به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، اگرچه شیر دادن احتمال تخمک گذاری را کاهش می دهد، به هیچ وجه تضمینی برای باردار نشدن نیست. برای خانمی که تغذیه با شیر مادر را انتخاب نمی کند به طور میانگین ۱۰ هفته بعد از زایمان طول می کشد تا تخمک گذاری آغاز شود که به معنای توانایی برای بارداری مجدد است. ولی بطور کلی برگشت قاعدگی در زنان مختلف، متفاوت است. این زمان ممکن است از 6 هفته تا یک سال پس از زایمان متغییر باشد. مادرانی که نوزاد خود را شیر می دهند دیرتر قاعده می شوند ولی اکثر مادران در ماه پنجم یا ششم بعد از زایمان قاعده خواهند شد.
ممکن است در تمام مدتی که شیر می دهید تخمک گذاری نکنید، اما در حدود ۱۰ درصد از خانم هایی که شیر می دهند تخمک گذاری بعد از ۱۰ هفته مجدد آغاز می شود و در حدود ۵۰ درصد، از ۲۵ هفتگی یعنی در حدود شش ماه پس از تولد فرزندشان شروع می شود. اگر کمتر از ۲۸ روز شیر دهید تخمک گذاری شما مشابه زمانی خواهد شد که در زنان غیر شیرده صورت می گیرد. در کل بهتر است در دوران شیردهی برای برقراری رابطه جنسی از روش های جلوگیری از بارداری استفاده شود.
ادامه شیردهی در صورت بارداری مجدد
بسیاری از مادران تصور می کنند که در صورت بارداری در دوران شیردهی باید سریعا شیردهی به فرزند قبلی خود را متوقف کنند. در صورتی که مادری بصورت ناخواسته یا خواسته در طول دوران شیردهی مجدد باردار شد میتواند شیردهی به فرزند شیرخوار خود را حتی تا نزدیکی زایمان ادامه دهد. مدت ادامه شیردهی بنا بر خواست و میزان توان مادر متفاوت است.
در طی این مدت مادر باید تغذیه مناسبی داشته باشد و به مقدار کافی استراحت کند. حداقل مدت زمان شیردهی برای کودک تا رسیدن به سن ۶ ماهگی است که کودک میتواند تغذیه با غذای کمکی را آغاز کند. حتی بعد از زایمان دوم نیز مادر میتواند همزمان با شیردهی به فرزند دوم گاهی به فرزند اول خود نیز شیردهی داشته باشد. البته مادرانی که سابقه سقط یا تولد نوزاد نارس را داشته اند بهتر است تحت نظر پزشک باشند و بهتر است شیردهی را متوقف کنند زیرا ادامه شیردهی ممکن است موجب بروز انقباضات رحمی در مادر شود.
علایم بارداری در زمان شیردهی
زمانی که مادر در دوران شیردهی باردار شود ممکن است علائمی نداشته باشد ولی دانستن برخی علایم می تواند در فهمیدن این موضوع که بارداری مجدد اتفاق افتاده به مادر کمک کند. معمولا نوک سینه مادر زخم می شود و گاهی انقدر دردناک می شود که حتی از شیر دادن به فرزند خود امتناع می کند. بعلت تغییرات هورمونی ناشی از بارداری مزه شیر مادر تغییر میکند بصورتی که ممکن است نوزاد از خوردن شیر مادر اجتناب کند. البته سینه نگرفتن نوزاد و تغییر طعم شیر مادر ممکن است دلایل دیگری نیز داشته باشد ولی یکی از دلایل آن بارداری مجدد مادر است.
یکی دیگر از علایم بروز حالت تهوع و استفراغ در مادر است که در سه ماهه اول بارداری بیشترین شدت خود را دارد. برخی از مزه ها و بوها نیز ممکن است این حالت تهوع را در مادر تشدید کند. از دیگر علائم بارز بارداری وجود خستگی زیاد در مادر است که در مادران شیرده بسیار بارزتر است زیرا بدن باید مواد مغذی برای مادر و نوزاد را تامین کند. پس ادامه شیردهی در صورت بارداری مجدد مادر بلامانع است و حتی ممکن است برخی از علایم بارداری را نیز برطرف کند.