به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،سئات نام یک برند تولید ماشین های سواری از کشور اسپانیا است که در سال 1950 وارد این عرصه شد . بنیان اولیه شرکت سئات توسط انیستیتو صنعت اسپانیا و کارخانه تولید ماشین فیات گذاشته شد . معنی واژه سئات عبارت انجمن اسپانیایی ماشین های گردشگری میباشد . دفتر مرکزی سئات واقع در شهر مارتورل در نزدیکی بارسلونا است . تا سال 2000 آمار تولید ماشین در کمپانی سئات 500 هزار دستگاه بود اما در سال 2006 سئات موفق شد بیش از 16 میلیون دستگاه ماشین را از کارخانه های خود خارج نماید . بیشتر از یک سوم ماشین های تولید شده در سئات به بیش از 70 کشور جهان صادر میگردند . سال 1982 سال قطع رابطه فیات و سئات بود درست چند مدت بعد شراکت فولکس واگن و سئات آغاز گردید که در سال 1986 سهم فولکس واگن از شراکت 51 درصد بود . سال 1990 سهم فولکس واگن از سئات 99.99 شد و به این ترتیب سئات اولین شعبه فولکس واگن در خارج از مرزهای آلمان بود . هم اکنون هم مالکیت کامل سئات با فولکس واگن است و بسیاری از ماشین های سئات به طور مشترک با ماشین های فولکس واگن و آئودی ساخته میشوند .
حال به بررسی تخصصی این خودرو می پردازیم:
بررسی فنی :
در کل باید گفت که آلتئا نیز موتورهایی مشابه با سئات لئون دارد، به همین دلیل مونتاژ و عرضه این خودروها در ایران برای شرکت کیهان موتور بسیار راحت خواهد بود(انتخاب هوشمندانه ای است بد نیست بدانید که، ایران خودرو در انتخاب h30 کراس هم همین انتخاب هوشمندانه را کرده است، چون این خودرو چینی هم موتوری به مانند پژو دارد). این موتورها در بسیاری از محصولات فولکس واگن، آئودی و اشکودا استفاده شده اند. طیف گسترده موتورهای آلتئا با پیشرانه ۱.۰ لیتری ۳ سیلندر با ۱۱۳ اسب بخار قدرت آغاز می شود. پیشرانه ۱.۴ لیتری TSI با ۱۴۸ اسب بخار، بسیار دلربایی می کند. موتورهای دیزلی مختلفی نیز با قدرت ۱۴۸ تا ۱۸۷ اسب بخار، برای آلتئا درنظر گرفته شده اند. بخش هیجان انگیز دیگری در قدرت، سیستم چهارچرخ متحرک آلتئا است که بسیار کارآمد و ایرانی پسند است. گیربکس های شش سرعته دستی و ۲ کلاچه DSG وظیفه انتقال قدرت را در آلتئا برعهده دارند. پیشرانه های درنظر گرفته شده از لحاظ آلایندگی نیز کیفیت بالایی دارند که برای هوای شهرهای ما مناسب است. بد نیست که بدانید سئات در خودرو آلتئا به این علت از چندین مدل موتور طراحی کرده (موتور های بنزینی و دیزلی) است. چون هر کدام از این مدل ها برای کشورهای خاصی در نظر گرفته و عرضه می شوند.
طراحی ظاهری :
طراحی ظاهری متفاوت و خاص این خودرو که به گفته سازنده دلیل این سبک طراحی ، کاهش صدمات در تصادف به عابران پیاده بوده، سئات سعی کرده در آلتئا جلوه اسپرت تری نسبت به رقبای هم رده اش ایجاد کند. چراغ های جلو در آخرین نسل آلتئا از طراحی مشابه لئون بهره برده ، در بخش پشتی، سئات در طراحی آلتئا، ۲ عنصر سادگی و در عین حال اسپرت بودن را مدنظر قرار داده. این ترکیب بسیار خوب بوده و نظرات زیادی را به خودش جلب کرده است.اما به طور کلی در مقایسه با رقبای خود زیاد دلنشین نیست.استرینگ های ۱۶ اینچی آلیاژ آلومینیوم و طراحی کمان مانند بدنه از دیگر ویژگی های ظاهری آلتئا می باشد.
طراحی داخلی :
در ابتدا باید گفت که داشبورد این خودرو به مانند کمان طراحی شده و علت آن هم سازگاری با بدنه(طراحی ظاهری) خودرو است و طراحی زاویه دار کنسول میانی داشبورد دسترسی راننده را به دکمه ها و صفحه نمایش راحت کرده است. در کل نمای داخلی آلتئا نسبت به گلف بهتر است. اما استفاده زیاد از پلاستیک سخت که کمی دلسردی ایجاد می کند و نقطه ضعف این خودرو است که بیننده را مایوس می کند و ما را به یاد، بخش داخلی(کابین) سایر محصولات سئات مانند لئون می اندازد که این در بین محصولات لئون که به وسیله کیهان خودرو وارد می شود،این نکته کمی ناامیدکننده به نظر می رسد، چرا که بهتر بود در بعضی بخش ها متفاوت باشند. در قسمت داشبورد، سئات آلتئا از دریچه های بزرگ با یک صفحه نمایش خوب در وسط بهره می برد.صفحه نمایشی که ۵ اینچی است و تمام رنگی و این خود برای مدیریت مولتی مدیا و نقشه بسیار خوب است دسته دنده آلتئا روکش چرم دارد و حس خوبی را به شما میدهد و همین روکش چرم در فرمان آلتئا که الکترو مکانیکی هم است تعبیه شده تا این آرگونومی مناسب به شما و سرنشینان حس خوبی می دهد.در آخر هم باید گفت که فضاهای مناسب و خوب برای گذاشتن وسایل و بطری ها در آلتئا در نظر گرفته شده است.
ایمنی :
سئات آلتئا موفق به کسب ۵ ستاره ایمنی EURO CAP شده است . آلتئا دارای ۸ کیسه هوا است که شامل : ۲ عدد پرده ، ۲ عدد جلو ، ۲ عدد عقب و ۲ عدد جانبی می باشد.سیستم ضد قفل ترمز ها ABS ، چراغ جلو هوشمند AFS ، سیستم کنترل الکترونیکی پایداری خودرو ESC ، سیستم کمک ترمز اضطراری EBA ، سیستم ایموبلایزر ، قفل خودکار ، سیستم کنترل و ایستایی در شیب HHC هم از محاسن این خودرو اسپانیایی است.
ابعاد خودرو :
این خودرو محصول اسپانیا دارای ابعاد مناسبی است و ابعاد داخلی به خصوص صندوق عقب شما را شگفت زده میکند، طول آلتئا ۴۲۸۰ میلی متر ، عرض آن ۱۷۶۸ میلی متر و ارتفاع آن ۱۵۶۸ میلی متر می باشد نکته بعدی حجم صندوق عقب این خودرو است که ۴۰۹ لیتر می باشد.
شتاب و مصرف سوخت:
این خودرو در این زمینه هم عملکرد قابل قبولی نسبت به رقبای خود کسب کرده است و شتاب صفر تا صد این خودرو ۱۲.۳ ثانیه می باشد،همچنین حداکثر سرعت این خودرو، ۱۸۳ کیلومتر در ساعت است.درباره مصرف سوخت سئات آلتئا هم باید گفت که در هر ۱۰۰ کیلومتر ۵.۴ لیتر بنزین می سوزاند که مصرفی خوب و اقتصادی برای این خودرو به حساب می آید.
محاسن سئات آلتئا:
۱)کسب ۵ ستاره ایمنی
۲) مصرف سوخت اقتصادی
۳) آرگونومی بالا صندلی ها
۴) جادار بودن فضای داخلی
۵)طراحی خوب عقب
۶)استفاده از ۸ کیسه هوا
معایب سئات آلتئا:
۱) استفاده زیاد از پلاستیک سخت در داخل
۲) عدم تولید مجدد
۳) کمبود قطعات یدکی(احتمالا)