ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

امکانات و مشخصات فنی خودروی پراید ۱۴۱

  چهارشنبه، 16 تیر 1400   زمان مطالعه 9 دقیقه
امکانات و مشخصات فنی خودروی پراید ۱۴۱
پراید ۱۴۱ اولین فیس لیفتی است که گروه خودروسازی سایپا از پرفروش‌ترین خودرو بازار ایران عرضه کرد. در این مطلب با مشخصات این خودرو آشنا می شویم . با ما همراه باشید.

سایپا 141 SX (پراید 141) – (Saipa 141 (Pride 141 اولین فیس لیفت از پراید صبا ( صندوقدار – سایپا 131 ) است که از سال 1382 به بازار عرضه شده است. این خودرو در واقع نمونه ی لیفت بک سایپا 131 ( صبا ) می باشد. به دلیل طراحی نا متوازن و مشکلات ناشی از این طراحی، 141 همواره قیمت پایین تری نسبت به سایر مدل های پراید داشته و همیشه فروش آن کمتر از بقیه مدل های پراید بوده است. 141 از لحاظ فنی مشابه دیگر پراید ها می باشد و از همان موتور 1.3 لیتری در کنار یک جعبه دنده 5 سرعته دستی استفاده می کند. طراحی داخلی سایپا 141 نیز شامل تغییرات و بازنگری هایی شده و می توان را زیبا تر و به روز تر از طراحی داخلی سایپا صبا دانست.

مشخصات فنی پراید ۱۴۱

پراید ۱۴۱ هم مثل دیگری مدل های پراید، شامل ۱۳۱، ۱۳۱ و ۱۱۱ با موتور M13 اولیه عرضه شد. این موتور ۱.۳ لیتری چهار سیلندر می تواند حداکثر ۶۳ اسب بخار قدرت تولید کند و ۱۰۳ نیوتن متر گشتاور دارد.بعدها با ارتقای موتور M13، قدرت و گشتاورش هم افزایش پیدا کرد و به ترتیب به ۷۱ اسب بخار و ۱۰۸ نیوتن متر رسید. قدرت پیشرانه از طریق یک جعبه دنده دستی ۵ سرعته به چرخ های جلو منتقل می شود.همه پرایدهای خانواده X100 روی یک پلتفرم ساخته شده اند و بنابراین از نظر ابعاده و اندازه و همین طور به لحاظ وزن تفاوت چندانی با هم ندارند.در بین چهار مدل پراید، ۱۴۱ از همه سنگین تر است و ۹۴۰ کیلوگرم وزن دارد. با این حال به یک تن نمی رسد و سبک وزن محسوب می شود. هر چند با این وزن سبک برای پر کردن ۰ تا ۱۰۰ به ۱۴.۵ ثانیه زمان نیاز دارد و حداکثرش سرعتش به ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت می رسد.اگر بخواهید ۱۰۰ کیلومتر با پراید ۱۴۱ رانندگی کنید، به ۶.۴ لیتر بنزین نیاز دارید و می توانید ۴۰ لیتر بنزین در باک سوخت این خودرو تقریبا کم مصرف بریزید.

مشخصات و عملکرد فنی پراید ۱۴۱

محور محرک دیفرانسیل جلو
حجم موتور ۱۳۲۳ سی سی
نوع موتور M13
حداکثر قدرت ۷۱ اسب بخار در ۵۲۵۰ دور در دقیقه
حداکثر گشتاور ۱۰۸ نیوتن متر در ۲۷۵۰ دور در دقیقه
شتاب ۱۴.۵ ثانیه
حداکثر سرعت ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت
تعداد سیلندر ۴
تعداد سوپاپ ۸
انتقال قدرت ۵ سرعته دستی
مصرف سوخت ترکیبی ۶.۴ لیتر در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۳
سیستم فرمان هیدرولیکی
سیستم تعلیق جلو مک فرسون فنر لول
سیستم تعلیق عقب نیمه مستقل
نوع بدنه لیفتبک
نوع رینگ فولادی
نوع شاسی یکپارچه
ترمز جلو دیسکی
ترمز عقب کاسه ای

ابعاد و اندازه های پراید ۱۴۱

طول ۳۹۳۵ میلیمتر
عرض ۱۶۰۵ میلیمتر
ارتفاع ۱۴۵۵ میلیمتر
فاصله بین محور جلو و عقب ۲۳۴۵ میلیمتر
وزن خالص ۹۴۰ کیلوگرم
حجم مخزن سوخت ۴۰ لیتر
قطر رینگ ۱۳ اینچ
چرخ جلو و عقب R13 165/65
حجم صندوق عقب ۳۶۰ لیتر
تعداد سرنشین ۵ نفر

طراحی بدنه پراید ۱۴۱

پراید ۱۴۱ اولین فیس لیفتی است که سایپا از پراید صبا عرضه کرده و همین طور اولین خودرو لیفت بک تولیدی ایران است.لیفت بک خودرویی بین سدان و هاچ بک است، بدین شکل که هم مثل خودروهای سدان دارای صندوق عقب است و هم در صندوق عقب در خودروهای لیفت بک مشابه با ماشین های هاچبک است و با شیشه عقب یکسره است. به عبارت ساده تر خودرو لیفت بک یعنی خودرویی که هم زمان سدان و هاچبک باشد.

البته بدنه لیفت بک یکی از نقاط ضعیف پراید ۱۴۱ شد. رانندگان همیشه به این موضوع انتقاد کرده اند که در صندوق عقب این خودرو کوچک چندان آب بندی نشده و آب باران به داخل خودرو وارد می شود و همچنین بعد از مدتی در و طاقچه عقب خودرو سر و صدا تولید می کند.طراحان گروه خودروسازی سایپا، علاوه بر تغییرات اساسی در عقب خودرو که شامل چراغ ها و در صندوق می شود، دستی هم به نمای جلوی خودرو کشیده اند. در نمای جلو طرح چراغ ها دست نخورده اما جلوپنجره از نو طراحی شده و دور آن را یک نوار کرومی گرفته و همچنین خطوط روی در کاپوت هم فرق کرده است.نمای جانبی و درها به همان شکلی که در پراید صبا بود، باقی مانده است. این خودرو با وجود داشتن مه شکن عقب، مه شکن جلو ندارد. علاوه بر این سپر همچنان مثل پراید صبا و نسیم به رنگ مشکی است.

 پراید ۱۴۱

طراحی داخلی پراید ۱۴۱

اگر طراحی داخلی پرایدهای X100 را با پرایدهای اولیه صبا و نسیم مقایسه کنیم، کاملا با هم فرق دارند. خطوط صاف و مستقیم در طراحی داخلی پرایدهای جدید حذف شده و جایش را به خطوط منحنی داده است.این طراحی داخلی جدید اولین بار در پراید ۱۴۱ اجرا شد و بعد از آن به مدل های ۱۳۱، ۱۳۲، ۱۱۱ و ۱۵۱ رسید. داشبرد و همین طور رودری ها از نو طراحی شده تا علاوه بر تغییرات ظاهری شاهد تغییراتی در طراحی داخلی نیز باشیم. اما به دلیل استفاده از پلاستیک خشک، کابین پراید ۱۴۱ بی کیفیت به نظر می رسد.

داخل کابین پراید 141

امکانات و تجهیزات پراید ۱۴۱

تیپ ساده پراید ۱۴۱ اولین بار در سال ۸۲ به بازار آمد. این مدل اولیه هیچ امکانات و تجهیزاتی ندارد و به دلیل اجباری نبودن استاندارد ایربگ در آن زمان، فاقد این آپشن است.تیپ های SX، EX، SL و SE از سال ۸۸ عرضه شدند که تفاوتشان در آپشن هایشان است. تیپ SX به ترمز ضدقفل و فرمان هیدرولیکی مجهز شده اما ایربگ ندارد. تیپ EX پراید ۱۴۱ هم ترمز ABS و هم فرمان هیدرولیک دارد اما فقط یک ایربگ برای راننده نصب شده است.تنها تیپ SL ترمز ضدقفل است و تیپ SE، فول آپشن ترین پراید ۱۴۱ هم ترمز ABS، هم فرمان هیدرولیک و هم دو کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو دارد.این مدل از ابتدا Station بود و تنها با قرار گرفتن در پلتفرم X100 بهینه تر شد. درب صندوق عقب پراید 141 بسیار شبیه به درب صندوق عقب زانتیا است، به همین دلیل می توان کلاس این خودرو را لیفت بک هم نامید.

معایب پراید 141

شاید شما فکر کنید که به لحاظ ظاهری، همه مدل های پراید شبیه به هم هستند. این فکر تا حدود زیادی درست است، اما در میان همین مدل ها، نقاط قوت و ضعف مختص بعضی مدل ها وجود دارد. در ادامه، در مورد پراید 141 و معایب آن بحث می کنیم.

صندوق عقب پراید 141

پراید 141 در قسمت صندوق عقب و طاقچه ، به شدت ضعیف است. اگر بخواهیم راجع به پراید 141 و معایب آن صحبت کنیم، باید قبل از هر مورد دیگری به قسمت عقبی این خودرو اشاره کنیم. دو تکه بودن صندلی سرنشینان عقب نیز باعث می شود که به محض شنیدن عنوان پراید 141 و معایب آن به یاد پر سر و صدا بودن این خودرو بیفتیم. متأسفانه طراحی و قرارگیری این قسمت از خودرو، دقیق و بی نقص نیست. بعضاً گزارش شده است که نفوذ هوای سرد از این قسمت به داخل خودرو بسیار آزاردهنده، به ویژه برای سرنشینان عقب است. در مورد پراید 141 و معایب آن می توان به طراحی این خودرو هم اشاره کرد. تنظیمات بدنه در این قسمت به گونه ای است که ممکن است آب هم به داخل صندوق آن نفوذ کند.

نکته دیگری که در مورد پراید 141 و معایب آن باید اشاره کنیم، آب بندی صندوق عقب این خودرو است که بیشتر متوجه سال های اولیه ورود آن به بازار می شود. ظاهر این خودرو در ابتدای تولید و عرضه چنان بود که گمان می شد صندوق عقبی جادار است. بسیاری از خانواده ها دقیقاً به همین دلیل، خواستار خرید آن شدند، اما طولی نکشید که مشخص شد این خودرو به لحاظ آب بندی، به ویژه در قسمت صندوق عقب از بقیه مدل های پراید، چند قدمی عقب تر است. همان طور که گفتیم، این مشکل بیشتر در سال های اولیه تولید این خودرو به چشم می خورد و در حال حاضر از این لحاظ، مشکل کمتری دارد.

سقف پراید 141

ورق بدنه پراید به ضخامت و استحکام بدنه خودروهایی چون پژو نیست. در واقع، قطر ورقی که در این قسمت استفاده می شود، کم است. این ویژگی باعث می شود که هر نوع صدایی از قبیل برخورد باران با سقف، در داخل اتاق شنیده شود. برخی افراد بعد از خرید پراید، خودشان سقف را باز کرده و پشم شیشه را به عنوان عایق جاگذاری می کنند و دوباره سقف را می بندند. با این کار، سرما، گرما و صدا خیلی کمتر از قبل به داخل نفوذ می کند.

داشبورد پراید 141

درست است که پراید 141 جزو اولین مدل هایی است که روی قسمت کنسول و داشبورد آن، تغییراتی اعمال شد، اما جنس به کار رفته در این قطعه، چنان بی کیفیت بود که تغییر شکل آن چندان به چشم نمی آمد.

رانندگی با پراید 141

رانندگی با پراید 141 شبیه به سایر مدل های پراید است. قطعاً وزن سبک خودرو و کیفیت پایین قطعات آن، روی رانندگی شما تأثیر می گذارد. تنها چیزی که می توان در مورد این مدل به آن اشاره کرد که در سایر مدل ها دیده نمی شود، همان نقصی است که در اول مقاله به آن اشاره شد. ورود صدا از قسمت عقبی خودرو روی کیفیت رانندگی راننده اثرگذار است. بسیاری از کارشناسان خودرو، خرید این خودرو را توصیه نمی کنند، چرا که فروش آن، دشوارتر از سایر مدل هاست.

امنیت پراید 141

تجهیزات ایمنی و امنیت سرنشینان خودروهای پراید، بارها و بارها به چالش کشیده شده است. باید بپذیریم که پراید 141 هم ابتدا فرقی با سایر مدل ها نداشت و به لحاظ ایمنی ضعیف بود. در سال های اخیر بر اساس قوانین اداره راهنمایی رانندگی، برخی از مدل های این خودرو نیز مجهز به فرمان هیدرولیک، کیسه هوا و ترمز ضد قفل ABS شدند.

ارزش خريد پراید ۱۴۱

با توجه به این که تولید پراید 141 از سال 1394 به طور کامل متوقف شده، در حال حاضر این خودرو فاقد نمونه صفر کیلومتر است و قیمت نمونه دست دوم آن نیز شاید برای یک خودرو کوچک شهری تا حدودی مناسب به نظر برسد اما با در نظر گرفتن طراحی ناموزون ظاهری، مصرف سوخت بالا، آلایندگی زیاد و توقف تولید آن نمی توان ارزش خرید چندانی را برای آن در نظر گرفت. در رنج قیمتی این خودرو می توان با هزینه نسبتا کمی به سراغ نمونه های کارکرده پراید 132 رفت که علاوه بر طراحی زیباتر از مصرف سوخت و آلایندگی کمتری نیز برخوردار است.

رقبای پراید ۱۴۱

در حال حاضر رقبای اصلی پراید 141، سایر اعضای خانواده پراید محسوب می شوند که از جمله آن ها می توان به پراید 132 و 131 اشاره کرد. تمامی رقبای نام برده شده، در مقایسه با 141 از امکانات بیشتر، طراحی زیباتر، پیشرانه قوی تر ومصرف کم تری برخوردارند؛ بنابراین مطمئنا خرید هر کدام از آن ها در مقایسه با 141 انتخاب بهتری خواهد بود.

پراید ۱۴۱، کم فروش ترین پراید تاریخ

پراید ۱۴۱ از سال ۸۲ روی خط تولید سایپا قرار گرفت اما به دلیل نواقص و ضعف هایی که داشت فقط تا سال ۹۴ عرضه می شد. کیفیت ساخت پایین اولین لیفت بک صنعت خودرو ایران باعث شد تا مشتریان رغبت چندانی به خرید آن پیدا نکنند. اما پراید ۱۴۱ مثل دیگر مدل های خانواده سایپا پراید، هزینه نگهداری پایینی دارد و قطعات یدکی اش در بازار موجود است.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ خیر و نعمت بیش از حد در راه است (3 نظر) از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (2 نظر) کویر گردی برونا بیانکاردی، همسر نیمار، و ژست گرفتنش کنار شتر/چه خوراکی های خوشمزه ای چیدن رو میز (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد (1 نظر) علی لاریجانی به دولت پزشکیان پشت کرد؟ (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر) (ویدئو)شوکه شدن بهرنگ علوی از دیدن وضعیت داغون ماشینش در شب!/ شکستن این طلسم بستگی به خودت داره، نیمه شب منتظرتم! (1 نظر) آیت الله علم‌الهدی: جوانان پای اسلام و انقلاب نمی‌ایستند اگر ... (1 نظر) پشت پرده رویداد تلخ دیپلماتیک در لبنان: آن چمدان ها چرا باز شد؟ (1 نظر) پشت پرده شکست عشقی جولانی؛ رهبر 43 ساله تحریرالشام تا حالا چندبار ازدواج کرده؟ (1 نظر) جشن پرشکوه سال نو میلادی در کشور های مختلف/ بازیگران ایرانی و خارجی در تب و تاب سال 2025 بغض مهران مدیری با اشعار عاشقانه و ناب "نیما یوشیج" اشک به چشمانتان می آورد / خشک آمد کشتگاه من... فعال سیاسی اصولگرا: جلیلی باید از سرنوشت تلخ قالیباف درس بگیرد؟! مهران مدیری: مردم دارن همدیگرو تیکه تیکه می کنند / معلومات روابط اجتماعی را اصلاح می کند و به زندگی سالم دست پیدا می کنید+ ویدئو
تیتر امروز   
درخواست جالب کریم باقری از بازیکنان پرسپولیس
ویروس جدید چینی خطرناک است؟ علائم شایع این ویروس HMPV چیست؟
دونالد ترامپ و ایلان ماسک: داستان دو رئیس‌جمهور در یک قصر/ وقتی ترامپ با دیدن ماسک حالش بهم میخورد!
مهاجرت به سرزمین رؤیاها با پایان جاستین ترودو در کانادا به تاریخ پیوست
اروپا متن توافق جدید با ایران را آماده کرده است!
هافبک سابق استقلال حضور در کدام تیم را در لیگ یک ترجیح داد؟
زنگ خطر به صدا درآمد؛ احتمال سقوط 50 درصدی بیت‌کوین و فروپاشی آلت‌کوین‌ها
هشدار؛ خطر گمراه شدن بخاطر بوی کباب در منطقه!
فعال سیاسی اصولگرا: جلیلی به توهمات احمدی نژاد دچار است
با پول 1 خانه در تهران، چند خانه در آمریکا می‌توان خرید؟/ اول حدس بزنید بعد مطلب رو بخونید
محسن هاشمی رفسنجانی: علت مرگ پدر برایمان گنگ است / کف خیابان چیزی را حل نمی‌کند
قابل توجه چای خورها؛ این چای منجر به ناباروری و سرطان می شود / از نوشیدن آن جدا خودداری کنید
هشدار جدی: به هیچ عنوان نباید در این ساعت آب بخورید!
برنامه هسته‌ای ایران یا جاه‌طلبی پنهان غرب؟؛ مکرون دوباره ژست قهرمان می‌گیرد!
ورود آقایان به یادگار امام ممنوع/ جریمه‌های سنگین و محرومیت‌های حساس برای تراکتور و نساجی!
منتخب روز   
حقوق زنان یا حقوق دلاری؟؛ چهره واقعی مسیح علینژاد را بهتر بشناسید+ویدیو ویروس جدید چینی خطرناک است؟ علائم شایع این ویروس HMPV چیست؟ (ویدئو) عصبانیت شدید اکبر عبدی : شما خودت به اون چیزی که میخونی اعتقاد داری؟!/ رضا عطاران و پرویز پرستویی کاهگل لگد میکردن؟ دلشوره و نگرانی خانواده بهرنگ علوی بعد از ماجرای غیب شدنش در خانه ارواح/ پیگیریم، ما خبری ازش نداریم! پلوهای مخلوط/ طرز تهیه بادمجان پلو، یک غذای عربی با طعم و عطر مثال زدنی نوستالژی روز/ جذاب‌ترین و اکشن‌ترین کارتون بچه‌های دهه 60 «لوک خوش‌شانس» / هضم این حجم از نوستالژی غیر ممکنه😍 گشت و گذاری در پایتخت جدید ایران/ جاذبه‌های خیره کننده و بکر سواحل مکران (عکس + فیلم) (ویدئو)لاکچری‌ترین میز صبحانه دبی برای شبنم قلی‌خانی و مادر جوانش/ بعد ورزش تو سواحل دبی همچین صبحونه‌ای می‌چسبه تصاویر قدیمی از دولا شدن امیرعباس هویدا، نخست وزیر پهلوی، در برابر جاستین ترودو و مادرش/ رفته مذاکرات هسته‌ای یا خوشگذرانی؟ (ویدئو) رونمایی از موزیک ویدئوی شاد و جذاب قسمت آخر جوکر / به نظرتون برنده گلوریا هاردیه؟ رونمایی از اولین عکس آناهیتا درگاهی در پشت صحنه جدیدترین کارش، فیلم «های کُپی»+ عکس (ویدئو) مستند حیات وحش/مروری بر سلاخی‌های وحشتناک حیوانات توسط اژدهای کومودو/ از بزغاله و میمون گرفته تا گاوهای شاخ‌دار
آخرین ویدیو ها