به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، هرگونه تغییر فیزیکی که مطابق میل شما نباشد، باعث ایجاد پرسش های زیادی در ذهن شما می شود. بسیاری از بانوان از ظاهر سینه های خود راضی هستند و دوست ندارند تغییری در آن ایجاد شود، زیرا همسرشان نیز از این ظاهر کاملا راضی است. بنابراین هرگونه تغییری لزوما به معنای خرسندی از آن تغییر نیست و لازم است بدانیم که این اتفاق کاملا طبیعی است. سیاه شدن نوک سینه در بارداری از تغییرات معمولی است که در اغلب حاملگی ها رخ می دهد. نوک سینه؛ به غیر از تیره تر شدن، بزرگ تر نیز می شود.
چه چیزی باعث تیره شدن نوک سینه در دوران بارداری می شود؟
از آنجا که تمام تغییرات در بدن شما رخ می دهد، اولین فکری که به ذهنتان می رسد، معمولا درست ترین جواب است. هورمون ها دلیل تمام تغییراتی هستند که در طول دوران بارداری در بدن شما رخ می دهد. برای اینکه بدانید علت تیرگی نوک سینه در بارداری چیست، باید بدانید چه هورمونی تاثیرگذار است. رنگدانه ای که مسئول رنگ پوست ما است، ملانین نام دارد. این رنگدانه در تمام نقاط بدن از جمله عنبیه و مو وجود دارد. به واسطه تاثیر هورمون ها و نوساناتی که در مقدار آنها ایجاد می شود، تولید ملانین در پوست افزایش می یابد. این اتفاق معمولا در جاهایی که ملانین بیشتری وجود دارد، اثر بیشتری نیز خواهد داشت و به همین دلیل نوک پستان ها و هاله آن تیره تر می شود. همچنین تولید ملانین در نقاطی از بدن که جای زخم یا لک دارد افزایش پیدا می کند و باعث تیره تر شدن پوست در آن نواحی می شود. ممکن است متوجه لکه های تیره در برخی نقاط بدن شوید. هیچکدام از این تغییرات نباید موجب نگرانی شما شود، زیرا نتیجه تغییرات بدن شما برای سازگار شدن با جنین است.
چه زمانی سینه ها تیره می شوند؟
یک مادر در انتظار اوایل سه ماهه ی اول بارداری خود، دقیقا بعد از زمانی که اولین دوره ی حالت تهوع و خستگی را تجربه می کنند، متوجه تیره شدن نوک سینه های خود می شوند. تجمع این رنگدانه ها در نواحی دیگری که رنگ پوست کمی تیره تر از اطراف خود است، مانند پوست اطراف نوک سینه، هم دیده می شود. حدود ۴۵% تا ۷۵% مادران در حال انتظار ملاسما یا ماسک بارداری را در این دوره تجربه می کنند. تکه هایی از پوست در دوره ی ملاسما تیره تر می شود. این تکه ها می تواند اطراف گردن، خط ناف یا بالاتر از کمر باشد.
افزایش رنگدانه ها در زمان بارداری
هنگامی که یک زن باردار است، او پدیده ای را به نام افزایش رنگدانه ها یا تیرگی پوست تجربه می کند. این پدیده در زنانی که پوست تیره تری دارند بیشتر رخ می دهد. افزایش رنگدانه ها به دلیل تغییرات هورمونی ای که در طول بارداری در بدن زنان برقرار است رخ می دهد. افزایش هورمون هایی که ملانین، ملانوسیته و استروژن را تولید می کنند یا هورمون MSH را تحریک می کنند، می توانند باعث افزایش رنگدانه ها شوند.
رنگدانه ها و MSH چیست؟
ملانین رنگدانه ای است که بیشتر روی رنگ پوست تاثیر می گذارد. همین رنگدانه از پوست انسان در برابر نور مضر فرابنفش آفتاب محافظت می کند. هورمون MSH ملانوسیته ها را همان سلول های حاوی رنگدانه هستند، به هم می چسباند. این کار باعث شده تا تجمع ملانین در تقسیم سلول ها افزایش بیابد. امکان دارد شما بعد از گذراندن یک روز کامل در آفتاب هم این پدیده را تجربه کرده باشید. چرا که حتی آفتاب هم می تواند بر روی تولید MSH تاثیر بگذارد و در نتیجه باعث برنزه شدن پوست شما شود. در هنگام بارداری، با افزایش سطح هورمون هایی مانند پروژسترون و استروژن، تولید رنگدانه ی ملانین توسط ملانوسیته افزایش می یابد.
نگران تیره شدن رنگ پوست نباشید
تیره شدن نوک سینه ها وتیره شدن ناگهانی پوست ممکن است شما را نگران کند اما معمولا دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. تیره شدن نوسینه ها در دوران بارداری کاملا طبیعی است. در واقع ناحیه ی تاثیر پذیرفته بعد از زایمان به حالت عادی خود باز خواهند گشت. اما خیلی کم پیش می آید که این نواحی به رنگ روشن اولیه ی خود برسند.
استفاده از دارو یا کرم برای نواحی تیره پوست
بهتر است از هیچ کرم دارویی ای( حتی روی نواحی تیره شده) در دوران بارداری استفاده نکنید. همچنین، هیچ درمان دیگری برای این پدیده وجود ندارد. اگر تکه های تیره روی پوست شما شکل گرفت، ممکن است کمی اعتماد به نفس خود را از دست بدهید. اما همواره می توانید افزایش رنگدانه های پوستتان را کنترل کنید.
به یاد داشته باشید که نور خورشید هم بر تولید رنگدانه های ملانین تاثیر می گذارد، پس بهتر است در دوران بارداری از آفتاب مستقیم دوری کنید. همچنین می توانید از یک کرم ضد آفتاب بی خطر برای جلوگیری از تولید رنگدانه های ملانین استفاده کنید. اما نگران نباشید، به زودی رنگ پوستتان تقریبا به حالت اولیه ی خود باز خواهد گشت.