به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، در سال 96 میزان داخلی سازی GC6 حدود 25% درصد بود چراکه این داخلی سازی تنها صرف بخش هایی مانند رینگ و لاستیک، باتری و برخی قسمت های الکترونیکی خودرو شده بود. برای سال 97 نیز هم میزان داخلی سازی GC6 به عدد 30% رسید و هم نسخه جدیدی از آن به بازار آمد. خوشبختانه «خودروسازان بم» خیلی زود متوجه کمبودهای GC6 تیپ الیت شد و سرانجام در اسفندماه 96 نسخه فیس لیفت شده آن را با نام تیپ «اکسلنت» معرفی کرد. GC6 نیوفیس نسبت به الیت، یک سروگردن مدرن تر شده؛ هم در ظاهر، هم در تجهیزات و هم در بهبود جعبه دنده. GC6 نیوفیس در مدل 97 به بازار آمد و مهم ترین ویژگی فنی اش، داشتن جعبه دنده جدیدی است که «جتکو» ژاپن آن را ساخته. به لحاظ امکانات نیز اضافه شدن سانروف، دوربین عقب، دو رنگ شدن تریم داخلی و بزرگترشدن مانیتور کنسول، مهم ترین تفاوت تیپ اکسلنت با تیپ الیت است.
طراحی ظاهری جیلی GC6
طراحی بدنه جیلی GC6 به گونه ای است که در همان نگاه اول می توان فهمید با یک محصول اقتصادی ویژه اقشار کم درآمد طرف هستیم که البته با توجه به قیمت نسبتا بالای خودرو در کشورمان دیگر نمی توان به این محصول لقب خودرو اقتصادی را داد. به هر حال جیلی GC6 یک سدان اقتصادی است که جهت حضور در بازار کشورهای در حال توسعه طراحی شده و با نگاهی به ظاهر آن می توان به شخصیت متواضع و نه چندان لوکس این محصول پی برد.
فرایند فیس لیفت صورت گرفته در مدل اکسلنت سبب شده تا طرح چهره این خودرو بسیار مدرن تر و جذاب تر از مدل الیت به نظر برسد. فرم هندسی چراغ های جلو با گوشه های تیز و حالت نسبتا جذاب طراحی جلوپنجره سبب به وجود آمدن شمایلی اسپرت و تهاجمی برای این سدان چینی شده است. طراحی زیبا و متمایز سپر جلو و تعبیه چراغ های دیلایت در دو طرف سپر و دریچه های تهویه آن سبب مدرن و خوشایندتر جلوه کردن این بخش از چهره جیلی جی سی ۶ اکسلنت شده که در مقایسه با مدل الیت چهره ای به مراتب به روزتر و چشم نوازتر را از این سدان جمع وجور به نمایش گذاشته است. حالت برآمده قسمت میانی درب کاپوت نیز باعث عضلانی تر جلوه کردن نمای روبرو جیلی جی سی ۶ شده است.
در نمای کنار شاهد تغییرات کلی نسبت به مدل الیت نیستیم و خطوط ساده به سبکی کلاسیک کنار یکدیگر قرار گرفته اند. یک خط شانه ای نیز دو انتهای چراغ های عقب و جلو را پس از عبور از بخش فوقانی دستگیره های درها به یکدیگر متصل کرده و از سادگی این نما به همراه برخی حجم پردازی های جزئی کاسته است.
در نمای عقب نیز شاهد تغییر نه چندان کلی المان های مهم از جمله چراغ ها، تزیینات درب صندوق و سپر هستیم که گرچه از هماهنگی زیادی با نمای روبرو برخوردار نیست اما به هر حال موجب پدید آمدن نمای دلنشین تر از بخش عقب جیلی جی سی ۶ شده است. چراغ های مه شکن پایین سپر و تغییر گرافیک داخلی چراغ های اصلی از جمله تغییرات به وجود آمده در نمای پشت جیلی GC6 محسوب می شوند.
به طور کل باید اظهار داشت که نمای ظاهری جیلی جی سی ۶ در مدل اکسلنت بسیار بهتر از گذشته بوده و در مقایسه با سدان های داخلی نمای کاملا مدرن تر و جذاب تری را به نمایش می گذارد که می تواند رضایت نسبی عمده مشتریان این گونه خودروهای جمع وجور اقتصادی را در پی داشته باشد.
طراحی داخلی جیلی GC6
پس از ورود به کابین جیلی جی سی ۶ متوجه تغییر و تحولات این بخش نسبت به گذشته خواهید شد که سبب به وجود آمدن منظره ای مدرن تر و جذاب تر شده است. بخش هایی همچون سیستم مالتی مدیا به همراه تریم دو رنگ و اضافه شدن تهویه مطبوع اتوماتیک، جزو تغییرات کابین جیلی جی سی ۶ اکسلنت نسبت به قبل به حساب می آیند. طراحی کنسول میانی این محصول نیز به زیبایی صورت پذیرفته و نمای مدرنی را در برابر چشمان سرنشینان رقم زده است. غربیلک فرمان هم به نوبه خود خوشدست و خوش فرم ساخته شده و از روکش چرمی در آن بهره گرفته شده است. پنل کیلومتر شمار آنالوگ هم در پشت فرمان اطلاعات لازم را به راننده منتقل خواهد کرد.
همچنین فرم صندلی ها نیز مناسب ارزیابی می شود و از روکش با کیفیت در پوشش دادن آنها استفاده شده است. متریال به خدمت گرفته شده در ساخت رودری ها و داشبورد از جنس پلاستیک سخت و نه چندان گران قیمت بوده که سطح کیفی آن خیلی مرغوب نیست اما می توان در این رنج قیمت آن را قابل قبول دانست. همچنین صندلی های ردیف عقب از لحاظ فضای پا و زانو و سر محدودیت هایی را برای سرنشینان بلندقد به همراه خواهد داشت. صندوق عقب نیز فضای کافی را جهت جای دادن اسباب و وسایل در اختیار کاربران قرار خواهد داد.
در مجموع باید عنوان داشت که کابین جیلی GC6 از لحاظ طراحی ظاهری یکی از مناسب ترین گزینه ها در این رنج قیمت محسوب شده اما از لحاظ کیفیت و گنجایش صندلی های ردیف عقب نمی توان نمره بالایی را اعطا کرد.
آپشن ها و امکانات جیلی جی سی 6
از جمله شاخص ترین تجهیزات رفاهی و ایمنی جیلی GC6 اکسلنت می توان به مواردی همچون دو عدد کیسه هوای سرنشینان جلو، سیستم ترمز ضد قفل ABS و توزیع الکترونیکی نیروی ترمز، تهویه مطبوع اتوماتیک، نمایشگر لمسی ۸ اینچی، تنظیم صندلی ها به صورت دستی ، قفل مرکزی، گرمکن شیشه عقب، سانروف، حسگر پارک عقب، چراغ های مه شکن جلو و عقب، دیلایت، چراغ بدرقه فرمان هیدرولیک اسپرت، سیستم صوتی با ۶ اسپیکر، رهیاب، دوربین عقب، بلوتوث، usb ،کمربند ایمنی پیش کشنده، روکش صندلی چرمی، آینه های جانبی با تنظیم برقی و گرمکن.
مشخصات فنی GEELY GC6
جیلی GC6 در زیر کاپوت خود یک پیشرانه ۴ سیلندر تنفس طبیعی به حجم ۱.۵ لیتر پنهان کرده است. توان خروجی این موتور برابر با ۱۰۵ اسب بخار قدرت بوده و نهایت گشتاور حاصل از آن به رقم ۱۴۱ نیوتن متر می رسد. شتاب صفر تا صد جیلی GC6 اکسلنت که نیروی حاصل از پیشرانه آن توسط جعبه دنده چهار سرعته اتوماتیک ساخت جتکو ژاپن به سوی چرخ های جلو ارسال می شود، برابر با ۱۳.۵ ثانیه بوده و حداکثر سرعت این خودرو ۱۱۳۲ کیلوگرمی به ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت می رسد. مصرف سوخت جیلی جی سی 6 اکسلنت حدود شش لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر برآورد می شود و حجم باک سوخت آن برابر با ۴۵ لیتر ظرفیت دارد.
با این حساب می توان عنوان کرد که اگر به دنبال یک سدان با عملکرد فنی نسبتا مهیج و چالاک هستید، جیلی جی سی ۶ نمی تواند به طور کامل نیازهای شما را برآورده سازد اما به خوبی قادر است پاسخگوی احتیاجات متعارف خانواده ها باشد.
مزایا و معایب جیلی GC6
در دسته نقاط قوت جیلی جی سی ۶ اکسلنت می توان از مواردی همچون طراحی ظاهری بسیار جذاب تر مدل، سیستم تعلیق نرم و سواری راحت، تجهیزات رفاهی و ایمنی بهتر نسبت به نسخه الیت و طراحی زیبای کابین اشاره کرد. از سوی دیگر مواردی همچون عرضه محدود و عدم گستردگی کافی خدمات پس از فروش، عایق بندی نه چندان مطلوب کابین در دورهای بالا و محدودیت های فضای صندلی های ردیف عقب در دسته نقاط ضعف GC6 قرار می گیرند.
وضعیت فروش جیلی GC6 در بازار ایران
جیلی جی سی ۶ به مدت نسبتا طولانی به بازار ایران عرضه نشد بنابراین تیراژ تولید آن در ایران به ویژه مدل اکسلنت چندان بالا نبوده و همین امر سبب شد تا از حیث تامین لوازم یدکی و خدمات پس از فروش و سایر موارد مرتبط نسبت به سایر محصولات پرفروش بازار مناسب ظاهر نشود و از این بابت برخی مشکلات را برای مالکان خود پدید آورده است. بنابراین باید عنوان داشت که با وجود شایستگی، این محصول نتوانست به دلیل عرضه محدود، آن طور که باید و شاید به جایگاه مطلوبی در بازار فروش کشورمان دست یابد و در نتیجه می توان گفت که وضعیت فروش جیلی جی سی ۶ در بازار ایران نسبت به برخی حریفان با سابقه موجود در بازار همچون انواع دنا، پژو پارس اتوماتیک، پارس تندر و غیره کم رونق تر است.