به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از نی نی سایت، با سرد شدن هوا دیدن بچه هایی که حسابی پوشیده اند و در حال سرفه کردن هستند منظره آشنایی است.
سرفه هایی شبیه پارس کردن
فرزند تان سرماخورده و اگرچه بینی اش کیپ شده اما به خواب آرامی فرورفته است. چند ساعتی را می خوابد که ناگهان با سرفه از خواب بیدار می شود. سرفه هایش شبیه پارس کردن است . فرزند شما با چنین سرفه هایی به سختی نفس می کشد.
علت این نوع سرفه: این بیماری در اثر ویروسی است که باعث تورم حنجره و نای می شود. معمولا از اول پاییز تا آخر زمستان چنین بیماری ویروسی رایج است و بیشتر کودکان شش ماهه تا سه ساله دچار آن می شوند. این نوع سرفه ها در روز کمتر است اما معولا تا دو شب ادامه دارد. گاهی اوقات وقتی کودک نفس می کشد صدایی شبیه سوت از حنجره اش شنیده می شود.
راه کاهش این سرفه: وقتی فرزند تان با سرفه از خواب بیدار می شود، او را در معرض جریان هوای سرد قرار دهید . این کار به او کمک می کند تا بهتر نفس بکشد. اگر چنین کاری ممکن نیست او را زیر دوش آب گرم ببرید و حدود 15 تا 20 دقیقه در حمام پر از بخار با او بمانید. زیرا گرما هوا را لطیف تر و به او کمک می کند تا بهتر نفس بکشد. اما اگر همچنان بسیار سخت نفس می کشد یا اینکه دم و بازدم هایش نیمه کاره تمام می شود و این حالت پنج دقیقه بیشتر طول می کشد حتما اورژانس را خبر کنید. از دستگاه بخور سرد نیز در خانه استفاده کنید و مایعات کافی به او بدهید. در بیشتر موارد این بیماری بدون نیاز به مراجعه به پزشک بهبود می یابد اما اگر نگران هستید می توانید با پزشک خانوادگی تان تماس بگیرید.
سرفه های خلط دار
گاهی اوقات وقتی فرزند تان سرما می خورد؛ آب بینی اش سرازیر می شود یا وقتی آب دهانش را قورت می دهد گلویش می سوزد؛ چشم هایش اشک آلود است؛ اشتهای کمی دارد و سرفه هایش خلط دار است.
علت این نوع سرفه: این یک سرما خوردگی ساده است که معمولا یک یا دو هفته طول می کشد. این نوع سرما خوردگی ویروسی است و کودک را در روزهای اول بسیار آزار می دهد. کودکان معمولا شش تا ده بار در سال سرما می خورند بنابراین از پشت سرهم سرما خوردن او نگران نباشید.
راه کاهش این سرفه: از آنجا که عامل سرماخوردگی ویروس است آنتی بیوتیک ها به درمان آن هیچ کمکی نمی کنند بنابراین از پزشک اطفال خواهش نکنید تا برای فرزندتان آنتی بیوتیک تجویز کند اما اگر متوجه شدید آب بینی فرزندتان سبزرنگ است و تب کرده است حتما به پزشک مراجعه کنید زیرا ممکن است سینوس های او عفونی شده باشد.
اگر فرزندتان بسیار کوچک است و نمی تواند فین کند از قطره های شستشوی بینی استفاده کنید تا بینی اش کاملا تخلیه شود. حمام آب گرم و بخور سرد را فراموش نکنید. برای دادن دارو به فرزندتان حتما با پزشک مشورت کنید.
سرفه های خشک شبانه
فرزند شما همیشه سرفه های کودک خشک می کند خصوصا در شب های زمستان به طوری که خواب آرام را از او گرفته است.
علت این نوع سرفه: علت این نوع سرفه ها آسم است حالتی که در آن راه تنفسی متورم و باریک می شود . گاهی اوقات بیشتر والدین تصور می کنند خس خس سینه اولین نشانه آسم است اما سرفه های بسیار بد و آزار دهنده همی می تواند نشانه این بیماری باشد. بلغم هایی که در شش ها وجود دارد باعث قلقلک گلوی کودک می شود و در نتیجه او را وادار به سرفه میک ند. این سرفه ها با سرمای هوا، آلرژی و ورزش بیشتر می شود.
راه کاهش این سرفه: حتما به پزشک مراجعه کنید.تشخیص این بیماری در کودکان بین پنج تا شش سال از طریق فوت کردن در یک لوله صورت می گیرد. در کودکان کوچکتر پزشک با توجه به نشانه هایی که والدین توضیح می دهند و سابقه این بیماری در خانواده آن را تشخیص می دهد.
سرفه های خسته کننده
فرزند شما بسیار ناتوان شده است. سرفه هایی که می کند توان زیادی از او می گیرد. تب بالایی دارد. درد عضله دارد و تو دماغی صحبت می کند.
علت این نوع سرفه: او دچار آنفولانزا شده است؛ یک نوع بیماری ویروسی که به سیستم تنفسی حمله می کند. پیش از اینکه نشانه های بیماری ظاهر شود این ویروس در بدن کودک شما وجود دارد و می تواند آن را به دیگران منتقل کند. حتی سرفه و عطسه کودکان بیمار این ویروس را در محیط پراکنده می کند.
راه کاهش این سرفه: مایعات کافی به فرزندتان بدهید. مصرف استامینوفن در کودکان بالای شش ماه کمک می کند. ایبوبروفن نیز همراه غذا یا شیر تب و درد او را کاهش می دهد.
سرفه های سوت دار
چند روزی است که فرزندتان سرما خورده است و حالا سرفه هایش شدیدتر شده. وقتی سرفه می کند صدای سوت مانندی شنیده می شود. به نظر تندتر نفس می کشد.
علت این نوع سرفه: چنین علائمی حاکی از برونشیت است بیماری ای که در آن، مجاری تنفسی به شدت باریک می شود. در این بیماری نفس کشیدن برای کودک بسیار سخت می شود.علت اصلی برونشیت نوعی ویروس است و معمولا در فصل های زمستان کودکان دچار آن می شوند.
راه کاهش این سرفه: اگر فرزند شما به سختی نفس می کشد یا آشامیدنی می نوشد بهتر است با پزشک تماس بگیرید. معولا در موارد برونشیت نیاز به عکس از قفسه سینه یا آزمایش خون نیست. بهتر است فرزندتان استراحت کند و مقدار زیادی مایعات بنوشد. طبق آخرین مطالعات درمان برونشیت نیازی به دارو ندارد در موارد جدی کودک در بیمارستان بستری می شود تا با دریافت اکسیژن، مایعات و دارو درمان شود.