دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

بازار / قیمت دلار و نرخ ارز /

اتفاقات مهم در بازار ارزهای دیجیتال در سال 2020 

چهارشنبه، 29 بهمن 1399
شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران نهادی که در بحبوحه بحران کرونا در پی ابزاری جایگزین برای ذخیره ارزش هستند، باعث می‌شوند که بازار ارزهای دیجیتال سقف‌های تاریخی و رکوردهای قیمتی تازه‌ای را به ثبت برساند. علاوه بر این، نوآوری‌های بلاک چینی در زمینه‌های گوناگون از جمله امور مالی غیرمتمرکز و توسعه ارزهای دیجیتال ملی همچنان ادامه خواهد یافت.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، شرایط در عرصه ارزهای دیجیتال به سرعت تغییر می کنند. تنها پیش بینی که مطمئن به نظر می رسد این است که معیارها و نکاتی که امروز مهم به نظر می رسند، طی چند ماه جای خود را به ایده های جدید خواهند داد.

سال ۲۰۲۰ از هر نظر برای بیت کوین و در کل برای دنیای کریپتو سال بسیار خوبی بود. رمز ارز برتر بازار موفق شد به بالاترین میزان قیمتی خود برسد و رکوردهای زیادی را جا به جا کند. اما بیت کوین در سال ۲۰۲۰ شاهد اتفاق های مهم دیگری نیز بود که سعی داریم در این مقاله به آنها بپردازیم.

اوج گیری قیمت بیت کوین و شکستن سقف های تاریخی

دیرپاترین و رایج ترین ارز دیجیتال جهان یعنی بیت کوین، با برجای گذاشتن رکوردهای تازه ، سقف تاریخی جدیدی را در سال ۲۰۲۰ ثبت کرد. ارزش بازار این ارز دیجیتال در روزهای پایانی سال ۲۰۲۰ از مرز ۵۰۰ میلیارد دلار نیز عبور کرد و به این ترتیب توانست دو ابرشرکت بازارهای مالی جهان یعنی ویزا و برکشایر هاتاوی (Berkshire Hathaway) را پشت سر بگذارد. اکنون در ماه نخست سال میلادی ۲۰۲۱ بهای این ارز دیجیتال، از آستانه ۴۰ هزار دلار نیز عبور کرده و پس از اصلاح قیمت، در محدوده ۳۴٬۰۰۰ تا ۳۵٬۰۰۰ دلار نوسان می کند.

نباید از این نکته غافل شد که رکوردشکنی بیت کوین در سال ۲۰۱۷ و ثبت قیمت ۱۹٬۸۵۰ دلاری، بیش از همه، ناشی از عملکرد سرمایه گذاران خرد آسیایی بود که تازه با مقوله بیت کوین و ارزهای دیجیتال آشنا شده بودند. در سال ۲۰۲۰ اما جهش قیمت بیش از هر چیزی، مدیون سرمایه گذاران کارکشته ای بود که هر از چند گاهی بخشی از سرمایه خود را به خرید این ارز دیجیتال اختصاص می دادند و حتی آن طور که پیش تر نیویورک تایمز نوشت، بیت کوین های خریداری شده خود را با هدف ذخیره بلندمدت، خارج از صرافی ها نگهداری می کنند.

برندون مینتز (Brandon Mintz)، مدیرعامل شرکت بیت کوین دیپات (Bitcoin Depot) پیش تر در مصاحبه با رسانه ها گفته بود:

خبرهای جدید، حاکی از پذیرش گسترده بیت کوین از سوی سرمایه گذاران نهادی است.

گفتنی است در سال ۲۰۲۰، شرکت های سرشناسی همچون مایکرواستراتژی (MicroStrategy)، اسکوئر (Square)، پائول تودور جونز (Paul Tudor Jones)، گوگنهایم اینوستورز (Guggenheim Investors) و حتی شرکت بیمه مشهور مس میوچوال (MassMutual) از جمله نهادهایی بودند که دست به خرید مقادیر هنگفتی از بیت کوین زدند. اسکات ماینرد (Scott Minerd)، مدیرعامل گوگنهایم اینوستورز پیش تر طی مصاحبه ای گفته است:

در حال حاضر، میلیاردرها و شرکت ها بیش از سرمایه گذاران خرده پا کنترل بازار را برعهده دارند.

شکوفایی حوزه امور مالی غیرمتمرکز

دا هونگفِی (Da Hongfei)، هم بنیان گذار پلتفرم «شبکه اقتصاد هوشمند (NEO)» پیش تر طی یادداشتی نوشته بود:

بدون هیچ تردیدی می توان ادعا کرد که سال ۲۰۲۰، سال امور مالی غیرمتمرکز بود.

با نگاهی به آمار و ارقام عملکرد حوزه دیفای (DeFi) می توان به درستی نظر هونگفی پی برد. ارزش کل سرمایه های قفل شده در حوزه دیفای، در آخرین روز سال ۲۰۲۰ به ۱۵ میلیارد دلار رسیده بود، حال آنکه این عدد در ابتدای سال ۲۰۲۰ چیزی در حدود ۶۵۸ میلیون دلار بود.

در سال ۲۰۲۰، اصطلاح تازه ای تحت عنوان کشت سود (Yield Farming) به ادبیات حوزه ارزهای دیجیتال اضافه شد. در این روش هر کاربر در ازای سهام گذاری بیت کوین ها یا اترهای خود (به عنوان وثیقه) در یک مؤسسه دیفای، می تواند یک توکن حاکمیتی دریافت کند و به واسطه آن در مورد تمامی تغییرات پیشنهادی در پروتکل دیفای مربوطه رأی داده و بحث و اعمال نظر کند.

در سال ۲۰۲۰ خریداری و نگهداری این توکن ها سود سرشاری را نصیب مالکان آنها کرد. از جمله این توکن ها می توان به توکن COMP پروتکل کامپاند (Compound) اشاره کرد که هم زمان با عرضه در صرافی کوین بیس، با رشدی خیره کننده مواجه شد و قیمت آن از ۶۱ دلار در ۱۸ ژوئن، به ۳۸۲ دلار در ۲۱ ژوئن ۲۰۲۰ رسید. این توکن در نهایت سال ۲۰۲۰ میلادی را با قیمت ۱۴۸ دلار به پایان رساند.

جوزف آتینیزه (Giuseppe Ateniese)، عضو هیئت علمی مؤسسه فناوری استیونز (Stevens Institute of Technology) پیش تر طی مصاحبه ای با کوین تلگراف گفته بود که دیفای قواعد بازی را در دنیای ارزهای دیجیتال تغییر خواهد داد. او معتقد است:

به کمک اپلیکیشن های حوزه دیفای، دیگر در چرخه خدمات مالی، نه به انسان نیازی خواهیم داشت، نه سرور و نه هیچ نهاد متمرکز دیگری. هیچ نوع سوگیری نیز برای ارائه خدمات در این حوزه وجود نخواهد داشت.

آتینیزه در ادامه می افزاید:

استفاده از خدمات اپ های دیفای، مانند دریافت وام خرید خودرو از بانک نیست که در صورت کوتاهی در بازپرداخت اقساط، بانک را وارد فرایند پردردسر تصاحب خودرو کند. در حوزه دیفای دارایی های از جنس دیجیتال هستند و از طریق قراردادهای هوشمند قفل یا سپرده گذاری می شوند. برای مثال اگر من وامی گرفته باشم و نتوانم آن را پس دهم، دارایی دیجیتالی که به عنوان وثیقه نزد قرارداد هوشمند سپرده ام، از سوی نهاد وام دهنده ضبط می شود و دیگر کاری از دستم ساخته نیست.

ورود پی پال به دنیای ارزهای دیجیتال

۱۲ سال طول کشید تا بیت کوین بتواند به ۱۰۰ میلیون کاربر دست پیدا کند. اما پس از آنکه پی پال، غول حوزه پرداخت، اعلام کرد که درصدد افزودن امکان خرید و فروش و نگهداری ارزهای دیجیتالی همچون بیت کوین، اتر، بیت کوین کش (BCH) و لایت کوین (LTC) برای کاربران خود است، در عرض کم تر از یک ماه، بیت کوین توانست به پایگاه کاربری ۳۰۰ میلیونی پی پال نیز دست پیدا کند.

پیش تر در ماه نوامبر، هم زمان با اعلام خبر ورود پی پال به حوزه ارزهای دیجیتال، صندوق سرمایه گذاری پانترا کپیتال (Pantera Capital) اعلام کرد که این خبر می تواند تأثیر شگرفی بر بازار داشته باشد. این مؤسسه سرمایه گذاری در گزارش های ماهانه خود آورده بود:

طی چهار هفته ای که از اعلام خبر ورود پی پال به بازار ارزهای دیجیتال گذشت، این غول پرداخت ۷۰ درصد از بیت کوین های تازه عرضه شده را خریداری کرده است.

پانترا کپیتال در گزارش دیگری نیز خبر داد:

در حالی که هنوز دو ماه از ورود پی پال به بازار ارزهای دیجیتال گذشته، این شرکت تمامی بیت کوین های تازه عرضه شده را خریداری کرده است.

عبور از سومین هاوینگ بیت کوین

همان طور که می دانید بیت کوین هر چهار سال یک بار رویدادی به نام هاوینگ (halving) را تجربه می کند. در این رویداد که برای محدود کردن نرخ عرضه بیت کوین طراحی شده، پاداش استخراج هر بلاک شبکه بیت کوین نصف می شود.

به گواه داده های تاریخی، این رویداد می تواند به افزایش چشم گیر بهای بیت کوین بینجامد. اگر بیت کوین را همانند یک شرکت در نظر بگیریم، رخ دادن هاوینگ به این معناست که هر چهار سال یک بار به کارکنان شرکت بگوییم که حقوقشان نصف می شود. این کارکنان همان ماینرها هستند و این حقوق همان پاداش استخراج بلاک ها.

پیش تر در ماه مه، سومین هاوینگ بیت کوین اتفاق افتاد و طی آن پاداش استخراج هر بلاک شبکه بیت کوین از ۱۲.۵ بیت کوین به ۶.۲۵ بیت کوین کاهش یافت. این اتفاق بدون هیچ مشکلی روی داد و آن طور که ادعا می شد، منجر به خروج گسترده ماینرها یا سقوط توان پردازشی (هش ریت) شبکه بیت کوین نشد. نکته جالب توجه آنکه اکنون با گذشت هفت ماه پس از این رویداد، بیت کوین با رشدی چشمگیر، به بهایی بیش از ۴ برابر قیمت پیش از هاوینگ (۸٬۵۶۶ دلار در تاریخ ۱۱ مه) دادوستد می شود.

آزمایش ارز دیجیتال ملی چین و راه اندازی اولین ارز دیجیتال ملی در باهاما

رقابت ها برای عرضه نخستین ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) در سال ۲۰۲۰ به اوج خود رسید. در همین راستا، چین در ماه اوت اعلام کرد که فاز آزمایشی پروژه یوان دیجیتال را در چهار شهر شانگهای، پکن، گوانگژو و هنگ کنگ کلید می زند. این چهار منطقه در مجموع بیش از ۴۰۰ میلیون جمعیت دارند که تقریباً برابر با ۲۹ درصد از کل جمعیت چین است.

بسیاری پیش بینی کردند که در سال ۲۰۲۰ پروژه ارز دیجیتال پرداخت الکترونیک چین یا DCEP به طور کامل راه اندازی می شود، اما در ادامه اختلاف نظرهایی درباره اهمیت این پروژه بروز کرد. سؤال اینجاست که آیا یوان دیجیتال می تواند به سلطه دلار بر بازارهای جهانی خاتمه داده و جایگزین این ارز ذخیره جهانی شود؟ پیش تر نشریه فایننشال تایمز (Financial Times) در مقاله ای با اشاره به این مسئله نوشته بود که توسعه سریع ارز دیجیتال ملی چین می تواند نظام پولی جهانی را به چالش بکشد.

این در حالی است که پیش تر در ماه اکتبر، جروم پاول (Jerome Powell)، رئیس فدرال رزرو اعلام کرد، ارزهای دیجیتال ملی هنوز با معضلاتی مانند پیش گیری از کلاهبرداری یا حملات سایبری دست به گریبانند و بر همین اساس، راه اندازی و عرضه آنها در مقیاس وسیع، امری غیرمسئولانه است.

در هر حال، چین، نخستین کشوری نخواهد بود که اقدام به راه اندازی ارز دیجیتال ملی می کند؛ بلکه این افتخار برای اولین بار نصیب کشور باهاما شد؛ مجمع الجزایری کوچک در اقیانوس اطلس که در تاریخ ۲۰ اکتبر ۲۰۲۰ نامش به دلیل عرضه رسمی نخستین ارز دیجیتال ملی جهان بر سر زبان ها افتاد. این ارز دیجیتال که سند دلار (Sand Dollar) نام گرفت، روی یک پلتفرم بلاک چینی توسعه داده شده است.

گام بلند مایکرواستراتژی برای خرید بیت کوین

سال ۲۰۲۰ را می توان سال ورود شرکت های سهامی عام و سرمایه گذاران نهادی به بازار ارزهای دیجیتال دانست. اما شاید هیچ شرکتی به اندازه مایکرواستراتژی (MicroStrategy) از خرید بیت کوین استقبال نکرده باشد؛ شرکتی که در حوزه هوش تجاری فعال است و سهام آن در بورس نزدک دادوستد می شود. طبق اعلامیه مایکرواستراتژی، این شرکت علاوه بر خریداری ۲۵۰ میلیون دلار بیت کوین تا ماه اوت، این ارز دیجیتال را به ذخیره اصلی خزانه شرکتی خود تبدیل کرده است.

پیش تر نیز مایکل سیلور (Michael Saylor)، مدیرعامل مایکرواستراتژی توضیح داد:

اقدام دولت ها برای تصویب بسته های محرک اقتصادی با هدف مقابله با اثرات اقتصادی منفی شیوع ویروس کرونا، می تواند تأثیرات تورمی اجتناب ناپذیری بر ارزهای فیات و دیگر دارایی های متعارفی بگذارد که معمولاً به عنوان ذخایر خزانه های شرکتی نگهداری می شوند.

سیلور همچنین یادآور شد:

در دنیای جدید، بیت کوین یک ذخیره ارزش قابل اعتماد است و پتانسیل رشد آن در بلندمدت، بسیار بیشتر از ذخایر پول نقد خواهد بود.

گفتنی است که مایکرواستراتژی در سال ۲۰۲۰ چندین بار اقدام به خرید بیت کوین کرد و در روزهای پایانی این سال نیز ۶۵۰ میلیون دلار حاصل از فروش اوراق بهادار را به خرید بیت کوین های بیشتر اختصاص داد. این شرکت تا تاریخ ۲۱ دسامبر ۲۰۲۰ درمجموع ۷۰٬۴۷۰ بیت کوین را به قیمت متوسط ۱۵٬۹۶۴ دلار (به ازای هر بیت کوین) خریداری کرد. نشریه وال استریت ژورنال با ابراز تعجب شدید از تبدیل سرمایه عظیم مایکرواستراتژی، در مقاله ای کنایه آمیز نوشت:

مایکرواستراتژی یک شرکت سهامی عام است یا یک صندوق پوششی؟

کوین بیس در صف ورود به بازار سهام

در دسامبر ۲۰۲۰، صرافی آمریکایی کوین بیس اعلام کرد که درصدد ورود به بورس اوراق بهادار ایالات متحده و عرضه عمومی سهام خود به عنوان نخستین شرکت فعال در حوزه ارزهای دیجیتال است. بنا بر تحقیقات شرکت مساری (Messari)، کوین بیس با بیش از ۳۵ میلیون مشتری در سرتاسر خاک آمریکا، در صورت نهایی شدن عرضه اولیه، تا ۲۸ میلیارد دلار ارزش گذاری خواهد شد.

ولادیمیر ویشنفسکی (Vladimir Vishnevskiy)، مدیر و بنیان گذار شرکت مدیریت دارایی گات هارد فاند منیجمنت (Gotthard Fund Management) مستقر در سوئیس، پیش تر در مصاحبه با رسانه ها گفته بود:

ورود کوین بیس به بازار سهام، رویداد بسیار بزرگی است. این اتفاق، معیاری برای سنجش میزان آمادگی شرکت ها، برای ارزش گذاری و سرمایه گذاری در شرکت های فعال در حوزه ارزهای دیجیتال خواهد بود.

مجله فورچون (Fortune) در سرمقاله ای که به این موضوع اختصاص داده بود نوشت:

عرضه اولیه سهام کوین بیس، نقطه عطفی برای صنعت ارزهای دیجیتال خواهد بود. با این حال، هنوز معلوم نیست که کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) با درخواست کوین بیس برای ورود به بازار سهام موافقت می کند یا نه.

گفتنی است که در سال ۲۰۲۰ اخبار جنجال برانگیزی از شرکت کوین بیس به بیرون درز کرد. بخشی از این اخبار، به منع کارمندان کوین بیس از فعالیت سیاسی در فضای کار مربوط می شد. در ماه نوامبر نیز نشریه نیویورک تایمز گزارش داد که شماری از کارکنان سیاه پوست کوین بیس نسبت به برخی از رفتارهای تبعیض آمیز ابراز ناخرسندی کرده اند. فارغ از این ها، عده ای هم ناکارآمدی صرافی کوین بیس را نشانه گرفته و گفته اند که این صرافی در زمان نوسانات قیمتی ارزهای دیجیتال با قطع ناگهانی خدمات خود، زیان های بسیاری را به کاربرانش تحمیل کرده است.

جان گریفن (John Griffin)، استاد دانشگاه تگزاس اما بر این باور است که صرف اعلام خبر عرضه اولیه سهام کوین بیس، به خودی خود یک اتفاق شگرف است:

این اتفاق نشان می دهد که مسیر کوین بیس برای انطباق با چارچوب های مقرراتی، از منظر اقتصادی فرایندی سودآور است.

میخ آخر تلگرام بر تابوت پروژه TON

در سال ۲۰۲۰ پروژه TON تلگرام دوباره خبرساز شد. پاول دورف (Pavel Durov)، بنیان گذار و مدیرعامل تلگرام که یک پیام رسان متن باز رمزنگاری شده با بیش از ۵۰۰ میلیون کاربر (در حال حاضر) است، در بیانیه ای به مناسبت اتمام پروژه TON گفت:

گروه تلگرام به دنبال ایجاد یک پلتفرم بلاک چین غیرمتمرکز دیگر، همانند بیت کوین و اتریوم بود. با این تفاوت که قرار بود این پلتفرم از لحاظ سرعت و مقیاس پذیری عملکرد بهتری داشته باشد.

گفتنی است در نهایت تلگرام در جدال با کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا شکست خورد و در ماه مه فعالیت پروژه TON یا شبکه باز تلگرام را برای همیشه تعطیل کرد.

شرکت تلگرام که در دبی مستقر است، توانسته بود با پیش فروش توکن های پروژه TON موسوم به گرام (Gram)، بالغ بر ۱.۷ میلیارد دلار سرمایه جذب کند؛ اما در نهایت با مخالفت کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا مواجه شد. این کمیسیون در بیانیه خود مبنی بر تخطی تلگرام از قوانین ایالات متحده، اعلام کرده بود که توکن گرام در حکم اوراق بهادار ثبت نشده است؛ ازاین رو صدور و توزیع آنها به هر نحوی خلاف قوانین است. این کمیسیون در ادامه، سلسله اقداماتی را برای توقف توزیع توکن گرام در آمریکا و دیگر کشورهای جهان در دستور کار خود قرار داد. گفتنی است یک دادگاه فدرال نیز اعلام کرد که از اقدامات این نهاد نظارتی حمایت خواهد کرد.

دورف پیش تر طی یک یادداشت وبلاگی نوشته است:

ما هنوز هم در زمینه فناوری و امورمالی به ایالات متحده وابسته ایم. این شرایط احتمالاً در آینده تغییر خواهد کرد. اما امروز ما در یک چرخه مخرب قرار گرفته ایم: در جهانی که گرفتار تمرکزگرایی افراطی است، نمی توانید توازن بیشتری ایجاد کنید و دلیل آن هم همان تمرکزگرایی زیاد است.

گفتنی است که در میان سرمایه گذاران پروژه TON تلگرام نام های پرآوازه ای به چشم می خورد که از جمله آنها می توان به کلینر پرکینز (Kleiner Perkins) و سکویا کپیتال (Sequoia Capital) اشاره کرد.

تأیید بیت کوین از سوی چهره های سرشناس دنیای سرمایه گذاری

تصویب بسته های کمک مالی از سوی دولت ها برای مقابله با اثرات اقتصادی منفی ناشی از شیوع کرونا، بسیاری از سرمایه گذاران را در مورد احتمال بروز تورم نگران کرد. در این میان، شماری از آنها به ارزهای دیجیتال روی آوردند و از این دارایی های نوظهور به عنوان ابزارهایی مناسب برای ذخیره ارزش یاد کردند. پائول تودور جونز (Paul Tudor Jones)، سرمایه گذار مشهور صندوق های پوششی، از برجسته ترین این افراد است که در ماه مه اعلام کرد بخشی از سبد سرمایه گذاری خود را به بیت کوین اختصاص داده است.

جلب حمایت سرمایه گذار خوش نامی همچون جونز (که پیش تر سقوط بازار سهام را در سال ۱۹۸۷ پیش بینی کرده بود)، راه را برای ورود سرمایه گذاران جریان اصلی به بازار ارزهای دیجیتال هموار کرد. دیوید لوانت (David Lawant)، مدیرعامل بیت وایز اسِت منیجمنت (Bitwise Asset Management) پیش تر در مصاحبه با رسانه ها گفته بود:

اینکه فردی مثل جونز اعلام کند که برای در امان ماندن از اثرات «تورم بزرگ پولی»، بیت کوین را در صدر دارایی های صندوق پوششی خود قرار می دهد، باعث شده که ریسک سرمایه گذاری در بیت کوین برای بسیاری از همتایان او در بازارهای مالی کاهش یابد.

وال استریت ژورنال نیز در همین زمینه نوشته است:

رالی بیت کوین توانست طیف وسیعی از چهره های سرشناس را مجذوب خود کند؛ از میلیاردرهای سرشناسی همچون جونز و استنلی دراکن میلر (Stanley Druckenmiller) گرفته تا دیگر معامله گرانی که نمی خواهند از قافله سرمایه گذاری جا بمانند. در مجموع مشارکت این افراد باعث شده تا تب خرید بیت کوین داغ تر از همیشه شود.

شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا از ریپل

در ماه دسامبر ۲۰۲۰، پیش از آنکه کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا خبر شکایت خود از بنیاد ریپل را رسانه ای کند، توکن این بنیاد یعنی XRP از نظر ارزش بازار در جایگاه سومین ارز دیجیتال برتر جهان قرار داشت.

گفتنی است کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا تحت هدایت جی کلایتون (Jay Clayton)، شکوائیه ای علیه بنیاد ریپل و دو تن از مدیران بلندپایه آن تنظیم و اعلام کرد که ارز دیجیتال XRP، در واقع جزو اوراق بهادار به شمار می آید و بنیاد ریپل، بالغ بر ۱.۳ میلیارد دلار سرمایه را از طریق عرضه غیرقانونی اوراق بهادار ثبت نشده جذب کرده است.

تنها در عرض سه روز پس از رسانه ای شدن شکایت SEC از بنیاد ریپل، بهای توکن XRP با کاهشی ۴۱ درصدی مواجه شد. در حال حاضر هنوز معلوم نیست که آیا ریپل می تواند از پس این جدال حقوقی برآید و به حیات خود ادامه دهد یا خیر.

در تاریخ ۲۷ دسامبر ۲۰۲۰، صرافی آمریکایی کوین بیس اعلام کرد که خرید و فروش توکن XRP را به حالت تعلیق درمی آورد. در ادامه شماری از دیگر صرافی های ارزهای دیجیتال هم اعلام کردند که ریپل را از فهرست معاملاتی خود حذف خواهند کرد. به این ترتیب آینده این ارز دیجیتال، در هاله ای از ابهام فرو رفت. در روز ۲۹ دسامبر ۲۰۲۰ نیز گری اسکیل اینوستمنت (Grayscale Investments)، بزرگ ترین شرکت مدیریت دارایی های دیجیتال در جهان، اعلام کرد که بیش از ۹.۱۸ میلیون واحد از توکن های XRP خود را در بازار به فروش رسانده است.

بنیاد ریپل اما با محکومیت اقدام SEC اعلام کرد که این نهاد نظارتی، کل صنعت ارزهای دیجیتال را در ایالات متحده موردحمله قرار داده است. برد گارلینگهاوس (Brad Garlinghouse)، مدیرعامل ریپل طی اظهارنظری در واکنش به این اقدام SEC گفت که بنیاد ریپل همچنان به پشتیبانی از مشتریان خود در ایالات متحده و سرتاسر جهان متعهد است.

اتفاقات محتمل در سال ۲۰۲۱

در مجموع، شرکت ها و سرمایه گذاران نهادی که در بحبوحه بحران کرونا در پی ابزاری جایگزین برای ذخیره ارزش هستند، باعث می شوند که بازار ارزهای دیجیتال سقف های تاریخی و رکوردهای قیمتی تازه ای را به ثبت برساند. علاوه بر این، نوآوری های بلاک چینی در زمینه های گوناگون از جمله امور مالی غیرمتمرکز و توسعه ارزهای دیجیتال ملی همچنان ادامه خواهد یافت.

در ایالات متحده نیز کمیسیون بورس و اوراق بهادار همچنان با احتیاط اقدامات خود را علیه گسترش توکن های دیجیتال پی می گیرد. با استقرار جو بایدن در کاخ سفید و تغییر رئیس SEC می توان انتظار داشت که در سال ۲۰۲۱ شاهد شفافیت نظارتی بیشتری در حوزه ارزهای دیجیتال باشیم.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز چهارشنبه 12 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
تبدیل پایان نامه به مقاله !
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی