جوش هایی که روی پیشانی خودنمایی می کنند نشان دهنده ی مشکلی در دستگاه گوارش هستند. احتمالا بعد از خوردن پیتزا در شام، در حالی که شب قبل نیز یک ساندویج چرب و چیلی خورده اید یک جوش کمابیش در خور توجه روی پیشانی تان ظاهر می شود.
شما موادغذایی چرب و شیرین را با لذت میل کرده اید و تاوان آن را دستگاه گوارش و البته صورتتان می دهد. جوش روی پیشانی نشان می دهد که غذای چربی میل کرده اید که دستگاه گوارش برای هضم آن دچار زحمت شده است.اگر نمی خواهید دوباره چشمتان به جمال این جوش های مزاحم روی پیشانی روشن شود از کنار فست فود فروشی سر خیابان با بی محلی تمام رد شوید.
علت جوش پیشانی چیست؟
جوش ها تغییراتی پوستی هستند که می توانند به شکل های زیر ظاهر شوند:
- جوش سَرسفید
- جوش سَرسیاه
- کورک
- کیست
- نُدول (گرهک)
جوش ها می توانند در هر قسمت از بدن تشکیل شوند، اما بیشتر در نواحی صورت، شانه، پشت، سینه و بازوها دیده می شوند. فرد تنها زمانی متوجه بروز جوش ها می شود که غدد ریز موجود در زیر پوست مسدود شده باشد.این غدد، درواقع غدد چربی هستند و نوعی چربی به نام سیبوم را ایجاد می کنند. این غدد با ترشح بیش از حد سیبوم، سلول های مرده ی پوست یا باکتری ها مسدود می شوند؛ درنتیجه ملتهب می شوند و جوش به وجود می آید.عواملی که میزان ترشح سیبوم را افزایش می دهند و علت جوش پیشانی محسوب می شوند عبارتند از:
- تغییرات هورمونی: به دلیل تغییرات شَدید هورمونی در زمان بلوغ، جوش زدن در این دوره بسیار شایع است.
- استرس: بین استرس و جوش زدن ارتباطی وجود دارد که علت آن هنوز مشخص نشده است.
- استفاده از داروها: ممکن است که جوش زدن از عوارض جانبی بعضی داروها باشد. بعضی از استروئید های خاص، ضدانعقادها، باربیتورات ها و لیتیوم جزو این دسته از داروها هستند.
- بهداشت: عدم شست وشوی منظم موها و صورت سبب می شود تا چربی روی پیشانی باقی بماند و با مسدود کردن منافذ پوست موجب بروز جوش شود.
- محصولات مراقبتی مو: بعضی از محصولات مراقبت از مو مانند ژل، روغن ها و واکس ها سبب ایجاد جوش پیشانی می شوند.
- ناراحتی پوستی: استفاده از بعضی مواد آرایشی روی پیشانی یا پوشاندن پیشانی با لباس هایی مثل کلاه، باعث تحریک و حساسیت پوستی آن ناحیه شده و باعث ایجاد جوش می شود. همچنین دست زدن مداوم به پیشانی می تواند همین نتیجه را به دنبال داشته باشد.
علائم شخص ممکن است طی چند هفته به طور کامل از بین برود بنابراین ادامه درمان برای بیمار بسیار مهم است. همچنین عوارض جانبی خفیف همچون تحریک پوست در مراحل اولیه درمان موضوعی شایع است که پس از چند روز برطرف می شود. برای درمان خشکی پوست ناشی از درمان آکنه می توانید از کرم مرطوب کننده پوست چرب خانگی که در همین سایت آموزش داده شده استفاده کنید.
افرادی که آکنه پیشانی آنها خیلی شدید است احتمالا نیاز به داروهای تجویز شده توسط پزشک خواهند داشت. پزشک متخصص پوست قادر به ارزیابی علائم شخص و تعیین بهترین روش درمانی برای وی خواهد بود. این درمانها شامل استفاده از داروهای خوراکی و یا ژلها یا کرمهایی که شخص می تواند مستقیما روی پیشانی خود استفاده کند.
داروهای تجویز برای آکنه ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- کورتیکواستروئیدها
- ضد میکروبها
- آنتی بیوتیک
- رتینوئید
- قرصهای هورمونی ترکیبی
افراد دارای آکنه باید از فشار دادن و دستکاری جوشها خودداری کنند چون موجب افزایش خطر اسکار و عفونت می شود. درمانهای خانگی را هم می توان در کنار داروهای تجویزی استفاده کرد یا برای مواردی که آکنه پیشانی ملایم باشد خوب هستند. یک نمونه از درمانهای خانگی آکنه پیشانی استفاده از کمپرس گرم برای پیشانی به صورت دو بار در روز است که می تواند به حذف چربی اضافه و افزایش بهبودی آکنه کمک کند