به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، B30 را باید جدی ترین و مهم ترین محصول FAW در ایران بدانیم چراکه برخلاف B50F، گروه بهمن با شرایط بهتری دست به عرضه آن در کشورمان زد. B30 محصول 2015 کشور چین است و از اوایل 1396 به خیابان های کشورمان رسید. برخی ها از روی نامش تصور می کنند که این خودرو ابعاد کوچک تری نسبت به B50F دارد درحالیکه اندکی بزرگ تر است و حتی فاصله محوری اش تنها چندین سانتی متر از B50F کمتر است. جالب تر اینکه حجم صندوقش حدود 30 لیتر بزرگ تر از B50F شده. بسترن B30 با پلتفرم ارتقایافته ای از فولکس واگن ساخته شده و حتی پیشرانه آن نیز تا مدت زمان زیادی تحت لیسانس آلمانی ها بود، ولی بعدها، فاو حق امتیازش را خریداری کرد.
طراحی ظاهری فاو بسترن بی ۳۰
شکل و شمایل بدنه و طراحی بیرونی فاو بسترن B30 نسبت به بسیاری دیگر از محصولات چینی دارای پختگی بیشتری بوده و علی رغم ارائه ظاهری نسبتا کلاسیک از خود، شمایلی مدرن را در قیاس با سایر محصولات اقتصادی هم رده به نمایش گذاشته است. در نمای روبرو شاهد ترکیب مناسب چراغ های جلو با حالتی تهاجمی و به همراه یک جلوپنجره شش ضلعی با ابعاد نسبتا بزرگ هستیم که در کنار تزیینات مشکی رنگ سپر حالتی خشن و ستیزه جویانه را برای چهره این خودرو پدید آورده است.
خطوط حجمی روی درب موتور نیز موجب ارتقاء حالت عضلانی نمای روبرو در فاو بسترن بی 30 شده است. در نمای بغل طراحان از خطوط شانه ای با حالتی نسبتا مواج و برخی حجم های مختلف استفاده کرده اند تا ضمن کاهش سادگی این بخش از خودرو، حالتی ورزشکارانه و خوش تراش به نمای بغل بسترن بی سی اعطا کنند. در بخش عقب از چراغ های دو تکه با طراحی ساده و گرافیک داخلی جذاب استفاده شده که از هماهنگی مناسبی با انواع جلو بهره می برند. طراحی درب صندوق و سپر نیز به صورت متعارف انجام شده و هماهنگی مناسبی با سایر المان های بدنه ایجاد کرده است. به طور کل طراحی ظاهری فاو بسترن بی ۳۰ در قیاس با سایر محصولات مشابه به ویژه تولیدات داخل همچون دنا، ام وی ام ۵۵۰ و … توانسته موجبات رضایتمندی بیشتر مشتریان و خریداران این گونه سدان های اقتصادی را فراهم آورد.
طراحی داخلی فاو بسترن B30
فضای داخلی بسترن بی ۳۰ به ویژه بخش هایی همچون کنسول میانی داشبورد، غربیلک فرمان و رودری های آن نسبتا ساده طراحی شده اما در عین سادگی زیبایی متناسبی نیز در پس چهره آنها قابل مشاهده است؛ به نحوی که می تواند نظر مثبت مشتریان اینگونه خودروهای سدان اقتصادی نه چندان گران قیمت را نسبت به خود جلب سازد. طرح کنسول میانی به ویژه دریچه های تهویه مستطیل شکل چندان مدرن طراحی نشده اما نظم مناسبی در چینش ادوات و دکمه های روی آن به کار گرفته شده تا راننده راحت تر بتواند از سیستم های تهویه و سایر موارد استفاده کنند.
طراحی غربیلک فرمان به صورت سه شاخه و ساده صورت گرفته که در کنار حالت سیلندری صفحه کیلومتر شمار جلوه نسبتا آشنا و متعارفی را در مقابل چشمان راننده پدید آورده است. متریال به کار رفته در ساخت داشبورد و رودری ها در حد مطلوب و قابل قبول با کیفیت نیستند اما می توان آنها را هم تراز سایر محصولات موجود در این رنج قیمت ارزیابی کرد.
از سوی دیگر ظرفیت صندلی های ردیف عقب برای افراد بلندقد کمی محدود بوده و می تواند فضای محدودتری را برای قسمت پا و سر ایشان ایجاد کند. با این حال ظرفیت صندوق عقب با حجم ۴۸۰ لیتر به خوبی جوابگوی نیازهای خانواده های ایرانی به ویژه در هنگام مسافرت خواهد بود. در مجموع باید عنوان داشت که طراحی کابین بسترن بی30 اگرچه از طراحی مدرن در حد برخی رقبا برخوردار نیست اما محیط نسبتا زیبایی را به سرنشینان خود ارائه داده و می تواند از عهده نیازهای بصری مشتریان اینگونه محصولات برآید.
آپشن ها و امکانات B30
بسترن بی ۳۰ به تجهیزات رفاهی و ایمنی زیر مجهز شده است: کروز کنترل، سیستم کنترل ایستایی در سربالایی، سامانه های کنترل کشش و پایداری، سنسور پارک عقب، ترمز ضد قفل ABS، توزیع نیروی ترمز EBD، ترمز کمکی، دیلایت، اتولایت، چراغ مه شکن جلو و عقب، فرمان برقی با روکش چرم و دکمه های کنترل از نوع حساس به سرعت، سیستم صوتی با چهار اسپیکر، نمایشگر لمسی هفت اینچی، رهیاب، دوربین عقب، بلوتوث، USB، نمایش خطوط پارک با حرکت فرمان، دو عدد کیسه هوا راننده و سرنشین جلو، کمربند ایمنی پیش کشنده، سیستم تهویه مطبوع دیجیتال، صندلی راننده و سرنشین جلو با تنظیمات دستی، صندلی عقب تاشونده، روکش صندلی چرم و پارچه، ایزوفیکس صندلی، آینه جانبی با گرمکن، سانروف، شیشه بالابر آنتی ترپ راننده.
مشخصات فنی فاو بسترن بی ۳۰
بسترن B30 از یک پیشرانه چهار سیلندر تنفس طبیعی به حجم ۱.۶ لیتر نیرویی معادل ۱۰۷ اسب بخار قدرت و 1۵۵ نیوتن متر گشتاور دریافت می کند. شتاب ۰ تا ۱۰۰ این سدان ۱۲۷۰ کیلوگرمی برابر با ۱۲.6 ثانیه بوده و حداکثر سرعت آن به رقم ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت می رسد. این خودرو حدود ۶.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر نیز سوخت مصرف خواهد کرد. ناگفته نماند که یک گیربکس شش سرعته اتوماتیک مجهز به حالت اسپرت قوای پیشرانه را به سمت چرخ های محور جلو انتقال می دهد. نکته ای که پیرامون قوای فنی فاو بسترن بی30 باید ذکر شود این است که برخی از مالکان نسبت به کشش این خودرو به ویژه در سربالایی ها و در حالتی که ۴ تا ۵ سرنشین در آن حضور داشته باشند، چندان رضایت نداشته و گویا این خودرو نمی تواند هیجان کافی را به کاربران خود در این زمینه انتقال دهد. در نتیجه باید گفت که فاو بسترن بیشتر برای رانندگی آرام و نه چندان پرشتاب مناسب خواهد بود.
مزایا و معایب FAW B30
از جمله مهمترین مزیت های فاو بسترن بی30 می توان به مواردی همچون طراحی ظاهری مناسب، کیفیت ساخت قابل قبول، سواری نسبتا نرم و راحت، صندوق عقب جادار، طراحی داخلی نسبتا رضایت بخش اشاره کرد. در دسته نقاط ضعف نیز می توان به مواردی همچون عدم کشش مطلوب به ویژه در هنگام عبور از سربالایی ها که شاید با ضرایب نسبتا سبک دنده ارتباط پیدا کند و همچنین عرضه محدود که سبب عدم گستردگی خدمات پس از فروش و لوازم یدکی بسترن بی ۳۰ نسبت به رقبایی همچون دنا پلاس شده است را می توان به عنوان نقاط ضعف بسترن B30 در نظر گرفت.
وضعیت فروش فاو بسترن B30 در بازار ایران
همانطور که در ابتدا اشاره شد بسترن B30 فرصت حضور گسترده را در بازار ایران پیدا نکرد و عرضه آن با تیراژ بالا تاکنون آن طور که باید و شاید تحقق پیدا نکرده است. بنابراین عدم اطمینان مشتریان نسبت به آینده این خودرو چینی و تامین لوازم یدکی و خدمات پس از فروش آن سبب شده تا عمده خریداران با تردید به سمت این محصول نسبتا مناسب چینی گام بردارند. در نتیجه با این تفاسیر باید اعلام کرد که وضعیت فروش بسترن B30 در ایران علی رغم محبوبیت این محصول چندان پرحرارت و پررونق نبوده و بازار معاملات آن از گرمایی در حد رقبایی همچون دنا پلاس بهره نمی برد. با این حال مالکان فاو بی30 معمولا برای فروش اتومبیل خود با مشکلات زیادی از جهت پیدا کردن مشتری مناسب روبرو نخواهند شد.