادراری کودک می باشد. برای درمان شب ادراری کودک توصیه شده است که میوه بلوط را با هم وزن آن کندر و روغن زیتون مخلوط نموده و چند روز به طور متوالی به کودک بخورانید.

خواص بلوط برای سلامتی

میوه بلوط در واقع همان آجیل یا میوه درخت بلوط است که به شکل یک فندق استوانه ای شکل دیده می شود. این میوه یک پوسته سفت و سخت دارد و در قسمت بالایی کاسه ای دارد که از آن طریق به درخت متصل می شود.بلوط حاوی مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی است که به سلامت قلب کمک می کند، اسهال را درمان کرده و برای کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت مفید می باشد.

برای مراقبت از پوست مفید است

بلوط خواص مختلفی برای پوست دارد که یکی از آنها سفت‌کنندگی پوست است. پس از اینکه این میوه را در آب خیساندید یا جوشاندید، می‌توانید آب غنی از تانن را به پوست خود بزنید تا درد سوختگی‌ها و راش‌های پوستی را کاهش دهد، باعث التیام زودتر زخم‌ها شود و التهاب یا سوختگی را بکاهد. همچنین این آب برای درمان موضعی درد نیز به‌ کار می‌رود.

به هضم کمک می‌کند

مانند بسیاری از مغزها، بلوط‌ها نیز فیبر زیادی دارند که باعث می‌شود برای سلامت دستگاه گوارش عالی باشند. فیبرها باعث منظم‌‌شدن حرکت روده می‌شوند و یبوست و اسهال را درمان می‌کنند. بلوط برای افرادی که دچار حرکات نامنظم روده، گرفتگی شکم، نفخ و سایر مشکلات گوارشی هستند، بسیار مفید است.

از دیابت پیشگیری می‌کند

یکی از مهم‌ترین خواص بلوط برای دیابت تنظیم قند خون و درنتیجه پیشگیری از این بیماری است. تحقیقی نشان داد که عصاره هسته بلوط خواص مختلفی برای درمان عارضه‌های ناشی از دیابت دارد. علت این خواص وجود فیبر و کربوهیدرات‌های پیچیده در میوه بلوط است.

سبب سلامت قلب می‌شود

برای افرادی که می‌خواهند میزان چربی مصرفی خود را کاهش دهند، بلوط جایگزین مناسبی است. چربی غیراشباع این مغزها 5 برابر چربی اشباع آنهاست که باعث تعادل کلسترول می‌شود و از چاقی، آترواسکلروز و سایر بیماری‌هایی که سلامت قلب را تهدید می‌کنند پیشگیری می‌کند.

باعث افزایش انرژی بدن می‌شود

بلوط مقدار زیادی کربوهیدرات پیچیده دارد، یعنی با خوردن آن تا مدت‌ها انرژی خواهید داشت. شما می‌توانید آرد عادی را با آرد بلوط جایگزین کنید یا مغز بلوط را در رژیم غذایی خود جای دهید. همچنین قهوه بلوط جایگزین سالم‌تری برای کربوهیدرات‌های پوچ یا شکر ساده در نوشیدنی‌های انرژی‌زاست که فقط مدت کوتاهی به شما انرژی می‌دهند.

برای سلامت استخوان مفید است

ترکیب شگفت‌انگیز مواد معدنی بلوط که شامل فسفر و پتاسیم و کلسیم است، سبب سلامت استخوان‌ها می‌شود و شروع پوکی استخوان را به تأخیر می‌اندازد. کلسیم یکی از مهم‌ترین مواد معدنی برای تراکم استخوان است و میزان زیادی از آن در بلوط یافت می‌شود.

متابولیسم را تنظیم می‌کند

میوه بلوط سرشار از انواع ویتامین B است از جمله نیاسین، تیامین و ریبوفلاوین که نقش مهمی در تنظیم متابولیسم دارند. مصرف منظم بلوط چندین پروسه آنزیمی را که برای سلامت عمومی بدن ضروری هستند تنظیم می‌کند.

باعث التیام می‌شود

بلوط‌ منبعی غنی‌ از پروتئین است و پروتئین نقش بسیار مهمی در ایجاد بافت و سلول‌های جدید، ترمیم ناحیه‌های آسیب‌دیده و التیام سریع پس از جراحت و بیماری دارد. به همین دلیل اضافه‌کردن بلوط به رژیم غذایی‌تان به شما کمک می‌کند فرایند رشد و التیام را سرعت ببخشید.

بلوط را چگونه بخوریم ؟

طریقه مصرف به صورت جوشانده: یک قاشق مرباخوری از میوه خرد شده آن را درون یک فنجان آب جوش ریخته و به مدت 5 دقیقه روی حرارت بگذارید. سپس آن را صاف کنید. برای بهره مندی از خواص این جوشانده، دو الی سه فنجان از آن را در روز مصرف می کنند.

مضرات بلوط

  • جوانه تازه بلوط سمی بوده و برای زنان حامله زیان آور است.

  • زیاده روی در مصرف بلوط موجب افزایش سودا می شود.

  • افرادی که به بیماری هایی نظیر: سردرد، کولیت روده و معده، نفخ، چاقی و بیماری های حلق و سینه مبتلا می باشند، نباید در مصرف بلوط زیاده روی کنند.

سخن پایانی

بلوط میوه‌ای شگفت‌انگیز است و ترکیب مواد معدنی، ویتامین‌ها، چربی‌های مفید، پروتئین و کربوهیدرات‌های پیچیده آن باعث می‌شود منبع غذایی بی‌نظیری باشد. این میوه می‌تواند به‌عنوان یک مغز مصرف شود یا برای تهیه آرد، قهوه و سایر ترکیبات نیز به کار رود. البته به خاطر داشته باشید که بهتر است پیش از مصرف بلوط ترکیبات تلخ آن به‌نام تانن را خارج کنید تا دچار عوارض جانبی آن نشوید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز جمعه 02 آذر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
شیلا خداداد: موهامو رنگ نمیکنم چون همینجوری و نچرال بودن رو دوست دارم؛ وقتی عروسی برم لاک میزنم و برمیگردم پاک میکنم+ ویدیو
طرز تهیه میوه خشک روی شوفاژ و داخل فر/ چطور میوه‌های پاییزی را روی شوفاژ و یا داخل فرخشک کنیم بدون اینکه میوه سیاه بشه
علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس
ترجمه تخصصی کتاب
شهره سلطانی، عمه خانم المیرا دهقانی در لحظه گرگ و میش: به خدا من تغییر جنسیت نداده‌ام؛ تا آخر عمرم همین هستم+عکس
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
دارا حیایی و فاطیما بهارمست با لباس سبز و اشرافی در کنار تیپ دزد دریایی کیسان دیباج +عکس/چقدر لباس لُردی به هاشم و نغمه سریال از سرنوشت میاد😍
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI با بهترین کیفیت